Frajeru, ni na jedno pitanje mi nisi odgovorio. Samo ekskiviras, a ne dajes odgovore. Konkretno, vjerujes li da je Allah pretvorio ljude u majmune i svinje? Da ili ne?skupljac_zeljeza wrote:Za ovoliko pitanja i nepoznavanja najbolje je da upišeš teologiju. Nije Google mjesto za studiranje. Vidim da ga sugerišeš.Deda Kurcoje wrote:skupljac_zeljeza wrote:Čovječe, otvorio si jutros deset tema i ni jedne nisi dovršio niti se na njoj zadržao duže od deset minuta. Samo nešto dovlačiš i imam osjećaj da ni sam ne znaš šta dovlačiš. Tebi se učinilo kao argument pa da natrpaš.
Pa ni jedan normalan odgovor nisam dobio. Evo za Adema i imena svih biljki i zivotinja. Za magarce koji pricaju u Bibliji. Za majmune i svinje. Pa, to nisu nove stvari, carobnica Kirka (ko je carobnica Kirka, vec vas gledam kako guglate) je pretvorila Odisejeve (Odisej, neki pramusliman?) mornare u svinje, samo sto je Homer (ko je Homer, Google search, opet) to napisao i isto je plod maste, ne realnosti. Vjerovati u pizdarije tog kalibra, na najbolji nacin pokazuje stravicni prag inteligencije i odsustva (absence) naobrazbe. I nikoga ja licno nisam uvrijedio. Za Muhameda stoji da je ozenio Ajsu u sestoj godini. Kako vi to vjernici nazivate? Normalnim brakom? ja to zovem svojim imenom, a ime je pedofilija. Ko god ima spolni odnos sa djetetom je pedofil, sto ce reci, bolestan i devijantan, da ne kazem monstrum. Za vas je svetac, meni bi robijao. Siguran sam da ima neko specijalno opravdanje u Islamu, mora imati neki alibi, a vi se zapitajte, ako imate sestre ili zensku djecu tih godina, bi li pristali na nesto slicno od bozjeg poslanika, pretpostavljam da bi vecina pristala, sto pokazuje do koje mjere je religija opasna i zla stvar. I upamtite, ideje i ideologije se mogu kritikovati, muslimani to ne prihvataju, pa se ubijaju karikaturisti, pisci i satiricari. Ne prihvataju, jer zive, mentalno, u ranom srednjem vijeku, u nekoj bliskoistocnoj dimenziji.
Spomenu ti Ilijadu kao nešto što niko osim tebe nije sreo. Kao koja naša riječ se ispravno izgovara (akcenat na slogovima) naslov spomenutog djela?
Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
-
Deda Kurcoje
#9176 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
-
Avetinho
#9177 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ne bih da se petljam u ovo intelektualno natezanje, samo bih priupitao koja je svrha razlaganja Ilijade na slogove.skupljac_zeljeza wrote: {...}
Spomenu ti Ilijadu kao nešto što niko osim tebe nije sreo. Kao koja naša riječ se ispravno izgovara (akcenat na slogovima) naslov spomenutog djela?
Ne vjerujem da bi iko ozbiljan takvo nesto ikada upotrijebio kao argument u raspravi.
- skupljac_zeljeza
#9178 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Čovjek ovdje ismijava znanje drugih vezano za knjigu, a ne zna ispravno izgovoriti naslov knjige kojom ismijava.Avetinho wrote:Ne bih da se petljam u ovo intelektualno natezanje, samo bih priupitao koja je svrha razlaganja Ilijade na slogove.skupljac_zeljeza wrote: {...}
Ne vjerujem da bi iko ozbiljan takvo nesto ikada upotrijebio kao argument u raspravi.
- skupljac_zeljeza
#9179 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Provjeri na koliko sam tvojih tvrdnji dao replike samo jutros, ali ti ode dalje. Melješ nešto svoje.Deda Kurcoje wrote:
Frajeru, ni na jedno pitanje mi nisi odgovorio. Samo ekskiviras, a ne dajes odgovore. Konkretno, vjerujes li da je Allah pretvorio ljude u majmune i svinje? Da ili ne?
-
Deda Kurcoje
#9180 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ljudi koji vjeruju da ih poslije smrti cekaju djevice koje su visoke 27, 5 m, 3,2 m siroke, sa okruglim sisama koje ne vise i sa ukusnim vaginama (izvor wiki islam http://wikiislam.net/wiki/72_Virgins). Pa, koliko moras biti udaren za ovako nesto???
-
Deda Kurcoje
#9181 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Vjerujes li da je Allah pretvorio ljude u svinje i majmune, konkretan odgovor, molit cu lijepo!skupljac_zeljeza wrote:Provjeri na koliko sam tvojih tvrdnji dao replike samo jutros, ali ti ode dalje. Melješ nešto svoje.Deda Kurcoje wrote:
Frajeru, ni na jedno pitanje mi nisi odgovorio. Samo ekskiviras, a ne dajes odgovore. Konkretno, vjerujes li da je Allah pretvorio ljude u majmune i svinje? Da ili ne?
-
5 0 5
#9182 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
zajednicko im je da nikad ne odgovaraju na pitanja. probaj jos jedno 5-6 puta, mozda dobijes neki citat iz kurana, u najboljem slucaju.Deda Kurcoje wrote: Vjerujes li da je Allah pretvorio ljude u svinje i majmune, konkretan odgovor, molit cu lijepo!
-
Deda Kurcoje
#9183 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ma, ni ocekujem normalan odgovor, nisam toliki optimista, sad ce navesti nekog blentu koji se divi stihu u Kur'anu ili "nepoznavanje materije" ili "studiraj teologiju", a za djevice, kada isprani mozgovi u to vjeruju nije ni cudo sto hrle da se ubijaju.
- S4mpion
#9184 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Zašto se ljudi obrazuju na Wikipediji i Youtube-u? Zar to ne može ozbiljnije? 
- skupljac_zeljeza
#9185 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Morao bih vidjeti u tefsirima kakvih sve tumačenja ima jer često su neke spomenute stvari u kontekstu jasne kao metafora, a nekada se izvlači iz prirode jezika pa ti onda reći. Ne dajem odgovore o čemu ne znam mnogo. Ti slijepo poštuješ riječ nauke pa ako je moguće ovako nešto zašto bi Bogu koji stvara i rastvara bilo problem da to uradi. Takve svakako ne bi čekao džennet ako je vrsta kazne.Deda Kurcoje wrote:Vjerujes li da je Allah pretvorio ljude u svinje i majmune, konkretan odgovor, molit cu lijepo!skupljac_zeljeza wrote:Provjeri na koliko sam tvojih tvrdnji dao replike samo jutros, ali ti ode dalje. Melješ nešto svoje.Deda Kurcoje wrote:
- skupljac_zeljeza
#9186 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
U skladu s naslovom teme. Čim kreneš čitati komentare odmah ti sve bude jasno na čemu.S4mpion wrote:Zašto se ljudi obrazuju na Wikipediji i Youtube-u? Zar to ne može ozbiljnije?
-
Avetinho
#9187 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Pretpostavljam da si nacitan. Izgleda da si vjerovatno procitao Ilijadu, a moze biti i mnoge druge knjige. Kladim se da vecini knjiga stranih autora ne znas ni koji je pravi naziv, a kamoli kako se izgovara na jeziku pisca.skupljac_zeljeza wrote:Čovjek ovdje ismijava znanje drugih vezano za knjigu, a ne zna ispravno izgovoriti naslov knjige kojom ismijava.Avetinho wrote:Ne bih da se petljam u ovo intelektualno natezanje, samo bih priupitao koja je svrha razlaganja Ilijade na slogove.skupljac_zeljeza wrote: {...}
Zato ti je argument supalj.
- skupljac_zeljeza
#9188 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Znam ja koliko ne znam, a koliko znam i ne pada mi sa ovo malo znanja da ovdje ljude nazivam neznalicama čak i kada neznanje u komentarima pokažu.Avetinho wrote:Pretpostavljam da si nacitan. Izgleda da si vjerovatno procitao Ilijadu, a moze biti i mnoge druge knjige. Kladim se da vecini knjiga stranih autora ne znas ni koji je pravi naziv, a kamoli kako se izgovara na jeziku pisca.skupljac_zeljeza wrote:Čovjek ovdje ismijava znanje drugih vezano za knjigu, a ne zna ispravno izgovoriti naslov knjige kojom ismijava.Avetinho wrote:
Ne bih da se petljam u ovo intelektualno natezanje, samo bih priupitao koja je svrha razlaganja Ilijade na slogove.
Zato ti je argument supalj.
-
Avetinho
#9189 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Onaj ti je link odlican primjer kako onaj-ko-slijepo-postuje-rijec-nauke, nauku u stvari ne postuje bas slijepo. Ko god "slijepo postuje rijec nauke" grohotom se smije na nebulozu Eugena McCarthya o porijeklu covjeka od svinje i majmuna, bas kao sto se grohoptom smije i na ideju da je bog pretvorio ljude u svinje i majmune.skupljac_zeljeza wrote:Morao bih vidjeti u tefsirima kakvih sve tumačenja ima jer često su neke spomenute stvari u kontekstu jasne kao metafora, a nekada se izvlači iz prirode jezika pa ti onda reći. Ne dajem odgovore o čemu ne znam mnogo. Ti slijepo poštuješ riječ nauke pa ako je moguće ovako nešto zašto bi Bogu koji stvara i rastvara bilo problem da to uradi. Takve svakako ne bi čekao džennet ako je vrsta kazne.Deda Kurcoje wrote:
Vjerujes li da je Allah pretvorio ljude u svinje i majmune, konkretan odgovor, molit cu lijepo!
-
Deda Kurcoje
#9190 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Bla, bla, bla, i tako i dalje bez argumenata, evo sad vadjenje na metafore, kakva ba metafora, fino pise u Kur'anu, kao cista opomena: "sura 2, ajet 65. Vama je poznato ono što se dogodilo onima od vas koji su se o subotu ogriješili, kao i to da smo im mi rekli: "Budite majmuni prezreni!"skupljac_zeljeza wrote: Morao bih vidjeti u tefsirima kakvih sve tumačenja ima jer često su neke spomenute stvari u kontekstu jasne kao metafora, a nekada se izvlači iz prirode jezika pa ti onda reći.
Oni koje je Allah prokleo i na koje se rasrdio i u majmune i svinje pretvorio
sura 7, ajet 166. I pošto su oni bahato odbili da se okane onoga što im se zabranjivalo, Mi smo im rekli: "Postanite majmuni prezreni!" Cuj metafora, direktna prijetnja.
Sto cemo sa o mravima koji govore, rascijepljenom Mjesecu, 300 godina spavanja u pecini i slicnim biserima iz Kur'ana? Nemate argumente, samo letece cilime, Ali Babu, Sindbada, dzinovsku pticu Rok i Aladina.
-
Deda Kurcoje
#9191 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Da se nasmijemo malo:
"i kad stigoše do mravlje doline, jedan mrav reče: “O mravi, ulazite u stanove svoje da vas ne izgazi Sulejman i vojske njegove, a da to i ne primijete!” (Kuran / Sura 27.18 En-Neml (Mravi)
"A oni su ostali u pećini svojoj tri stotine i još devet godina." (18. Al-Kahf - Pećina).
I prevrtao ih Allah u snu, da im ne utrnu tijela (nista pametnije nije skontao):
"I pomislio bi da su budni, ali oni su spavali; i Mi smo ih prevrtali sad na desnu, sad na lijevu stranu, a pas njihov, opruženih prednjih šapa, na ulazu je ležao..."
A, cuko je samo lezao na ulazu (ispred haustora, k'o na Cengic Vili).
Sura 54 Al-Qamar/Mjesec:
"U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
1. Bliži se Čas i Mjesec se raspolutio!"
Na cemu li je bio Muhamed, ovo nije od epilepsije, ovo je nesto drugo.
Ovo gore k'o Pixarov Bug's life, a ovo sa spavacima od 300 godina, dosada totalna, ni film ne mozes zasnovati na ovome. Bar da je cuko nesto uradio. Ovo sa Mjesecom, ok, bila je davno SF serija "Space 1999", gdje je Mjesec, uslijed nuklearne eksplozije iskocio iz orbite. Za djecu, moze.

"i kad stigoše do mravlje doline, jedan mrav reče: “O mravi, ulazite u stanove svoje da vas ne izgazi Sulejman i vojske njegove, a da to i ne primijete!” (Kuran / Sura 27.18 En-Neml (Mravi)
"A oni su ostali u pećini svojoj tri stotine i još devet godina." (18. Al-Kahf - Pećina).
I prevrtao ih Allah u snu, da im ne utrnu tijela (nista pametnije nije skontao):
"I pomislio bi da su budni, ali oni su spavali; i Mi smo ih prevrtali sad na desnu, sad na lijevu stranu, a pas njihov, opruženih prednjih šapa, na ulazu je ležao..."
A, cuko je samo lezao na ulazu (ispred haustora, k'o na Cengic Vili).
Sura 54 Al-Qamar/Mjesec:
"U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
1. Bliži se Čas i Mjesec se raspolutio!"
Na cemu li je bio Muhamed, ovo nije od epilepsije, ovo je nesto drugo.
Ovo gore k'o Pixarov Bug's life, a ovo sa spavacima od 300 godina, dosada totalna, ni film ne mozes zasnovati na ovome. Bar da je cuko nesto uradio. Ovo sa Mjesecom, ok, bila je davno SF serija "Space 1999", gdje je Mjesec, uslijed nuklearne eksplozije iskocio iz orbite. Za djecu, moze.
- S4mpion
#9192 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Opet ništa od ozbiljnih argumenata? 
-
Deda Kurcoje
- skupljac_zeljeza
#9194 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Imam ja dosta odgovora samo što nemam vremena, ali i kada ih napišem (kao ono kada smo pričali zašto baš arapski) reći ćeš da je to riječ nekog blente iako su za te blente svi iz struke u svijetu čuli što ne vjerujem da se po tvom vokabularu može reći i za tebe. A nije opet isključeno jer ni Dodik nema pristojniji, a čula je za njega ambasadorica Amerike u BiH.Deda Kurcoje wrote:Bla, bla, bla, i tako i dalje bez argumenata, evo sad vadjenje na metafore, kakva ba metafora, fino pise u Kur'anu, kao cista opomena: "sura 2, ajet 65. Vama je poznato ono što se dogodilo onima od vas koji su se o subotu ogriješili, kao i to da smo im mi rekli: "Budite majmuni prezreni!"skupljac_zeljeza wrote: Morao bih vidjeti u tefsirima kakvih sve tumačenja ima jer često su neke spomenute stvari u kontekstu jasne kao metafora, a nekada se izvlači iz prirode jezika pa ti onda reći.
Oni koje je Allah prokleo i na koje se rasrdio i u majmune i svinje pretvorio
sura 7, ajet 166. I pošto su oni bahato odbili da se okane onoga što im se zabranjivalo, Mi smo im rekli: "Postanite majmuni prezreni!" Cuj metafora, direktna prijetnja.
Sto cemo sa o mravima koji govore, rascijepljenom Mjesecu, 300 godina spavanja u pecini i slicnim biserima iz Kur'ana? Nemate argumente, samo letece cilime, Ali Babu, Sindbada, dzinovsku pticu Rok i Aladina.
Deda Kurcoje wrote:Ma, ni ocekujem normalan odgovor, nisam toliki optimista, sad ce navesti nekog blentu koji se divi stihu u Kur'anu ili "nepoznavanje materije" ili "studiraj teologiju", a za djevice, kada isprani mozgovi u to vjeruju nije ni cudo sto hrle da se ubijaju.
- S4mpion
#9195 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Koliko plaćaš školarinu na youtube-u?
-
Deda Kurcoje
#9196 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ma, jasno je meni sve, kada vas covjek pritisne argumentima nigdje vas nema. Sve vadiona do vadione! Tanjez.skupljac_zeljeza wrote: Imam ja dosta odgovora samo što nemam vremena
- skupljac_zeljeza
#9197 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Deda Kurcoje wrote:Ma, jasno je meni sve, kada vas covjek pritisne argumentima nigdje vas nema. Sve vadiona do vadione! Tanjez.skupljac_zeljeza wrote: Imam ja dosta odgovora samo što nemam vremena
Viewing profile - skupljac_zeljeza
Most active topic:Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
(282 Posts / 31.33% of your posts)
Treba ti još prilično da dostigneš moju prisutnost. Kako si krenuo brzo ćeš ti nadoknaditi ovih 220. Malo Google pa malo YT i eto te.Viewing profile - Deda Kurcoje
Most active topic:Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
(62 Posts / 56.36% of user’s posts)
- irac300
#9198 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ja sada očekujem da nam dođe neko tipa @pinokio ili @cackalica, pa da nam to protumači kao direktan dokaz kako su to božije riječ, je l' te, jer kako je čovjek u ono doba mogao da pretpostavi opasnost od dekubitusa.Deda Kurcoje wrote:Da se nasmijemo malo:
- Idemedosumom
#9199 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ograničen um jednostavno ne može shvatiti pojam mu'džize. On ima nagone da to pokuša ismijati kojekakvim infantilnim komparacijama.
Summum bukmun umjun fe hum laa jerdži'uun!
Summum bukmun umjun fe hum laa jerdži'uun!
-
mirza_15
#9200 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ma lik postavi 200 pitanja i ocekuje da mu prosjecan forumas odgovori na svih 200. Jos cijelo vrijeme provocira. Ne zna niko sve odgovore. A jos je i bukvalista. Da lik zna nesto o mravima npr. i o organizaciji mravinjaka, znao bi da oni itekako komuniciraju. Upozorenje na opasnost i organizacija odbrane npr. je samo jedan dio toga. Je li iko ikada probao ubiti dva, tri mrava u blizini mravinjaka? Je li obratio paznju sta se poslije toga desava? A to sto on ovaj Kur'anski tekst shvata bukvalno kao razgovor govori nesto o balkonima, kretanju golmana u hokeju i sl.