Kur'an nije došao da zanegira Objave prije njega nego da ih objedini i dovrši. Negira samo ono što su ljudi unijeli. Očito te zbunjuje slčnost koja dolazi iz istog Izvora.Deda Kurcoje wrote:
Nije jedan jedinstveni. Eto to znaci. Plagijat Biblije.
Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- skupljac_zeljeza
#9151 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- skupljac_zeljeza
#9152 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ovo je već spam. Samo ti svoj posao.Deda Kurcoje wrote:Pa nije valjda bio lud da rizikuje da ga Allah pretvori u svinju ili majmuna. Bolje ne rizikovati.skupljac_zeljeza wrote:
Hazreti Omer je primio islam upravo zbog specifičnog stila Kur'ana koji nikako nije mogao doživjeti kao ljudsko djelo čitajući suru TA-HA, a dolazio je iz plemena u kome su svi bili pismeni i voljeli poeziju. Tog dana je krenuo da ubije Muhammeda a.s. i kod sestre našao jedan list Kur'ana. Zamisli te transformacije u samo nekoliko sati.
-
Deda Kurcoje
#9153 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Covjece, ovo je ozbiljna transformacija materije, za koju je samo Allah sposoban, zato i kazem, covjek se preobratio, mozda bas ovaj dio o svinjama procitao i hastra ga uhvatila. A i lijepo zvuci, siguran sam na Arapskom, pa ljepota plus strah i preobratio se. Mislim, razumijem to apsolutno, desava se i danas.
- skupljac_zeljeza
#9154 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Čovječe, otvorio si jutros deset tema i ni jedne nisi dovršio niti se na njoj zadržao duže od deset minuta. Samo nešto dovlačiš i imam osjećaj da ni sam ne znaš šta dovlačiš. Tebi se učinilo kao argument pa da natrpaš.
-
mirza_15
#9155 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ja ne znam sto sa ovim likom uopste raspravljate. Bezobrazan je, nadmen, vrijedja na najgori moguci nacin. Uz to ne poznaje materiju. Ocigledno lik necim isfrustriran. Nije vrijedan ozbiljne rasprave. Samo probaj zamisliti da ti se neko uzivo obraca ovako i razmisli da li bi sa njim raspravljao na lijep nacin. Zdrava diskusija podrazumjeva postovanje i uvazavanje sa obije strane i ovdje je vidim kod forumasa i sa jedne i sa druge strane, ali ovaj dedo je bas ograjis'o. Pusti neizivljeno dijete neka prosipa svoje frustracije. Samo ignorisati. Nije to naucilo u kuci osnove lijepog ponasanja. Njegovi komentari nisu vrijedni odgovora.
- GAU8
#9156 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Recimo da se to tačno tako i dogodilo. To je dokaz čega? Da postoje ljudi koji povjeruju u Kur'an. Velika stvar. Danas imamo 1.6 milijardi ljudi koji također tvrde da vjeruju u Kur'an.skupljac_zeljeza wrote:
Hazreti Omer je primio islam upravo zbog specifičnog stila Kur'ana koji nikako nije mogao doživjeti kao ljudsko djelo čitajući suru TA-HA, a dolazio je iz plemena u kome su svi bili pismeni i voljeli poeziju. Tog dana je krenuo da ubije Muhammeda a.s. i kod sestre našao jedan list Kur'ana. Zamisli te transformacije u samo nekoliko sati.
Je li to dokaz da je Kur'an istina? Da čovjek nije u stanju napisati nešto takvo?
- GAU8
#9157 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Da, vrijeđa mnogo. Ali vi niste u stanju da uzvratite, i ispada sasvim upravu.mirza_15 wrote:Ja ne znam sto sa ovim likom uopste raspravljate. Bezobrazan je, nadmen, vrijedja na najgori moguci nacin. Uz to ne poznaje materiju. Ocigledno lik necim isfrustriran. Nije vrijedan ozbiljne rasprave. Samo probaj zamisliti da ti se neko uzivo obraca ovako i razmisli da li bi sa njim raspravljao na lijep nacin. Zdrava diskusija podrazumjeva postovanje i uvazavanje sa obije strane i ovdje je vidim kod forumasa i sa jedne i sa druge strane, ali ovaj dedo je bas ograjis'o. Pusti neizivljeno dijete neka prosipa svoje frustracije. Samo ignorisati. Nije to naucilo u kuci osnove lijepog ponasanja. Njegovi komentari nisu vrijedni odgovora.
Meni to izgleda da su argumenti sasvim na njegovoj strani, jer sve što pokušavate je da svedete diskusiju na lični nivo.
- 34sf4drgu67d25
#9158 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Dosta prica iz Nordijske, Grcke i Egipatske mitologije mi djeluju uvjerljivije, neznam stvarno sta vjernici nalaze u ovim pricama......GAU8 wrote:Recimo da se to tačno tako i dogodilo. To je dokaz čega? Da postoje ljudi koji povjeruju u Kur'an. Velika stvar. Danas imamo 1.6 milijardi ljudi koji također tvrde da vjeruju u Kur'an.skupljac_zeljeza wrote:
Je li to dokaz da je Kur'an istina? Da čovjek nije u stanju napisati nešto takvo?
- aurora313
#9159 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nemoj mi bogati okolo o tome šta znači riječ 'islam'. Znamo da je islam kao vjera rođen na bazi Talmuda i Biblije, pa od kuda islamu hrabrost da stavi gornje u nekakav istorijski slijed ispred ostalih religija? Za nevjerovati je da mi čak nudiš objašnjenje kojekakvih 'islamskih naučnika'?skupljac_zeljeza wrote:Zašto bi bila uvredljiva ja Jevreje i katolike ako uzmemo značenje riječi islam? Ateisti se ne slažu sa ovim pa ih vrijeđa, ali ne bi trebalo jer ne vjeruju u svete spise. Mislim....bar. Često se hvalite kako imate indiferentan odnos spram religije i onoga što one propovijedaju.aurora313 wrote:A kako su se rađala (fitrovala?) djeca kada se nije ni znalo za islam?skupljac_zeljeza wrote:Rekao je Allahov Poslanik Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem: “Svaki sin Ademov (svako dijete) rađa se u fitri (prirodnoj urođenoj vjeri islamu) pa ga njegovi roditelji (svojim odgojem) učine židovom, kršćaninom ili vatro-poklonikom.” (Hadis bilježe Buharija i Muslim)...
Naravno da ne tražim odgovor koji bi vjerovatno bio još besmisleniji, ali ovakva tvrdnja je zaista indirektno uvredljiva za ateiste, a bome i za Jevreje, katolike...
-
Deda Kurcoje
#9160 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
skupljac_zeljeza wrote:Čovječe, otvorio si jutros deset tema i ni jedne nisi dovršio niti se na njoj zadržao duže od deset minuta. Samo nešto dovlačiš i imam osjećaj da ni sam ne znaš šta dovlačiš. Tebi se učinilo kao argument pa da natrpaš.
Pa ni jedan normalan odgovor nisam dobio. Evo za Adema i imena svih biljki i zivotinja. Za magarce koji pricaju u Bibliji. Za majmune i svinje. Pa, to nisu nove stvari, carobnica Kirka (ko je carobnica Kirka, vec vas gledam kako guglate) je pretvorila Odisejeve (Odisej, neki pramusliman?) mornare u svinje, samo sto je Homer (ko je Homer, Google search, opet) to napisao i isto je plod maste, ne realnosti. Vjerovati u pizdarije tog kalibra, na najbolji nacin pokazuje stravicni prag inteligencije i odsustva (absence) naobrazbe. I nikoga ja licno nisam uvrijedio. Za Muhameda stoji da je ozenio Ajsu u sestoj godini. Kako vi to vjernici nazivate? Normalnim brakom? ja to zovem svojim imenom, a ime je pedofilija. Ko god ima spolni odnos sa djetetom je pedofil, sto ce reci, bolestan i devijantan, da ne kazem monstrum. Za vas je svetac, meni bi robijao. Siguran sam da ima neko specijalno opravdanje u Islamu, mora imati neki alibi, a vi se zapitajte, ako imate sestre ili zensku djecu tih godina, bi li pristali na nesto slicno od bozjeg poslanika, pretpostavljam da bi vecina pristala, sto pokazuje do koje mjere je religija opasna i zla stvar. I upamtite, ideje i ideologije se mogu kritikovati, muslimani to ne prihvataju, pa se ubijaju karikaturisti, pisci i satiricari. Ne prihvataju, jer zive, mentalno, u ranom srednjem vijeku, u nekoj bliskoistocnoj dimenziji.
- S4mpion
#9161 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Prvi čovjek na planeti bio musliman, moraš poznavati materiju.aurora313 wrote: A kako su se rađala (fitrovala?) djeca kada se nije ni znalo za islam?
Naravno da ne tražim odgovor koji bi vjerovatno bio još besmisleniji, ali ovakva tvrdnja je zaista indirektno uvredljiva za ateiste, a bome i za Jevreje, katolike...
- S4mpion
#9162 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Kroz frazu "higher perspective", fašizam se pokušava vratiti na stari kolosjek.
- aurora313
#9163 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ama ćojeće… pa ovo nije sekcija Vicevi…S4mpion wrote:Prvi čovjek na planeti bio musliman, moraš poznavati materiju.aurora313 wrote: A kako su se rađala (fitrovala?) djeca kada se nije ni znalo za islam?
-
Deda Kurcoje
#9164 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
https://richarddawkins.net/2015/04/preg ... -baby-die/
Religija zabranjuje transfuziju krvi i zena umrla (Jehovini svjedoci). Jos jedan dokaz da je religija smrtno opasna mentalna bolest.
Religija zabranjuje transfuziju krvi i zena umrla (Jehovini svjedoci). Jos jedan dokaz da je religija smrtno opasna mentalna bolest.
-
Deda Kurcoje
#9165 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Dobar...aurora313 wrote:S4mpion wrote:Prvi čovjek na planeti bio musliman, moraš poznavati materiju.aurora313 wrote: A kako su se rađala (fitrovala?) djeca kada se nije ni znalo za islam?
- aurora313
#9166 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Zaboravih da te priupitam ko ga je sunetio?S4mpion wrote:Prvi čovjek na planeti bio musliman, moraš poznavati materiju.aurora313 wrote: A kako su se rađala (fitrovala?) djeca kada se nije ni znalo za islam?
-
Deda Kurcoje
#9167 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Majmun Bongo. Jao, kako ti majmuni sunete...vidis na sta su izasli.aurora313 wrote:Zaboravih da te priupitam ko ga je sunetio?S4mpion wrote:Prvi čovjek na planeti bio musliman, moraš poznavati materiju.aurora313 wrote: A kako su se rađala (fitrovala?) djeca kada se nije ni znalo za islam?
- S4mpion
#9168 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Onda prestani s vicevima.aurora313 wrote: Ama ćojeće… pa ovo nije sekcija Vicevi…
- S4mpion
#9169 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ima li neki ozbiljan argument? Neki ozbiljan dokaz? 
- GAU8
#9170 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Kako ovo ukomponovati sa teorijom evolucije da mi je znati.Deda Kurcoje wrote:aurora313 wrote:S4mpion wrote: Prvi čovjek na planeti bio musliman, moraš poznavati materiju.
-
5 0 5
#9171 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
tako sto je prvi musliman nastao od majmuna?GAU8 wrote: Kako ovo ukomponovati sa teorijom evolucije da mi je znati.
-
Avetinho
#9172 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Uuuu ovo je bilo nisko.5 0 5 wrote:tako sto je prvi musliman nastao od majmuna?GAU8 wrote: Kako ovo ukomponovati sa teorijom evolucije da mi je znati.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9173 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Jel se ovaj zajebava
-
5 0 5
#9174 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
vidis da nauka i vjera mogu zajedno.Avetinho wrote: Uuuu ovo je bilo nisko.
- skupljac_zeljeza
#9175 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Za ovoliko pitanja i nepoznavanja najbolje je da upišeš teologiju. Nije Google mjesto za studiranje. Vidim da ga sugerišeš.Deda Kurcoje wrote:skupljac_zeljeza wrote:Čovječe, otvorio si jutros deset tema i ni jedne nisi dovršio niti se na njoj zadržao duže od deset minuta. Samo nešto dovlačiš i imam osjećaj da ni sam ne znaš šta dovlačiš. Tebi se učinilo kao argument pa da natrpaš.
Pa ni jedan normalan odgovor nisam dobio. Evo za Adema i imena svih biljki i zivotinja. Za magarce koji pricaju u Bibliji. Za majmune i svinje. Pa, to nisu nove stvari, carobnica Kirka (ko je carobnica Kirka, vec vas gledam kako guglate) je pretvorila Odisejeve (Odisej, neki pramusliman?) mornare u svinje, samo sto je Homer (ko je Homer, Google search, opet) to napisao i isto je plod maste, ne realnosti. Vjerovati u pizdarije tog kalibra, na najbolji nacin pokazuje stravicni prag inteligencije i odsustva (absence) naobrazbe. I nikoga ja licno nisam uvrijedio. Za Muhameda stoji da je ozenio Ajsu u sestoj godini. Kako vi to vjernici nazivate? Normalnim brakom? ja to zovem svojim imenom, a ime je pedofilija. Ko god ima spolni odnos sa djetetom je pedofil, sto ce reci, bolestan i devijantan, da ne kazem monstrum. Za vas je svetac, meni bi robijao. Siguran sam da ima neko specijalno opravdanje u Islamu, mora imati neki alibi, a vi se zapitajte, ako imate sestre ili zensku djecu tih godina, bi li pristali na nesto slicno od bozjeg poslanika, pretpostavljam da bi vecina pristala, sto pokazuje do koje mjere je religija opasna i zla stvar. I upamtite, ideje i ideologije se mogu kritikovati, muslimani to ne prihvataju, pa se ubijaju karikaturisti, pisci i satiricari. Ne prihvataju, jer zive, mentalno, u ranom srednjem vijeku, u nekoj bliskoistocnoj dimenziji.
Spomenu ti Ilijadu kao nešto što niko osim tebe nije sreo. Kao koja naša riječ se ispravno izgovara (akcenat na slogovima) naslov spomenutog djela?