TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
eno sad

#9101 Re: TENIS

Post by eno sad »

Leopold_IV wrote:u ovakvom izdanju bi ga silovao bilo ko iz top 20...
Ovo vise nije izdanje ovo je postala sad njegova surova realnost..
Jebiga ostarilo se...
Steta samo da nisam stavio na Nadala kao sto sam htio..
Ovako mi izbi pare iz dzepa, a nije pruzio ni otpor.
Ubio se za penzije..
zarko.filip

#9102 Re: TENIS

Post by zarko.filip »

Ovo je Rodjina realnost.Ne moze on vise od cetvrt finala.Polu finale je za njega maksimum.
Jameka

#9103 Re: TENIS

Post by Jameka »

Ovo je malo neugodno gledat.

Iako ovakav Fed nije neko mjerilo, Rafa Image.
poostar

#9104 Re: TENIS

Post by poostar »

Ne treba otpisati Federera, valjda je to dokazao na Wimbledonu prosle godine .
Leopold_IV

#9105 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

poostar wrote:Ne treba otpisati Federera, valjda je to dokazao na Wimbledonu prosle godine .
upravo tako...salju ga ljudi u penziju od 2009...
treba samo malo duzi odmor i saniranje ozljede ledja.

Nadalu svaka cast na povratku i igri ali nije ovo realno mjerilo.
Veci test ce imati protiv Berdycha.
Leopold_IV

#9106 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Trenutno servira oko 170 kmph...na nivou WTA...
Mustang1

#9107 Re: TENIS

Post by Mustang1 »

Emilly5 wrote:Ovo je malo neugodno gledat.

Odakle ti iskoci pojavom Nadala ? :D
eno sad

#9108 Re: TENIS

Post by eno sad »

Sace rogera auto udarit'..
Ostace paralizovan.
Insalah!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9109 Re: TENIS

Post by Velkoski »

:lol:

k'o da je protiv Džumhura igr'o a ne Federera. :mrgreen:
Mustang1

#9110 Re: TENIS

Post by Mustang1 »

Zuko Dzumhur bi set uzeo :D
tabija

#9111 Re: TENIS

Post by tabija »

eno sad wrote:Sace rogera auto udarit'..
Ostace paralizovan.
Insalah!
Suti nedo bog jesi ti normalan.

Fin mec Rafe.Budu li koljena ok (bez nekih drugih povreda) uz ovakav forehand a i bekhend moze Rafa uzet nesto i mimo sljake aBd ;)

Roger loš ali siguran sam da bi protiv nekog drugog odigrao i bolje, tj da nije cista istina sto leopold rece da bi ga bilo ko iz top 20 silovao ;)

LN
Jameka

#9112 Re: TENIS

Post by Jameka »

Bubalo1 wrote:
Emilly5 wrote:Ovo je malo neugodno gledat.

Odakle ti iskoci pojavom Nadala ? :D
Pa opet na ATP-u postaje zabavno. :D
Zadnjih 8-9 mjeseci je sve bilo predvidljivo, pa sam se okrenula uvijek interesantnom WTA cirkusu. Image
necko_hz

#9113 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Rafa je Rogera ubio u maltene svakom segmentu igre. Ovo je vjerovatno prvi njihov meč u kojem je Španac imao više vinera na kontu. Odlično je koristio svoja oružja, spinovima udaljavao Rogera od terena, što mu je omogučavalo nešto laganije vinere. Ono što je posebno fasciniralo jeste bekend, odlično namještanje na udarac, tajming i egzekucija. Fantastična promjena direkcije udarca i mnogo varijaiteta i spina.

Roger ima problema sa leđima i to je evidentno, lošije se kreče, što utiče na udarce i tajming, a uzmemo li u obzir ko mu je protivnik večeras, drugi rezultat se nije mogao ni očekivati. Jasno je bilo i prije početka meča da Nadal ima ogromnu šansu da lagano dođe do pobjede, što je i uradio.

Roger treba biti sretan, na torti i kolačima uspio je osvojiti 6 gejmova, da je bio na grahu uzeo bi bar set. :mrgreen:
kisni indijanac

#9114 Re: TENIS

Post by kisni indijanac »

necko_hz wrote:Rafa je Rogera ubio u maltene svakom segmentu igre. Ovo je vjerovatno prvi njihov meč u kojem je Španac imao više vinera na kontu. Odlično je koristio svoja oružja, spinovima udaljavao Rogera od terena, što mu je omogučavalo nešto laganije vinere. Ono što je posebno fasciniralo jeste bekend, odlično namještanje na udarac, tajming i egzekucija. Fantastična promjena direkcije udarca i mnogo varijaiteta i spina.

Roger ima problema sa leđima i to je evidentno, lošije se kreče, što utiče na udarce i tajming, a uzmemo li u obzir ko mu je protivnik večeras, drugi rezultat se nije mogao ni očekivati. Jasno je bilo i prije početka meča da Nadal ima ogromnu šansu da lagano dođe do pobjede, što je i uradio.

Roger treba biti sretan, na torti i kolačima uspio je osvojiti 6 gejmova, da je bio na grahu uzeo bi bar set. :mrgreen:
čovjek zna, čovjek je već prognozirao na prethodnim stranicama :thumbup:
necko_hz wrote:Mogao bi Rafa večeras isprašiti guzove Rogeru. 8-)
iako sam rogerov simpatizer, raduje me rafin ppovratak.
ultima_palabra

#9115 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Mah, Roger u ovakvom stanju nije kadar parirati Rafi koji je očigledno u usponu forme. On se mora odmoriti i zaliječiti ta leđa... igraće par turnira na zemlji, ali pravi cilj će biti Wimbledon.

Rafa djeluje sve bolje, pogotovo BH iz kojeg sipaju vineri :shock: Kretanje se popravlja i u ovoj formi samo je Nole favorit protiv njega. Samo mora paziti da ne izazove neku reakciju u koljenu, vidjećemo hoće li igrati Miami...

I Rafa je izgleda vidio da Roger nije 100%, nikakvog slavlja...
shake69

#9116 Re: TENIS

Post by shake69 »

Mislio sam da ce Roger ipak izvuci ponesto od najboljeg iz njegove igracke ladice zbog rivaliteta, sanse da popravi H2H, duzeg Spanjolcevog odsustva, ali Rafa se nije dao. Ocekivao sam jaci otpor Najveceg igraca svih vremena ove lijepe igre. Murray je sada u sansi da naredni ponedjeljak bude No.2, ako osvoji IW jer Fedex gubi ponovo 820 poena!? Ove sezone je na jedvite jade pobijedio saamo jednog covjeka iz Top 10 (Tsonga) i to je dovoljan znak da ce ovo biti najteza godina u posljednjih 10 gdje je uglavnom bio na tronu. Da nije kao sto jeste on bi sada zatrazio WC za Miami da popravi ranking, ali odmor i pazljiviji izbor turnira do kraja sezone je vaznije. Rastuzio me a s druge strane i raduje povratak velikog sampiona iz Manacora.
ultima_palabra

#9117 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Dva velikana na mreži...
Image
area51

#9118 Re: TENIS

Post by area51 »

Jedan je izgleda bivši velikan
BHF_Manijak

#9119 Re: TENIS

Post by BHF_Manijak »

Ja sto hejteri jedva docekase da padne najveci svih vremena! E je l' vam drago? :lol: :oops:

Nema veze, moralo je i to nekada doci, svakako ce ostati upisan zlatnim slovima u historiju ovog sporta i jedan od rijetkih koji je toliko dominantan bio u jednom individualnom sportu. Woods, Schumacher, Federer, nastavi niz...

I gledam sinoc na Eurosportu 2, kao duel veterana, je li to neki egzibicijski mec ili imaju neku svoju ligu? Mozda glupo pitanje, ali fakat nisam ranije upratio. :mrgreen:
veljaca

#9121 Re: TENIS

Post by veljaca »

Image

Slika govori sve ....
shake69

#9122 Re: TENIS

Post by shake69 »

Federer se tijekom turnira žalio na probleme s leđima, ali nije to koristio kao alibi za poraz od velikog rivala.

"Osjećao sam se jednako kao protiv Wawrinke dan ranije, dakle mogao sam igrati."

:thumbup: Pravi sampioni ostaju veliki i u porazu! Bravo, Carobnjak!
Leopold_IV

#9123 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

shake69 wrote:Federer se tijekom turnira žalio na probleme s leđima, ali nije to koristio kao alibi za poraz od velikog rivala.

"Osjećao sam se jednako kao protiv Wawrinke dan ranije, dakle mogao sam igrati."

:thumbup:
veljaca

#9124 Re: TENIS

Post by veljaca »

Leopold_IV wrote:
shake69 wrote:Federer se tijekom turnira žalio na probleme s leđima, ali nije to koristio kao alibi za poraz od velikog rivala.

Ja sam davno rekao, jos samo da napravi sina i da ga ovaj naslijedi .... :D
area51

#9125 Re: TENIS

Post by area51 »

Jah,nije htio to da koristi kao alibi ali je za svaki slučaj onako neobavezno spomenuo problem sa leđima 8-)
Ja mu priče :lol:
Bravo za Rafu :thumbup:
Post Reply