U kruznom kao i na svakoj drugoj cesti je kriv onaj ko se prestrojavao pa doveo do udesa, ako se nije kompletnim vozilikom prebacio u drugu traku i ako udar sa strane, bez obzira na to iz koje trake u koju je usao.Mishelinke wrote: ↑25/06/2023 16:47Ništa onda, samo naprijed, pa kada te udari taj iz desne, javi kako si prošla;)vjeshalica wrote: ↑25/06/2023 16:44
Ti iz desne nemas sta da kruzis i meni sjeces putanju. To bi bilo apsolutno isto da u raskrsnici,gdje imaju dvije trake, iz cije lijeve se moze ici pravo i lijevo, i iz desne pravo i desno, ti iz desne skrenes lijevo i meni isjeces put kojim ja dozvoljenim smjerom idem pravo.![]()
Ako je nakon prestrojavanja zauzeo polozaj u traci i ovaj ga udario sa zadnje strane onda je taj kriv.
Nikakve veze nema ko je sa koje strane se prestrojio.
Imas pravo voziti svakom trakom u kruznom kao i svakom trakom na cestama sa vise traka.
Unutrasnja traka u kruznom je problematicna samo zato sto da bi izsao moras presjeci vanjsku ili vise njih ako kruzni ima vise od dvije trake, i moras obratiti paznju da se sa nekim ne sudaris, dok iz vanjske nikad nemas tih problema, to je razlika, ali ti imas pravo voziti svakom trakom u krruznom toku.
Ja vise koristim unutrasnju nego vanjsku u kruznom toku i nikad nisam imao problem.