Ima li Irackih plemena koji su na strani legalne vlade?sarajevoxxxx wrote:- Iračka vlast traži od premijera El-Abadia i iračkog ministra odbrane hitan povratak u Irak.Iz Ramadia u samo nekoliko dana svoje domove napiustilo oko 150 hiljada Iračana.Vladine snage traže pojačanja, upozoravaju da bi Ramadi u narednih nekoliko sati mogao pasti.IS i iračka plemena stavili pod kontrolu 100. ulicu, kao i glavnu policijsku stanicu u Ramadiu.Dio rafinerije nafte Baiji još uvijek pod kontrolom IS-a, koji i dalje nastavlja napredovati i na tom dijelu ratišta.Irački poslanici pozivaju na mobilizacijiu u Ramadiu i da se oružje dijeli i dobrovoljcima i rezervnom sastavu policije.
Irak
- Arteta
#9251 Re: ISIS zauzeo Mosul
- bingov buraz
#9252 Re: ISIS zauzeo Mosul
Siouxi i Komanci su uz vladu,ostali ne 
-
sumirprimus
#9253 Re: ISIS zauzeo Mosul
siuksi su iz lukavca,100%bingov buraz wrote:Siouxi i Komanci su uz vladu,ostali ne
- salik79
#9254 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ima ih i iz Poljica.sumirprimus wrote:siuksi su iz lukavca,100%bingov buraz wrote:Siouxi i Komanci su uz vladu,ostali ne
-
sumirprimus
#9255 Re: ISIS zauzeo Mosul
a necemo bit sad sitnicavi... 
-
Naslovnica
#9256 Re: ISIS zauzeo Mosul
Koliko se da pročitati iz vijesti sa raznih izvora, teroristi ISIL-a govore da su u centru Ramadija, dok suprotni izvori govore da su potisnuti u predgrađa i da se čekaju pojačanja da ih potisnu dalje.
Ja najviše vjerujem onome što vidim na slici ili snimku kao stvarnoj potvrdi tih tvrdnji, za sada tanko.
Osim slika kolona koje su ovih dana napuštale Ramadi.
Čudno, kada dolaze oslobodioci ISILa, da toliko ljudi pobjegne?!
Ja najviše vjerujem onome što vidim na slici ili snimku kao stvarnoj potvrdi tih tvrdnji, za sada tanko.
-
sumirprimus
#9257 Re: ISIS zauzeo Mosul
al sto mogu svi lagat to ni pas maslom ne bi...
samo nek tviter i face buk rade...
samo nek tviter i face buk rade...
- insomnia78
#9258 Re: ISIS zauzeo Mosul
Oni su mahom uz Ameresumirprimus wrote:siuksi su iz lukavca,100%bingov buraz wrote:Siouxi i Komanci su uz vladu,ostali ne
- insomnia78
#9259 Re: ISIS zauzeo Mosul
A ti inace poznajes Ramadi ko svoj dzep pa mozes prema slici zakljuciti o kojem dijelu je rijecNaslovnica wrote:Koliko se da pročitati iz vijesti sa raznih izvora, teroristi ISIL-a govore da su u centru Ramadija, dok suprotni izvori govore da su potisnuti u predgrađa i da se čekaju pojačanja da ih potisnu dalje.
Ma ko ce sa imalo soli u glavi ostati da doceka "oslobodioce" iz Daesha
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#9260 Re: ISIS zauzeo Mosul
arapska plemena u iraku
The Iraqi Tribal Structure
Iraqi tribes slowly become 'state within a state
google is your friend
----------------------------------------------------------------------------------------------------

The Iraqi Tribal Structure
Iraqi tribes slowly become 'state within a state
google is your friend
----------------------------------------------------------------------------------------------------

-
Naslovnica
#9261 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ja samo prenosim ovo što sam pročitao iz različitih izvora.insomnia78 wrote:A ti inace poznajes Ramadi ko svoj dzep pa mozes prema slici zakljuciti o kojem dijelu je rijecNaslovnica wrote:Koliko se da pročitati iz vijesti sa raznih izvora, teroristi ISIL-a govore da su u centru Ramadija, dok suprotni izvori govore da su potisnuti u predgrađa i da se čekaju pojačanja da ih potisnu dalje.
A ako mi neko postavi snimak bolnice u Ramadiju ili Velike džamije u Ramadiju, sa ISILovom zastavom na joj, zašto ne bih vjerovao? OK?
-
Naslovnica
#9262 Re: ISIS zauzeo Mosul
BTW, izgleda da je ubiVen Izzat Ibrahim al-Douri.
- insomnia78
#9263 Re: ISIS zauzeo Mosul
Zato sto ljudi lazu, propaganda, zelja za ekskluzivom, "lajkovima"Naslovnica wrote:Ja samo prenosim ovo što sam pročitao iz različitih izvora.insomnia78 wrote:A ti inace poznajes Ramadi ko svoj dzep pa mozes prema slici zakljuciti o kojem dijelu je rijecNaslovnica wrote:Koliko se da pročitati iz vijesti sa raznih izvora, teroristi ISIL-a govore da su u centru Ramadija, dok suprotni izvori govore da su potisnuti u predgrađa i da se čekaju pojačanja da ih potisnu dalje.
A ako mi neko postavi snimak bolnice u Ramadiju ili Velike džamije u Ramadiju, sa ISILovom zastavom na joj, zašto ne bih vjerovao? OK?
Tako je jedan od forumskih geopolitickih magova prenio slike Copacabane u vrijeme papine posjete kao slike krimskih plaza nakon "oslobodjenja" od majcice
Mislim, kad se njemu desilo... sta da ti pricam
-
Naslovnica
#9264 Re: ISIS zauzeo Mosul
Zato ja i ne bubam, nego nastojim da sagledam sa svih strana i dobijem uvjerljive dokaze.
Kada bih kao neki ovdje prenosio svaku informaciju vezanu za sukob, a koja mi dođe po ruku na bespućima interneta, bilo bi nešto tipa "Srbija do Tokija".

Kada bih kao neki ovdje prenosio svaku informaciju vezanu za sukob, a koja mi dođe po ruku na bespućima interneta, bilo bi nešto tipa "Srbija do Tokija".
-
Avetinho
#9265 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kad je to bilo? Imas li link? Ne mogu da vjerujem.insomnia78 wrote: Zato sto ljudi lazu, propaganda, zelja za ekskluzivom, "lajkovima"
Tako je jedan od forumskih geopolitickih magova prenio slike Copacabane u vrijeme papine posjete kao slike krimskih plaza nakon "oslobodjenja" od majcice
Mislim, kad se njemu desilo... sta da ti pricam
- Opetja033
#9266 Re: ISIS zauzeo Mosul
Jos nije potvrdjeno ali ukoliko je zaista ubijen to je ogroman udarac sunnitskom pokretu otpora u Iraku. Saddamova desna ruka, komandant i vrhovni vodja sufijske Naqshbandi armije koja predstavlja glavni faktor sunnitske borbe za oslobodjenje Iraka od safavidske okupacije.Naslovnica wrote:BTW, izgleda da je ubiVen Izzat Ibrahim al-Douri.
Ako je vijest istinita, neka je vjecni rahmet dusi sehida i heroja Izzat Ibrahim al Dourija. Lav iracki.
- ioannes
#9267 Re: ISIS zauzeo Mosul
jos malo pa mozes u redakciji "vijesti ummeta" pocetOpetja033 wrote:Jos nije potvrdjeno ali ukoliko je zaista ubijen to je ogroman udarac sunnitskom pokretu otpora u Iraku. Saddamova desna ruka, komandant i vrhovni vodja sufijske Naqshbandi armije koja predstavlja glavni faktor sunnitske borbe za oslobodjenje Iraka od safavidske okupacije.Naslovnica wrote:BTW, izgleda da je ubiVen Izzat Ibrahim al-Douri.
Ako je vijest istinita, neka je vjecni rahmet dusi sehida i heroja Izzat Ibrahim al Dourija. Lav iracki.
-
hAZNADAR
#9268 Re: ISIS zauzeo Mosul
Cekaj malo,. zar nije lik pristupio ISIS-u. A velis sufija? Ko su safavidi,.. de malo bosanski da cijeli svijet razumije.Opetja033 wrote:Jos nije potvrdjeno ali ukoliko je zaista ubijen to je ogroman udarac sunnitskom pokretu otpora u Iraku. Saddamova desna ruka, komandant i vrhovni vodja sufijske Naqshbandi armije koja predstavlja glavni faktor sunnitske borbe za oslobodjenje Iraka od safavidske okupacije.Naslovnica wrote:BTW, izgleda da je ubiVen Izzat Ibrahim al-Douri.
- Opetja033
#9269 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nije. Ne znam odakle ti te gluposti. Naqshbandi army djeluje samostalno, odvojeno od ISIS-a.hAZNADAR wrote:Cekaj malo,. zar nije lik pristupio ISIS-u. A velis sufija? Ko su safavidi,.. de malo bosanski da cijeli svijet razumije.Opetja033 wrote:Jos nije potvrdjeno ali ukoliko je zaista ubijen to je ogroman udarac sunnitskom pokretu otpora u Iraku. Saddamova desna ruka, komandant i vrhovni vodja sufijske Naqshbandi armije koja predstavlja glavni faktor sunnitske borbe za oslobodjenje Iraka od safavidske okupacije.Naslovnica wrote:BTW, izgleda da je ubiVen Izzat Ibrahim al-Douri.
A termin "Safavidi" je upravo na bosanskom jeziku. Cak mislim da i na bosanskoj wikipediji imas clanak. Dakle nije jezicki problem vec manjak opceg obrazovanja.
Dinastija koja je preuzela vlast u tadasnjoj Perziji i prisilno siitizirala stanovnistvo. Poznati zbog sirenja siizma izvan granica Perzije poslije toga. Sada se koristi pogrdno kada se prica o Iranu i sirenju iranskoj uticaja u regionu. Nesto slicno kao sto protivnici nove turske politike pogrdno pricaju o "Osmanlijima" i neosmanlijima.
Last edited by Opetja033 on 17/04/2015 16:53, edited 1 time in total.
- Klavikula
#9270 Re: ISIS zauzeo Mosul
ako je istina da je Izo zijanio onda je to veliki udarac ISIL-u.
- Opetja033
#9271 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ogroman udarac sunnitskoj borbi za ravnopravnost, ISIS-u bi ovo doslo odlicno jer se rijesavaju opasnog rivala. Ili mozda i ti zastupas ovu maloumnu nebulozu da je al Douri pristupio ISIS-u?Klavikula wrote:ako je istina da je Izo zijanio onda je to veliki udarac ISIL-u.
- salik79
#9272 Re: ISIS zauzeo Mosul
Opetja033 wrote:Jos nije potvrdjeno ali ukoliko je zaista ubijen to je ogroman udarac sunnitskom pokretu otpora u Iraku. Saddamova desna ruka, komandant i vrhovni vodja sufijske Naqshbandi armije koja predstavlja glavni faktor sunnitske borbe za oslobodjenje Iraka od safavidske okupacije.Naslovnica wrote:BTW, izgleda da je ubiVen Izzat Ibrahim al-Douri.
Ako su Sadamove desne ruke (citaj - notorni zlocinci) "sufijski sejhovi i vrhovne vodje" nekakvih dervisa (ktome i isilovi saveznici), onda ja lijepo odoh u fratre. Daj mi jedan snimak zikra por vodstvom "sejh" Izeta, prije nego se definitivno odjavim!?
- Klavikula
#9273 Re: ISIS zauzeo Mosul
mozda nije pristupio ali saradjuje s njima.Opetja033 wrote:Ogroman udarac sunnitskoj borbi za ravnopravnost, ISIS-u bi ovo doslo odlicno jer se rijesavaju opasnog rivala. Ili mozda i ti zastupas ovu maloumnu nebulozu da je al Douri pristupio ISIS-u?Klavikula wrote:ako je istina da je Izo zijanio onda je to veliki udarac ISIL-u.
- Kikibombona
#9274 Re: ISIS zauzeo Mosul
Daj ba, pricali ste da ISILa nema u Tirkitu, a nakon sto se grad oslobodio posvuda grafiti sa crnom zastavom.Opetja033 wrote:Ogroman udarac sunnitskoj borbi za ravnopravnost, ISIS-u bi ovo doslo odlicno jer se rijesavaju opasnog rivala. Ili mozda i ti zastupas ovu maloumnu nebulozu da je al Douri pristupio ISIS-u?Klavikula wrote:ako je istina da je Izo zijanio onda je to veliki udarac ISIL-u.
-
hAZNADAR
#9275 Re: ISIS zauzeo Mosul
Uh jesi zaheban ,..Opetja033 wrote:
Nije. Ne znam odakle ti te gluposti. Naqshbandi army djeluje samostalno, odvojeno od ISIS-a.
A termin "Safavidi" je upravo na bosanskom jeziku. Cak mislim da i na bosanskoj wikipediji imas clanak. Dakle nije jezicki problem vec manjak opceg obrazovanja.
Dinastija koja je preuzela vlast u tadasnjoj Perziji i prisilno siitizirala stanovnistvo. Poznati zbog sirenja siizma izvan granica Perzije poslije toga. Sada se koristi pogrdno kada se prica o Iranu i sirenju iranskoj uticaja u regionu. Nesto slicno kao sto protivnici nove turske politike pogrdno pricaju o "Osmanlijima" i neosmanlijima.
Ne ozbiljno,.. nije mi do nadmudrivanja vec ozbiljno pitam. Zar se nije lik stalno spominjao kao saveznik ISIS? Koja je to onda samostalna vojska i politicka frakcija koj je on predvodio kada se samo spominju kurdska vojska, ISIS, iracka armija i sitske milicije?