Ma i to radno iskustvo je dvosjekli mač, ako je radio u nekoliko firmi odmah se postavlja upitnik, nešto faliDozer wrote: ↑16/07/2026 12:12I on se zajebavao da ce tako uraditi. Datum rodjenja svakako ne ide u moderni CV. Ali, ide radno iskustvo.Bobi wrote: ↑16/07/2026 12:09 [*]MenaDZerDozer wrote: ↑16/07/2026 11:47 Meni su fascinantni danasnji poslodavci... Svi bi mladog radnika, po mogucnosti ispod 35, kojeg ce oni, kao, "oblikovati" kako njima odgovara, a istovremeno ocekuju iskustvo i znanje o svemu i svacemu![]()
Prijatelj vec 7 mjeseci salje aplikacije za svasta nesto, inace menadzer po struci, s preko 25 godina raznog iskustva, fakultet (mozda i 2 ima), i niko ni da mu se javi. Tu i tamo dobije neku genericku odbijenicu, i to je to. Ali, jbg, 53 mu, plus sto je iz CV-a jasno da zna puno vise od "poslodavca", a kod nas se iskustvo i odgovornost cijene k'o lanjski snijeg.
Nikad ova zemlja nece naprijed, vazda cemo se valjati u blatu i glibu..., nek proba ovu taktiku, nek izbrise datum rodjenja a u cv samo neka stavi zavrseno obrazovanje.
"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moderator: anex
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#9126 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
- Dozer
#9127 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ima covjek i rezultate. Radio sa strancima vecinom (tako smo se i upoznali jer nam je ista sfera posla bila), vodio i uspjesno implementirao projekte vrijedne stotine hiljada EUR, itd., sto bi se reklo from the scratch and up.
-
Bobi
- Forum administrator
#9128 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Pa eto nek to napise u cv, gazdama se zavrti u glavi cim spomenes velik novac da si obrtao.
- Dozer
-
Bobi
- Forum administrator
#9130 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Pa je, ne mora biti istina, smanjo troskove izvdbe projekta, skratio vrijeme izvedbe , nalupaš se nekim ciframa ne moraju biti tačne jer su teško provjerljive
- Dozer
#9131 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ja necu nista, a on sve to vec zna. I stoji mu to u CV-u, imam ga. I garantujem da pola nasih "gazda", "direktora" i "menadzera" ne kontaju pola onoga sto mu pise, a jos manje kako se sve to radi i sta podrazumijeva. I ne bi ovaj lagao u CV-u ni mrtav.
Bio je nedavno na razgovoru za HR menadzera u onom Tacobellu/KFC. Kaze, preko puta njega sjela neka curica, nema ona ni 25, i ona je valjda trenutni HR menadzer. Toliko se ona jadna pogubila da njega skoro nista nije ni pitala, a i ono sto jeste bolje da nije jer je po njenim reakcijam odmah svhatio da ona nema pojma o cemu on prica. Naravno, nisu mu se vise ni javili.
Da... o profesionalizmu da se ni ne prica...Interview zakazan u KFC restoranu
Kaze, ljudi okolo sjede, jedu, a oni u cosku vode razgovor za posao
-
Bobi
- Forum administrator
#9132 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
ma to je trebao u startu prekinuti. meni ako se ne predstave odmah ja odohDozer wrote: ↑16/07/2026 12:38Ja necu nista, a on sve to vec zna. I stoji mu to u CV-u, imam ga. I garantujem da pola nasih "gazda", "direktora" i "menadzera" ne kontaju pola onoga sto mu pise, a jos manje kako se sve to radi i sta podrazumijeva. I ne bi ovaj lagao u CV-u ni mrtav.
Bio je nedavno na razgovoru za HR menadzera u onom Tacobellu/KFC. Kaze, preko puta njega sjela neka curica, nema ona ni 25, i ona je valjda trenutni HR menadzer. Toliko se ona jadna pogubila da njega skoro nista nije ni pitala, a i ono sto jeste bolje da nije jer je po njenim reakcijam odmah svhatio da ona nema pojma o cemu on prica. Naravno, nisu mu se vise ni javili.![]()
- Dozer
-
TouchMyTip
#9134 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ovaj što sam ga ranije spominjao brnjoza me na razgovoru za posao pitao, jebeš li šta 
-
tokio25
#9135 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
posto igrom slucaja znam o kfc-u tj ko ima fransizu odgovorno tvrdim da ovo sto je napisano da je razgovor vodjen u restoranu laz
to za djevojku od 25 ne znam ni kako se ponasaju al tvrdim 100% je laz
cak ni oni koji trebaju raditi u kfc-u u restoranu ne odrzava se razgovor u restoranu
cak ni oni koji trebaju raditi u kfc-u u restoranu ne odrzava se razgovor u restoranu
- Dozer
#9136 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ipak vise vjerujem jaranu. Zasto bi lagao? Pricamo o ozbiljnom covjeku, ne o nekom nadobudnom balavcu.tokio25 wrote: ↑17/07/2026 10:23 posto igrom slucaja znam o kfc-u tj ko ima fransizu odgovorno tvrdim da ovo sto je napisano da je razgovor vodjen u restoranu laz
- dulekrele
#9137 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ih da znas kolko je takvih koje odbijaju jer su prekvalifikovaniDozer wrote: ↑16/07/2026 11:47 Meni su fascinantni danasnji poslodavci... Svi bi mladog radnika, po mogucnosti ispod 35, kojeg ce oni, kao, "oblikovati" kako njima odgovara, a istovremeno ocekuju iskustvo i znanje o svemu i svacemu![]()
Prijatelj vec 7 mjeseci salje aplikacije za svasta nesto, inace menadzer po struci, s preko 25 godina raznog iskustva, fakultet (mozda i 2 ima), i niko ni da mu se javi. Tu i tamo dobije neku genericku odbijenicu, i to je to. Ali, jbg, 53 mu, plus sto je iz CV-a jasno da zna puno vise od "poslodavca", a kod nas se iskustvo i odgovornost cijene k'o lanjski snijeg.
Nikad ova zemlja nece naprijed, vazda cemo se valjati u blatu i glibu...
-
mali_balon
#9138 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Davno nekad ja u hose komercu na razgovoru kaze mi lik, listajuci moj cv, pa ti samo sto astronaut nisi bio, I u tom momentu sam skonto da tu nema.hajra....
Helen jebeno je ako ostanes bez posla u 40im a kamo lo u 50im....mos samo u nocne cuvare portire I tako to...bez obzira na obrazovanje I iskustvo....osim ako nisi uvezan, ili narodski receno ako nemas kakve jake stele.....
@Dozer reci jaranu da polaze kategorije I ufati se volana dok jos moze....
Helen jebeno je ako ostanes bez posla u 40im a kamo lo u 50im....mos samo u nocne cuvare portire I tako to...bez obzira na obrazovanje I iskustvo....osim ako nisi uvezan, ili narodski receno ako nemas kakve jake stele.....
- dulekrele
#9139 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ako ostanes bez posla u 50im mozes se komotno ubiti.mali_balon wrote: ↑17/07/2026 10:53 Davno nekad ja u hose komercu na razgovoru kaze mi lik, listajuci moj cv, pa ti samo sto astronaut nisi bio, I u tom momentu sam skonto da tu nema.hajra....
-
tokio25
#9140 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
vjeruj ti kome zelisDozer wrote: ↑17/07/2026 10:35Ipak vise vjerujem jaranu. Zasto bi lagao? Pricamo o ozbiljnom covjeku, ne o nekom nadobudnom balavcu.tokio25 wrote: ↑17/07/2026 10:23 posto igrom slucaja znam o kfc-u tj ko ima fransizu odgovorno tvrdim da ovo sto je napisano da je razgovor vodjen u restoranu laz
kazem ti znam ljude koji su u vrhu te fransise koja ima kfc i taco bell
znam sigurno da se razgovori i za najnizu poziciju ne obavljaju u restoranu a kamoli za HR
zasto bi lagao? ne znam
prije bih vjerovao da ga je bio glavna uloga neke zajebancije skrivene kamere i sl
sta je tu bilo nemam pojma
- Dozer
#9141 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Svjestan je on svega, ali nije mu frka za pare, ima nekih nekretnina. Jedino da staz namiri za penzije.mali_balon wrote: ↑17/07/2026 10:53 Davno nekad ja u hose komercu na razgovoru kaze mi lik, listajuci moj cv, pa ti samo sto astronaut nisi bio, I u tom momentu sam skonto da tu nema.hajra....
Sad ce sebi uplacivati dobrovoljno penziono, al ima jos podosta godina za namirit.
Last edited by Dozer on 17/07/2026 12:20, edited 1 time in total.
- Dozer
#9142 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Majstore... ja ga vozio na razgovor u KFC pored Binga na Alipasinom, jer smo nakon toga imali jos nesto vezano za "ponzi", tako da - ne, ne laze 100%.tokio25 wrote: ↑17/07/2026 11:04vjeruj ti kome zelisDozer wrote: ↑17/07/2026 10:35Ipak vise vjerujem jaranu. Zasto bi lagao? Pricamo o ozbiljnom covjeku, ne o nekom nadobudnom balavcu.tokio25 wrote: ↑17/07/2026 10:23 posto igrom slucaja znam o kfc-u tj ko ima fransizu odgovorno tvrdim da ovo sto je napisano da je razgovor vodjen u restoranu laz
znam sigurno da se razgovori i za najnizu poziciju ne obavljaju u restoranu a kamoli za HR
zasto bi lagao? ne znam
prije bih vjerovao da ga je bio glavna uloga neke zajebancije skrivene kamere i sl
Btw, jaran mog sina je radio kod njih, nesto u administraciji, i otisao jer su bili totalno neorganizovani, a zahtijevali svasta nesto za male pare.
-
tokio25
#9143 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
onda ga je neko bas sto bi rekli na starobosanskom prenkovaoDozer wrote: ↑17/07/2026 12:17Majstore... ja ga vozio na razgovor u KFC pored Binga na Alipasinom, jer smo nakon toga imali jos nesto vezano za "ponzi", tako da - ne, ne laze 100%.tokio25 wrote: ↑17/07/2026 11:04vjeruj ti kome zelis
zasto bi lagao? ne znam
Btw, jaran mog sina je radio kod njih, nesto u administraciji, i otisao jer su bili totalno neorganizovani, a zahtijevali svasta nesto za male pare.
ne bi me cudilo da izadje na nekoj od drustvenih mreza kako starac tarzi posao a mi nemamo nista sa firmom ili slican naziv
ja nisam rekao da on licno laze nego da je laz da tako firma ogranizuje sastanke intervjue i sl
Last edited by tokio25 on 17/07/2026 12:29, edited 1 time in total.
- zforumas
#9144 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Najjaci su sposobni a bez posla. To dvoje ne ide skupa da jebe rak raka
- Dozer
#9145 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Prije ce biti da su neprofesionalni.tokio25 wrote: ↑17/07/2026 12:26onda ga je neko bas sto bi rekli na starobosanskom prenkovaoDozer wrote: ↑17/07/2026 12:17Majstore... ja ga vozio na razgovor u KFC pored Binga na Alipasinom, jer smo nakon toga imali jos nesto vezano za "ponzi", tako da - ne, ne laze 100%.tokio25 wrote: ↑17/07/2026 11:04
vjeruj ti kome zelis
zasto bi lagao? ne znam
ne bi me cudilo da izadje na nekoj od drustvenih mreza kako starac tarzi posao a mi nemamo nista sa firmom ili slican naziv
ja nisam rekao da on licno laze nego da je laz da tako firma ogranizuje sastanke intervjue i sl
Starac s 53? Koliko je tebi...12?
Last edited by Dozer on 17/07/2026 13:50, edited 1 time in total.
-
tokio25
#9146 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
ti vjerujes tom prijatelju ja vjerujem svojim izvorima i sebiDozer wrote: ↑17/07/2026 13:49Prije ce biti da su neprofesionalni.tokio25 wrote: ↑17/07/2026 12:26onda ga je neko bas sto bi rekli na starobosanskom prenkovaoDozer wrote: ↑17/07/2026 12:17
Majstore... ja ga vozio na razgovor u KFC pored Binga na Alipasinom, jer smo nakon toga imali jos nesto vezano za "ponzi", tako da - ne, ne laze 100%.
- Dozer
#9147 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Vjerujem i njemu i sebitokio25 wrote: ↑17/07/2026 13:49ti vjerujes tom prijatelju ja vjerujem svojim izvorima i sebiDozer wrote: ↑17/07/2026 13:49Prije ce biti da su neprofesionalni.tokio25 wrote: ↑17/07/2026 12:26
onda ga je neko bas sto bi rekli na starobosanskom prenkovao
- Dozer
- zforumas
-
tokio25
#9150 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
nisam jednom vidio takve "menadzere" koji u cv-u imaju svasta nesto a oni bili samo potrcci u ovim nevladinim organizacijama kod stranaca bili kuriri i sl
tako da prica dozera mi malo smrdi al dobro
kakve gazde takvi i ovi menadzeri i uspjesnici tipa kenan crnkic
tako da prica dozera mi malo smrdi al dobro
kakve gazde takvi i ovi menadzeri i uspjesnici tipa kenan crnkic