Vjerovati naspram znati

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
šatirana_ljubičica

#926 Re: Vjerovati naspram znati

Post by šatirana_ljubičica »

@dustaban, izgleda da kod tebe nije samo taban dus :D

Ako te vrijeđaju stavovi vjernika, zašto dolaziš po uvrede?Zašto se daješ u raspravu sa njima?
Zbog toga što misliš da si sposoban još ''zatočenika vjere'' osloboditi?
Ili zato što si jednostavno drzak?

Ako si ljut na vjeru i na ljude koji imaju vjerske stavove, i ljutnju rješavaš raspravom, je li to znači da ako jednom ne mogneš riješiti raspravom da ćeš je riješiti na neki drugi, nama nepoznat način, jesi li upravo rekao da si samim tim što si ateista i mrzitelj vjernika?Ako jesi, onda si opasan po okolinu, trebalo bi te zatvoriti.
nasa

#927 Re: Vjerovati naspram znati

Post by nasa »

@dustabane niko te nije nazvao ni zalutalim niti odmetnutim ali kao sto rekoh tebi nije ni bitno sta drugi pisu i sta ti odgovaraju jer ti to o sebi i svojim stavovima 'nako generalno
dustaban

#928 Re: Vjerovati naspram znati

Post by dustaban »

šatirana_ljubičica wrote:@dustaban, izgleda da kod tebe nije samo taban dus :D...
Mislim da se sad nalazis u danima da ti treba konsultacija "druge zene", pocela si svasta baljezgati...
šatirana_ljubičica

#929 Re: Vjerovati naspram znati

@@nasa, što ga opravdavaš? :D jer ga, kao, bolje znaš ? na kraju krajeva, ne mislim da on ima potrebe za advokatom, savršeno dobro sam sebe zastupa :)
Last edited by šatirana_ljubičica on 15/08/2014 11:47, edited 1 time in total.
šatirana_ljubičica

#930 Re: Vjerovati naspram znati

dustaban wrote:
šatirana_ljubičica wrote:@dustaban, izgleda da kod tebe nije samo taban dus :D...
Mislim da se sad nalazis u danima da ti treba konsultacija "druge zene", pocela si svasta baljezgati...

ne nego sam upravo u danima kad ''pogađam u sridu'' :wink:
dustaban

#931 Re: Vjerovati naspram znati

Post by dustaban »

Ah, fala bogu tu je @nasa!
:mrgreen:
šatirana_ljubičica

#932 Re: Vjerovati naspram znati

da, vama samo odgovara onaj ko ima beskrajan sabur pred vama, kao da je to od neke koristi...ili kao da to tako baš uvijek treba?!
šatirana_ljubičica

#933 Re: Vjerovati naspram znati

dustaban wrote:Ah, fala bogu tu je @nasa!
:mrgreen:

kako se to ti Bogu zahvaljuješ, ironično ili ti se ''omaklo'' :)?
Maxxtro

#934 Re: Vjerovati naspram znati

Post by Maxxtro »

Chagalj wrote: ne zaoste islam, nego muslimani, a sto je to tako

pa zato sto su zaboravili prvu zapovjed boziju

"UCI, CITAJ"

eto zasto
Ti prvi!!! Ovo sto pises veze nema s naukom i samo jako neobrazovana osoba moze ovdje vidjeti ikakve dokaze. Ukoliko je tvoj prethodni nick na ovom forumu bio cackalica (a vjerujem da jeste), o ovome sam vec nadugo i nasiroko raspravljao s tobom. Potrazi moje postove na temi "Ne-religijski dokazi postojanja Boga". Ne vjerujem naravno da ce te to imalo pokolebat, jer tvoj problem i razlog sto odbacujes objasnjenja u cemu grijesis je sto se ti moras prvo nauciti razmisljanju. A to dolazi kroz citanje i obrazovanje. Citanje naucno-popularnih casopisa i clanaka se ne broji. Ove tvoje pseudonaucne analize naprosto vrve od logickih gresaka, odredjenih kognitivnih sklonosti i varki: Apophenia, Confirmation bias, Selection bias, itd.
S4mpion

#935 Re: Vjerovati naspram znati

Post by S4mpion »

NIN wrote:
S4mpion wrote:Evo, ja ću odgovorit:

Ne volim kad mi 40 kermi viri iz džepa. :D
evo, ako dopustis, da ti odgovorim da si glup ko kamen! stvarno! :(
"ti glup", "jesi glup", "kako ste glupi", ma daj, odrasti, ne da mi se peglat sa furkom petogodišnjaka. :D
Bujrum majstore

#936 Re: Vjerovati naspram znati

Post by Bujrum majstore »

nasa wrote:Ama niste upravu ovo za mjesovite brakove, predrasude nisu iskljucivo na religijskim razlikama vec na predrasudama opcenito...npr.Romi, sumnjam da bi se prosjecan Bosanac nasikirao vise da mu se dijete vjenca s nekim druge vjere nego s pripadnikom romske populacije itd.Naravno nije to samo kod nas...

A ovo da svi imaju mogucnost da promjene religiju, pa u danasnje vrijeme dosta ljudi je u mogucnosti da se kvalitetno informise o razlicitim temama ali ne mislim uopce da je to tako bitno pitanje, ljudi ustvari padnu na vrlo jednostavnim stvarima ....ne lazi, ne kradi, ne ubij, licno opredjeljenje za dobro....
Jbg Naso, kud bas Rome uze za primjer? :)
nasa

#937 Re: Vjerovati naspram znati

Post by nasa »

Ne moraju biti Romi :D , neki ne vole Sandzaklije, u Sarajevu ne vole dosljake...
NIN

#938 Re: Vjerovati naspram znati

Post by NIN »

S4mpion wrote:"ti glup", "jesi glup", "kako ste glupi", ma daj, odrasti, ne da mi se peglat sa furkom petogodišnjaka. :D
Pored sto ti pokusam objasniti i predociti toliko ociglednu stvar, koju si, svakako, mogao i sam skontati, tebi to ni do ociju nije doprlo, kamo li do mozga sto ce reci da, il se pravis budala il me zajebavas. Sta onda drugo reci do toga sto sam rekao?
pussysmoke

#939 Re: Vjerovati naspram znati

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 23:43, edited 1 time in total.
S4mpion

#940 Re: Vjerovati naspram znati

Post by S4mpion »

NIN wrote:
S4mpion wrote:"ti glup", "jesi glup", "kako ste glupi", ma daj, odrasti, ne da mi se peglat sa furkom petogodišnjaka. :D
Pored sto ti pokusam objasniti i predociti toliko ociglednu stvar, koju si, svakako, mogao i sam skontati, tebi to ni do ociju nije doprlo, kamo li do mozga sto ce reci da,
Ili samo misliš tako ili si ubijeđen da je samo tvoje razmišljanje jedino ispravno. :D
il se pravis budala il me zajebavas. Sta onda drugo reci do toga sto sam rekao?
De se odluči, malo prije reče jedno, sad drugo? :D
pussysmoke

#941 Re: Vjerovati naspram znati

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 23:43, edited 1 time in total.
NIN

#942 Re: Vjerovati naspram znati

Post by NIN »

Gledamo u solju mlijeka i ja konstatujem 'vidi, mlijeko je bijelo!', a ti me pitas:
S4mpion wrote:Ili samo misliš tako ili si ubijeđen da je samo tvoje razmišljanje jedino ispravno.
:lol:
S4mpion

#943 Re: Vjerovati naspram znati

Post by S4mpion »

NIN wrote:Gledamo u solju mlijeka i ja konstatujem 'vidi, mlijeko je bijelo!', a ti me pitas:
S4mpion wrote:Ili samo misliš tako ili si ubijeđen da je samo tvoje razmišljanje jedino ispravno.
:lol:
Dakle,
ubijeđen da je samo tvoje razmišljanje jedino ispravno.
:D
NIN

#944 Re: Vjerovati naspram znati

Post by NIN »

S4mpion wrote:
Ako cemo pravo, naspram tvog, jeste! :D
Leo_alfa

#945 Re: Vjerovati naspram znati

Post by Leo_alfa »

Chagalj wrote:
Leo_alfa wrote:@Chagalj

Posto postavljas pitanje ateistima (vezano za "brojcana cuda") da ti i ja dam svoj odgovor, isti kao i na temi "Kazaljke" ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=4ElUBr6-GLU

Pogledaj, mislim da ce ti se dopasti, cini mi se da volis ovakve stvari...
ovo absultno nema veze sa Kuranskim brojcanim cudima
Naravno da nema, ima veze s necim drugim, mada ti to izgleda ne vidis...
Leo_alfa

#946 Re: Vjerovati naspram znati

Post by Leo_alfa »

nasa wrote:Ateizam je nista, u smislu stava osim prema pitanju postojanja Boga...Nerijetko se onda stav dalje gradi na negiranju religija dok imas ateista kojim to nije potrebno koji su vise skoncentrisani na vlastite odgovore...
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
S4mpion

#947 Re: Vjerovati naspram znati

Post by S4mpion »

NIN wrote:
S4mpion wrote:
Ako cemo pravo, naspram tvog, jeste! :D
Sad povlačiš argument iz klase "jest-nije", nećemo u slijepu ulicu. :D

Evo ti tvoje riječi(da ne pišem ja):
NIN wrote:
Opisne pridjeve tipa glup, ovo, ono, ostavi za uz kahvu!
Iskreno se nadam da stojiš iza njih.
apsidejzi

#948 Re: Vjerovati naspram znati

Post by apsidejzi »

Jao S4mpion :) mene nesto stid :)

PS kad covjek skonta kako evo NIN kao obrazovan covjek upadne u kontradikciju nakon nekoliko dana a Muhammed a.s. kao nepismeni beduin iz 7 stoljeca navodno napisao Kur'an bez i jedne kontradikcije. Mislim... ova situacija govori dosta toga za onoga ko hoce o tome da razmisli...
Bafakkar

#949 Re: Vjerovati naspram znati

Post by Bafakkar »

Maxxtro wrote:
Chagalj wrote: ne zaoste islam, nego muslimani, a sto je to tako

pa zato sto su zaboravili prvu zapovjed boziju

"UCI, CITAJ"

eto zasto
Ti prvi!!! Ovo sto pises veze nema s naukom i samo jako neobrazovana osoba moze ovdje vidjeti ikakve dokaze. Ukoliko je tvoj prethodni nick na ovom forumu bio cackalica (a vjerujem da jeste), o ovome sam vec nadugo i nasiroko raspravljao s tobom. Potrazi moje postove na temi "Ne-religijski dokazi postojanja Boga". Ne vjerujem naravno da ce te to imalo pokolebat, jer tvoj problem i razlog sto odbacujes objasnjenja u cemu grijesis je sto se ti moras prvo nauciti razmisljanju. A to dolazi kroz citanje i obrazovanje. Citanje naucno-popularnih casopisa i clanaka se ne broji. Ove tvoje pseudonaucne analize naprosto vrve od logickih gresaka, odredjenih kognitivnih sklonosti i varki: Apophenia, Confirmation bias, Selection bias, itd.
Ateisti radi vrlo slicnu stvar sa generalizacijom. Slazem se da postoji velika tedencija trazenja pseudo nauke u Kur'anu prema kojoj sam jako skeptican, medjutim postoje stvari za koje interpretacija nije potreba. Struktura pisanja jeste jedna od njih.
Numerika je interesatna, ukoliko nije nategnuta. Leksika je poprilicno fascinantna, barem meni. Medjutim nista od ovoga nije prvenstveni metod dokazivanja nadnaravnosti.

Medjutim tendencija ateista da intepretiraju Kur'an nije nista manje povrsna i ridikulozna (kako to nas NIN cesto kaze :D ) od trazenja pseudo nauke..

Selection bias postoji skoro pa u svemu, pa i u samoj prakticnoj nauci (osim matematike jer su dokazi sustinski aksiomatski)..
fatamorgana

#950 Re: Vjerovati naspram znati

Post by fatamorgana »

apsidejzi wrote:Jao S4mpion :) mene nesto stid :)

PS kad covjek skonta kako evo NIN kao obrazovan covjek upadne u kontradikciju nakon nekoliko dana a Muhammed a.s. kao nepismeni beduin iz 7 stoljeca navodno napisao Kur'an bez i jedne kontradikcije. Mislim... ova situacija govori dosta toga za onoga ko hoce o tome da razmisli...
Eh, blago tebi koji kako sam reče čitaš svjetsku literaturu na originalnim jezicima .... :wink: :sax:
Post Reply