Pitanje "gdje je plan kako da razbije banke" je na nivou otprilike pitanja "gdje je plan kako srediti Libiju". Podsjecam te da HRC nema plan niti za jednu od politika koje namjerava sprooditi ako postane Predsjednik. Da ne spominjem sto uopste ne zna koje su joj trenutne politike. Zena se povija kako vjetar puse, a ponajvise iz pravca Bernija Sandersa, e ne bi li mu nekako otela kojeg glasaca. I to je poznata cinjenica.jefferson wrote:Kako mislis kakve veze ima sto je GE proizvodjac? Daj bolan dobro ti je ja_ja rekao, pa nepricamo o mjesnoj zajednici. Mi pricamo o jednoj od najvecih korporacija na svijetu, a BS otvoreno ide protiv njih, kao oni su zli. Sta mislis sta ce prosjecni zaposlenik GE-a reci kada cuje republikansku reklamu gdje citiraju BS o korporacijama i slicno? Garant nece reci: jeste upravu je, evo ja stvaljam svoje radno mjesto u zalog.Avetinho wrote:Ne razumijem bas najbolje kakve veze ima sto je GE najveci proizvodjac u Vermontu. Kao, bolje da sutimo, njih necemo dirati, nasi su. Moram priznati da je to jedan od razloga zasto lika postujem -- zato sto nazove stvari pravim imenom. Ili bi mozda trebao napadati samo frakere u Teksasu, oni su daleko pa mu nece mnogo politicki naskoditi?
Sto se tice plana i planova, HRC je mnogo poznatija po neodredjenim planovima od BS. Opcenito je tesko ocekivati od predsjednickog kandidata da ti izbifla u detalje politiku koju ce imati u Bijeloj Kuci. Pa ne zna ni trenutni Predsjednik detalje, a samo to mu je posao, i jos je okruzen timom kome je takodjer samo to posao.
Za mene je bitno da covjek zna pravac i cilj. Sumnjam da je iko, narocito ne BS, toliko naivan da vjeruje da ce svaka politika proci kroz Kongres kao da Kongres ne postoji. Nije ni HRC. Zapravo, vjerujem da bi HRC imala mnogo vise problema protiv Reposa u Kongresu nego BS.
BS konstantno se protivi Export-Import banci (tu je istog misljenja kao i Ted Cruz) kao kako radi u dobrobit Boeinga? Jel on svjestav da EU na jos suptilniji nacin gura Airbus? Kada ga slusam enkad fakat kontam da veze nema o cemu prica, iako je proveo toliko godina u Senatu.
Sto se tice HRC i republikanaca, Robert gates je rekao da je ona bila najlaksa osoba za saradnju dok je on bio SECDEF. Nekazem da BS niej lagan za saradnju, ali njegova retorika je vec dosta mostova porusila a ko zna sta ce se jos desiti.
I na kraju, opet osnovno pitanje: gdje je plan kako da razbije banke, i slicno?
Tvoj primjer s radnikom GE i velikih banaka je upravo cinizam protiv kojeg je usmjerena Bernijeva kampanja.
A volio bih vidjeti i listu tih velikih uspjeha HRC u politici.