Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post Reply
VCorp

#926 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by VCorp »

oridjidji wrote:
VjecitiStudent wrote:Ljudi bez imalo morala pljuju po najvecem Bosnjaku svih vremena koji nam je sve ovo omogucio sto danas imamo.
Umjesto da mu odu na mezar, prouce fatihu i kazu hvala ti za sve ovo sto danas imamo jer bez tebe nista od ovog nebi mogli imati.
Naravno, ne pljuju ga samo ljudi bez morala, nego i ustase i cetnici koji zare i pale po drustvenim mrezama kako bi blatili tog covjeka bez kojeg nista ovo danas nebi imali.
Oni mogu pljuvati po velikom Aliji ali neka znaju da je on besmrtan sve dok njegova krv cuva sve ove blagodati koje nam je on omogucio, hvala mu za sve.
Pljuvali su i po Titu, jebavali mu majku, kosti i Jugoslaviju, poslje smrti iako je tu zemlju sacuvao i sagradio i umro na celu nje. Svi postadose preko noci mrzitelji Tita. Sto bi Alija bio imun od toga? Takav smo narod. Zivimo s cinjenicom da nam niko ne valja. To je tako.

:lol: :lol: :lol:

Alija najveci Bosnjak ? :run:

I jos ga porede sa Titom xD Znate li vi ko je bio Tito, znate li vi da je za razliku od Bosne Jugoslavija bila neki kurac i da se Tito nesto i pitao u svijetu ? :lol:

Nego oni hvale Alijicu bega, lopovčinu koji je ustanovio partiju koja je za Bosnu gora od rata. Majke mi ne znam šta uzimate ali znam da je dobro
oridjidji

#927 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by oridjidji »

VCorp wrote:
oridjidji wrote:
VjecitiStudent wrote:Ljudi bez imalo morala pljuju po najvecem Bosnjaku svih vremena koji nam je sve ovo omogucio sto danas imamo.
Umjesto da mu odu na mezar, prouce fatihu i kazu hvala ti za sve ovo sto danas imamo jer bez tebe nista od ovog nebi mogli imati.
Naravno, ne pljuju ga samo ljudi bez morala, nego i ustase i cetnici koji zare i pale po drustvenim mrezama kako bi blatili tog covjeka bez kojeg nista ovo danas nebi imali.
Oni mogu pljuvati po velikom Aliji ali neka znaju da je on besmrtan sve dok njegova krv cuva sve ove blagodati koje nam je on omogucio, hvala mu za sve.
Pljuvali su i po Titu, jebavali mu majku, kosti i Jugoslaviju, poslje smrti iako je tu zemlju sacuvao i sagradio i umro na celu nje. Svi postadose preko noci mrzitelji Tita. Sto bi Alija bio imun od toga? Takav smo narod. Zivimo s cinjenicom da nam niko ne valja. To je tako.

:lol: :lol: :lol:

Alija najveci Bosnjak ? :run:

I jos ga porede sa Titom xD Znate li vi ko je bio Tito, znate li vi da je za razliku od Bosne Jugoslavija bila neki kurac i da se Tito nesto i pitao u svijetu ? :lol:

Nego oni hvale Alijicu bega, lopovčinu koji je ustanovio partiju koja je za Bosnu gora od rata. Majke mi ne znam šta uzimate ali znam da je dobro
Ne pretpostavljaj glupo. Ne moze se on porediti sa Titom. Samo sam htio reci da ima dosta onih koji psuju i Tita, a bome i onih koji psuju Aliju. Sto pokazuje kakvi smo mi bili prije i kakvi smo danas i kako se odnosimo prema svojim autoritetima.

Htio ti priznati ili ne Alija se u historiju ove zemlje upisao kao covjek koji je ovu drzavu odveo u nezavisnost, bio njen prvi predsjednik, koji je kao takvu odrzao sa svima koji su je voljeli i bez obzira na sve koliko mu se to osporavalo, najzasluzniji je sto se muslimanski narod ili ti ga Bosnjaci odrzali na ovome prostoru i danas i imaju kakav takav prostor u kome mogu odlucivati o sebi, cuvati svoj identitet, historiju, tradiciju, jezik i dijeliti je s drugima.

Mozda se tebi vise svidjalo biti Jugosloven, pricati srpskohrvatskim, setati sarajevskim ulicama i parkovima kojekakvih Vukova i Dusana iz kosovskih bitaka koji su sve samo ne dio historije Sarajeva i BiH, ako i danas volis tako bujrum setaj Dobrinjom 4, Lukavicom, imas pregrst ulica po cetnickim vojvodama, na kraju preseli u RS, tamo je mnogo lijepo.
oridjidji

#928 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by oridjidji »

KIseljak12 wrote:
Danguba wrote:
KIseljak12 wrote:
Hahahahaha, sta ce nama Marsalov plan, kad mi imamo "Dedin" plan :run:
jebo je vama dedo plan. :wink:
Ko sam to ja majke ti, a ko smo mi?

Svako ko ne podrzava SDA je cetnik?
Ne podrzavam je ni ja , pa nisam cetnik, ali se ne slazem sa tim da nam je Alija u toj prici bio najgori, niti da je bio jahac apokalipse.
KIseljak12

#929 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by KIseljak12 »

oridjidji wrote:
KIseljak12 wrote:
Danguba wrote:
jebo je vama dedo plan. :wink:
Ko sam to ja majke ti, a ko smo mi?

Ne podrzavam je ni ja , pa nisam cetnik, ali se ne slazem sa tim da nam je Alija u toj prici bio najgori, niti da je bio jahac apokalipse.
Ne mislim ni ja da je jahac apokalipse. Da je mogao bolje, mogao je. Da je mogao gore, mogao je.

Puno vecim problemom smatram ono sto se odvijalo nakon njegove smrti, nego dok je bio ziv.
palermo

#930 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by palermo »

Što je više kleveta i laži, Alija nam je miliji i draži :izet: :thumbup:
PeppermintSA

#931 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by PeppermintSA »

Arteta wrote:Ljudi bez imalo morala pljuju po najvecem Bosnjaku svih vremena koji nam je sve ovo omogucio sto danas imamo.
Baš puno imamo danas :lol:
Ali Kemal

#932 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Ali Kemal »

KIseljak12 wrote:Ne mislim ni ja da je jahac apokalipse. Da je mogao bolje, mogao je. Da je mogao gore, mogao je.

Puno vecim problemom smatram ono sto se odvijalo nakon njegove smrti, nego dok je bio ziv.
Pa on je stvorio taj sistem koji direktno vodi u ovo sto je sada i bez ikakvih izgleda da bude nesto bolje, sto je najgore od svega.
Jedina mogucnost promjena na bolje je totalna reforma drustva, eliminacjiom SDA politike i vidjenja svijeta, jer SDA, kao i ostale nacionalne partije, imaju takav mentalni sklop da je nemoguc progres sa njima.
Njihovo postojanje je direktno omoguceno nazadkom drustva, velikim padom civilizacijskog nivoa, koji se smisljeno drzi na sto nizem nivou da bi oni i dalje vladali, jer dizanje civilizacijskog nivoa je smrtna presuda nacionalnim strankama.
Trebace jos mnogo ovakvih knjiga koje ce da demistifikuju ulogu Izetbegovica i smjesta ga na smetljiste istorije. Do tada bice stanje kakvo je sada, ili gore.
Bolje je jednostavno nemoguce da se desi u jednom takvom drustvu. Dokaz su ovih 20 propalih poslijeratnih godina, zar treba reci bilo sta vise :skoljka:
oridjidji

#933 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by oridjidji »

KIseljak12 wrote:
oridjidji wrote:
KIseljak12 wrote: Ko sam to ja majke ti, a ko smo mi?

Ne mislim ni ja da je jahac apokalipse. Da je mogao bolje, mogao je. Da je mogao gore, mogao je.

Ma nasim lopovima bi samo neki totalitarista stao u kraj, nikako Alija. Dedo je bio insan, a sin bas i ne.
BHCluster

#934 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by BHCluster »

Ali Kemal wrote:
KIseljak12 wrote:Ne mislim ni ja da je jahac apokalipse. Da je mogao bolje, mogao je. Da je mogao gore, mogao je.

Pa on je stvorio taj sistem koji direktno vodi u ovo sto je sada i bez ikakvih izgleda da bude nesto bolje, sto je najgore od svega.
Jedina mogucnost promjena na bolje je totalna reforma drustva, eliminacjiom SDA politike i vidjenja svijeta, jer SDA, kao i ostale nacionalne partije, imaju takav mentalni sklop da je nemoguc progres sa njima.
Njihovo postojanje je direktno omoguceno nazadkom drustva, velikim padom civilizacijskog nivoa, koji se smisljeno drzi na sto nizem nivou da bi oni i dalje vladali, jer dizanje civilizacijskog nivoa je smrtna presuda nacionalnim strankama.
Trebace jos mnogo ovakvih knjiga koje ce da demistifikuju ulogu Izetbegovica i smjesta ga na smetljiste istorije. Do tada bice stanje kakvo je sada, ili gore.
Bolje je jednostavno nemoguce da se desi u jednom takvom drustvu. Dokaz su ovih 20 propalih poslijeratnih godina, zar treba reci bilo sta vise :skoljka:
:lol:
Od kud Hrvatska onda u EU? :run:
Ali Kemal

#935 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Ali Kemal »

BHCluster wrote: :lol:
To u Hrvatskoj dobro :lol:

Jaruga, mozemo se smijati koliko hoces, ali to je tako, proci ce jos decenije i decenije sve na isti kalup, da ne kazem qurac.
Ne postoji ni najmanja sansa da BiH krene naprijed sa stavom da se pojedinac zrtvuje zarad nacije, sto se desava vec nekih 25 godina.

Ko je ikada od njih stavio covjeka u prvi plan, sve sto se moze cuti je prica o pravima naroda i drzanju ljudi u strahu i nekog idiotskog vjerovanja u spasioce naroda i slicno.

Samo kada se uporedi ideja bratstva i jedinstva u SFRJ, sa idejom da je drugi narod neprijatelj, sto je doslo odmah poslije kretenskih izbora 1991, i sto je sada zvanicna ideologija u drustvu, jasno kakav je to civilizacijski pad.

Hvatska je sada manje-vise jednonacionalna drzava, pa i pored toga, HDZ ih i dalje vuce dole, jer svaka klero-nacionalna partija je nemoguca bez nepotizma, korupcija i ostalih dekadentnih ideja, kakve im i prilice.
Mohamad Sissoko

#936 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Mohamad Sissoko »

Ali Kemal wrote:

Nema se tu sta demistificirat, kad od njeg mit se nije ni pravio a ni sam on to nije htio.
On je vecini Bosnjaka predstavljao lidera u borbi za opstanak a opstali smo, drugo je sad sto ga nebosnjaci, jugosloveni, supermeni i ostali novo - zelandzani pljuju al pljuvali bi sta god da je uradio.
Veoma brzo se povukao iz politike a zatim i umro a nama je ostavio da u slobodi gradimo al vidim vise bi da pljujemo i rusimo nego da gradimo, a mislim da je to tako prevashodno jer puno ima Dzevada G a i likova poput tebe tu oko nas.
BHCluster

#937 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by BHCluster »

Ali Kemal wrote:
BHCluster wrote: :lol:
To u Hrvatskoj dobro :lol:

Jaruga, mozemo se smijati koliko hoces, ali to je tako, proci ce jos decenije i decenije sve na isti kalup, da ne kazem qurac.
Ne postoji ni najmanja sansa da BiH krene naprijed sa stavom da se pojedinac zrtvuje zarad nacije, sto se desava vec nekih 25 godina.

Ko je ikada od njih stavio covjeka u prvi plan, sve sto se moze cuti je prica o pravima naroda i drzanju ljudi u strahu i nekog idiotskog vjerovanja u spasioce naroda i slicno.

Samo kada se uporedi ideja bratstva i jedinstva u SFRJ, sa idejom da je drugi narod neprijatelj, sto je doslo odmah poslije kretenskih izbora 1991, i sto je sada zvanicna ideologija u drustvu, jasno kakav je to civilizacijski pad.

Hvatska je sada manje-vise jednonacionalna drzava, pa i pored toga, HDZ ih i dalje vuce dole, jer svaka klero-nacionalna partija je nemoguca bez nepotizma, korupcija i ostalih dekadentnih ideja, kakve im i prilice.
Bolje nego kod nas u BiH koja je najsiromasnija drzava u Europi. Znaci progres je moguc sa nacionalnim strankama?
Tabhana

#938 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Tabhana »

Alija bio i prošao, neka mu je vječni rahmet, ostajemo mi.

Dolazak Vučića na 9. januar u genocidnu tvorevini po pištaljci Rusije jasno pokazuje aspiracije Srbije i ruski utjecaj u BiH. Valjda smo se opametili nakon par genocida :)
Ali Kemal

#939 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Ali Kemal »

Mohamad Sissoko wrote:Nema se tu sta demistificirat, kad od njeg mit se nije ni pravio a ni sam on to nije htio.
On je vecini Bosnjaka predstavljao lidera u borbi za opstanak.
Naravno kada je gurnuo svoj narod da bude u poziciji da se bori za opstanak.
Do njegovog dolaska nije bilo nikakve potrebe da se bori za opstanak, jel tako?
BHCluster wrote:Bolje nego kod nas u BiH koja je najsiromasnija drzava u Europi. Znaci progres je moguc sa nacionalnim strankama?
Nije moguc, u Hrvatskoj je jedna nacionalna stranka, koja se polako istiskuje, a u BiH tri, te je tu i ta razlika.
almir90

#940 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by almir90 »

Alija makar nije umro, ili ne truhne trenutno u Haagu, s čime se neki danas ne mogu pohvaliti. :lol:
XXS

#941 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by XXS »

@oridjidji

Puno si napisao pa necu citiratio nego cu se osvrnuti na one dijelove sa kojima se ne slazem.

Uglavnom se slazem sa tvojom prezentacijom ranih devedesetih i sa cinjenicom da je srpska politika bila pokretac destruktivnih procesa u bivsoj YU i da se tu nije nista moglo uraditi.

Hajmo se sada vratiti jos malo unazad i pokusati naci odgovor na pitanje ko i zasto oslobadja Aliju iz zatvora i ko i zasto mu pomaze u stvaranju i finansiranju stranke? Zasto su Aliju Srbi izabrali da im bude protivnik u BIH?

Sta je bila najgora opcija za velikosrpski projekat u BIH?
Najgora opcija bi bila ono sto im se desilo 41-45, a to je zajednicka borba svih naroda BIH protiv velikosrpskog projekta.
Da im se to nebi desilo, sta su uradili u HR i u BIH?
U HR su pustili ustasku imigraciju slobodno u zemlju, pa je jedan Susak postao ministar odbrane, a u BIH su krajem osamdesetih pocistili pro YU komunisticke kadrove i izvukli Aliju iz zatvora. Aliji su dali Delimustafica i oslobodili ruke Cenexu da pocne zaradjivati pare i finansirati stranku.

Prema tome, Alija je bio najpozeljniji srpski neprijatelj za nadolazeci velikosrpski projekat u BIH jer bez njega nikada nebi mogli uvjeriti BIH Srbe da im prijeti opasnost od komsija Muslimana i da trebaju da uzmu puske u ruke.

Prema tome Alija nije bio srpski igrac u smislu da je on spijunirao ili izvrsavao odredjene radnje za njih ali je bio srpski igrac u smislu da je igrao za njihov cilj i da se uklapao u sve ono sto su zacrtali i planirali.

Pitanje je jel' Alija ovu igru procitao ili nije? (ja mislim da jeste)

Procitao ili ne, pravi veliku stratesku gresku kada jednog poslijepodneva '93. bira Bosnjastvo umjesto Bosanstva i zajednistva, bira najpozeljniji umjesto najcrnji scenarijo za velikosrpski projekat. Upravo tu Alija gubi svaku mogucnost odbrane R BIH jer Bosnjaci sami nikako ne mogu sacuvati BIH nego samo mogu dobiti fildjan za koji se Alija odlucio.

Od ovog momenta Alija postaje grobar R BIH zajedno sa SDS-om i HDZ-om.

ps- imam jos komentara na kasnije izlaganje u tvome postu ali nemam vremena da sada pisem......nastavicu
pss- kad kazem zajednicka borba svih naroda naravno da tu iskljucujem bilo kakav uticaj komunisticke ideologije
PM72

#942 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by PM72 »

almir90 wrote:Alija makar nije umro, ili ne truhne trenutno u Haagu, s čime se neki danas ne mogu pohvaliti. :lol:
A čime se ti hvališ? Time što je naš "melek" umro pa nije okusio Sheveningena?
almir90

#943 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by almir90 »

PM72 wrote:
almir90 wrote:Alija makar nije umro, ili ne truhne trenutno u Haagu, s čime se neki danas ne mogu pohvaliti. :lol:
A čime se ti hvališ? Time što je naš "melek" umro pa nije okusio Sheveningena?
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
palermo

#944 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by palermo »

XXS wrote:
Najgora opcija bi bila ono sto im se desilo 41-45, a to je zajednicka borba svih naroda BIH protiv velikosrpskog projekta.

Prema tome, Alija je bio najpozeljniji srpski neprijatelj za nadolazeci velikosrpski projekat u BIH jer bez njega nikada nebi mogli uvjeriti BIH Srbe da im prijeti opasnost od komsija Muslimana i da trebaju da uzmu puske u ruke.
o živote
Mohamad Sissoko

#945 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Zajednicka borba svih naroda :lol:
po 1% oba druga naroda i Bosnjaci. :oops:
Fudo387

#946 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Fudo387 »

palermo wrote:
XXS wrote:

o živote

:lol:
sinuhe

#947 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by sinuhe »

U kojim krugovima se kretao Alija sedamdesetih i osamdesetih. Od Srba kao da je poznavao tek ove disidente Cosice i slicne.
Je li se ikad javio neko ko je poznavao Aliju kao komsiju, radnog kolegu?
Mohamad Sissoko

#948 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Pitaj Milomira Marića, njemu je Alija pricao da je Srbin a i meni, je li i tebi?
BHCluster

#949 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by BHCluster »

Ali Kemal wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Nema se tu sta demistificirat, kad od njeg mit se nije ni pravio a ni sam on to nije htio.
On je vecini Bosnjaka predstavljao lidera u borbi za opstanak.
Naravno kada je gurnuo svoj narod da bude u poziciji da se bori za opstanak.
Do njegovog dolaska nije bilo nikakve potrebe da se bori za opstanak, jel tako?
BHCluster wrote:Bolje nego kod nas u BiH koja je najsiromasnija drzava u Europi. Znaci progres je moguc sa nacionalnim strankama?
Nije moguc, u Hrvatskoj je jedna nacionalna stranka, koja se polako istiskuje, a u BiH tri, te je tu i ta razlika.
Istiskuje? Gdje ba ti zivis nekom paralelnom svemiru?
Ali Kemal

#950 Re: Knjiga:"Alija Izetbegović - jahač apokalipse ili anđeo mira"

Post by Ali Kemal »

BHCluster wrote:Istiskuje? Gdje ba ti zivis nekom paralelnom svemiru?
U pravu si, nespretno sam se izrazio.
Generalno i Hrvatsku koci njihov "domoljubni" blok, Bog i Hrvati i slicna sranja, pojedinac je u drugom planu, sto je sasvim normalno za takva drustva, a kako je pojedinac nebitan, kako onda neko moze ocekivati da ce mu biti bolje.
Dovoljno je da se njegov narod izborio za svoja prava, sta ce mu vise. :oops:
Post Reply