Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Leopold_IV wrote:u ovakvom izdanju bi ga silovao bilo ko iz top 20...
Ovo vise nije izdanje ovo je postala sad njegova surova realnost..
Jebiga ostarilo se...
Steta samo da nisam stavio na Nadala kao sto sam htio..
Ovako mi izbi pare iz dzepa, a nije pruzio ni otpor.
Ubio se za penzije..
Rafa je Rogera ubio u maltene svakom segmentu igre. Ovo je vjerovatno prvi njihov meč u kojem je Španac imao više vinera na kontu. Odlično je koristio svoja oružja, spinovima udaljavao Rogera od terena, što mu je omogučavalo nešto laganije vinere. Ono što je posebno fasciniralo jeste bekend, odlično namještanje na udarac, tajming i egzekucija. Fantastična promjena direkcije udarca i mnogo varijaiteta i spina.
Roger ima problema sa leđima i to je evidentno, lošije se kreče, što utiče na udarce i tajming, a uzmemo li u obzir ko mu je protivnik večeras, drugi rezultat se nije mogao ni očekivati. Jasno je bilo i prije početka meča da Nadal ima ogromnu šansu da lagano dođe do pobjede, što je i uradio.
Roger treba biti sretan, na torti i kolačima uspio je osvojiti 6 gejmova, da je bio na grahu uzeo bi bar set.
necko_hz wrote:Rafa je Rogera ubio u maltene svakom segmentu igre. Ovo je vjerovatno prvi njihov meč u kojem je Španac imao više vinera na kontu. Odlično je koristio svoja oružja, spinovima udaljavao Rogera od terena, što mu je omogučavalo nešto laganije vinere. Ono što je posebno fasciniralo jeste bekend, odlično namještanje na udarac, tajming i egzekucija. Fantastična promjena direkcije udarca i mnogo varijaiteta i spina.
Roger ima problema sa leđima i to je evidentno, lošije se kreče, što utiče na udarce i tajming, a uzmemo li u obzir ko mu je protivnik večeras, drugi rezultat se nije mogao ni očekivati. Jasno je bilo i prije početka meča da Nadal ima ogromnu šansu da lagano dođe do pobjede, što je i uradio.
Roger treba biti sretan, na torti i kolačima uspio je osvojiti 6 gejmova, da je bio na grahu uzeo bi bar set.
čovjek zna, čovjek je već prognozirao na prethodnim stranicama
necko_hz wrote:Mogao bi Rafa večeras isprašiti guzove Rogeru.
iako sam rogerov simpatizer, raduje me rafin ppovratak.
Mah, Roger u ovakvom stanju nije kadar parirati Rafi koji je očigledno u usponu forme. On se mora odmoriti i zaliječiti ta leđa... igraće par turnira na zemlji, ali pravi cilj će biti Wimbledon.
Rafa djeluje sve bolje, pogotovo BH iz kojeg sipaju vineri Kretanje se popravlja i u ovoj formi samo je Nole favorit protiv njega. Samo mora paziti da ne izazove neku reakciju u koljenu, vidjećemo hoće li igrati Miami...
I Rafa je izgleda vidio da Roger nije 100%, nikakvog slavlja...
Mislio sam da ce Roger ipak izvuci ponesto od najboljeg iz njegove igracke ladice zbog rivaliteta, sanse da popravi H2H, duzeg Spanjolcevog odsustva, ali Rafa se nije dao. Ocekivao sam jaci otpor Najveceg igraca svih vremena ove lijepe igre. Murray je sada u sansi da naredni ponedjeljak bude No.2, ako osvoji IW jer Fedex gubi ponovo 820 poena!? Ove sezone je na jedvite jade pobijedio saamo jednog covjeka iz Top 10 (Tsonga) i to je dovoljan znak da ce ovo biti najteza godina u posljednjih 10 gdje je uglavnom bio na tronu. Da nije kao sto jeste on bi sada zatrazio WC za Miami da popravi ranking, ali odmor i pazljiviji izbor turnira do kraja sezone je vaznije. Rastuzio me a s druge strane i raduje povratak velikog sampiona iz Manacora.
Ja sto hejteri jedva docekase da padne najveci svih vremena! E je l' vam drago?
Nema veze, moralo je i to nekada doci, svakako ce ostati upisan zlatnim slovima u historiju ovog sporta i jedan od rijetkih koji je toliko dominantan bio u jednom individualnom sportu. Woods, Schumacher, Federer, nastavi niz...
I gledam sinoc na Eurosportu 2, kao duel veterana, je li to neki egzibicijski mec ili imaju neku svoju ligu? Mozda glupo pitanje, ali fakat nisam ranije upratio.