Dobrinja stanovi za mlade problemi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Jagmujan

#926 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Jagmujan »

PipiDugaDevetka wrote:
Jagmujan wrote:Bitno je samo da nam PEV-ovi dobro rade svoj posao, upravitelj tu onda ništa ne može lopovisati. A i PEV se može smijeniti uz dogovor EV-ova. Zato pazite šta radite ;-) Nego šta bi sa telemachom/mojomTV/logosoftom? Jel' ko uveo, imal' info iz prve ruke?
To je najgora varijanta kada se sližu PEV i upraviteljska firma. Nema šanse da iko išta promijeni (prema sadašnjem Zakonu). Prvi znak da su se PEV i upravitelj slizali i prave neke mahinacije je to što nema Godišnjih/mjesečnih izvještaja okačenih na oglasnu ploču ili pogodno mjesto.

I ja bih da imam namjeru da nešto mutno ''odradim'' gledao da što manje informacija pružim EV. Veoma je bitno izabrati ispravnog i zainteresovanog čovjeka da bude predstavnik etažnih vlasnika - PEV!
Ko spomenu bilo kakvo "slizavanje" pa mene citiraš :? Bezveze prosipaš demagogiju, jer i prema sadašnjem Zakonu moguće je smijeniti i upravitelja i PEV-a, koji ne rade svoj posao kako treba, dogovorom između ostalih EV-ova ako žele da normalno upravljaju svojom imovinom. Ako su nezainteresovani, e onda im niko ne može pomoći, al' vjerujem da su ljudi koji su kupili ove stanove na Dobrinji svjesni važnosti poštivanja zakona i pravilnog odnosa prema vlastitim nekretninama.

edit: aferim n.d.n.n., eto tako treba da razmišlja odgovoran i savjestan predstavnik etažnih vlasnika
novi.dan.nova.nafaka

#927 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Jagmujan wrote:edit: aferim n.d.n.n., eto tako treba da razmišlja odgovoran i savjestan predstavnik etažnih vlasnika
Hvala.
Primjera radi, mi smo već pokrenuli par aktivnosti prema KSF-u, prema Min. stamb. politike i traženo je dopisom da imamo sastanak PEV-ova iz naša 4 ulaza sa predstavnicima Min. Ipak je to naša zgrada, naši novci su tu uloženi - danas nam je lijepo, ko zna kako će biti za 10 godina. Šta će se pokvariti, šta će nam smetati. Nema razloga da sami sebi ne ugodimo, a dovoljno je tako malo inicijative, želje i slobodnog vremena... :)
merik

#928 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

Juče su nas kontaktirali iz KSFS vezano za parking, nismo prihvatili.
sevrez

#929 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by sevrez »

merik wrote:Juče su nas kontaktirali iz KSFS vezano za parking, nismo prihvatili.
jedan od rijetkih primjera.. želim dodati i riječ nažalost jer većina prihvata ponudu za parking. Razumljivo jer se ljudi boje šta će kad se rampe zatvore i kad budu morali ostaviti auto pored kontejnera s prednjim točkovima na trotoaru, a zadnjim u blatu i slično negdje na ulazu u Dobrinju V.. s te strane to pokušavam da razumijem.

Ne mogu da razumijem da nema puno onih koji bi da pokušaju promjeniti trenutnu situaciju.. zašto uopće mora biti parking, zašto ne možemo imati slobodan prilaz ulazu, mjesto gdje ćemo s djecom sići da se igramo ili slično..

ako za godinu dvije podignu garaže (kako se priča da hoće) na mjestu parkinga :-? biće kasno da se bunimo, tad ćemo svi da pasemo (NHF ;)).

Mi takođe nećemo parking mada ga nama i neće ponuditi jer smo nedavno kupili stan. Diskriminacija na djelu :-)
Tahta

#930 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Tahta »

Radi li grijanje?
E3B777

#931 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

OBAVJEŠTENJE

Sutra počinje topla proba u lameli E. Poželjno je da svi stanari budu u svojim stanovima kako bi provjerili da li je sve u redu. Topla proba nije rađena ranije, samo hladna koliko smo informisani od Džekosa. Ne znam raspored tople probe po ulazima i u koliko sati starta. Nadam se da Džekos ( Nermin Šljivo) ima više info.

Želimo toplije domove od sutra.
Pozdrav
novi.dan.nova.nafaka

#932 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Situacija sa grijanjem nije nimalo obećavajuća. Zvao sam:
-Džekos: tvrde da bi danas trebalo biti, al' da nazovemo Viki grijanje
-Viki grijanje : firma podizvođač zadužena za puštanje tople probe - ništa ne znaju. Treba kontaktirati KSF.
-Zvao KSF: u toku su nekakvi "pregovori" sa Toplanama. Može potrajati 3 dana čitava priča.
Inače, u Subotu sam bio u Toplanama i lično sam vidio papir na kome stoji da "ne postoje tehnički uslovi" za puštanje grijanja u našu zgradu. Čovjek mi je objasnio da nisu bile uplaćene neke pare od strane KSF-a/Džekosa Toplanama...

Ima li iko normalan u ovoj državi više - zar za sve moramo moliti, ko' za sadaku!? Uredno plaćen svaki kvadrat stana, i sad se moram smrzavati ko' pingvin zato što je tamo neko nemaran i boli ga guzica za nj. obaveze !?!! :x :x :x
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#933 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by PipiDugaDevetka »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Situacija sa grijanjem nije nimalo obećavajuća. Zvao sam:
-Džekos: tvrde da bi danas trebalo biti, al' da nazovemo Viki grijanje
-Viki grijanje : firma podizvođač zadužena za puštanje tople probe - ništa ne znaju. Treba kontaktirati KSF.
-Zvao KSF: u toku su nekakvi "pregovori" sa Toplanama. Može potrajati 3 dana čitava priča.
Inače, u Subotu sam bio u Toplanama i lično sam vidio papir na kome stoji da "ne postoje tehnički uslovi" za puštanje grijanja u našu zgradu. Čovjek mi je objasnio da nisu bile uplaćene neke pare od strane KSF-a/Džekosa Toplanama...

Ima li iko normalan u ovoj državi više - zar za sve moramo moliti, ko' za sadaku!? Uredno plaćen svaki kvadrat stana, i sad se moram smrzavati ko' pingvin zato što je tamo neko nemaran i boli ga guzica za nj. obaveze !?!! :x :x :x
:(

E, MOJ MINISTRE SOLIDNI,....VRAĆAJ IMT! :x
novi.dan.nova.nafaka

#934 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Ja sam se raspisao na forumu, i nadam se iskreno da vam nisam dosadan.
Iz Min. stamb. politike sam dobio par jako loših signala, i prilično sam razočaran čitavim odnosom prema našoj situaciji. Prema Zakonu o održavanju, mi imamo obavezu izabrati Upravitelja i PEV-a u roku od 3 mjeseca. E sad, obzirom na to da u 3 pokušaja okupljanja sastanka stanara i pismena obavještenja nismo imali odgovarajući odziv iz sva 4 ulaza (džaba je, komšija prolazi pored skupa, i ne pogleda nas - ode čova svojim putem, boli njega briga za sve :roll: ), ono što imamo potpisa možemo mačku o rep zakačit. Iz KSF-a nam ne žele reći koliko je stanova prodato (očito da su oni vlasnici još jednog broja stanova i u tom slučaju se i njihov glas broji pri izboru PEV-a), iz MSP-e se prave ludi sa pitanjima: "da, nemate potreban broj glasova, ali kuda vi žurite - sačekajte još malo: svaki stanar kad se useli, vi njemu na vrata i uzmite potpis". Znači, nama je organizovano sačekivati ulaznike i ko' skrivena kamera anketirati ljude: "sorry, jeste li Vi možda novi komšija, trebamo Vaše podatke". Nema potrebe spominjati da je prema toj logici neizvjesno da ćemo imati potreban broj useljenih i do Juna slj. godine - ja sam vidio da je barem 70% sandučića u mom ulazu puno, što znači da ljudi uopšte nema (dijaspora, il ko mu ga zna već).

Suma sumarum: koliko ja shvatam iz svega, mi smo i dalje, uprkos našoj želji, zvanično rulja, koju može kako ko hoće šaltati. :x Od čišćenja zgrade, to drugih, mnogo ozbiljnijih stvari, nemaš se kome obratiti. Ni sa kim ne možeš Ugovor potpisati. Džekos mnogima nije završio stvari koje su definisane Zapisnikom, i opet sve spada na borbu pojedinaca, plaćanje parkinga isto tako ne možemo ganjati kao pojedinci, bez predstavnika smo niko i ništa.

Update info za Toplane: po svoj prilici, nama je još čekati zbog "pregovora koji još traju"... :x :x :x
Zovite KSF, zovite Toplane, zovite koga stignete - sve je spalo čini mi se na par ljudi kojima su ruke vezane jer nam niti KSF, niti Ministarstvo niti bilo ko želi pomoći....

Šta reći osim: veliko HVALA za brigu o mladima, svaka čast MSP-u, KSF-u i svima ostalim !
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#935 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

novi.dan.nova.nafaka wrote:Ja sam se raspisao na forumu, i nadam se iskreno da vam nisam dosadan.
Iz Min. stamb. politike sam dobio par jako loših signala, i prilično sam razočaran čitavim odnosom prema našoj situaciji. Prema Zakonu o održavanju, mi imamo obavezu izabrati Upravitelja i PEV-a u roku od 3 mjeseca. E sad, obzirom na to da u 3 pokušaja okupljanja sastanka stanara i pismena obavještenja nismo imali odgovarajući odziv iz sva 4 ulaza (džaba je, komšija prolazi pored skupa, i ne pogleda nas - ode čova svojim putem, boli njega briga za sve :roll: ), ono što imamo potpisa možemo mačku o rep zakačit. Iz KSF-a nam ne žele reći koliko je stanova prodato (očito da su oni vlasnici još jednog broja stanova i u tom slučaju se i njihov glas broji pri izboru PEV-a), iz MSP-e se prave ludi sa pitanjima: "da, nemate potreban broj glasova, ali kuda vi žurite - sačekajte još malo: svaki stanar kad se useli, vi njemu na vrata i uzmite potpis". Znači, nama je organizovano sačekivati ulaznike i ko' skrivena kamera anketirati ljude: "sorry, jeste li Vi možda novi komšija, trebamo Vaše podatke". Nema potrebe spominjati da je prema toj logici neizvjesno da ćemo imati potreban broj useljenih i do Juna slj. godine - ja sam vidio da je barem 70% sandučića u mom ulazu puno, što znači da ljudi uopšte nema (dijaspora, il ko mu ga zna već).

Suma sumarum: koliko ja shvatam iz svega, mi smo i dalje, uprkos našoj želji, zvanično rulja, koju može kako ko hoće šaltati. :x Od čišćenja zgrade, to drugih, mnogo ozbiljnijih stvari, nemaš se kome obratiti. Ni sa kim ne možeš Ugovor potpisati. Džekos mnogima nije završio stvari koje su definisane Zapisnikom, i opet sve spada na borbu pojedinaca, plaćanje parkinga isto tako ne možemo ganjati kao pojedinci, bez predstavnika smo niko i ništa.

Update info za Toplane: po svoj prilici, nama je još čekati zbog "pregovora koji još traju"... :x :x :x
Zovite KSF, zovite Toplane, zovite koga stignete - sve je spalo čini mi se na par ljudi kojima su ruke vezane jer nam niti KSF, niti Ministarstvo niti bilo ko želi pomoći....

Šta reći osim: veliko HVALA za brigu o mladima, svaka čast MSP-u, KSF-u i svima ostalim !
Jesi li pogledao ovih nekoliko KONAČNIH LISTI - lijevo na web. stranici Ministarstva?
http://msp.ks.gov.ba/
novi.dan.nova.nafaka

#936 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Update informacija (od izvođača dobijena): izvođenje "tople probe" ne znači da ćemo dobiti grijanje. Moramo potpisivati i Ugovore sa Toplanama, pa dok to sve bude gotovo... :x :x :x :x
Pa stvarno, dokle više, pa zar se nije moglo pripremiti te Ugovore da budu stvar formalnosti!? Pa male djece, trudnica unutra koliko hoćeš...
Mini_Star

#937 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Mini_Star »

Svi ste vi krenuli grlom u jagode kada ste kupovali te stanove. Toliko problema je i previse da bi covjek rekao "ok... napravio sam dobru kupovinu". Zao mi vas je.
bumboo

#938 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by bumboo »

Jeste vidjeli članak u današnjem Avazu? Baš mi je drago da se još negdje, osim na ovom forumu, javnost može informirati o problemima stanara u "stanovima za mlade". Doduše, dotakli su se samo parkinga, ali kad bi se sve zbrojilo - grijanje, garaža, parking, video portafoni, problemi s Logosoftom itd... ima materijala za jednu dobru i širu istraživačku novinarsku priču!
PipiDugaDevetka

#940 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Čedomire, nesrećo ministarska, prvo su ti krivi građani što je otpala ukrasna konzola sa fasade u Ferhadiji, a sada su krivi i prevareni građani što kupiše stanove po tvom Javnom pozivu.
Hajd' odatle bre' :
visnja_x

#941 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by visnja_x »

Jesu li počeli sa puštanjem grijanja i kojom dinamikom to ide?
sevrez

#942 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by sevrez »

Nakon čitave frke oko grijanja jutros, počeli su s puštanjem. Konkretno u E3 ima grijanja stanovima za koje imam info. Dinamiku nažalost ne znam. Iz Toplana su napomenuli da bi neko trebao biti u stanu.
iko123

#943 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by iko123 »

hmmm puno pesimizma. s razlogom doduse ali kad se sve sagleda nije naravno idealno ali nije ni toliki odron. meni je rceimo super sto se ondje nikada nece nista izgraditi, a posebno garaze jer ih nemaju kome prodati nisu ni one izgradjene, a naplata parkinga je pitanje dokle ce potrajati. evo recimo uzmete parking mjesto platite mjesec dva i treci mjesec niko ne plati. sta mogu!? ili prolazite pored rampe nailazi komsija (koji ne placa) i zamoli vas da otvorite sa svojom karticom (ukoliko placate) sat cete uraditi? i covjek parkira isto kad izlazi saceka nekoga i isto uradi. sta mogu? znaci sve je pitanje nase sloge i solidarnosti. to im pada u vodu. da ne pricam ako nekome neki belaj izbije (hitna vatrogasci ili ne znam ni ja sta) i ne moze prici ulazu skinut ce rampu svijetlog obraza. s druge strane grijanje su pustili koliko sam cuo imaju satovi kojimjere potrosnju tako da kome je pusteno placa prema utrosku bez obzira na neki ugovor itd. trece za upravitelja meni je licno svejedno mozda grijesim ali oni su meni svi isti itd. jesu fuserili jesu kasnili jesu sve al treba igrati namazano ko i oni sto igraju. pozz
Mini_Star

#944 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Mini_Star »

iko123 wrote:hmmm puno pesimizma. s razlogom doduse ali kad se sve sagleda nije naravno idealno ali nije ni toliki odron. meni je rceimo super sto se ondje nikada nece nista izgraditi, a posebno garaze jer ih nemaju kome prodati nisu ni one izgradjene, a naplata parkinga je pitanje dokle ce potrajati. evo recimo uzmete parking mjesto platite mjesec dva i treci mjesec niko ne plati. sta mogu!? ili prolazite pored rampe nailazi komsija (koji ne placa) i zamoli vas da otvorite sa svojom karticom (ukoliko placate) sat cete uraditi? i covjek parkira isto kad izlazi saceka nekoga i isto uradi. sta mogu? znaci sve je pitanje nase sloge i solidarnosti. to im pada u vodu. da ne pricam ako nekome neki belaj izbije (hitna vatrogasci ili ne znam ni ja sta) i ne moze prici ulazu skinut ce rampu svijetlog obraza. s druge strane grijanje su pustili koliko sam cuo imaju satovi kojimjere potrosnju tako da kome je pusteno placa prema utrosku bez obzira na neki ugovor itd. trece za upravitelja meni je licno svejedno mozda grijesim ali oni su meni svi isti itd. jesu fuserili jesu kasnili jesu sve al treba igrati namazano ko i oni sto igraju. pozz
Ta solidarnost sa parking mjestom ce da ti padne u vodu cim neko izvisi tj. ne mogne se parkirati a placa. Btw, nasadili su vas sa parking mjestima. Trebali ste u ugovoru traziti da u isti bude ukljuceno i parking mjesto. Niste jedini koji su izlevaceni na taj nacin. Da ste se samo malo vise raspitali bolje bi prosli. Ovako cete morati placati 40KM.
iko123

#945 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by iko123 »

uvijek ima mjesta dodji dole pa osmotri izedju su ostavili prostor od 5-6 metara moze se nagurati jos 30-40 auta izvan obiljezenih parking mjesta. ja bih bio sretan da sam tebe znao kada sam potpisivao predugovor ali eto sad jbg. s druge strane ondje je predvidjena garaza koju si mogao samo kupiti i to su fino rekli u ksf itd. ali eto ispalo je bolje nego je predvidjeno zamisli da je ondje sada neka garaza koja nije ni na sta nalik ovako se mozemo organizovati i traziti da ostane parking pa mozda i neko igraliste izganjamo u nekom cosku itd. i meni kao meni licno odgovara rampa i cijena donekle ali problem je sto ne mogu imati svi mjesto posebno poslije kad se ljudi usele i kupe ostatak stanova, i najvise mi u tome smeta sto se ne moze prici ulazu ko ne placa sta ko nema auto itd. sve u svemu meni onaj parking odgovara cilj bi nam trebao biti ono sto vise zadrzati i mozda danas sutra ce se situacija promjeniti pa neki kos zavarimo i klackalice i nesto slicno za malu raju
Mini_Star

#946 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Mini_Star »

iko123 wrote:uvijek ima mjesta dodji dole pa osmotri izedju su ostavili prostor od 5-6 metara moze se nagurati jos 30-40 auta izvan obiljezenih parking mjesta. ja bih bio sretan da sam tebe znao kada sam potpisivao predugovor ali eto sad jbg. s druge strane ondje je predvidjena garaza koju si mogao samo kupiti i to su fino rekli u ksf itd. ali eto ispalo je bolje nego je predvidjeno zamisli da je ondje sada neka garaza koja nije ni na sta nalik ovako se mozemo organizovati i traziti da ostane parking pa mozda i neko igraliste izganjamo u nekom cosku itd. i meni kao meni licno odgovara rampa i cijena donekle ali problem je sto ne mogu imati svi mjesto posebno poslije kad se ljudi usele i kupe ostatak stanova, i najvise mi u tome smeta sto se ne moze prici ulazu ko ne placa sta ko nema auto itd. sve u svemu meni onaj parking odgovara cilj bi nam trebao biti ono sto vise zadrzati i mozda danas sutra ce se situacija promjeniti pa neki kos zavarimo i klackalice i nesto slicno za malu raju
Nisam ni ja znao ali su me upozorili. Fazon je sto bi ti tu garazu naplatili min 10.000KM. Nema dzabe vise nigdje. Guli narod to im je svima parola. Ja kada sam kupovao stan, parking mjesto sam dobio gratis al isam opet trazio da se to upise u ugovoru. :-/
iko123

#947 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by iko123 »

garaza je 17 000 KM :D fakat, a parking mjesto na garazi je 7000 KM i to su napravili ljudima tamo kod one roze zgrade i prodali su mozda jednu garazu i pola parking mjesta :D tako da ovu nisu htjeli ni pokusavali praviti al eto dosjetili se ovoga kao da malo asfaltiraju i daju u najam i da stave rampu hehehe to je lopovluk zesci i to znaju mala djeca, al eto ja gledam da mi kao stanari pokusamoizvuci nesto za sebe, jer zakon je na njihovoj strani oni na zalost imaju na to pravo, mi njih samo mozemo teretiti zato sto nema parking mjesta koliko i stanova sto mora po zakonu plus po dva za poslovne prostore, ili zato sto nemamo prilaz ulazima ostalo mozemo sjesti i plakati, ali opet tvrdim da ce sa vremenom ta njihova mucka pasti u vodu ukoliko stanari budu mudri i solidarni.
PipiDugaDevetka

#948 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

iko123 wrote:garaza je 17 000 KM :D fakat, a parking mjesto na garazi je 7000 KM i to su napravili ljudima tamo kod one roze zgrade i prodali su mozda jednu garazu i pola parking mjesta :D tako da ovu nisu htjeli ni pokusavali praviti al eto dosjetili se ovoga kao da malo asfaltiraju i daju u najam i da stave rampu hehehe to je lopovluk zesci i to znaju mala djeca, al eto ja gledam da mi kao stanari pokusamoizvuci nesto za sebe, jer zakon je na njihovoj strani oni na zalost imaju na to pravo, mi njih samo mozemo teretiti zato sto nema parking mjesta koliko i stanova sto mora po zakonu plus po dva za poslovne prostore, ili zato sto nemamo prilaz ulazima ostalo mozemo sjesti i plakati, ali opet tvrdim da ce sa vremenom ta njihova mucka pasti u vodu ukoliko stanari budu mudri i solidarni.
:thumbup: :sax:

I da se afirmiše Udruženje građana EV Dobrinja-V,
pa da kolektivno nastupate prema mrskim vlastima
http://www.dobrinja5.com.ba/
novi.dan.nova.nafaka

#949 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

PipiDugaDevetka wrote:
iko123 wrote:garaza je 17 000 KM :D fakat, a parking mjesto na garazi je 7000 KM i to su napravili ljudima tamo kod one roze zgrade i prodali su mozda jednu garazu i pola parking mjesta :D tako da ovu nisu htjeli ni pokusavali praviti al eto dosjetili se ovoga kao da malo asfaltiraju i daju u najam i da stave rampu hehehe to je lopovluk zesci i to znaju mala djeca, al eto ja gledam da mi kao stanari pokusamoizvuci nesto za sebe, jer zakon je na njihovoj strani oni na zalost imaju na to pravo, mi njih samo mozemo teretiti zato sto nema parking mjesta koliko i stanova sto mora po zakonu plus po dva za poslovne prostore, ili zato sto nemamo prilaz ulazima ostalo mozemo sjesti i plakati, ali opet tvrdim da ce sa vremenom ta njihova mucka pasti u vodu ukoliko stanari budu mudri i solidarni.
:thumbup: :sax:
I da se afirmiše Udruženje građana EV Dobrinja-V,
pa da kolektivno nastupate prema mrskim vlastima
http://www.dobrinja5.com.ba/
Koja solidarnost komšija dragi ? :shock:
Slažem se u svemu osim za solidarnost - pa ljudi se danas ne mogu dogovoriti oko elementarnih stvari, a kamoli za tako nešto. 3 puta stavljamo pismenu obavijest i od 52 stanara odazove se njih 15 različitih na sva 3 skupa. Dakle, boli ostale briga što nemamo ključeve od zajedničkih prostorija gdje su smješteni protivpožarni aparati (nedaj Bože da se štagod nepredviđeno dogodi). Boli ih briga što evo radnici Džekosa koriste liftove iz E4 ulaza i njima se penju na spratove koji se rade u lameli E5 - liftove koje su oni platili sad koristi Džekos kao svoju ćaćevinu. Neki dan je komšija na 8. spratu našao gov.. da izvineš gore - nema ko drugi biti osim majstora koji tuda svaki dan prolaze, umjesto da se pješice penju po stepenicama E5 lamele.
Ja sam za to da se mi putem svojih predstavnika najavimo i ministru (koliko god loš bio), i premijeru Kantona Sarajevo i načelniku opštine Novi Grad sa problemom plaćanja parkinga. Ljudi u Vogošći su u zgradama dobili i podrumske prostorije i parking mjesta, a mi prvo nismo dobili, a drugo ćemo plaćati. Zar se tako Kanton Sarajevo brine o mladima !?
PipiDugaDevetka

#950 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Nema potrebe da se EV sastaju na sastanku/skupu EV. Dovoljno je od komšija uzeti potpise na način opisan u Zakonu, te se dogovorite na taj način onako kako ti napišeš.
Post Reply