Generali OSLOBOĐENI!!

Locked
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#926 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by PipiDugaDevetka »

bELMIN_666 wrote:HEROJI ! :thumbup:
Prlić i ostala peterica optuženih izvršilaca zločina?
Ima da bude novi Udruženi Zločinački Pothvat.
Veliko Stopalo

#927 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Veliko Stopalo »

mislim da che biti sveopchi dernek u sarajevu kad oslobode prlicha i drushtvo. :kravata:
ultima_palabra

#928 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by ultima_palabra »

Veliko Stopalo wrote:mislim da che biti sveopchi dernek u sarajevu kad oslobode prlicha i drushtvo. :kravata:
Što je babi milo, to joj se i snilo.
sredoje

#929 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by sredoje »

Rock Flock wrote: Prvio reci odakle je Hrvatska granatirana sa teritorija BiH ?
Iz sarajeva i bihaca sigurno nije . nije ni iz tuzle a ni zenice . A nije ni iz BL koliko jas znam . Laz dakle !
....
Laž?
Za Županju se također vezuje najduži period trajanja uzbune opće opasnosti zabilježen u Hrvatskoj od 1261. dana (od 29. travnja 1992. - 12. listopada 1995. godine) za vrijeme kojeg je na Županju iz prekosavskih četničkih uporišta u BiH bačeno više desetaka tisuća različitih ubojitih projektila.
http://hr.wikipedia.org/wiki/%C5%BDupanja
Drugo ako je istina sto to pises i Hrvatska i Bosna su na pocetku rata 1991 bile u sastavu Jugoslavije . JNA je bila legalna vojska do priznanja i suverenosti koja se desila tek 92 . Trece , da smjela je uci , recimo da je smjela uci ali da se obracuna sa JNa i cetnicima ali je ona je usla da sa njima suradjuje . HV suradjuje u Bosni sa cetnicima i radi na srpko hrvatskoj podjeli Bosne . HV i HVO ratuju protiv Armije a ne protiv onoga ko ih granatira kako ti kazes . Prvi ulazak HV u Posavinu , otjerali zajednicki HVO sastavljen od Hrvata i Bosnjaka preko Save na odmor , minirali most :o hej minirali most koji spaja Hrvate iz posavine sa R Hrvatskom :x i ostavljaju cetnicima posavinu sve do danas ....

Pitanje je bilo da li je Hrvatska smjela uci na teritorij BiH s obzirom da je granatirana (gore ti je dokaz, ima ih jos), teritorij BiH je koristen za transport MTS koji je napadana HR (bosanski i hrvatski cetnici su suradjivali kao jedan) a iz BiH su regrutirani napadaci na HR teritorij (primjer pogibije zapovjednika Vukova sa Vucjaka u operaciji Maslenica).

“Vukovi s Vučjaka” bili su paravojna postrojba sastavljena uglavnom od Srba dobrovoljaca s područja Prnjavora. Predvodio ih je Veljko Milanković koji je prošao obuku kod kapetana Dragana.

Vukovi su sudjelovali u borbama kod Okučana, Jasenovca te Novske. U prosincu 91. ponovno su uključeni u borbe kod Okučana. Početkom akcije Posavski koridor surađuju s Martićevim “Knindžama”, a 1993. godine dolaze na teritorij Maslenice. Milanković je tu ranjen te je 10 dana poslije i umro u Beogradu.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Crna-kr ... fault.aspx
cyprus

#930 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by cyprus »

Ja zaboravi... Kad je ono njima (Prliću i ostalim) presuda?
Last edited by cyprus on 20/11/2012 10:55, edited 1 time in total.
teodolit

#931 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by teodolit »

Rock Flock wrote:
sredoje wrote:Ajmo ipak na kratko u OFF :-) (vjerojatno cu zazaliti... :roll: )

Pretpostavljam da znam stav vecine vas oko Praljka i uloge HV ali me zanima kratak odgovor na pitanje:

Da li je HV smio uci na teritorij BiH (ne govorim o G. Vakuf sad) ako je Hrvatska granatirana sa teritorija BiH, ako je teritorij BiH sluzio za transport MTS kojim je napadana HR i ako su se na teritoriju BiH regrutirali napadaci na HR teritorij?
Prvio reci odakle je Hrvatska granatirana sa teritorija BiH ? Iz sarajeva i bihaca sigurno nije . nije ni iz tuzle a ni zenice . A nije ni iz BL koliko jas znam . Laz dakle ! Drugo ako je istina sto to pises i Hrvatska i Bosna su na pocetku rata 1991 bile u sastavu Jugoslavije . JNA je bila legalna vojska do priznanja i suverenosti koja se desila tek 92 . Trece , da smjela je uci , recimo da je smjela uci ali da se obracuna sa JNa i cetnicima ali je ona je usla da sa njima suradjuje . HV suradjuje u Bosni sa cetnicima i radi na srpko hrvatskoj podjeli Bosne . HV i HVO ratuju protiv Armije a ne protiv onoga ko ih granatira kako ti kazes . Prvi ulazak HV u Posavinu , otjerali zajednicki HVO sastavljen od Hrvata i Bosnjaka preko Save na odmor , minirali most :o hej minirali most koji spaja Hrvate iz posavine sa R Hrvatskom :x i ostavljaju cetnicima posavinu sve do danas ....
Mda...Hrvatsku su još '91 bombardirali avioni sa mostarskog i bihaćkog aerodroma, tijekom cijelog rata Abdićeve snage su upadale u Hrvatsku, Slavonski Brod je redovito granatiran s bosanske strane, napadi na Dubrovnik i okolicu kretali su uglavnom iz Trebinja...itd, itd....
Veliko Stopalo

#932 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Veliko Stopalo »

ultima_palabra wrote:
Veliko Stopalo wrote:mislim da che biti sveopchi dernek u sarajevu kad oslobode prlicha i drushtvo. :kravata:
neche biti dernecka? :-?
Skijaš

#933 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Skijaš »

ultima_palabra wrote:
Nije isključeno da ih sud oslobodi. Međutim, čak i da se to desi, niko ne može dovesti u pitanje to da se radilo o antidržavnom projektu. Ako ih puste, i dalje će biti pobunjenici koji su radili u korist Tuđmanove velikohrvatske vizije. Ako ih osude, biće pobunjenici koji su pribjegli sistematskom zločinu kao metodi realizacije Tuđmanove velikohrvatske vizije. Pozitivci neće postati bez obzira na presudu.
ultima_palabra

#934 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by ultima_palabra »

Veliko Stopalo wrote:
ultima_palabra wrote:
neche biti dernecka? :-?
Naravno da hoće, jer će isti biti osuđeni.
Veliko Stopalo

#935 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Veliko Stopalo »

ultima_palabra wrote: Naravno da hoće, jer će isti biti osuđeni.
ma jok.
sredoje

#936 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by sredoje »

Veliko Stopalo wrote:
ultima_palabra wrote: Naravno da hoće, jer će isti biti osuđeni.
ma jok.

Ja mislim da će biti osuđeni a jedino pitanje je za sto ce biti osudjeni.
ZADAR

#937 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by ZADAR »

General danas dolazi u svoj rodni kraj! Zadar je na nogama :thumbup:
Veliko Stopalo

#938 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Veliko Stopalo »

ZADAR wrote:General danas dolazi u svoj rodni kraj! Zadar je na nogama :thumbup:
prednjim ili zadnjim?
ZADAR

#939 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by ZADAR »

Evo jedna za ovu prigodu :)

Opija me neka snaga, a lipota svog me smanta
Zadar je u srcu mome, Zadar je u mojoj duši,
progovori pismo moja kad se rič u grlu guši
Zadar je u srcu mome, Zadar je u mome tilu,
radost si mi grade dao a ja tebi mladost cilu

Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#940 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Domaci izdajnik »

Neka mi neko kratko odgovori bez preseravanja i filozofije: šta je regularna hrvatska vojska tražila na teritoriji BIH? Oslobađali HrvaCku "Olujom" (od vlastitog naroda druge vjere :-) )ajde razumijem, ali koliko sam ja pismen Mrkonjić Grad nije u HR nego u BIH a opljačkali su ga i popalili.....
Pasiflora

#941 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by Pasiflora »

ZADAR wrote:Evo jedna za ovu prigodu :)

Opija me neka snaga, a lipota svog me smanta
Zadar je u srcu mome, Zadar je u mojoj duši,
progovori pismo moja kad se rič u grlu guši
Zadar je u srcu mome, Zadar je u mome tilu,
radost si mi grade dao a ja tebi mladost cilu
:) :) :) :) :kiss:
Last edited by Pasiflora on 20/11/2012 17:29, edited 1 time in total.
oglo

#942 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by oglo »

Lajavikrelac wrote:Neka mi neko kratko odgovori bez preseravanja i filozofije: šta je regularna hrvatska vojska tražila na teritoriji BIH? Oslobađali HrvaCku "Olujom" (od vlastitog naroda druge vjere :-) )ajde razumijem, ali koliko sam ja pismen Mrkonjić Grad nije u HR nego u BIH a opljačkali su ga i popalili.....
imali sporazu potpisan u splitu o vojnoj saradnji i djelovanju(armije bih i hvo) u odbrani teritorija i nesmatano kretanje vojske ,jednostavno
Domaci izdajnik

#943 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Aha...to je lagitiman vojni cilj i akt poharati nekoliko gradova u drugoj državi protjerati onoliki narod, ko je ostao lijepo je prošao :x Otkad je to progon stanovništva legitiman cilja na bilo kojoj strani u ratu??? I da general ne zna šta mu vojska radi e to mi ne možeš objasniti nikako....
oglo

#944 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by oglo »

ovu temu treba zakljucat ,jer sve sto se sad komentarise je politizacija presude,sud je rekao svoje!jedni ce se hvalisat presudom drugi trazit sve kako bi nasli nesto da prigovore presudi, mi drzava sa jedva 3% visokoobrazovanih imamo najvise kriticara strucnjaka ,pravnika,trenera i svi znaju o svemu
Domaci izdajnik

#945 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

E ga jebem sad :-x
Ajmo redom: sporazum je potpisan to stoji, ali što se tiče pomoći HV je dobro pomogao NATO jer su HR tenkove dovozili na položaje Činuk helikopteri koje BTW koristi samo jedna vojna sila, a nije HR. A taj podatak Hrvati ne kriju nego se naprotiv sa tim ponose plus što su imali foto izviđanje kao pomoć braCke Amerike :roll: Mrkonjić Grad i okolina sve do Bočca i ulaza u BL su poharani, popaljeni a zaostali civili su pobijeni, tragovi rušenja se i danas vide. U MG iskopano 200 ubijenih u masovnoj grobnici na svirep način...viteški i časno ne'a šta :twisted:
Dalje BL i okolina su bili krcati izbjeglicama sa tih strana, od Skendera na ovamo na hiljade ih bilo, kolona nije imala kraja sigurno nisu došli u BL onako iz dosade i ćeifa da vide Kastel....Što se tiče civila iz Krajine tačno je da su protjerani i to na sličan način što sam naveo za ove gore, vojsku ne pominjem i vojne ciljeve ali ako su moja baba i djed od 75 godina, koji je pri tom i bio slijep, granatirani i mitraljirani u koloni kod Okučana četnici i agresori u HR, jebi ga i ja sam četnik za primjer i četnički trol ovdje....U Gradiškoj je avijacija RH raketirala naselje i pobila žene i djecu po kućama, na petrovačkoj cesti je bombardovana kolona izbjeglica e ako je to opravdano i legitimno po sporazumu, jebi ga i Hitler je onda postupao po propisima kad je ravnao Varšavu Štukama :roll:
Neću da ulazim u raspravu o ratu u SA, niti sam bio tamo, niti sam bio u ratu uopšte tako da samo mogu slušati sa strane (i nije mi nimalo prijatno :cry: ) ali ovo sam doživio ovo što sam naveo i gledao očima nesreću naroda, tako da je ruganje na bilo čije žrtve degutantno do bola :x
sinuhe

#946 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by sinuhe »

Sjecam se ja Oluje i Bljeska iz Banjaluke 95-te. Ima tu milion detalja. Ako je neko potjerao njih iz Knina pa potjerali su oni druge iz BL :D
old school23

#947 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by old school23 »

Evo jedan dokumentarac...
Domaci izdajnik

#948 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Srbi u Kninu žive od Kulina Bana i njegovih dana i bili su većina stanovništva, znači niti su okupatori niti agresori, a sad ih je šaka jada tamo. Iz BL je istina protjerano Muslimana i Hrvata i to je tačno, ali to je velika stramota i mrlja pojedinaca i gamadi koja je došla u toku rata sa pripizdina u kojima nisu imali lavora pa eto ukazala se prilika...ja sa sa svojim starim komšijama još čujem a neki su otišli 95 kad je rat stao, vidjeli ljudi da ovdje nema selameta...a moji dobri drugovi su Muslimani ja njima idem na Bajram, oni meni na slavu a to radi samo prava raja i pravi ljudi, kakvo je stanje u SA ne bih znao nadam se da ima još dobrih odnosa među ljudima...
I da Banjalučani su kao PDV ima ih 17% :D
ultima_palabra

#949 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by ultima_palabra »

Lajavikrelac wrote:Srbi u Kninu žive od Kulina Bana i njegovih dana i bili su većina stanovništva, znači niti su okupatori niti agresori, a sad ih je šaka jada tamo. Iz BL je istina protjerano Muslimana i Hrvata i to je tačno, ali to je velika stramota i mrlja pojedinaca i gamadi koja je došla u toku rata sa pripizdina u kojima nisu imali lavora pa eto ukazala se prilika...ja sa sa svojim starim komšijama još čujem a neki su otišli 95 kad je rat stao, vidjeli ljudi da ovdje nema selameta...a moji dobri drugovi su Muslimani ja njima idem na Bajram, oni meni na slavu a to radi samo prava raja i pravi ljudi, kakvo je stanje u SA ne bih znao nadam se da ima još dobrih odnosa među ljudima...
I da Banjalučani su kao PDV ima ih 17% :D
Znači ako si većina u nekom gradu, možeš dići pobunu protiv države, pobiti i protjerati sve druge i godinama terorizirati hrvatske i bh.gradove? Čudna neka logika...

Nije čudo što ih je šaka jada ostala, znaju oni vrlo dobro šta su radili 4 godine...
sinuhe

#950 Re: Generali OSLOBOĐENI!!

Post by sinuhe »

Knindze su bili velike galamdzije. Kad prolazi njihova vojna kolona kao cirkus da ide.
Locked