Irak

Post Reply
Arteta

#9251 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Arteta »

sarajevoxxxx wrote:- Iračka vlast traži od premijera El-Abadia i iračkog ministra odbrane hitan povratak u Irak.Iz Ramadia u samo nekoliko dana svoje domove napiustilo oko 150 hiljada Iračana.Vladine snage traže pojačanja, upozoravaju da bi Ramadi u narednih nekoliko sati mogao pasti.IS i iračka plemena stavili pod kontrolu 100. ulicu, kao i glavnu policijsku stanicu u Ramadiu.Dio rafinerije nafte Baiji još uvijek pod kontrolom IS-a, koji i dalje nastavlja napredovati i na tom dijelu ratišta.Irački poslanici pozivaju na mobilizacijiu u Ramadiu i da se oružje dijeli i dobrovoljcima i rezervnom sastavu policije.
Ima li Irackih plemena koji su na strani legalne vlade?
bingov buraz

#9252 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by bingov buraz »

Siouxi i Komanci su uz vladu,ostali ne :mrgreen:
sumirprimus

#9253 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

bingov buraz wrote:Siouxi i Komanci su uz vladu,ostali ne :mrgreen:
siuksi su iz lukavca,100%
salik79

#9254 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:
Ima ih i iz Poljica.
sumirprimus

#9255 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

a necemo bit sad sitnicavi... :D
Naslovnica

#9256 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Naslovnica »

Koliko se da pročitati iz vijesti sa raznih izvora, teroristi ISIL-a govore da su u centru Ramadija, dok suprotni izvori govore da su potisnuti u predgrađa i da se čekaju pojačanja da ih potisnu dalje.
Ja najviše vjerujem onome što vidim na slici ili snimku kao stvarnoj potvrdi tih tvrdnji, za sada tanko.
Osim slika kolona koje su ovih dana napuštale Ramadi.
Čudno, kada dolaze oslobodioci ISILa, da toliko ljudi pobjegne?!
sumirprimus

#9257 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

al sto mogu svi lagat to ni pas maslom ne bi...
samo nek tviter i face buk rade... :D
insomnia78

#9258 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

sumirprimus wrote:
Oni su mahom uz Amere
insomnia78

#9259 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Naslovnica wrote:Koliko se da pročitati iz vijesti sa raznih izvora, teroristi ISIL-a govore da su u centru Ramadija, dok suprotni izvori govore da su potisnuti u predgrađa i da se čekaju pojačanja da ih potisnu dalje.
Ja najviše vjerujem onome što vidim na slici ili snimku kao stvarnoj potvrdi tih tvrdnji, za sada tanko.
A ti inace poznajes Ramadi ko svoj dzep pa mozes prema slici zakljuciti o kojem dijelu je rijec :D
Ma ko ce sa imalo soli u glavi ostati da doceka "oslobodioce" iz Daesha
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9260 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

arapska plemena u iraku

The Iraqi Tribal Structure

Iraqi tribes slowly become 'state within a state

google is your friend

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Image
Naslovnica

#9261 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Naslovnica »

insomnia78 wrote:
Naslovnica wrote:Koliko se da pročitati iz vijesti sa raznih izvora, teroristi ISIL-a govore da su u centru Ramadija, dok suprotni izvori govore da su potisnuti u predgrađa i da se čekaju pojačanja da ih potisnu dalje.
A ti inace poznajes Ramadi ko svoj dzep pa mozes prema slici zakljuciti o kojem dijelu je rijec :D
Ja samo prenosim ovo što sam pročitao iz različitih izvora.
A ako mi neko postavi snimak bolnice u Ramadiju ili Velike džamije u Ramadiju, sa ISILovom zastavom na joj, zašto ne bih vjerovao? OK? 8-)
Naslovnica

#9262 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Naslovnica »

BTW, izgleda da je ubiVen Izzat Ibrahim al-Douri.
insomnia78

#9263 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Naslovnica wrote:
insomnia78 wrote:
Ja samo prenosim ovo što sam pročitao iz različitih izvora.
A ako mi neko postavi snimak bolnice u Ramadiju ili Velike džamije u Ramadiju, sa ISILovom zastavom na joj, zašto ne bih vjerovao? OK? 8-)
Zato sto ljudi lazu, propaganda, zelja za ekskluzivom, "lajkovima"
Tako je jedan od forumskih geopolitickih magova prenio slike Copacabane u vrijeme papine posjete kao slike krimskih plaza nakon "oslobodjenja" od majcice :lol:
Mislim, kad se njemu desilo... sta da ti pricam :lol:
Naslovnica

#9264 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Naslovnica »

Zato ja i ne bubam, nego nastojim da sagledam sa svih strana i dobijem uvjerljive dokaze.
Kada bih kao neki ovdje prenosio svaku informaciju vezanu za sukob, a koja mi dođe po ruku na bespućima interneta, bilo bi nešto tipa "Srbija do Tokija".
:lol:
Avetinho

#9265 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Avetinho »

insomnia78 wrote: Zato sto ljudi lazu, propaganda, zelja za ekskluzivom, "lajkovima"
Tako je jedan od forumskih geopolitickih magova prenio slike Copacabane u vrijeme papine posjete kao slike krimskih plaza nakon "oslobodjenja" od majcice :lol:
Mislim, kad se njemu desilo... sta da ti pricam :lol:
Kad je to bilo? Imas li link? Ne mogu da vjerujem.
Opetja033

#9266 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

Naslovnica wrote:BTW, izgleda da je ubiVen Izzat Ibrahim al-Douri.
Jos nije potvrdjeno ali ukoliko je zaista ubijen to je ogroman udarac sunnitskom pokretu otpora u Iraku. Saddamova desna ruka, komandant i vrhovni vodja sufijske Naqshbandi armije koja predstavlja glavni faktor sunnitske borbe za oslobodjenje Iraka od safavidske okupacije.
Ako je vijest istinita, neka je vjecni rahmet dusi sehida i heroja Izzat Ibrahim al Dourija. Lav iracki.
ioannes

#9267 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by ioannes »

Opetja033 wrote:
Jos nije potvrdjeno ali ukoliko je zaista ubijen to je ogroman udarac sunnitskom pokretu otpora u Iraku. Saddamova desna ruka, komandant i vrhovni vodja sufijske Naqshbandi armije koja predstavlja glavni faktor sunnitske borbe za oslobodjenje Iraka od safavidske okupacije.
Ako je vijest istinita, neka je vjecni rahmet dusi sehida i heroja Izzat Ibrahim al Dourija. Lav iracki.
jos malo pa mozes u redakciji "vijesti ummeta" pocet
hAZNADAR

#9268 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by hAZNADAR »

Opetja033 wrote:
Cekaj malo,. zar nije lik pristupio ISIS-u. A velis sufija? Ko su safavidi,.. de malo bosanski da cijeli svijet razumije.
Opetja033

#9269 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

hAZNADAR wrote:
Opetja033 wrote:
Cekaj malo,. zar nije lik pristupio ISIS-u. A velis sufija? Ko su safavidi,.. de malo bosanski da cijeli svijet razumije.
Nije. Ne znam odakle ti te gluposti. Naqshbandi army djeluje samostalno, odvojeno od ISIS-a.

A termin "Safavidi" je upravo na bosanskom jeziku. Cak mislim da i na bosanskoj wikipediji imas clanak. Dakle nije jezicki problem vec manjak opceg obrazovanja.
Dinastija koja je preuzela vlast u tadasnjoj Perziji i prisilno siitizirala stanovnistvo. Poznati zbog sirenja siizma izvan granica Perzije poslije toga. Sada se koristi pogrdno kada se prica o Iranu i sirenju iranskoj uticaja u regionu. Nesto slicno kao sto protivnici nove turske politike pogrdno pricaju o "Osmanlijima" i neosmanlijima.
Last edited by Opetja033 on 17/04/2015 16:53, edited 1 time in total.
Klavikula

#9270 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Klavikula »

ako je istina da je Izo zijanio onda je to veliki udarac ISIL-u.
Opetja033

#9271 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:ako je istina da je Izo zijanio onda je to veliki udarac ISIL-u.
Ogroman udarac sunnitskoj borbi za ravnopravnost, ISIS-u bi ovo doslo odlicno jer se rijesavaju opasnog rivala. Ili mozda i ti zastupas ovu maloumnu nebulozu da je al Douri pristupio ISIS-u?
salik79

#9272 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Opetja033 wrote:

Ako su Sadamove desne ruke (citaj - notorni zlocinci) "sufijski sejhovi i vrhovne vodje" nekakvih dervisa (ktome i isilovi saveznici), onda ja lijepo odoh u fratre. Daj mi jedan snimak zikra por vodstvom "sejh" Izeta, prije nego se definitivno odjavim!?
Klavikula

#9273 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Klavikula »

Opetja033 wrote:
Klavikula wrote:ako je istina da je Izo zijanio onda je to veliki udarac ISIL-u.
Ogroman udarac sunnitskoj borbi za ravnopravnost, ISIS-u bi ovo doslo odlicno jer se rijesavaju opasnog rivala. Ili mozda i ti zastupas ovu maloumnu nebulozu da je al Douri pristupio ISIS-u?
mozda nije pristupio ali saradjuje s njima.
Kikibombona

#9274 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Daj ba, pricali ste da ISILa nema u Tirkitu, a nakon sto se grad oslobodio posvuda grafiti sa crnom zastavom. :D
hAZNADAR

#9275 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by hAZNADAR »

Opetja033 wrote:

Nije. Ne znam odakle ti te gluposti. Naqshbandi army djeluje samostalno, odvojeno od ISIS-a.

A termin "Safavidi" je upravo na bosanskom jeziku. Cak mislim da i na bosanskoj wikipediji imas clanak. Dakle nije jezicki problem vec manjak opceg obrazovanja.
Dinastija koja je preuzela vlast u tadasnjoj Perziji i prisilno siitizirala stanovnistvo. Poznati zbog sirenja siizma izvan granica Perzije poslije toga. Sada se koristi pogrdno kada se prica o Iranu i sirenju iranskoj uticaja u regionu. Nesto slicno kao sto protivnici nove turske politike pogrdno pricaju o "Osmanlijima" i neosmanlijima.
Uh jesi zaheban ,.. :D eto ispadoh neobrazovan jer je jedna dinastija u staroj Perziji nesto opcepoznato svima. :D

Ne ozbiljno,.. nije mi do nadmudrivanja vec ozbiljno pitam. Zar se nije lik stalno spominjao kao saveznik ISIS? Koja je to onda samostalna vojska i politicka frakcija koj je on predvodio kada se samo spominju kurdska vojska, ISIS, iracka armija i sitske milicije?
Post Reply