BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova ćemo osvojiti u dvomeču sa Slovačkom?

Poll ended at 10/09/2013 12:53

Šest
219
50%
Četiri
101
23%
Tri
45
10%
Dva
12
3%
Jedan
22
5%
Nula
35
8%

Total votes: 434

cyprus

#926 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by cyprus »

Stari wrote:Eheej ljudi ... na jubilarnih 10 godina mog clanstva na ovom forumu - cestita moderatorizacija me je poslala na hladjenje u Banovice ( :D po zasluzi dakako :D ).... dodjoh samo da vas poselamim i pozdravim i da se javim da sam odrobijao svoje ..mislim ono ...- ako ovdje jos ima nekog koga uopste boli djon za to sta ja ovdje zvrljam .... i da vas zamolim za linkove kad ...jelte utakmica vec pocne

Nekako mi pred ovu utakmicu sve mirnije, stalozenije nego sto to inace biva u ovakvim slucajevima ... mozda je to dobar znak ...

svako dobro i zivjeli.
Zar i tebe u Banoviće? :-D Pa još po zasluzi? Ne vjerujem... :shock:
Idemedosumom

#927 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Idemedosumom »

Zavatoni wrote:Hamsik je najbolji igrač Serie A u prva dva kola...4/7 golova Napolija je on sam dao...a nije napadač nego ofanzivni vezni.

Ovo Pape mora rješiti nekim flasterom koji mu neće dati da diše...
Ali ko?
Rahimić? Neće ga stići.
Zahirović? Ovo bi bila baš smiješna opcija.

Po meni jedino rješenje je Salihović...
Ovaj momak je zaista van forme. Sumnjam da bi on mogao ikog cuvat kako treba. Mislim da mi ipak mozemo vise golova dat nego primit :bih:
manijak1

#928 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by manijak1 »

PeppermintSA wrote:Rezultat će zavisiti isključivo od nas samih,

Slovačka je dobar tim sa par finih pojedinaca - odgledao sam 4 nijhove utakmice tokom ovog ciklusa. Protiv Grčke kući su morali najmanje zabiti 3 komada, a na kraju su minimalno izgubili. S druge strane, odgledao sam snimak protiv Lihtenštajna i izgledali su blijedo i nemotivisano i mogu reći da je utakmica generalno bila negledljiva. Šta hoću reći? Do sad su mnogo oscilirali što se tiče igre, a i ruku na srce nisu imali sreće u pojedinim mečevima.

Sad je drugačija situacija - došlo je do promjene selektora što neminovno dovodi do pozitivnog šoka, nemaju ništa izgubiti jer je nijhov plasman na Mundijal u domenu naučne fantastike, te će sigurno doći rasterećeni. Glavni nijhovi igrači su jako dobro počeli novu sezonu, u finoj su formi i samim tim, nijhovi raniji kiksevi nisu mjerodavni za ovu diskusiju.

Ipak, mi jesmo bolji tim, igramo kući pred našim navijačima, pobjeda nas faktički dovodi na prag plasmana na prvo veliko takmičenje i po svakoj logici bi trebali preuzeti konce igre od samog početka. Mene ne plaši Slovačka, niti me plaši naše neko podbacivanja - jedino me plaši da ne izgorimo u prevelikoj želji i radi toga odigramo ispod, sada već uspostavljenog, nivoa na kojem evo već 2 godine igramo.

Da budem kristalno jasan - strah me da ne bude utakmica kao protiv Rumunije u Zenici, gdje se vidjelo da imamo abnormalno veliku želju, gdje smo igrali dobro, ali gdje nije postojala mirnoća, gdje smo u par navrata kiksali golemo u odbrani, jurili rezultat i na kraju na svu sreću se izvukli. Nekako mi djeluje kao da su to davno prošla vremena i da sad iz utakmice u utakmicu izgledamo k'o špricer, al' me opet strah.

Ako mi povedemo na vrijeme - primaju najmanje 3 komada. Ako kiksamo nazad i oni povedu, odnosno ako ne zabijemo gol na vrijeme, biće itekako jebeno. Ja se samo nadam da će momci odigrati ovu krucijalnu, do sad najbitniju utakmicu na nivou, smireno...Moramo biti svjesni da mi u grupi imamo Grčku koja poput mačke ima 9 života - ako joj daš prst, uzeće ti ruku. Nemamo taj luksuz.

A zatim, strah me ove euforije... Prije meča s Grčkom, nije bilo bombastičnih izjava, nije se ovoliko kenjalo o ''razbijanju'', ''razvaljivanju'', ''jurišanju''...možda je to moj subjektivnu dojam, ali sam ja dočekao utakmicu bez ikakve pompe. Sad je situacija drugačija - spava se po ulicama da bi se dočepalo karte, cijela dijaspora se bukvalno digla da ide na meč u Žilini, Pape po prvi put izjavljuje da očekuje svih 6 bodova. Ja sam 2 mjeseca pred Grčku govorio prijateljima da ćemo ih masakrirati, al' me sad sve nešto strah da se strovalimo.

Daj bože da sam u krivu...I još jedna stvar - Nikom se ne gade naslovi kao što su ''historijski megdan'', ''utakmica generacije'' itd. Generalno mi se diže kosa na sve ove novokomponovane seljačke furke kao što su ti bombastični naslovi, tepanja tipa ''Pjanke, Džekson'' itd., nadimci kao što su ''Dijamant'', ''Mali princ''..., vašarske atmosfere koje se prave na tekmama reprezentacije i generalno sav silni folklor u i oko državnog tima. Međutim, ovaj dvomeč jeste istorijski jer apsolutno nikad nismo bili u boljoj poziciji - nikad nismo bolje izgledali na terenu, nikad nismo imali ovakvu širinu u igračkom smislu, nikad nismo bili u ovakvoj situaciji da ne osciliramo i da svaku utakmicu igramo maksimalno požrtvovano i profesionalno; nikad nismo imali jak međunarodni lobi iza nas, nikad nismo bili u situaciji da sami diktiramo tempo grupe i smo u mogućnosti da 2 kola prije kraja kvalifikacija obezbjedimo prvo mjesto, i za kraj, nikad ali apsolutno nikad nismo u jednim kvalifikacijama izgledali tako moćno kao što izgledamo sad.. Mi ako dobijemo Slovake u oba meča, mi smo na SP - razlika između toga i utakmice u Parizu, utakmice protiv Danske na Koševu, utakmica protiv Portugala jeste, kao prvo, sve iznadpomenuto, a kao drugo i treće činjenice da sve to možemo uraditi u tišini, bez očiju svjetske javnosti, te zatim da nam je protivnik itekako po mjeri. Mi jesmo razbili Francuze u Parizu, al' oni su Francuska a mi smo još uvijek mala BiH. Jako me strah ovog dvomeča.

Mislim da je ovaj dvomeč prekretnica ove generacije - ako izađu kao pobjednici sa 6 bodova, tiho ali sigurno - sigurno se može reći da su postali sila...ako ne uspiju, opet slijedi ''vađenje'' do kraja kvalifikacija, što nas prati od 2003. godine. Ja vjerujem da ćemo napraviti taj rezultat, ali me ipak strah...
Jedino što mogu kazati da sam uživao dok sam čitao ovako odličan i temeljan osvrt .
jeza u ledja

#929 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by jeza u ledja »

Image

Image

Image
burek_in_space

#930 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by burek_in_space »

Image
Revoltage

#931 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Revoltage »

burek_in_space wrote:Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zecko_kupuz

#932 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by zecko_kupuz »

Ma ja, "vidi mu glave" klasika. :-)

ps Samo da kažem da dok je Miske tu, nema straha u ovakvim tekmama, izdominiraće on slovačku defanzivu. I believe in Miskeeee!!! :bih: :D
Nuken

#933 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Nuken »

burek_in_space wrote:Image
HAHAHHAHAHAHHAHAH Burek :lol: :sax:
Zna li itko da li je ta novodna Mujdzina povreda ozbiljna(ukoliko i postoji).
Danas na Dnevniku TV1 kažu da su svi spremni koji su tu,i da nema povrijeđenih?
antifascism

#934 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by antifascism »

Mujdza nije treniro danas. Ceka nas Vrso :(
MOSALJOZE

#935 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by MOSALJOZE »

antifascism wrote:Mujdza nije treniro danas. Ceka nas Vrso :(
Trenirao je Mujdza odvojeno biće on AKOBOGDA spreman,ali postoji problem od obnavljanja povrede,a upravo zbog toga nije igrao za Frajburg i šta će Pape sad on ga mora staviti,ako ga ne stavi imaćemo velikih problema.Nek odigra ko protiv Grčke to će biti :thumbup:
jeza u ledja

#936 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by jeza u ledja »

joj opet mujdza... :-)
Nuken

#937 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Nuken »

Ne gine nam Svrško.
Daj Bože da nije nešto ozbiljnije sa Mujdzom.
DON_eARL

#938 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by DON_eARL »

Zašto nije moguće kupiti karte za utakmicu Slovačka - BiH, bez Centrotours aranžmana? :-)
It_is_a_Leclerc

#939 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Ma nije ništa. Samo, čovjek vuče nešto od stare povrede, nije igrao ni trenirao par dana u Njemačkoj, i ne mogu ga odmah opteretiti da ne bi pogoršao stanje, pa trenira odvojeno, lakšim intenzitetom. Do petka će on biti :thumbup:
Nuken

#940 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Nuken »

DON_eARL wrote:Zašto nije moguće kupiti karte za utakmicu Slovačka - BiH, bez Centrotours aranžmana? :-)
Zato što su ostale karte puštene u slobodnu prodaju,a ovaj dio je uzeo Centrotours sebi kako bi ih mogli prodati navijačima koji kupe cjeli aranžman.
DON_eARL

#941 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by DON_eARL »

Nuken wrote:
DON_eARL wrote:Zašto nije moguće kupiti karte za utakmicu Slovačka - BiH, bez Centrotours aranžmana? :-)
Zato što su ostale karte puštene u slobodnu prodaju,a ovaj dio je uzeo Centrotours sebi kako bi ih mogli prodati navijačima koji kupe cjeli aranžman.
I još kad bi napisao gdje se iste mogu kupiti u slobodnoj prodaji, bilo bi super. :D
Nuken

#942 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Nuken »

DON_eARL wrote:
Nuken wrote:
I još kad bi napisao gdje se iste mogu kupiti u slobodnoj prodaji, bilo bi super. :D
Bilo kupiti jarane.Ovo je Bosna.Ovde ti karte prhnu u roku od par dana i kraj.Ti sad našo pitati.Jbga sljedeći put odma kupi čim se pusti u prodaju . :)
DON_eARL

#943 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by DON_eARL »

Karte za utakmicu u Žilini bile u prodaji u BiH, osim u Centrotrans aranžmanu? :-D
Nuken

#944 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Nuken »

Ja koliko znam nisu se u BiH prodavale.Samo onLine ali to je brzo prekinuto jer su Slovaci vidjeli da su naši kupili veći dio stadiona.Ukoliko neko ima relevantniju inforamaciju neka me ispravi ako griješim.
MOSALJOZE

#945 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by MOSALJOZE »

Nuken wrote:Ja koliko znam nisu se u BiH prodavale.Samo onLine ali to je brzo prekinuto jer su Slovaci vidjeli da su naši kupili veći dio stadiona.Ukoliko neko ima relevantniju inforamaciju neka me ispravi ako griješim.
Takva je priča bila,sad koliko ima istine to ni ja ne znam,ali svakako da će naših dosta biti tamo.
DonV

#946 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by DonV »

Ja sam se nadao da Marek nece biti spreman ali :( bice.

Marek nije spic i vreba na sve strane kako da asistira tako da je odvali sa 20tak cim ima malo slobodnog prostora, nadam se da ce mu se Rahimaga natovariti na ledja ali svi znamo da nije ni Rahim spreman kao recimo prije 3,4 g steta.
Ostali igraci u rep. Slovacke nisu ni 10 % od Mareka. Znaci obavezno flastera na Mareku - Rahimaga da ga prati u stopu ostale cemo lahko. Sada dali Rahimaga moze 90 min :roll: nije bitno abd. do 65min vec bude dva razlike pa stim ubijemo i ono malo moral svima u slovackom timu.. :mrgreen:

Imamo jak tim, sredina ako bude vezala a napadaci pospremili sto se pospremiti moze ako sta udje sa distance dobro doslo glatko rutinski mozemo zakucati 3 komada u Zenici a u Slovackoj cemo da vidimo :mrgreen: samo hladne glave.
scooby_dooby_doo

#947 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by scooby_dooby_doo »

ma jebo mareka treba se cuvati mesara skrtela aka pepea :D
Bosanski_kralj

#948 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Bosanski_kralj »

Je*em je i utakmicu nikad je dočekati. :oops:
shalla

#949 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by shalla »

Jbt ko ce izdurati jos 4 dana :-(