Internacionalni Univerzitet Travnik

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
lajk

#926 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by lajk »

:thumbup: :thumbup:
Vidal89

#927 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Vidal89 »

Evo i vanredni kod Zijada Njuhovica

Image

Image
celeron

#928 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by celeron »

pa Bolonja nego sta, ona i jest uvedena da se promijeni stari nacin ucenja i da studenti imaju puno vise obaveza. Davno je stari sistem isfurao i to je to
salatu

#929 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by salatu »

Zahvaljujem :)
Alhemicarkaa

#930 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Alhemicarkaa »

Zatamnjena stakla wrote:Moš mislit', gdje će u davne 93' pomoć', ej!
Ne znam šta je čudno što ne mogu da vjerujem da u ratu dolaze ljudi da pomognu osnovati fakultet i to iz agresorske zemlje. Baš me interesuje kako su putovali, možda preko Hrvatske? Kako su ušli u Hrvatsku? Kako su prešli liniju razgraničenja?

Dajte link koji potvrđuje da su profesori iz Beograda 93 dolazili u Tuzlu.
Great Cornholio

#931 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Great Cornholio »

Alhemicarkaa wrote:
Ne znam šta je čudno što ne mogu da vjerujem da u ratu dolaze ljudi da pomognu osnovati fakultet i to iz agresorske zemlje. Baš me interesuje kako su putovali, možda preko Hrvatske? Kako su ušli u Hrvatsku? Kako su prešli liniju razgraničenja?

Da ne začatavamo, činjenica je da se bez pomoći profesora sa Defektološkog fakulteta u Zagrebu i profesora sa Defektološkog fakulteta u Beogradu ne bi mogao osnovati Defektološki fakultet u Tuzli, a ne mora se pomoć uvijek pružati direktno, već indirektno, a kako su mogle prolaziti cigare preko linija razgraničenja tako su isto mogli prolaziti i pisane upute, mogli su se ljudi čuti telefonom itd.

Profesori sa pomenutih fakulteta iz Zagreba i Beograda su bili mentori današnjim profesorima Defektološkog fakulteta u Tuzli, pa eto ispade da je i Defektološki fakultet u Tuzli internacionalni 8-) :D
Alhemicarkaa

#932 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Alhemicarkaa »

Great Cornholio wrote:
Alhemicarkaa wrote:

Da ne začatavamo, činjenica je da se bez pomoći profesora sa Defektološkog fakulteta u Zagrebu i profesora sa Defektološkog fakulteta u Beogradu ne bi mogao osnovati Defektološki fakultet u Tuzli, a ne mora se pomoć uvijek pružati direktno, već indirektno, a kako su mogle prolaziti cigare preko linija razgraničenja tako su isto mogli prolaziti i pisane upute, mogli su se ljudi čuti telefonom itd.

Profesori sa pomenutih fakulteta iz Zagreba i Beograda su bili mentori današnjim profesorima Defektološkog fakulteta u Tuzli, pa eto ispade da je i Defektološki fakultet u Tuzli internacionalni 8-) :D
Aha, dakle bila sam u pravu. Oprosti, kao neko ko je bio ovdje u ratu, prosto ne mogu da vjerujem da bi neko prenosio preko granice spise za novoosnovani fakultet (znaš, cigarama se može švercovati, a neki bi za pare i glavu na panj stavili, ali za obrazovanje, pogotovu u Bosni, bi malo ko).
Da ne bi bilo da pričam napamet, suprug mi je završio taj fakultet, doktorirao na tom fakultetu i znam kako je osnovan. Sve fakultete je osnovao kadar koji je diplomirao i doktorirao pod mentorstvom profesora sa nekog drugog fakulteta. Ovim apsolutno ne želim da osporim vrijednost tog fakulteta, naprotiv. Mislim da je taj fakultet dao i ponajbolji kadar u BiH.
Great Cornholio

#933 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Great Cornholio »

Alhemicarkaa wrote: Mislim da je taj fakultet dao i ponajbolji kadar u BiH.
Istina, ja sam najbolji primjer 8-) :D

Foča nek se vrati svojoj osnovnoj djelatnosti, po kojoj je nadaleko poznata, i zbog čega je Kuduzu bila glavni grad :evil: :D
preduzetnik

#934 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by preduzetnik »

Pozdrav,

da li neko zna više o ovom privatnom fakultetu u osnivanju:
Visoka škola za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije ”Internacionalna poslovno-informaciona akademija” Tuzla
"Na osnovu člana 18, člana 71, člana 72 i člana 73 Zakona o visokom obrazovanju («Službene novine Tuzlanskog kantona» broj: 8/08, 11/09. 12/09 i 13/12) Komisija matičara privatne visokoškolske ustanove u osnivanju Visoka škola za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije “Internacionalna poslovno-informaciona akademija” Tuzla, objavljuje

KONKURS

za izbor nastavnika i saradnika za uže naučne oblasti/nastavne predmete.."
Hvala

Pozdrav
newlevel

#935 Re: AW: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by newlevel »

Na etf-u radi asistent koji napamet izracuna arccos nekog broja. :grin::mrgreen::grin:

Sent from my Nokia 3310
salatu

#936 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by salatu »

to moze bit sam MB :D
newlevel

#937 Re: AW: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by newlevel »

salatu wrote:to moze bit sam MB :D
puuuuuun pogodak :mrgreen:

Sent from my Nokia 3310
nepredvidiva

#938 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by nepredvidiva »

Da malo osvježimo temu...
Ima li neko da ide na Edukacijski fakultet u Travniku, ili neka bliska osoba, konkretno smjer Pedagogija i psihologija i kakva su iskustva? :)
Zazaaa

#939 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Zazaaa »

Pozz
Da li je uni. vitez u funkciji???? saljem mail al nikako da ode....ako neko ima inf molim da mi javi
ljuspica

#940 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by ljuspica »

Da li je istina da je dosao kraj i privatnim Univerzitetima? Navodno prica se da ce svi oni koji su stekli diplomu privatnih fakulteta ipak morati oprostiti od svojih zvanja (ili ostati bez posla ako su se zaposlili na osnovu te diplome), jer novim zahtjevima građana trazi se izmedju ostalog i to....Na plenumu građana TK mislim da je receno da se u Federaciji BiH trazi ponistavanje i zatvaranje privatnih fakulteta...Ispravite me ako grijesim...
Bambi_na_kofeinu

#941 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Bambi_na_kofeinu »

ljuspica wrote:Da li je istina da je dosao kraj i privatnim Univerzitetima? Navodno prica se da ce svi oni koji su stekli diplomu privatnih fakulteta ipak morati oprostiti od svojih zvanja (ili ostati bez posla ako su se zaposlili na osnovu te diplome), jer novim zahtjevima građana trazi se izmedju ostalog i to....Na plenumu građana TK mislim da je receno da se u Federaciji BiH trazi ponistavanje i zatvaranje privatnih fakulteta...Ispravite me ako grijesim...
Ma šta ja mislila o tim privatnim fakultetima, ne vidim po kojem pravnom osnovu bi ovo bilo izvodivo.
newlevel

#942 Re: AW: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by newlevel »

Ja zahtijeva u pm, cisto sumnjam da ce se to ostvariti. A i da ostvari, samim time su stvorili trziste za ove provikane profesore na fakultetima, sad ce šestica biti na cijeni, tada ce imati bas monopol.

Sent from my Nokia 3310
newlevel

#943 Re: AW: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by newlevel »

Zazaaa wrote:Pozz
Da li je uni. vitez u funkciji???? saljem mail al nikako da ode....ako neko ima inf molim da mi javi
Nemoj se naci uvrijedjen, ali kad sam procitao tvoj post, to toliko zalosno zvuci da ti ne mogu opisati. Zar je dotle doslo da se mora pitati po forumu, jeli fakultet jos u funkciji, mislim zalosno.

Sent from my Nokia 3310
Miki123

#944 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Miki123 »

ljuspica wrote:Da li je istina da je dosao kraj i privatnim Univerzitetima? Navodno prica se da ce svi oni koji su stekli diplomu privatnih fakulteta ipak morati oprostiti od svojih zvanja (ili ostati bez posla ako su se zaposlili na osnovu te diplome), jer novim zahtjevima građana trazi se izmedju ostalog i to....Na plenumu građana TK mislim da je receno da se u Federaciji BiH trazi ponistavanje i zatvaranje privatnih fakulteta...Ispravite me ako grijesim...
takva pitanja najviše govore o ozbiljnosti tih plenuma, k**** palaca kako se već zovu..
kota_pisvir

#945 Re: AW: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by kota_pisvir »

newlevel wrote:
Zazaaa wrote:Pozz
Nemoj se naci uvrijedjen, ali kad sam procitao tvoj post, to toliko zalosno zvuci da ti ne mogu opisati. Zar je dotle doslo da se mora pitati po forumu, jeli fakultet jos u funkciji, mislim zalosno.

Sent from my Nokia 3310
:D :lol:
RahatHurmašica

#946 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by RahatHurmašica »

Miki123 wrote:
takva pitanja najviše govore o ozbiljnosti tih plenuma, k**** palaca kako se već zovu..
pa nije baš tako. građani su dobro prepoznali problem, samo je pitanje kako ga sad riješiti.
Dr. Kuca

#947 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Dr. Kuca »

Pa po evropi su mahom svi privatni faxovi a mi bi u evropu? Drzavu i firme vode likovi sa drzavnim faxovima pa propada sve.
RahatHurmašica

#948 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by RahatHurmašica »

Dr. Kuca wrote:Pa po evropi su mahom svi privatni faxovi a mi bi u evropu? Drzavu i firme vode likovi sa drzavnim faxovima pa propada sve.
Evropa nema vitez i travnik. da ima, i oni bi ih ukinuli.
Dr. Kuca

#949 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by Dr. Kuca »

RahatHurmašica wrote:
Dr. Kuca wrote:Pa po evropi su mahom svi privatni faxovi a mi bi u evropu? Drzavu i firme vode likovi sa drzavnim faxovima pa propada sve.
Evropa nema vitez i travnik. da ima, i oni bi ih ukinuli.
Jok. Ne lupaj Boga ti dragog. Eto nek je ganic bolji od viteza travnika kiseljaka sarajeva. Daj...
RahatHurmašica

#950 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik

Post by RahatHurmašica »

to ja nisam rekao, mislim za ganića...
Post Reply