Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
DonieBrasco

#9276 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Samo oni i iskljucivo oni sa obje strane Drine mogu da isceniraju probleme.
Last edited by DonieBrasco on 08/03/2025 16:13, edited 1 time in total.
GandalfSivi

#9277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

archi_a wrote: 08/03/2025 16:04 Imam poprilično godina, na forumu sam, od ihahaaaaaj. Sjećanje me služi, hvala Bogu. Jedna stvar, ne sjećam se da je forum ikad bio ovako zatrovan, zagađen od dolaska trojke na vlast. Tada i počinju sve ove rasprave, uvrede, čaščenja, svrstavanja, podjele. To nije zabilježeno. I ne znam da li je to nalog trojke ili su jednostavno izmigoljili likovi koji su na krilima pobjede uveli takav ljigavi narativ, pun uvreda i nekontrolisanog vokabulara, da to nije normalno.To je tako nekontrolisano, da su mnogi nickovi odavno i odustali od foruma i razgovora. Forum je postao močvara u kojoj par imena kruži i zagađuje sve redom. I sve znaju i misle da svakom mogu reći sve.
Spominje se gorica, vulićka, kovačević, milorad, stevandič.....
Eeee, drugari moji, po načinu komunikacije , obraćanja drugom forumašu, vrijeđanju, iznošenju neistina, mitomaniji, mogu samo konstatovati da su oni mala maca za pojedine likove ovdje. To nikad nije bilo, to je nenormalno. Fuj.
Ma hajde. Suzu pustiti jebote. U isto vrijeme, online prostor je pun ovakvih stvari…

jagugu

#9278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by jagugu »

demagog wrote: 08/03/2025 16:11 Interesantan clanak Stevandica:
https://www.nezavisne.com/novosti/kolum ... BiH/891656
Divna mu je ova zadnja rečenica u kolumni "Pitanje ostaje – da li je još uvijek moguće spriječiti eskalaciju sukoba? Uvijek je bolje održati konferenciju prije nego što sukob izbije, nego nakon što je šteta već načinjena."

Jebo mu sukob da ne kažem šta.
rida1976

#9279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by rida1976 »

Ja veceh bota od Arcibalda ne vidjeh odavno. Hbt Prle je za njega glas razuma na temi 😂
Blagajac

#9280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Blagajac »

Vecinu ovih komentara koda pise"cijenjena analiticarka" Ivana Maric samo navalite :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

archi_a wrote: 08/03/2025 15:40
Chmoljo wrote: 08/03/2025 15:34
archi_a wrote: 08/03/2025 15:33 Ja i što bih pohvalio par poteza Bečirovića, Lagumdžije, Alkalaja, Komšića. ministra Heleza, pa i Isaka Rame, par poznavalaca ustavnog prava, držabnih struktura i institucija i napisao da sam pozitivno iznenađen, pa i presretan što reakcije izgledaju državnički, ne možeš stiči ili se to izgubi u kakofoniji bljuvotina i spinova par ljigavaca koji on ničega ne prezaju i pokušavaju unositi podjele u probosanku populaciju. U svakom slučaju, raduj se narode bosanski. Ovo će biti generacijska pobjeda i poslati poruku svima onima koji bi u budućnosti i pomislili da pokuša udariti na ustavno pravni poredak. Milorad i klika oko njega padaju, povratka nema i nijedan nasljednik neće imati priliku više nikada da dođe na ovaj nivo na kojem je dodik razgrađivao Bosnu i Hercegovinu. Na nama je da pravimo zdravije društvo. :bih:
kakve podjele? sad se tek vidi da je krme moglo i ranije da leti. sreća pa smo podijeljeni. da nismo, trpili bi mi njega još uvijek.
Pa. pohvalite onda postupak onog poslanika u skupštini entiteta koji nije dao glas za veto, a kojeg je stoka botovska napala na mrtvo ime nek8 dan. Što je izdao sda-ovac? :-)
Nakon sto si ti branio najavu da se ide na apelaciju na ustavni sud rs jer se moraju iscrpiti svi pravni lijekovi?

:lol:

Sad je to maestralni duboko osmisljeni potez kojeg treba svekoliko hvaliti.

Sto se tice toksicnosti, forum je manje vise uvijek ovakav bio, samo sto je tebi toksicnost u zeludcu jer se dobre stvari desavaju mimo onih koji su te i ubacili u os.
tuitamo

#9282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tuitamo »

Nema opuštanja dok je krmak na političkoj sceni. Tome odavno sredstvo ličnog opstanka nije bitno.

MUP RS je dirigovan u ovom pokušaju državnog udara. Tu se mora tužilaštvo pozabavati. Što prije.
rida1976

#9283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by rida1976 »

Chmoljo wrote: 08/03/2025 16:16

kakve podjele? sad se tek vidi da je krme moglo i ranije da leti. sreća pa smo podijeljeni. da nismo, trpili bi mi njega još uvijek.
Pa. pohvalite onda postupak onog poslanika u skupštini entiteta koji nije dao glas za veto, a kojeg je stoka botovska napala na mrtvo ime nek8 dan. Što je izdao sda-ovac? :-)
Nakon sto si ti branio najavu da se ide na apelaciju na ustavni sud rs jer se moraju iscrpiti svi pravni lijekovi?

Sto se tice toksicnosti, forum je manje vise uvijek ovakav bio, samo sto je tebi toksicnost u zeludcu jer se dobre stvari desavaju mimo onih koji su te i ubacili u os.

😂😂😂😂

Gasi mjesalicu
Stabilizator

#9284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

jagugu wrote: 08/03/2025 16:15
Divna mu je ova zadnja rečenica u kolumni "Pitanje ostaje – da li je još uvijek moguće spriječiti eskalaciju sukoba? Uvijek je bolje održati konferenciju prije nego što sukob izbije, nego nakon što je šteta već načinjena."

Opasan lik.
Očigledno proziva sukobe.
archi_a

#9285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

GandalfSivi wrote: 08/03/2025 16:13
archi_a wrote: 08/03/2025 16:04 Imam poprilično godina, na forumu sam, od ihahaaaaaj. Sjećanje me služi, hvala Bogu. Jedna stvar, ne sjećam se da je forum ikad bio ovako zatrovan, zagađen od dolaska trojke na vlast. Tada i počinju sve ove rasprave, uvrede, čaščenja, svrstavanja, podjele. To nije zabilježeno. I ne znam da li je to nalog trojke ili su jednostavno izmigoljili likovi koji su na krilima pobjede uveli takav ljigavi narativ, pun uvreda i nekontrolisanog vokabulara, da to nije normalno.To je tako nekontrolisano, da su mnogi nickovi odavno i odustali od foruma i razgovora. Forum je postao močvara u kojoj par imena kruži i zagađuje sve redom. I sve znaju i misle da svakom mogu reći sve.
Eeee, drugari moji, po načinu komunikacije , obraćanja drugom forumašu, vrijeđanju, iznošenju neistina, mitomaniji, mogu samo konstatovati da su oni mala maca za pojedine likove ovdje. To nikad nije bilo, to je nenormalno. Fuj.
Ma hajde. Suzu pustiti jebote. U isto vrijeme, online prostor je pun ovakvih stvari…

Pa ti ga ovdje stavljaš, ne ja. Vi zagađujete prostor na forumu. Šta ti je hobi dana, da surfaš okolo i da tražiš ovakve likove prema kojima bi kompletnu populaciju svrstao u isti koš. Meni se obraćaš na forumu, sa slikom nečijeg posta i šta je cilj? Kako misliš da poentiraš. imate.li gram mozga? Da, otkad ste izmigoljili, zatrovali ste forumsk8 prostor i mnogima zgadili svaku diskusiju. A i u narativu trojkaša sam.upravo prepoznao ovakav vid ophođenja, pomešćemo, do kosti, mi ćemo, stižemo, sviće. Šanerska spika. A ministar? Ne ide jedno sa drugim, zato.sam i oprezan. :oops:
Last edited by archi_a on 08/03/2025 16:20, edited 1 time in total.
tramvajtrojka

#9286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Stabilizator wrote: 08/03/2025 16:19

Opasan lik.
Nije on opasan on ti je megafon ruske misli na Balkanu slicno nesto kao vulin
kokakolas

#9287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kokakolas »

Moderatori na godisnjem?
jagugu

#9288 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by jagugu »

Opasan lik.
Šta očekivati od ratnog zločnica. Zna se šta je radio u BL u ratu, a znamo i za drugog aktera trenutne situacije Viškovića šta je radio sa masovnim grobnicama krajem '95 za šta postoje svjedoci. Sve pacifisti.
GandalfSivi

#9289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

archi_a wrote: 08/03/2025 16:19 Pa ti ga ovdje stavljaš, ne ja. Vi zagađujete prostor na forumu. Šta ti je hobi dana, da surfaš okolo i da tražiš ovakve likove prema kojima bi kompletnu populaciju svrstao u isti koš. Meni se obraćaš na forumu, sa slikom nečijeg posta i šta je cilj? Kako misliš da poentiraš. imate.li gram mozga? Da, otkad ste izmigoljili, zatrovali ste forumsk8 prostor i mnogima zgadili svaku diskusiju. A i u narativu trojkaša sam.upravo prepoznao ovakav vid ophođenja, pomešćemo, do kosti, mi ćemo, stižemo, sviće. Šanerska spika. A ministar? Ne ide jedno sa drugim, zato.sam i oprezan. :oops:
Mogu ti ih 20 istih postaviti. Od Reufa i njegovog “nasilnog upada u SIPA-u”, preko raznih jahji, sandzosa, karisika, pa sve do ovakvih likova. O forumu da ne pricam, godine price o izdaji, o sta bi bilo kad bi bilo, teorija zavjere, prozivanja imena, evo ovaj novi bot da se dokaze broji ko je Bosnjak na forumu a ko nije.

Sad odjednom ide “ko nas bre zavadi”. Da ne pricam o ovima koji su tu po sluzbenom zadatku (wink wink). Ko vas ne zna…
Ateista

#9290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

Koji si ti lik, vjerovatno ni sam ne vjerujes u to sto pises.
neon-x

#9291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by neon-x »

Cilj je da se zanemare zakoni koje su prekrsili i prizove Trumpova ekipica realpoliticara mirotvoraca upomoc da sprijece rat tako sto ce da priznaju stanje moci na terenu i podijele Bosnu. Ali eto nece biti rata sto je najvaznije.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#9292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

tramvajtrojka wrote: 08/03/2025 16:20

Opasan lik.
Nije on opasan on ti je megafon ruske misli na Balkanu slicno nesto kao vulin
Putinov Putko.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#9293 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Od "mirnog razlaza" sada smo došli do "mirnog uklanjanja Dodika", kako se čini.

Kakav rat, nikakve sukobe ja ne vidim...
GandalfSivi

#9294 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

Opasan lik.
Dodikov “handler” oli ti haman nadredjeni u odnosu sa ruskim sluzbama…
archi_a

#9295 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

tramvajtrojka wrote: 08/03/2025 16:12
archi_a wrote: 08/03/2025 16:10
rida1976 wrote: 08/03/2025 16:07

Mrznja iz tebe izbija prema trojci. To je tvoj problem. Dok nije bilo trojke bilo nam je sve odlicno. To je to.
Ne prema trojci nego.prema vama, botovima, sendvićarima. Ja sam patriota, bošnjak, bosanac i poštovaću institucije moje države, ko.god ih vodio.
Nisi takav u prošlosti bio legalista kad je povecan budžet,plate osbih i nabavljeni helikopteri omalozavao si na sav glas tu odluku

pazi Archie znamo da sada guras neke narative al ne moras misliti da svi imamo pamcenje kao zlatne ribice

over and out :bih: :bih:
Naravno.da sam bio protiv takvog povećanja, jer je trebao biti usvojen tek kad se izdvoji i stavka za opremanje. Tada je to pokušao.Komšić da uslovi da rati na dodatno usaglašavanje budžeta za opremanje, ali je Bećirović se priklonio željki, jer je trojka trebala.nešto.za pohvalit se u startu .Helikopteri nisu nabavljeni iz tog budžeta, nemoj.se služiti lažima.
Još je gore jer dokazuješ da se sjećaš. Bolje bi bilo da si zlatna ribica. Mogao bih razumjeti, ovako.znam da si zlonamjerni bot.
Rothmans

#9296 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

Najgore sto se forumasi prepiru oko uzimanja zasluga za NISTA ! 2 americka tvita i Bosnje misle sve rijeseno. Kakva arogantnost i naivnost da ne povjerujes
kakotakonikako

#9297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakotakonikako »

archi_a wrote: 08/03/2025 16:28
tramvajtrojka wrote: 08/03/2025 16:12
archi_a wrote: 08/03/2025 16:10
Ne prema trojci nego.prema vama, botovima, sendvićarima. Ja sam patriota, bošnjak, bosanac i poštovaću institucije moje države, ko.god ih vodio.
Nisi takav u prošlosti bio legalista kad je povecan budžet,plate osbih i nabavljeni helikopteri omalozavao si na sav glas tu odluku

pazi Archie znamo da sada guras neke narative al ne moras misliti da svi imamo pamcenje kao zlatne ribice

over and out :bih: :bih:
Naravno.da sam bio protiv takvog povećanja, jer je trebao biti usvojen tek kad se izdvoji i stavka za opremanje. Tada je to pokušao.Komšić da uslovi da rati na dodatno usaglašavanje budžeta za opremanje, ali je Bećirović se priklonio željki, jer je trojka trebala.nešto.za pohvalit se u startu .Helikopteri nisu nabavljeni iz tog budžeta, nemoj.se služiti lažima.
Još je gore jer dokazuješ da se sjećaš. Bolje bi bilo da si zlatna ribica. Mogao bih razumjeti, ovako.znam da si zlonamjerni bot.
:thumbup:

Odavno se to vidi.

:bih:
archi_a

#9298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

Chmoljo wrote: 08/03/2025 16:16

Mene niko nije ubacio u OS.
Super da je forum UVIJEK ovako toksičan bio. To.govori dovoljno i o tebi. :wink:
mishic

#9299 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

Ratni zločinci i kriminalci su konačno shvatili da neće moči trajno držati pod kontrolom pravosudne institucije pa su zbog toga požurili da se na drugi način ograde i zaštite od odgovornosti koju kad bi na ušima hodali ne mogu izbjeći.

Pljačka koju su počinile Stevandićeve snage tokom rata nad bošnjačkim stanovništvom mjere se milijardama jer su crvenokombijaši uzimali zlato i novac a za njima su išli kokošari koji su čerupali svu ostalu imovinu. Milioni su uzeti samo kroz onaj dio koji su familije zarobljenih isplaćivale za otkup zarobljenih koji su nakon isplate obavezno ubijani da ne bi bili svjedoci za tu vrstu pljačke.
pemanapemani

#9300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

Kako god ovo zavrsilo, a nadam se i vjerujem da je napokon dosao kraj neofasistickom kriminakcu iz Laktasa, trojka je politicki kvantni skok u odnosu na SDA i DF.

Jebote, od Ademovica preko Damira Niksica do ego Lagumdzije. Lijevo, desno, liberal, centar..., svega. Klimavo, drma se, ali opstaje i pokazuje da je Bosna i Hercegovina ipak drzava. :thumbup: :bih:
Post Reply