Možda je lik privrednik pa voli one koji sve rademali_balon wrote: ↑15/07/2026 14:5710000% ljudi u pravu I ne treba ni grama vise raditi....osim ako se plati ili nadoknadi slobodnim vremenom.....
Kome BA da eto istovaram kamion ako.mi to ne pise u ugovoru ili opisu randog mjesta....mama neka mi dodje pa neka radi....I sve su ti "novi" kako ih zovete u pravu samo po ugovoru I opisu poslova ni grama vise.....pa niko ne radi eto voli da radi pa ce dzaba si radimo za lovu, prodajemo sebe I svoje zanje, idi u konzum I reci haj dajte mi robe za stoju vise sta ima veze....
"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moderator: anex
-
ljubijankic
#9101 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
- Dozer
#9102 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Grijesis u svakom koraku. I to 100%.tokio25 wrote: ↑15/07/2026 14:30sve vise imam osjecaj da si ti tipa onaj 7 koraka do zarade i sl
uspjesan al sve na racun drugih i drzave kao takve
ili je ovdje suplja a u stvarnosti zicanje
ono "boris" se svim silama da bih udje u eu al molim sve bogove da ne udje i sl
mozda grijesim al sam stekao takav utisak
licno ne bih volio da s takvim ljudima imam kontakt
- Dozer
#9103 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Naravno. Ali argument o 16 zemalja i dalje stoji. Jesi ikad cuo za takvu ponzi shemu?Truba wrote: ↑15/07/2026 14:33 i KC djeluje u 200 zemalja
pa ne vidim neku popularnost na forumu
i ta teorija djelujemo u toliko zemalja s toliko ljudi je logicka pogreska
Apel na velike brojeve (Argumentum ad populum)Korištenje golemih brojki kako bi se stvorio privid važnosti, točnosti ili nepogrešivosti. Pogrešno uvjerenje: "Ovu aplikaciju koristi 50 milijuna ljudi, stoga je ona najbolja i nema mana. "Stvarnost: Popularnost ili masovnost nekog proizvoda ili ideje ne jamči njezinu kvalitetu ili istinitost.![]()
Po toj logici, svaka multinacionalna kompanija je ponzi.
Svaka firma je piramida (sustinski i jeste).
-
tokio25
#9104 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
i dalje sam takvog misljenja a ti misli sta hocesDozer wrote: ↑15/07/2026 15:15Grijesis u svakom koraku. I to 100%.tokio25 wrote: ↑15/07/2026 14:30sve vise imam osjecaj da si ti tipa onaj 7 koraka do zarade i sl
uspjesan al sve na racun drugih i drzave kao takve
ili je ovdje suplja a u stvarnosti zicanje
ono "boris" se svim silama da bih udje u eu al molim sve bogove da ne udje i sl
mozda grijesim al sam stekao takav utisak
licno ne bih volio da s takvim ljudima imam kontakt
dok sam sebi ne dokazem da li grijesim ne brini ti za mene
- Dozer
#9105 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Pa misli o meni sta hoces. Valjda ja znam najbolje o sebi
Ili ipak ti o meni znas bolje?
Ili ipak ti o meni znas bolje?
-
tokio25
#9106 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
bernie madofDozer wrote: ↑15/07/2026 15:18Jesi ikad cuo za takvu ponzi shemu?Truba wrote: ↑15/07/2026 14:33 i KC djeluje u 200 zemalja
Apel na velike brojeve (Argumentum ad populum)Korištenje golemih brojki kako bi se stvorio privid važnosti, točnosti ili nepogrešivosti. Pogrešno uvjerenje: "Ovu aplikaciju koristi 50 milijuna ljudi, stoga je ona najbolja i nema mana. "Stvarnost: Popularnost ili masovnost nekog proizvoda ili ideje ne jamči njezinu kvalitetu ili istinitost.![]()
ne moze biti medjunarodnija
ljude izvarao iz citavog svijeta
-
tokio25
-
TouchMyTip
#9108 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
16 zemalja? Kavčani? Škaljarci? Tito i Dino? Sinaloa?Dozer wrote: ↑15/07/2026 15:18Naravno. Ali argument o 16 zemalja i dalje stoji. Jesi ikad cuo za takvu ponzi shemu?Truba wrote: ↑15/07/2026 14:33 i KC djeluje u 200 zemalja
Po toj logici, svaka multinacionalna kompanija je ponzi.
Svaka firma je piramida (sustinski i jeste).
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#9109 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Evo jedan placen clanak sa portala iz 2023 godine. Covjek pozira ispred registratora gdje pise EX- Personal.
Sta porucuje ovaj poslodavac buducim radnicima?!
https://www.klix.ba/biznis/nevidljiva-n ... /231003043

- Facility
#9110 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Sta ti je Mirza zgrijesio? 
-
made_in_sarajevo
#9111 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Pa tebi je jedini spas da svoju firmu otvoris i da budes totalno drugaciji od bh gazdurina. Ja ti ozbiljno kazem, otvoris OD mali su troskovi, ubijes posao i miran si. Samo tebe jebe sto si najpametniji, najzasluzniji, najljepsi, sve ti i kad tebe nema sve propada i sta ti imas pricati sa pozicija ispod sebe. Mislim mene boli tuki realno sebe ces na kraju zajebati, ali da otvoris svoju firmu i da bas ubijes posao i zaradis grdne pare to sam ozbiljanTouchMyTip wrote: ↑15/07/2026 01:27Hoću ono što me sljeduje i za šta sam potpisao ugovor.made_in_sarajevo wrote: ↑14/07/2026 17:03 Opet ovaj ne konta. Koja je firma u pitanju da se tebi isplati trpiti sefa, zvati inspekcije? Ako je budzetska pa haj shvatam jedino rasi tog bolovanja i drkanja kurca, a plata ide. Ako imas veliku platu, vecu nego u drugim firmama za isti ili slican posao, pa trpi vise obaveza. Ne kontam sef te kara, prebacio te na drugo radno mjesto sasvim uredno i njegovo pravo i sta je problem tu? Ne svidja ti se i das otkaz. Eh ti bi otkaz da dobijes da izvuces jos kakvih para. Jebiga onda i ti bi se igrao kao taj gazda, samo ipak on ima veci kurac od tebe jer dok je tebi ispod casti, kako sam kazes on se nauzimao para plus plata i ostale beneficije. Ono zajebao si ga pravo.
Ne kontam tebe sta hoces, kao sto ne kontam one razne likove nema pojma gdje radi, sta radi, nece da nauci nista, ne razumije se u nista ali je prvi kad treba srati kako mu je mala plata i vidi gazde supka uzeo novog dzipa, a meni 1200 plata. On nije u stanju specifikaciju spremiti, a da ne zajebe.
Nisam to rekao. Pročitaj opet, ili zamoli nekog. Ja sam dobio apsolutno sve što sam htio. A zašto, zato što je zakon to propisao, i za sve sam imao uporište. Ali sa BH Gazdama moraš ruke uprljati jer je to stoka nezasita i s njima nema normalno niti pošteno nego samo u glavu ko zmiju.
Dok god je mentalitet daću otkaz il trpiću i bićemo u kurcu dok god se nekolicini brnja koji se rašire ko Dodik i misle da su neki kurac pušta i bićemo u kurcu. Majku mu jebem bilo kolega starijih, rat prošli, pričaju o tim akcijama pokunje se pred brnjozom običnim. Eto ja sam u krivu jer sam htio bolje uslove i rada i zakonom propisana prava. Jebem ti hljeb i narod i mentalitet.
- mayab
#9112 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
poručuje da je prigluptopcam wrote: ↑15/07/2026 20:48 Evo jedan placen clanak sa portala iz 2023 godine. Covjek pozira ispred registratora gdje pise EX- Personal.
![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#9113 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Gledaj rukopisa pogotovo na pvom lijevom registratoru. Dao sinu od 4 godine da pise?topcam wrote: ↑15/07/2026 20:48 Evo jedan placen clanak sa portala iz 2023 godine. Covjek pozira ispred registratora gdje pise EX- Personal.
![]()
-
TouchMyTip
#9114 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ovom društvu je spas da svi rade ono šta treba i kako treba, da ne zloupotrebljavaju svoj položaj, da ne izrabljuju radnike. Kurac me boli za jadima gazda, potrebama, porezima i troškovima. Ja sam došao svoj posao da odradim za pare ne tuđi, prekovremeni neću radit džaba i neće me niko jahati ni jebavati, moraš da shvatiš da si radnika zaposlio a ne kupio sebi roba.made_in_sarajevo wrote: ↑15/07/2026 21:01Pa tebi je jedini spas da svoju firmu otvoris i da budes totalno drugaciji od bh gazdurina. Ja ti ozbiljno kazem, otvoris OD mali su troskovi, ubijes posao i miran si. Samo tebe jebe sto si najpametniji, najzasluzniji, najljepsi, sve ti i kad tebe nema sve propada i sta ti imas pricati sa pozicija ispod sebe. Mislim mene boli tuki realno sebe ces na kraju zajebati, ali da otvoris svoju firmu i da bas ubijes posao i zaradis grdne pare to sam ozbiljanTouchMyTip wrote: ↑15/07/2026 01:27Hoću ono što me sljeduje i za šta sam potpisao ugovor.made_in_sarajevo wrote: ↑14/07/2026 17:03 Opet ovaj ne konta. Koja je firma u pitanju da se tebi isplati trpiti sefa, zvati inspekcije? Ako je budzetska pa haj shvatam jedino rasi tog bolovanja i drkanja kurca, a plata ide. Ako imas veliku platu, vecu nego u drugim firmama za isti ili slican posao, pa trpi vise obaveza. Ne kontam sef te kara, prebacio te na drugo radno mjesto sasvim uredno i njegovo pravo i sta je problem tu? Ne svidja ti se i das otkaz. Eh ti bi otkaz da dobijes da izvuces jos kakvih para. Jebiga onda i ti bi se igrao kao taj gazda, samo ipak on ima veci kurac od tebe jer dok je tebi ispod casti, kako sam kazes on se nauzimao para plus plata i ostale beneficije. Ono zajebao si ga pravo.
Ne kontam tebe sta hoces, kao sto ne kontam one razne likove nema pojma gdje radi, sta radi, nece da nauci nista, ne razumije se u nista ali je prvi kad treba srati kako mu je mala plata i vidi gazde supka uzeo novog dzipa, a meni 1200 plata. On nije u stanju specifikaciju spremiti, a da ne zajebe.
Nisam to rekao. Pročitaj opet, ili zamoli nekog. Ja sam dobio apsolutno sve što sam htio. A zašto, zato što je zakon to propisao, i za sve sam imao uporište. Ali sa BH Gazdama moraš ruke uprljati jer je to stoka nezasita i s njima nema normalno niti pošteno nego samo u glavu ko zmiju.
Dok god je mentalitet daću otkaz il trpiću i bićemo u kurcu dok god se nekolicini brnja koji se rašire ko Dodik i misle da su neki kurac pušta i bićemo u kurcu. Majku mu jebem bilo kolega starijih, rat prošli, pričaju o tim akcijama pokunje se pred brnjozom običnim. Eto ja sam u krivu jer sam htio bolje uslove i rada i zakonom propisana prava. Jebem ti hljeb i narod i mentalitet.
Razumiješ dajem 168/176 sati mjesečno za tačno određenu platu. Sve preko očekujem plaćeno. Uslove rada očekujem da su normalni i dostojanstveni. Komunikaciju očekujem profesionalnu, a ne na njivi. Došao sam da radim posao tehničara, drugi me ne interesuju, nit me boli kurac što je sezona pa treba ispomoć, razmisli ranije. Para je vazda tu bilo, dobit dovoljna da se rade investicije par miliona bez ikakvih kredita.
Ja se ne mogu sjetiti svih situacija gdje ja prijavim kvar ili zamor materijala, održavanje trebuje i otkaže se nabavka jer "more to još ćerat", pa onda ne može pa onda pritisak da se nešto improvizuje. Pa jel se more zavarit, il moj omiljeni, ideja da se Siemensov industrijski računar kojem je crkao ram zamijeni nekim iz Geneleka.
Znači da ti ponovim RADNIK NIJE TVOJ ROB, IMA SVOJA PRAVA I OBAVEZE. SAMO ŠTO SI NA POLOŽAJU VIŠEM OD NJEGA NE DAJE TI PRAVO DA GA JEBEŠ I ISKORIŠTAVAŠ. NJEGOVO JE DA ODRADI POSAO ZA KOJI JE PLAĆEN A NE DA TI RADI 12 POSLOVA DA UŠTEDIŠ. NITI JE RADNIKOVO DA RAZMIŠLJA O TVOJIM TROŠKOVIMA, POREZIMA. SVAKO KO RADI DRUGI POSAO ZA KOJI NIJE PLAĆEN, PREKOVREMENO DŽABA JE BUDALA.
Radim sam za sebe i zadovoljan sam, nisam okružen idiotima koji misle da znaju a šulji su ko sito, puni znanja i životnih iskustava.
- kurty
- nepass1
#9116 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ima u mene buraz osiguranje ako povrijedi saku da ne moze vise raditi dobija do kraja zivota mjesecno platu.Truba wrote: ↑15/07/2026 13:06 sto bi reko moj susjed na vikednici odsijecite mi svaki prst s obje ruke koji voli raditi
ali lik radi... osim sto je u sindikatu ima bastu i pcele i koke i pilice i purane
dzaba radit se mora ali ne volim
cim ja cujem velike sume kasnije a malo posla
to nije normalno
ovako je normalnije: mnogo posla sad...a ako uspijes bice para
Reko jesi ikad pomislio da fiknes mali prst
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9117 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
mi ukazujemo na to
odgovor je
novi imaju sreće
nemaju novi sreće koliko je ovdje i sukob generacija
milenijalci i bumeri u penziji vs geny zilenijalci i na kraju gen z
i klasična ublehaška koja se nikad ne ostvari ili završi u krvi
ako vam se ne svidja otiđite
-
tokio25
#9118 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
to je kriv mentalitet starih radnika e daj da pokazem da ja znam sve raditi pa ce me sef pripaziti
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9119 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
ženska došla 2001. godište prije 3-4 godine
nakon 6 sati snimila situaciju i preko poruke rekla nece vise dolaziti
lik na isti komp na isto mjesto 1989.
na kraju ga tenkom morali tjerati nema ni diplome ni spreme niti zdravstveno za to mjesto
nakon 6 sati snimila situaciju i preko poruke rekla nece vise dolaziti
lik na isti komp na isto mjesto 1989.
na kraju ga tenkom morali tjerati nema ni diplome ni spreme niti zdravstveno za to mjesto
- Dozer
#9120 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Meni su fascinantni danasnji poslodavci... Svi bi mladog radnika, po mogucnosti ispod 35, kojeg ce oni, kao, "oblikovati" kako njima odgovara, a istovremeno ocekuju iskustvo i znanje o svemu i svacemu
Prijatelj vec 7 mjeseci salje aplikacije za svasta nesto, inace menadzer po struci, s preko 25 godina raznog iskustva, fakultet (mozda i 2 ima), i niko ni da mu se javi. Tu i tamo dobije neku genericku odbijenicu, i to je to. Ali, jbg, 53 mu, plus sto je iz CV-a jasno da zna puno vise od "poslodavca", a kod nas se iskustvo i odgovornost cijene k'o lanjski snijeg.
Nikad ova zemlja nece naprijed, vazda cemo se valjati u blatu i glibu...
Prijatelj vec 7 mjeseci salje aplikacije za svasta nesto, inace menadzer po struci, s preko 25 godina raznog iskustva, fakultet (mozda i 2 ima), i niko ni da mu se javi. Tu i tamo dobije neku genericku odbijenicu, i to je to. Ali, jbg, 53 mu, plus sto je iz CV-a jasno da zna puno vise od "poslodavca", a kod nas se iskustvo i odgovornost cijene k'o lanjski snijeg.
- Rothmans
#9121 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Vremesnim ljudima je najbolje da na bilo koji nacin udju u firmu, kao domari , magacineri, sta znam, da se dobro uslihtaju sefovima i gazdi , da ga zavole ,a onda kad ispadne takav neki bolji poso on izvuce diplomu iz zadnjeg djepa i kaze pa radio sam ja to u prosloj firmi. Nece ga imat srca odbit 
- Dozer
#9122 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Budalastina.Rothmans wrote: ↑16/07/2026 11:54 Vremesnim ljudima je najbolje da na bilo koji nacin udju u firmu, kao domari , magacineri, sta znam, da se dobro uslihtaju sefovima i gazdi , da ga zavole ,a onda kad ispadne takav neki bolji poso on izvuce diplomu iz zadnjeg djepa i kaze pa radio sam ja to u prosloj firmi. Nece ga imat srca odbit![]()
Pametan menadzer/vlasnik firme ce uvijek zaposliti zaista iskusnog covjeka, bez obzira na njegove godine (53 i nisu neke godine, realno), i upotrijebiti ga da unaprijedi znanje, sto svoje, sto ostalih radnika. Samim tim ima veliki potencijal da unaprijedi i poslovanje, a s tim i zaradu.
Ali, nas mahalski mentalni sklop to ne gleda tako, nego konta - koji ce mi qrac ovaj, neki pametolog, sta cu od njega, itd.
Nedavno sjedim s njim i jos jednim, ovaj treci je inace direktor jedne jake regionalne firme. Kaze, trazi HR menadzera. Gleda ga jaran, kaze - mogu ja. Kaze ovaj - ma jok, treba mi HR zvijer. Covjek se samo okrenuo, jer sta dalje da mu prica, a ima 20 godina HR iskustva, zakon o radumaltene zna napamet, vodio kamaru internacionalnih projekata.... Ali, direktora to nije ni zanimalo, niti je pitao ista dalje iako zna da je ovaj iskusan. Ali, dvije godine je stariji od direktora, jbg... I ne moze mu se prosipati suplja.
Last edited by Dozer on 16/07/2026 12:10, edited 1 time in total.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#9123 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
[*]
, nek proba ovu taktiku, nek izbrise datum rodjenja a u cv samo neka stavi zavrseno obrazovanje.
MenaDZerDozer wrote: ↑16/07/2026 11:47 Meni su fascinantni danasnji poslodavci... Svi bi mladog radnika, po mogucnosti ispod 35, kojeg ce oni, kao, "oblikovati" kako njima odgovara, a istovremeno ocekuju iskustvo i znanje o svemu i svacemu![]()
- Rothmans
#9124 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Pa sam kazes nece ga niko, ja razradio diverziju i sve i onda budalastina.Dozer wrote: ↑16/07/2026 12:03Budalastina.Rothmans wrote: ↑16/07/2026 11:54 Vremesnim ljudima je najbolje da na bilo koji nacin udju u firmu, kao domari , magacineri, sta znam, da se dobro uslihtaju sefovima i gazdi , da ga zavole ,a onda kad ispadne takav neki bolji poso on izvuce diplomu iz zadnjeg djepa i kaze pa radio sam ja to u prosloj firmi. Nece ga imat srca odbit![]()
Pametan menadzer/vlasnik firme ce uvijek zaposliti zaista iskusnog covjeka, bez obzira na njegove godine (53 i nisu neke godine, realno), i upotrijebiti ga da unaprijedi znanje, sto svoje, sto ostalih radnika. Samim tim ima veliki potencijal da unaprijedi i poslovanje, a s tim i zaradu.
Ali, nas mahalski mentalni sklop to ne gleda tako, nego konta - koji ce mi qrac ovaj, neki pametolog, sta cu od njega, itd.
Nedavno sjedim s njim i jos jednim, ovaj treci je inace direktor jedne jake regionalne firme. Kaze, trazi HR menadzera. Gleda ga jaran, kaze - mogu ja. Kaze ovaj - ma jok, treba mi HR zvijer. Covjek se samo okrenuo, jer sta dalje da mu prica, a ima 20 godina HR iskustva. Ali, direktora to nije ni zanimalo, niti je pitao ista dalje iako zna da je ovaj iskusan. Ali, dvije godine je stariji od direktora, jbg... I ne moze mu se prosipati suplja.
- Dozer
#9125 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
I on se zajebavao da ce tako uraditi. Datum rodjenja svakako ne ide u moderni CV. Ali, ide radno iskustvo.Bobi wrote: ↑16/07/2026 12:09 [*]MenaDZerDozer wrote: ↑16/07/2026 11:47 Meni su fascinantni danasnji poslodavci... Svi bi mladog radnika, po mogucnosti ispod 35, kojeg ce oni, kao, "oblikovati" kako njima odgovara, a istovremeno ocekuju iskustvo i znanje o svemu i svacemu![]()
Nikad ova zemlja nece naprijed, vazda cemo se valjati u blatu i glibu..., nek proba ovu taktiku, nek izbrise datum rodjenja a u cv samo neka stavi zavrseno obrazovanje.
Usao je nedavno sa mnom u "ponzi", pa cemo vidjeti kako ce. Dobro je krenuo.