SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
_amy_

#9276 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _amy_ »

alica.k wrote:double wear je isto za masnu kozu.
probaj chanel prolumiere za suhu :) cure se kunu u njega.
il neki clinique, oni imaju dosta pudera za suhu kozu.

Hvala puno :) idem vec danas da gnjavim tete za testere :)
Nadinka

#9277 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

_amy_ wrote:Redovno vas citam na forumu i moram priznati da sam vec par stvarcica kupila, super su vam preporuke :) Posto su neki od vas pravi eksperti zanima me preporuka pudera za suhu kozu? Probala sam Clarins Everlasting Foundation SPF 15 i bio mi je ok, samo citala sam na netu i kazu da bas i nije za suhu kozu, a meni se ne da za te pare provjeravati koliko jeste odnosno nije za suhu kozu :) Je li iko zna za koji tip koze je LD Double Wear posto su mi u jednoj parfumeriji njega predlagali? Any sugestions? :)
Ja imam prilicno suhu kozu i uvijek deveram sa puderima i cesto mi se desi da nadjem neki d ami super odgovara ali nakon nekog perioda opet ne valja :(
Probaj Guerlain pudere, meni su bili dobri, a psoljednjih godina koristim Givenchy Photo Perfexion.
Shiseido bi trebalo isto da ima odbar za ushu kozu, ja sma nekad davno imala neki savrsen, a asad koristim njihovu toniranu kremu umjesto pudera preko dana i to mi je jos najbolje sto se tice reakcija lica :D
_amy_

#9278 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _amy_ »

Nadinka wrote:
_amy_ wrote:Redovno vas citam na forumu i moram priznati da sam vec par stvarcica kupila, super su vam preporuke :) Posto su neki od vas pravi eksperti zanima me preporuka pudera za suhu kozu? Probala sam Clarins Everlasting Foundation SPF 15 i bio mi je ok, samo citala sam na netu i kazu da bas i nije za suhu kozu, a meni se ne da za te pare provjeravati koliko jeste odnosno nije za suhu kozu :) Je li iko zna za koji tip koze je LD Double Wear posto su mi u jednoj parfumeriji njega predlagali? Any sugestions? :)
Ja imam prilicno suhu kozu i uvijek deveram sa puderima i cesto mi se desi da nadjem neki d ami super odgovara ali nakon nekog perioda opet ne valja :(
Probaj Guerlain pudere, meni su bili dobri, a psoljednjih godina koristim Givenchy Photo Perfexion.
Shiseido bi trebalo isto da ima odbar za ushu kozu, ja sma nekad davno imala neki savrsen, a asad koristim njihovu toniranu kremu umjesto pudera preko dana i to mi je jos najbolje sto se tice reakcija lica :D
Probala sam Shiseido i neodgovara mi, ustari tek kad ga stavim super je, ali brzo se pocne primjecitai ako je koza malo zaperutana, a definitivno probam i tvoje prijedloge :) Hvala puno :)
Deep red

#9279 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

_amy_ slazem se s Nadinkom, Guerlain Aqua je divan za suvu kozu, imam ga, pri kraju mi je. Ne znam da li da eksperimentisem ili opet njega uzmem. Probaj ga, neces se sigurno pokajati. Od svih koje sam do sad probala, taj mi se najbolje pokazao za suvu kozu.
Od jeftinijih varijanti je dobar Catrice Photo finish, imas testere u CM-u.
_amy_

#9280 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _amy_ »

Deep red wrote:_amy_ slazem se s Nadinkom, Guerlain Aqua je divan za suvu kozu, imam ga, pri kraju mi je. Ne znam da li da eksperimentisem ili opet njega uzmem. Probaj ga, neces se sigurno pokajati. Od svih koje sam do sad probala, taj mi se najbolje pokazao za suvu kozu.
Od jeftinijih varijanti je dobar Catrice Photo finish, imas testere u CM-u.

Pa hajd probam, samo mi recete ima li kod nas ovaj puder ili to moram online naruciti? Bilo bi pozeljno da se prvo proba :)

Thx
alica.k

#9281 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ima kod nas aqua...
_amy_

#9282 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _amy_ »

alica.k wrote:ima kod nas aqua...
Heheh hvala, danas obilazim parfumerije u potrazi za ovim vasim prijedlozima :)
alica.k

#9283 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

_amy_ wrote:
guerlain sam 100% vidjela u plazi u bbi.
_amy_

#9284 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _amy_ »

alica.k wrote:
_amy_ wrote:
guerlain sam 100% vidjela u plazi u bbi.
Evo sad sasm nasla na netu da imaju taj brend, yey :) Samo se nadam da su susretljivi :)
Nadinka

#9285 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

_amy_ wrote:
Probaj i toniranu kremu, ovu shiseido npr, za nas sa suhom kozom je ona odlicno rjesenje za dan, ali naravno kao ne trebas jace prekrivanje.

btw sto je mene razocarala Chanel tonirana, bas mi nije odgovarala, ali vjerovatno je od mene, ne moze biti do Chanela :D

Guerlain je meni ejdno vrijeme bio odlican stvarno, koristila sa aqua, pa onaj drugi-kao jos vise za suhu kozu isto aqua nesto pa onda onaj zadnji au lingerie ili kako se vec zove. oni predivno mirisu,mekani su, lai meni nakon nekog vremena se ipak osuse i kao u prah ono pretvore pa se vide pore
_amy_

#9286 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _amy_ »

Nadinka wrote:
_amy_ wrote:
Probaj i toniranu kremu, ovu shiseido npr, za nas sa suhom kozom je ona odlicno rjesenje za dan, ali naravno kao ne trebas jace prekrivanje.

btw sto je mene razocarala Chanel tonirana, bas mi nije odgovarala, ali vjerovatno je od mene, ne moze biti do Chanela :D

Guerlain je meni ejdno vrijeme bio odlican stvarno, koristila sa aqua, pa onaj drugi-kao jos vise za suhu kozu isto aqua nesto pa onda onaj zadnji au lingerie ili kako se vec zove. oni predivno mirisu,mekani su, lai meni nakon nekog vremena se ipak osuse i kao u prah ono pretvore pa se vide pore
Ja sam od Shiseido probala puder i nikako nisam zadovoljna, ali mogla bih probati tu toniranu nista me ne kosta :) Bas hvalite taj Guerline, mora da ima nesto u njemu hihihih probam pa vam javim utiske :)
alica.k

#9287 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

meni svi guerlain oksidiraju. za par sati budes zut ko kinez :D isto ko i onaj glupi dior nude
pin-up

#9288 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by pin-up »

Amy Winehouse se zbog ovoga u grobu okreće
Edit: u smislu da joj je žao što ga ne može koristit', a ne da ne valja :D
alica.k

#9289 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ova chanel vitalumiere aqua je stvarno dobar puder. nisam ga koristila jedno 2 mjeseca i sad ga stavim opet...stvarno dobar :D

i btw, za nokte kupila ovo dvoje
Image Image
ovo s dijamantom koristim vec par dana i mogu vam rec da se primjeti razlika :S
ovo drugo cu isto nekad probat.
ema_

#9290 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

Ma od Eveline sve valja :thumbup:
BJB

#9291 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

alica.k wrote:ova chanel vitalumiere aqua je stvarno dobar puder. nisam ga koristila jedno 2 mjeseca i sad ga stavim opet...stvarno dobar :D

i btw, za nokte kupila ovo dvoje
Image Image
ovo s dijamantom koristim vec par dana i mogu vam rec da se primjeti razlika :S
ovo drugo cu isto nekad probat.
Koliko kosta?
Ona krema za ucvrscivanje grudi Eveline je stvarno dobra.. :D
Ja danas kupila Image dodje Hypnose Drama 01 excessive black, Bi-facil za skidanje maskare 30ml, i concealer 5 ml beige sable. :D
Osim toga jos samoImage
I ovo mi se pravo svidjelo
Image
I Image ovo ulje je za deset..
Ma.Le.Na

#9292 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

za sta je ovo ulje?
BJB

#9293 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ulje od Amarantha za jako staru kozu, moze se koristiti zimi na ocisceno vlazno lice kao svakodnevna njega ili intenzivna zimska kura ili kapnuti na blaznicu i ocistiti podrucje oko ociju..Ja skinula maskaru i prebrisala oci s njim, pravo godi. :D
Ma.Le.Na

#9294 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

hvala :) :D

eki za jako staru kozu :lol: nasmija me :lol: :lol:
BJB

#9295 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Koza=koža, mada ja znam biti koza ( zivotinja) nevjerovatna :D
:D Sehr reife haut, valjda misle 70/80 :D Meni je 33 :D al' godi.. :D
Ma.Le.Na

#9296 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

znam ja da si ti mislila na kozu ne na zivotinju ...al ono za jako staru :lol: a svi na forumu u pet deka po godinama :D

ja nedam reci da sam stara a ne jos jako stara :lol: :lol: :lol:
BJB

#9297 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

:( Ja se osjecam bas sehr alt-reif, ma kako god, koza i po :D
alica.k

#9298 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

kosta 6.5KM BJB :D
BJB

#9299 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Drama je bas drama, mislim na maskaru, s njom k'o da imam umjetne nonstop :D :mrgreen:
Zoya

#9300 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zoya »

jA neki dan bas isla gledati tu dramu, cetkica mi se nikako ne svidja, kod mene bi uzasno izgledalo kad bi je nanjela :-)
Post Reply