Ja sam se raspisao na forumu, i nadam se iskreno da vam nisam dosadan.
Iz Min. stamb. politike sam dobio par jako loših signala, i prilično sam razočaran čitavim odnosom prema našoj situaciji. Prema Zakonu o održavanju, mi imamo obavezu izabrati Upravitelja i PEV-a u roku od 3 mjeseca. E sad, obzirom na to da u 3 pokušaja okupljanja sastanka stanara i pismena obavještenja nismo imali odgovarajući odziv iz sva 4 ulaza (džaba je, komšija prolazi pored skupa, i ne pogleda nas - ode čova svojim putem, boli njega briga za sve

), ono što imamo potpisa možemo mačku o rep zakačit. Iz KSF-a nam ne žele reći koliko je stanova prodato (očito da su oni vlasnici još jednog broja stanova i u tom slučaju se i njihov glas broji pri izboru PEV-a), iz MSP-e se prave ludi sa pitanjima: "da, nemate potreban broj glasova, ali kuda vi žurite - sačekajte još malo: svaki stanar kad se useli, vi njemu na vrata i uzmite potpis". Znači, nama je organizovano sačekivati ulaznike i ko' skrivena kamera anketirati ljude: "sorry, jeste li Vi možda novi komšija, trebamo Vaše podatke". Nema potrebe spominjati da je prema toj logici neizvjesno da ćemo imati potreban broj useljenih i do Juna slj. godine - ja sam vidio da je barem
70% sandučića u mom ulazu puno, što znači da ljudi uopšte nema (dijaspora, il ko mu ga zna već).
Suma sumarum: koliko ja shvatam iz svega, mi smo i dalje,
uprkos našoj želji, zvanično rulja, koju može kako ko hoće šaltati.

Od čišćenja zgrade, to drugih, mnogo ozbiljnijih stvari, nemaš se kome obratiti. Ni sa kim ne možeš Ugovor potpisati. Džekos mnogima nije završio stvari koje su definisane Zapisnikom, i opet sve spada na borbu pojedinaca, plaćanje parkinga isto tako ne možemo ganjati kao pojedinci, bez predstavnika smo niko i ništa.
Update info za Toplane: po svoj prilici, nama je još čekati zbog "pregovora koji još traju"...
Zovite KSF, zovite Toplane, zovite koga stignete - sve je spalo čini mi se na par ljudi kojima su ruke vezane jer nam niti KSF, niti Ministarstvo niti bilo ko želi pomoći....
Šta reći osim: veliko HVALA za brigu o mladima, svaka čast MSP-u, KSF-u i svima ostalim !