Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#92426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:Samo da vas obavijestim da više neću biti dio forumske zajednice (ovaj put je odluka definitivna), odnosno dobio sam zabranu da više bilo šta napišem ovdje (ne od Telemach-a).
Niko tebe ne smije zabraniti da pises, ako se pridrzavas pravila foruma, Pomogao si mnogima ovdje, iako nekada znas izletiti pred rudu i javis se prije telemacha za neke stvari, sto i mene nekada nervira, ali ti toliko puta pomognes da to ni meni a vjerovatno i drugim nebi trebalo prestavljati problem.

Ti nastavi pisati kao i do sada
Kockasti

#92427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kockasti »

kakaljin wrote:
crnivrag wrote:Samo da vas obavijestim da više neću biti dio forumske zajednice (ovaj put je odluka definitivna), odnosno dobio sam zabranu da više bilo šta napišem ovdje (ne od Telemach-a).
Niko tebe ne smije zabraniti da pises, ako se pridrzavas pravila foruma, Pomogao si mnogima ovdje, iako nekada znas izletiti pred rudu i javis se prije telemacha za neke stvari, sto i mene nekada nervira, ali ti toliko puta pomognes da to ni meni a vjerovatno i drugim nebi trebalo prestavljati problem.

Ti nastavi pisati kao i do sada
Ma ovo je šupljak jarane nebi li ga raja sad molila da se vrati. Diže momak sebe opasno
Telemach

#92428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

reeds wrote:Image

@Telemach Molim potvrdu da li je ovo od Vas ili jos jedna od mnogih internet prevara, :D (ne sa Vase strane licno)...

Izbacilo samo na browser....
@reeds,
Nažalost, ne. U pitanju je lažna nagradna igra. Sve igre objavljujemo na našim stranicama. Također, nadležni sektor je upoznat s navedenim.
Telemach

#92429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Pedrosa wrote:Zanima me kada Telemach misli ukljuciti komentatore na SK4K kanal jer ovako gledati El Clasico ili Formulu 1 je glupost !
@Pedrosa,
Prevod na kanalima obezbijeđuju TV stanice. Na osnovu njihove procjene da li za određeni region postoji potreba za prevodom na kanalu, sadržaj se titluje ili sinhronizuje. Podešavanje slušanja komentatora na engleskom ili srpskom jeziku, se vrši na daljinkom upravljaču te je potrebno odabrati jezik zvuka.
kakavdanakneiskustvu

#92430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

šta je reć?

ko ti moze nesto takvo zabraniti?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#92431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bobi »

kakavdanakneiskustvu wrote:

šta je reć?

Našo curu :mrgreen:
Kockasti

#92432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kockasti »

Bobi wrote:

šta je reć?

:ceslja: :cmok: :cmok: :cmok: :cmok:
Boban0726

#92433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Bobi wrote:

šta je reć?

Koliko se sjećam da si mu zaprijetio banom ako bude pisao da napušta forum pa sledećeg dana se vrati kao da ništa nije bilo.
Nadam se da ćeš održati riječ.

Ja sam na ovom forumu 10 mjeseci i najmanje 5 puta je pisao da napušta forum,u zadnje vrijeme trajno,pa se vrati za najviše 3 dana.

Koji lik.
Tesla Edison

#92434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Bobi wrote:

šta je reć?

A sad razumijem. I ja sam morao FB napustiti i do dan danas nisam ga aktivirao :D
Radar71

#92435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Boban0726 wrote:
Bobi wrote: Našo curu :mrgreen:
Koliko se sjećam da si mu zaprijetio banom ako bude pisao da napušta forum pa sledećeg dana se vrati kao da ništa nije bilo.
Nadam se da ćeš održati riječ.

Ja sam na ovom forumu 10 mjeseci i najmanje 5 puta je pisao da napušta forum,u zadnje vrijeme trajno,pa se vrati za najviše 3 dana.

Koji lik.
Ako ovo nije kometarisanje rada moderacije :skoljka:
a i pakšu si od čovjeka :lol:
kakavdanakneiskustvu

#92436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

zar se ne smije napisati da se napusta forum iz tog i tog razloga?
Averus

#92437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Averus »

Kakva su iskustva sa EON-om? :)

Trebali bi mi danas doći ugraditi, pa me čisto zanima onako šta kažete vi koji ga već koristite
Benq

#92438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Averus wrote:Kakva su iskustva sa EON-om? :)

Trebali bi mi danas doći ugraditi, pa me čisto zanima onako šta kažete vi koji ga već koristite
Imam dva boxa, sve uredno. Kad ti dodju prikljucit, napomeni ih da ti urade update fw-a ako se ne pokrene automatski (Settings-About-System update).
Padx24

#92439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Padx24 »

Nemam problem ni sa boxom ni sa aplikacijom na TV.
Jednom u 15 dana se restarta sam i to je to.

Ide kodi na box ko lud... :bih:
adsubzero

#92440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by adsubzero »

Benq wrote:

Imam dva boxa, sve uredno. Kad ti dodju prikljucit, napomeni ih da ti urade update fw-a ako se ne pokrene automatski (Settings-About-System update).
Za sta treba update, ima li kakvih realnih koristi?
Benq

#92441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

adsubzero wrote: Za sta treba update, ima li kakvih realnih koristi?
Za Firmware se update rucno radi kroz Settings, a EON aplikacija se azurira sama. Koristi svakako ima jer otklanja probleme u radu boxa.
Averus

#92442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Averus »

A šta mi kaže kolega kad god se npr Firefox update-a, mora ga ponovo povezivati sa EON-om nešto? :|
Benq

#92443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Averus wrote:A šta mi kaže kolega kad god se npr Firefox update-a, mora ga ponovo povezivati sa EON-om nešto? :|
Pod tim vjerovatno misli na EON online aplikaciju (eon.tv), ne smije brisati cookies iz browsera u suprotnom ce mu svaki put traziti novu prijavu i samim tim registrovat na mojtelemach portalu kao "novi" uredjaj.

Jedini oficijelni browser za EON Box je Puffin, mozes instalirati i Chrome (sideload) ali onda ti treba mis.
nineinchnails

#92444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nineinchnails »

Ko ima EON?
Ja ga imam nekoliko mjeseci i svaki dan mi pravi problem. Daljinski postane neupotrebljiv u po frke, pa moram restartovati EON box. Ovo mi se dešava svakodnevno, po 5-6 puta. Pobudalih više.
Ima li kakav lijek?
Averus

#92445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Averus »

Benq wrote:
Averus wrote:A šta mi kaže kolega kad god se npr Firefox update-a, mora ga ponovo povezivati sa EON-om nešto? :|
Pod tim vjerovatno misli na EON online aplikaciju (eon.tv), ne smije brisati cookies iz browsera u suprotnom ce mu svaki put traziti novu prijavu i samim tim registrovat na mojtelemach portalu kao "novi" uredjaj.

Jedini oficijelni browser za EON Box je Puffin, mozes instalirati i Chrome (sideload) ali onda ti treba mis.
Aha, jasno :thumbup:

Zahvaljujem :D
Benq

#92446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

nineinchnails wrote:Ko ima EON?
Ja ga imam nekoliko mjeseci i svaki dan mi pravi problem. Daljinski postane neupotrebljiv u po frke, pa moram restartovati EON box. Ovo mi se dešava svakodnevno, po 5-6 puta. Pobudalih više.
Ima li kakav lijek?
Jesi li uradio update firmware-a kroz settings? Ako daljinski prestane reagovat, moguce da je zbog baterija, a provjeri i koja ti lampica svijetli kad pritisnes neku tipku, ako je zelena, onda pritisni tipku TV/STB da prebaci na plavu.

Npr kod komsije se to cesto desi, kaze ne reaguje daljinski na box, a on slucajno pritisne tipku TV/STB i onemoguci slanje signala sa daljinskog na Box.
Last edited by Benq on 18/10/2019 11:51, edited 1 time in total.
Telemach

#92447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

nineinchnails wrote:Ko ima EON?
Ima li kakav lijek?
@nineinchnails,
Predlažemo da nam dostavite podatke u pp.
Tesla Edison

#92448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

@Telemach

Već mjesec dana vam je otvorena kutija od pojačala u ulicu Kasima Begića na Stupu. Zvao sam nekoliko puta, pisao ali ništa. Pošaljite nekoga da to sredi.
Telemach

#92449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

TESLA_EDISON wrote:@Telemach

Već mjesec dana vam je otvorena kutija od pojačala u ulicu Kasima Begića na Stupu. Zvao sam nekoliko puta, pisao ali ništa. Pošaljite nekoga da to sredi.
@TESLA_EDISON,
Ok. Provjerit ćemo.
tap3ah75

#92450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Sfinks wrote:Ima li neko od vas već priključen EON LIGHT paket telemacha? Ako da koja mu je brzina downloda, uploda i pinga? Može li neko napraviti screenshot da vidim rezultat? Da znam valja li ili ne?
Ja nemam ali mislim da ako sad (predpostavljam da si na nekom grande paketu) nemaš problema nećeš ih ni imati ni sa eon light paketom.
A brzina ima ispisana na stranici - to već ne znam napamet.
Locked