"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#9126 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Bobi »

Dozer wrote: 16/07/2026 12:12
Bobi wrote: 16/07/2026 12:09 [*]
Dozer wrote: 16/07/2026 11:47 Meni su fascinantni danasnji poslodavci... Svi bi mladog radnika, po mogucnosti ispod 35, kojeg ce oni, kao, "oblikovati" kako njima odgovara, a istovremeno ocekuju iskustvo i znanje o svemu i svacemu :lol:

Prijatelj vec 7 mjeseci salje aplikacije za svasta nesto, inace menadzer po struci, s preko 25 godina raznog iskustva, fakultet (mozda i 2 ima), i niko ni da mu se javi. Tu i tamo dobije neku genericku odbijenicu, i to je to. Ali, jbg, 53 mu, plus sto je iz CV-a jasno da zna puno vise od "poslodavca", a kod nas se iskustvo i odgovornost cijene k'o lanjski snijeg.

Nikad ova zemlja nece naprijed, vazda cemo se valjati u blatu i glibu...
MenaDZer :D , nek proba ovu taktiku, nek izbrise datum rodjenja a u cv samo neka stavi zavrseno obrazovanje.
I on se zajebavao da ce tako uraditi. Datum rodjenja svakako ne ide u moderni CV. Ali, ide radno iskustvo.
Ma i to radno iskustvo je dvosjekli mač, ako je radio u nekoliko firmi odmah se postavlja upitnik, nešto fali :D. Gazdu interesuju rezultati tog njegovog rada a ne koliko je radio, ono relano 20 godina iskustva, gdje su rezultati ?
Dozer

#9127 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Dozer »

Bobi wrote: 16/07/2026 12:15
Dozer wrote: 16/07/2026 12:12
Bobi wrote: 16/07/2026 12:09 [*]

MenaDZer :D , nek proba ovu taktiku, nek izbrise datum rodjenja a u cv samo neka stavi zavrseno obrazovanje.
I on se zajebavao da ce tako uraditi. Datum rodjenja svakako ne ide u moderni CV. Ali, ide radno iskustvo.
Ma i to radno iskustvo je dvosjekli mač, ako je radio u nekoliko firmi odmah se postavlja upitnik, nešto fali :D. Gazdu interesuju rezultati tog njegovog rada a ne koliko je radio, ono relano 20 godina iskustva, gdje su rezultati ?
Ima covjek i rezultate. Radio sa strancima vecinom (tako smo se i upoznali jer nam je ista sfera posla bila), vodio i uspjesno implementirao projekte vrijedne stotine hiljada EUR, itd., sto bi se reklo from the scratch and up.
Bobi
Forum administrator

#9128 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Bobi »

Pa eto nek to napise u cv, gazdama se zavrti u glavi cim spomenes velik novac da si obrtao.
Dozer

#9129 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Dozer »

Bobi wrote: 16/07/2026 12:22 Pa eto nek to napise u cv, gazdama se zavrti u glavi cim spomenes velik novac da si obrtao.
Kojim gazdama? Nasim domacim? :lol:
Bobi
Forum administrator

#9130 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Bobi »

Dozer wrote: 16/07/2026 12:25
Bobi wrote: 16/07/2026 12:22 Pa eto nek to napise u cv, gazdama se zavrti u glavi cim spomenes velik novac da si obrtao.
Pa je, ne mora biti istina, smanjo troskove izvdbe projekta, skratio vrijeme izvedbe , nalupaš se nekim ciframa ne moraju biti tačne jer su teško provjerljive :D. Isto tako i za HR, samo mašta te može spriječiti :D. Uštede profit, to se traži :D.
Dozer

#9131 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Dozer »

Bobi wrote: 16/07/2026 12:32
Pa je, ne mora biti istina, smanjo troskove izvdbe projekta, skratio vrijeme izvedbe , nalupaš se nekim ciframa ne moraju biti tačne jer su teško provjerljive :D. Isto tako i za HR, samo mašta te može spriječiti :D. Uštede profit, to se traži :D.
Ja necu nista, a on sve to vec zna. I stoji mu to u CV-u, imam ga. I garantujem da pola nasih "gazda", "direktora" i "menadzera" ne kontaju pola onoga sto mu pise, a jos manje kako se sve to radi i sta podrazumijeva. I ne bi ovaj lagao u CV-u ni mrtav.

Bio je nedavno na razgovoru za HR menadzera u onom Tacobellu/KFC. Kaze, preko puta njega sjela neka curica, nema ona ni 25, i ona je valjda trenutni HR menadzer. Toliko se ona jadna pogubila da njega skoro nista nije ni pitala, a i ono sto jeste bolje da nije jer je po njenim reakcijam odmah svhatio da ona nema pojma o cemu on prica. Naravno, nisu mu se vise ni javili. :lol:

Da... o profesionalizmu da se ni ne prica...Interview zakazan u KFC restoranu :lol:
Kaze, ljudi okolo sjede, jedu, a oni u cosku vode razgovor za posao :facepalm:
Bobi
Forum administrator

#9132 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Bobi »

Dozer wrote: 16/07/2026 12:38
Bobi wrote: 16/07/2026 12:32
Ja necu nista, a on sve to vec zna. I stoji mu to u CV-u, imam ga. I garantujem da pola nasih "gazda", "direktora" i "menadzera" ne kontaju pola onoga sto mu pise, a jos manje kako se sve to radi i sta podrazumijeva. I ne bi ovaj lagao u CV-u ni mrtav.

Bio je nedavno na razgovoru za HR menadzera u onom Tacobellu/KFC. Kaze, preko puta njega sjela neka curica, nema ona ni 25, i ona je valjda trenutni HR menadzer. Toliko se ona jadna pogubila da njega skoro nista nije ni pitala, a i ono sto jeste bolje da nije jer je po njenim reakcijam odmah svhatio da ona nema pojma o cemu on prica. Naravno, nisu mu se vise ni javili. :lol:
ma to je trebao u startu prekinuti. meni ako se ne predstave odmah ja odoh :D, jednom sam odmah rekao "ti si ovdje kao neki direktor" :lol: . kaže on !aha! :D.
Dozer

#9133 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Dozer »

Ma odron...
TouchMyTip

#9134 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by TouchMyTip »

Ovaj što sam ga ranije spominjao brnjoza me na razgovoru za posao pitao, jebeš li šta :bih:
tokio25

#9135 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by tokio25 »

posto igrom slucaja znam o kfc-u tj ko ima fransizu odgovorno tvrdim da ovo sto je napisano da je razgovor vodjen u restoranu laz
to za djevojku od 25 ne znam ni kako se ponasaju al tvrdim 100% je laz
cak ni oni koji trebaju raditi u kfc-u u restoranu ne odrzava se razgovor u restoranu
Dozer

#9136 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Dozer »

tokio25 wrote: 17/07/2026 10:23 posto igrom slucaja znam o kfc-u tj ko ima fransizu odgovorno tvrdim da ovo sto je napisano da je razgovor vodjen u restoranu laz
cak ni oni koji trebaju raditi u kfc-u u restoranu ne odrzava se razgovor u restoranu
Ipak vise vjerujem jaranu. Zasto bi lagao? Pricamo o ozbiljnom covjeku, ne o nekom nadobudnom balavcu.
dulekrele

#9137 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by dulekrele »

Dozer wrote: 16/07/2026 11:47 Meni su fascinantni danasnji poslodavci... Svi bi mladog radnika, po mogucnosti ispod 35, kojeg ce oni, kao, "oblikovati" kako njima odgovara, a istovremeno ocekuju iskustvo i znanje o svemu i svacemu :lol:

Prijatelj vec 7 mjeseci salje aplikacije za svasta nesto, inace menadzer po struci, s preko 25 godina raznog iskustva, fakultet (mozda i 2 ima), i niko ni da mu se javi. Tu i tamo dobije neku genericku odbijenicu, i to je to. Ali, jbg, 53 mu, plus sto je iz CV-a jasno da zna puno vise od "poslodavca", a kod nas se iskustvo i odgovornost cijene k'o lanjski snijeg.

Nikad ova zemlja nece naprijed, vazda cemo se valjati u blatu i glibu...
Ih da znas kolko je takvih koje odbijaju jer su prekvalifikovani :? :roll: Kada vide u CV da je ta osoba izuzetno sposobna to se moze prema CV veoma dobro procijeniti odbija se odmah jer strah od obrazovanih ljudi je ogromna. Prvo sto mamlazi pogledaju su godine.
mali_balon

#9138 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by mali_balon »

Davno nekad ja u hose komercu na razgovoru kaze mi lik, listajuci moj cv, pa ti samo sto astronaut nisi bio, I u tom momentu sam skonto da tu nema.hajra....
Helen jebeno je ako ostanes bez posla u 40im a kamo lo u 50im....mos samo u nocne cuvare portire I tako to...bez obzira na obrazovanje I iskustvo....osim ako nisi uvezan, ili narodski receno ako nemas kakve jake stele.....
@Dozer reci jaranu da polaze kategorije I ufati se volana dok jos moze....
dulekrele

#9139 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by dulekrele »

mali_balon wrote: 17/07/2026 10:53 Davno nekad ja u hose komercu na razgovoru kaze mi lik, listajuci moj cv, pa ti samo sto astronaut nisi bio, I u tom momentu sam skonto da tu nema.hajra....
Helen jebeno je ako ostanes bez posla u 40im a kamo lo u 50im....mos samo u nocne cuvare portire I tako to...bez obzira na obrazovanje I iskustvo....osim ako nisi uvezan, ili narodski receno ako nemas kakve jake stele.....
Ako ostanes bez posla u 50im mozes se komotno ubiti. :roll:
tokio25

#9140 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by tokio25 »

Dozer wrote: 17/07/2026 10:35
tokio25 wrote: 17/07/2026 10:23 posto igrom slucaja znam o kfc-u tj ko ima fransizu odgovorno tvrdim da ovo sto je napisano da je razgovor vodjen u restoranu laz
Ipak vise vjerujem jaranu. Zasto bi lagao? Pricamo o ozbiljnom covjeku, ne o nekom nadobudnom balavcu.
vjeruj ti kome zelis
kazem ti znam ljude koji su u vrhu te fransise koja ima kfc i taco bell
znam sigurno da se razgovori i za najnizu poziciju ne obavljaju u restoranu a kamoli za HR
zasto bi lagao? ne znam
prije bih vjerovao da ga je bio glavna uloga neke zajebancije skrivene kamere i sl
sta je tu bilo nemam pojma
Dozer

#9141 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Dozer »

mali_balon wrote: 17/07/2026 10:53 Davno nekad ja u hose komercu na razgovoru kaze mi lik, listajuci moj cv, pa ti samo sto astronaut nisi bio, I u tom momentu sam skonto da tu nema.hajra....
Svjestan je on svega, ali nije mu frka za pare, ima nekih nekretnina. Jedino da staz namiri za penzije.
Sad ce sebi uplacivati dobrovoljno penziono, al ima jos podosta godina za namirit.
Last edited by Dozer on 17/07/2026 12:20, edited 1 time in total.
Dozer

#9142 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Dozer »

tokio25 wrote: 17/07/2026 11:04
vjeruj ti kome zelis
znam sigurno da se razgovori i za najnizu poziciju ne obavljaju u restoranu a kamoli za HR
zasto bi lagao? ne znam
prije bih vjerovao da ga je bio glavna uloga neke zajebancije skrivene kamere i sl
Majstore... ja ga vozio na razgovor u KFC pored Binga na Alipasinom, jer smo nakon toga imali jos nesto vezano za "ponzi", tako da - ne, ne laze 100%.

Btw, jaran mog sina je radio kod njih, nesto u administraciji, i otisao jer su bili totalno neorganizovani, a zahtijevali svasta nesto za male pare.
tokio25

#9143 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by tokio25 »

Dozer wrote: 17/07/2026 12:17
vjeruj ti kome zelis
zasto bi lagao? ne znam
Majstore... ja ga vozio na razgovor u KFC pored Binga na Alipasinom, jer smo nakon toga imali jos nesto vezano za "ponzi", tako da - ne, ne laze 100%.

Btw, jaran mog sina je radio kod njih, nesto u administraciji, i otisao jer su bili totalno neorganizovani, a zahtijevali svasta nesto za male pare.
onda ga je neko bas sto bi rekli na starobosanskom prenkovao
ne bi me cudilo da izadje na nekoj od drustvenih mreza kako starac tarzi posao a mi nemamo nista sa firmom ili slican naziv

ja nisam rekao da on licno laze nego da je laz da tako firma ogranizuje sastanke intervjue i sl
Last edited by tokio25 on 17/07/2026 12:29, edited 1 time in total.
zforumas

#9144 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by zforumas »

Najjaci su sposobni a bez posla. To dvoje ne ide skupa da jebe rak raka
Dozer

#9145 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Dozer »

tokio25 wrote: 17/07/2026 12:26

vjeruj ti kome zelis
zasto bi lagao? ne znam

ne bi me cudilo da izadje na nekoj od drustvenih mreza kako starac tarzi posao a mi nemamo nista sa firmom ili slican naziv

ja nisam rekao da on licno laze nego da je laz da tako firma ogranizuje sastanke intervjue i sl
Prije ce biti da su neprofesionalni.
Starac s 53? Koliko je tebi...12?
Last edited by Dozer on 17/07/2026 13:50, edited 1 time in total.
tokio25

#9146 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by tokio25 »

Dozer wrote: 17/07/2026 13:49

ti vjerujes tom prijatelju ja vjerujem svojim izvorima i sebi
Dozer

#9147 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Dozer »

tokio25 wrote: 17/07/2026 13:49
Dozer wrote: 17/07/2026 13:49

ti vjerujes tom prijatelju ja vjerujem svojim izvorima i sebi
Vjerujem i njemu i sebi :lol:
Dozer

#9148 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Dozer »

zforumas wrote: 17/07/2026 12:27 Najjaci su sposobni a bez posla. To dvoje ne ide skupa da jebe rak raka
U BiH bas to ide. Nepismeni, polupismeni, klimoglavi, podobni...to je ono sto ide u BiH.
zforumas

#9149 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by zforumas »

Dozer wrote: 17/07/2026 13:52
zforumas wrote: 17/07/2026 12:27 Najjaci su sposobni a bez posla. To dvoje ne ide skupa da jebe rak raka
U BiH bas to ide. Nepismeni, polupismeni, klimoglavi, podobni...to je ono sto ide u BiH.
Pa upravo to... ako je sposoban zasto dopusta da ga BiH ogranicava.
tokio25

#9150 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by tokio25 »

nisam jednom vidio takve "menadzere" koji u cv-u imaju svasta nesto a oni bili samo potrcci u ovim nevladinim organizacijama kod stranaca bili kuriri i sl
tako da prica dozera mi malo smrdi al dobro
kakve gazde takvi i ovi menadzeri i uspjesnici tipa kenan crnkic
Post Reply