SDA-All about

esso_sa

#90976 Re: SDA-All about

Post by esso_sa »

tokio25 wrote: 27/07/2026 10:18
_BataZiv_0809 wrote: 24/07/2026 07:09 Komentirajući istrage koje se vode u JP Autoceste Federacije BiH, Izetbegović je rekao da je zbog sumnji na korupciju zaustavljena izgradnja važnih infrastrukturnih projekata.

Prema njegovim riječima, vlast je odlučila zadržati postojeću upravu umjesto da omogući nastavak izgradnje.

"Umjesto da ispitaju šta se dešava i omoguće nastavak gradnje, odlučili su braniti tu ekipu. Građani su ostali bez autoputa", rekao je.

Govoreći o istrazi koja obuhvata bivšeg člana SDA Denisa Volodera, rekao je da ne želi unaprijed donositi zaključke.

"Voloder jeste bio član SDA, ali nije bio prijedlog SDA. Vidjet ćemo šta će pokazati istraga", rekao je.

Kako je ovo glup i pokvaren covjek to nisu istine. Kako sam sebi skace u stomak u 2 recenice.

Kad su tudji kadrovi-smjenjuj, zbog toga se ne gradi autoput.

Kad su njegovi-nismo mi predlozili iako je nas clan, istraga ce pokazati :lol:
ja imam osjecaj on kao da zivi u nekom paralelnom svijetu
Pa svi oni zive u paralelnom svijetu, odrodjeni od realnosti... I to nije gluma, to je stvarno tako...
Isto kao sto vecina njih istinski smatra da su superiorni i da su zato na nekoj poziciji. Tesko da je ijedan bar trunku svjestan svoje nesposobnosti i cinjenice da je na poziciji zato sto ga je tu stavila stranka. Oni su 100% ubijedjeni da svojim "sposobnostima" zasluzuju da se nalaze na pozicijama... Da su aristokrate, elita, plava krv, ali doslovno... Sebija je skolski primjer
tokio25

#90977 Re: SDA-All about

Post by tokio25 »

njemu da kazes ajde 7 dana zivi zivot obicnog covjeka ono lupam konobar ili ne znam prodavac neki ja mislim da bi se on izgubio u roku sat
tramvajtrojka

#90978 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

nivla wrote: 27/07/2026 10:26
made_in_sarajevo wrote: 27/07/2026 06:23 Sda ilidza proziva muzura da ne radi nista osim sto se slika za instagram samo. Sda ilidza ima obraza prozvati bilo koga ili bas muzura koji je z 4 godine uradio vise nego ovi za 20 godina :lol: :lol: . Cuj prozivanja gdje su ti novi hoteli :lol: :lol:
sta je tacno muzur napravio na ilidzi, one narandzaste stubove izmedju traka ko benjamina na grbavici
ili je tramvaj sto prolazi njegova zasluga
prostor izmedju dvije skole proglasio centralnim trgom, nisam znao da sam svaki dan dok sam isao u srednju skolu hodao centralnim trgom do iste

nisu jos u stanju pod njegovom komandom bili zavrsiti proces harmonizacije, generalno im je komplet sluzba za gradjevinske poslove vrlo neradnicka, nisu u stanju izaci na procjenu stambenih objekata kupljenih prosle godine a ova godina je na izmaku
I onda neko da se sa sdaovcem raspravlja kad ovako napise :lol:

Image

Samo da se posjetimo kako je taj centralni trg prije izgledao a da ne spominjem

-izgradnju osnovne skole na stupu
- izgradnju dvorane u hrasnici
- revitalizaciju famosovog stadiona
- izgradnja desetina igralista za djecu
- vrtić u luzanima
- sredjivanje velike aleje
- sredjivanje vrela bosne
- sredjivanje stojcevca za vaseg bistovanja je bio gradski kupleraj i odlagalište smeca
- izgradnja kanalizacione mreže
- zamjena rasvjete
- izgradnja novih ulica i asfaltiranje starih
- Relavitizacija velikog parka na ilidzi gdje je za vrijeme vas bila dzungla

Itd.itd mogao bih ovako nabrajati do sutra al haj nista nije uradjeno vockice su ipak vrhunac za ilidzu :kiss:
nivla

#90979 Re: SDA-All about

Post by nivla »

tramvajtrojka wrote: 27/07/2026 10:34
-izgradnju osnovne skole na stupu
- izgradnju dvorane u hrasnici
- revitalizaciju famosovog stadiona
- izgradnja desetina igralista za djecu
- vrtić u luzanima
- sredjivanje velike aleje
- sredjivanje vrela bosne
- sredjivanje stojcevca za vaseg bistovanja je bio gradski kupleraj i odlagalište smeca
- izgradnja kanalizacione mreže
- zamjena rasvjete
- izgradnja novih ulica i asfaltiranje starih
- Relavitizacija velikog parka na ilidzi gdje je za vrijeme vas bila dzungla

Itd.itd mogao bih ovako nabrajati do sutra al haj nista nije uradjeno vockice su ipak vrhunac za ilidzu :kiss:
stadion famosa pare dao kanton kao i za dvoranu sabit hadzic
https://ba.ekapija.com/news/5015886/na- ... ju-dvorane

igralista rekonstruisana, ne mogu naci ali bice da je iz sredstava opcine ilidza
skola na stupu jos nije zavrsena, ne finansira je ilidza nego "Riječ je o projektu vrijednom 18,8 miliona KM bez PDV-a, čiji je investitor Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo"
velika aleja sredjena al u k
vrelo bosne ne znam sta je tu sredjeno
stojcevac https://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/nov ... -izletista

rasvjeta losa i nikakva
uspjeh lezeci svakih 100 metara(figurativno) i narandzasti stubovi, ali i ovo da se zarovim kao i sve sto si nabrojao 99% nije finansirano iz budzeta opstine vec nekog ministarstva ili stranog donatora

dakle nije nacelnik nista investirao(iako ilidza ima odakle) vec ga pogurali visi nivoi vlasti kojim vecina stvari koje su pobrojane i pripada po nadležnosti
Facility

#90980 Re: SDA-All about

Post by Facility »

Ali Trojka nam je uradila prugu do Hrasnice, sjebala svaki kružni tok i ugradila 572 semafora na putanji :D

Razlika između SDA i Trojke je ta što su prvi lopovi sitnog zuba, a drugi kriminalci sa, po narod, skupim marketingom.
nivla

#90981 Re: SDA-All about

Post by nivla »

Facility wrote: 27/07/2026 11:29 Ali Trojka nam je uradila prugu do Hrasnice, sjebala svaki kružni tok i ugradila 572 semafora na putanji :D

Razlika između SDA i Trojke je ta što su prvi lopovi sitnog zuba, a drugi kriminalci sa, po narod, skupim marketingom.
dakle da je radio i uradio i finansirao ne bih komentarisao muzura kako je lose, ali nakacio se lik na kantonalne projekte i glumi ko da je on to sve iz svog dzepa, ili budzeta opstine, a nije
memic je isto bio kita od nacelnika, sjetimo se vocki po pruzi ili npr potencijalnog nasljednika kerovodje, da je cuko bio kandidat umjesto njega ispred sda uzeo bi ovu ublehu od muzura koji nije sredio opstinske sluzbe i ono sto mu funkcionise je zahvaljujuci radu cenanovica
ljubijankic

#90982 Re: SDA-All about

Post by ljubijankic »

Facility wrote: 27/07/2026 11:29 Ali Trojka nam je uradila prugu do Hrasnice, sjebala svaki kružni tok i ugradila 572 semafora na putanji :D

I sam predsjednik SDA je rekao da trojka jos nije stigla SDA u korupciji tako da nema potrebe ravnati ih
last mohicans

#90983 Re: SDA-All about

Post by last mohicans »

nivla wrote: 27/07/2026 11:35

dakle da je radio i uradio i finansirao ne bih komentarisao muzura kako je lose, ali nakacio se lik na kantonalne projekte i glumi ko da je on to sve iz svog dzepa, ili budzeta opstine, a nije
memic je isto bio kita od nacelnika, sjetimo se vocki po pruzi ili npr potencijalnog nasljednika kerovodje, da je cuko bio kandidat umjesto njega ispred sda uzeo bi ovu ublehu od muzura koji nije sredio opstinske sluzbe i ono sto mu funkcionise je zahvaljujuci radu cenanovica
Muzur ekspert za lezeće. Jebali mu oni sve, na Stojčevcu neprimjetni i neobilježeni. Lome se biciklisti, lome se auta.
Facility

#90984 Re: SDA-All about

Post by Facility »

ljubijankic wrote: 27/07/2026 11:45

I sam predsjednik SDA je rekao da trojka jos nije stigla SDA u korupciji tako da nema potrebe ravnati ih
Sve što je SDA godinama radila, ovi rade isto, samo na enterprise pro nivou :D
Sa ovakvima, kakvi smo, najebali smo...ili možda da uvezemo lidere..ooooo pa to bi bila okupacija :D
pemanapemani

#90985 Re: SDA-All about

Post by pemanapemani »

Dobra sinhronizacija opcine i kantona, ne znam u cemu je problem?

SDA je imala nacelnika na Ilidzi 20 i kusur godina, isto tako u KS, pa sto nije sve ovo uradila?
talijan97

#90986 Re: SDA-All about

Post by talijan97 »

pemanapemani wrote: 27/07/2026 12:28 Dobra sinhronizacija opcine i kantona, ne znam u cemu je problem?

SDA je imala nacelnika na Ilidzi 20 i kusur godina, isto tako u KS, pa sto nije sve ovo uradila?
Ilidza je preporodjena od te sinhronizacije, najcesce dole izlazim sa djecom.
nivla

#90987 Re: SDA-All about

Post by nivla »

kad ce maknut ono rentanje romobila kod hotela ili to nije nadleznost opcine
pemanapemani

#90988 Re: SDA-All about

Post by pemanapemani »

Kad kanton da pare za micanje. :)
Post Reply