Internacionalni Univerzitet Travnik
-
lajk
-
Vidal89
#927 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Evo i vanredni kod Zijada Njuhovica

-
celeron
#928 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
pa Bolonja nego sta, ona i jest uvedena da se promijeni stari nacin ucenja i da studenti imaju puno vise obaveza. Davno je stari sistem isfurao i to je to
- salatu
#929 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Zahvaljujem 
- Alhemicarkaa
#930 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Ne znam šta je čudno što ne mogu da vjerujem da u ratu dolaze ljudi da pomognu osnovati fakultet i to iz agresorske zemlje. Baš me interesuje kako su putovali, možda preko Hrvatske? Kako su ušli u Hrvatsku? Kako su prešli liniju razgraničenja?Zatamnjena stakla wrote:Moš mislit', gdje će u davne 93' pomoć', ej!
Dajte link koji potvrđuje da su profesori iz Beograda 93 dolazili u Tuzlu.
-
Great Cornholio
#931 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Da ne začatavamo, činjenica je da se bez pomoći profesora sa Defektološkog fakulteta u Zagrebu i profesora sa Defektološkog fakulteta u Beogradu ne bi mogao osnovati Defektološki fakultet u Tuzli, a ne mora se pomoć uvijek pružati direktno, već indirektno, a kako su mogle prolaziti cigare preko linija razgraničenja tako su isto mogli prolaziti i pisane upute, mogli su se ljudi čuti telefonom itd.Alhemicarkaa wrote:Ne znam šta je čudno što ne mogu da vjerujem da u ratu dolaze ljudi da pomognu osnovati fakultet i to iz agresorske zemlje. Baš me interesuje kako su putovali, možda preko Hrvatske? Kako su ušli u Hrvatsku? Kako su prešli liniju razgraničenja?Zatamnjena stakla wrote:Moš mislit', gdje će u davne 93' pomoć', ej!
Profesori sa pomenutih fakulteta iz Zagreba i Beograda su bili mentori današnjim profesorima Defektološkog fakulteta u Tuzli, pa eto ispade da je i Defektološki fakultet u Tuzli internacionalni
- Alhemicarkaa
#932 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Aha, dakle bila sam u pravu. Oprosti, kao neko ko je bio ovdje u ratu, prosto ne mogu da vjerujem da bi neko prenosio preko granice spise za novoosnovani fakultet (znaš, cigarama se može švercovati, a neki bi za pare i glavu na panj stavili, ali za obrazovanje, pogotovu u Bosni, bi malo ko).Great Cornholio wrote:Da ne začatavamo, činjenica je da se bez pomoći profesora sa Defektološkog fakulteta u Zagrebu i profesora sa Defektološkog fakulteta u Beogradu ne bi mogao osnovati Defektološki fakultet u Tuzli, a ne mora se pomoć uvijek pružati direktno, već indirektno, a kako su mogle prolaziti cigare preko linija razgraničenja tako su isto mogli prolaziti i pisane upute, mogli su se ljudi čuti telefonom itd.Alhemicarkaa wrote:Ne znam šta je čudno što ne mogu da vjerujem da u ratu dolaze ljudi da pomognu osnovati fakultet i to iz agresorske zemlje. Baš me interesuje kako su putovali, možda preko Hrvatske? Kako su ušli u Hrvatsku? Kako su prešli liniju razgraničenja?Zatamnjena stakla wrote:Moš mislit', gdje će u davne 93' pomoć', ej!
Profesori sa pomenutih fakulteta iz Zagreba i Beograda su bili mentori današnjim profesorima Defektološkog fakulteta u Tuzli, pa eto ispade da je i Defektološki fakultet u Tuzli internacionalni![]()
Da ne bi bilo da pričam napamet, suprug mi je završio taj fakultet, doktorirao na tom fakultetu i znam kako je osnovan. Sve fakultete je osnovao kadar koji je diplomirao i doktorirao pod mentorstvom profesora sa nekog drugog fakulteta. Ovim apsolutno ne želim da osporim vrijednost tog fakulteta, naprotiv. Mislim da je taj fakultet dao i ponajbolji kadar u BiH.
-
Great Cornholio
#933 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Istina, ja sam najbolji primjerAlhemicarkaa wrote: Mislim da je taj fakultet dao i ponajbolji kadar u BiH.
Foča nek se vrati svojoj osnovnoj djelatnosti, po kojoj je nadaleko poznata, i zbog čega je Kuduzu bila glavni grad
-
preduzetnik
#934 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Pozdrav,
da li neko zna više o ovom privatnom fakultetu u osnivanju:
Visoka škola za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije ”Internacionalna poslovno-informaciona akademija” Tuzla
"Na osnovu člana 18, člana 71, člana 72 i člana 73 Zakona o visokom obrazovanju («Službene novine Tuzlanskog kantona» broj: 8/08, 11/09. 12/09 i 13/12) Komisija matičara privatne visokoškolske ustanove u osnivanju Visoka škola za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije “Internacionalna poslovno-informaciona akademija” Tuzla, objavljuje
KONKURS
za izbor nastavnika i saradnika za uže naučne oblasti/nastavne predmete.."
Hvala
Pozdrav
da li neko zna više o ovom privatnom fakultetu u osnivanju:
Visoka škola za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije ”Internacionalna poslovno-informaciona akademija” Tuzla
"Na osnovu člana 18, člana 71, člana 72 i člana 73 Zakona o visokom obrazovanju («Službene novine Tuzlanskog kantona» broj: 8/08, 11/09. 12/09 i 13/12) Komisija matičara privatne visokoškolske ustanove u osnivanju Visoka škola za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije “Internacionalna poslovno-informaciona akademija” Tuzla, objavljuje
KONKURS
za izbor nastavnika i saradnika za uže naučne oblasti/nastavne predmete.."
Hvala
Pozdrav
- newlevel
#935 Re: AW: Internacionalni Univerzitet Travnik
Na etf-u radi asistent koji napamet izracuna arccos nekog broja.
:mrgreen:
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
- salatu
#936 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
to moze bit sam MB 
- newlevel
#937 Re: AW: Internacionalni Univerzitet Travnik
puuuuuun pogodaksalatu wrote:to moze bit sam MB
Sent from my Nokia 3310
- nepredvidiva
#938 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Da malo osvježimo temu...
Ima li neko da ide na Edukacijski fakultet u Travniku, ili neka bliska osoba, konkretno smjer Pedagogija i psihologija i kakva su iskustva?
Ima li neko da ide na Edukacijski fakultet u Travniku, ili neka bliska osoba, konkretno smjer Pedagogija i psihologija i kakva su iskustva?
-
Zazaaa
#939 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Pozz
Da li je uni. vitez u funkciji???? saljem mail al nikako da ode....ako neko ima inf molim da mi javi
Da li je uni. vitez u funkciji???? saljem mail al nikako da ode....ako neko ima inf molim da mi javi
-
ljuspica
#940 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Da li je istina da je dosao kraj i privatnim Univerzitetima? Navodno prica se da ce svi oni koji su stekli diplomu privatnih fakulteta ipak morati oprostiti od svojih zvanja (ili ostati bez posla ako su se zaposlili na osnovu te diplome), jer novim zahtjevima građana trazi se izmedju ostalog i to....Na plenumu građana TK mislim da je receno da se u Federaciji BiH trazi ponistavanje i zatvaranje privatnih fakulteta...Ispravite me ako grijesim...
- Bambi_na_kofeinu
#941 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Ma šta ja mislila o tim privatnim fakultetima, ne vidim po kojem pravnom osnovu bi ovo bilo izvodivo.ljuspica wrote:Da li je istina da je dosao kraj i privatnim Univerzitetima? Navodno prica se da ce svi oni koji su stekli diplomu privatnih fakulteta ipak morati oprostiti od svojih zvanja (ili ostati bez posla ako su se zaposlili na osnovu te diplome), jer novim zahtjevima građana trazi se izmedju ostalog i to....Na plenumu građana TK mislim da je receno da se u Federaciji BiH trazi ponistavanje i zatvaranje privatnih fakulteta...Ispravite me ako grijesim...
- newlevel
#942 Re: AW: Internacionalni Univerzitet Travnik
Ja zahtijeva u pm, cisto sumnjam da ce se to ostvariti. A i da ostvari, samim time su stvorili trziste za ove provikane profesore na fakultetima, sad ce šestica biti na cijeni, tada ce imati bas monopol.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
- newlevel
#943 Re: AW: Internacionalni Univerzitet Travnik
Nemoj se naci uvrijedjen, ali kad sam procitao tvoj post, to toliko zalosno zvuci da ti ne mogu opisati. Zar je dotle doslo da se mora pitati po forumu, jeli fakultet jos u funkciji, mislim zalosno.Zazaaa wrote:Pozz
Sent from my Nokia 3310
- Miki123
#944 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
takva pitanja najviše govore o ozbiljnosti tih plenuma, k**** palaca kako se već zovu..ljuspica wrote:Da li je istina da je dosao kraj i privatnim Univerzitetima? Navodno prica se da ce svi oni koji su stekli diplomu privatnih fakulteta ipak morati oprostiti od svojih zvanja (ili ostati bez posla ako su se zaposlili na osnovu te diplome), jer novim zahtjevima građana trazi se izmedju ostalog i to....Na plenumu građana TK mislim da je receno da se u Federaciji BiH trazi ponistavanje i zatvaranje privatnih fakulteta...Ispravite me ako grijesim...
- kota_pisvir
#945 Re: AW: Internacionalni Univerzitet Travnik
newlevel wrote:Nemoj se naci uvrijedjen, ali kad sam procitao tvoj post, to toliko zalosno zvuci da ti ne mogu opisati. Zar je dotle doslo da se mora pitati po forumu, jeli fakultet jos u funkciji, mislim zalosno.Zazaaa wrote:Pozz
Sent from my Nokia 3310
-
RahatHurmašica
#946 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
pa nije baš tako. građani su dobro prepoznali problem, samo je pitanje kako ga sad riješiti.Miki123 wrote:takva pitanja najviše govore o ozbiljnosti tih plenuma, k**** palaca kako se već zovu..ljuspica wrote:Da li je istina da je dosao kraj i privatnim Univerzitetima? Navodno prica se da ce svi oni koji su stekli diplomu privatnih fakulteta ipak morati oprostiti od svojih zvanja (ili ostati bez posla ako su se zaposlili na osnovu te diplome), jer novim zahtjevima građana trazi se izmedju ostalog i to....Na plenumu građana TK mislim da je receno da se u Federaciji BiH trazi ponistavanje i zatvaranje privatnih fakulteta...Ispravite me ako grijesim...
- Dr. Kuca
#947 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Pa po evropi su mahom svi privatni faxovi a mi bi u evropu? Drzavu i firme vode likovi sa drzavnim faxovima pa propada sve.
-
RahatHurmašica
#948 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Evropa nema vitez i travnik. da ima, i oni bi ih ukinuli.Dr. Kuca wrote:Pa po evropi su mahom svi privatni faxovi a mi bi u evropu? Drzavu i firme vode likovi sa drzavnim faxovima pa propada sve.
- Dr. Kuca
#949 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
Jok. Ne lupaj Boga ti dragog. Eto nek je ganic bolji od viteza travnika kiseljaka sarajeva. Daj...RahatHurmašica wrote:Evropa nema vitez i travnik. da ima, i oni bi ih ukinuli.Dr. Kuca wrote:Pa po evropi su mahom svi privatni faxovi a mi bi u evropu? Drzavu i firme vode likovi sa drzavnim faxovima pa propada sve.
-
RahatHurmašica
#950 Re: Internacionalni Univerzitet Travnik
to ja nisam rekao, mislim za ganića...