"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Facility

#9076 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Facility »

TouchMyTip wrote: 14/07/2026 12:16
Facility wrote: 14/07/2026 11:51 Lik koji od osam sati radnog vremena, ima tri sata realnog posla, uglavnom se žali što mu je neko rekao da pomogne istovariti kamion.
Kaže, nisam JA plaćen da istovaram kamion :lol:
Takvi se zaposle u malim firmama, i onda očekuju da za svaku zadaću postoji po referent i dva radnika.

Definicija NK-a poslova je posebna priča...NK poslovi više ne postoje.
SSS je nekadašnji NK, i bachelor se približava.
U suprotnom, morat ćemo nešto uraditi na onepismenjavanju stanovništa. :D
Nije meni niko rekao, nego me prebacio na drugo radno mjesto 60 dana u skladu sa ZOR. Čitaj.

Naravno da mi na pamet ne pada, jer to nije rezultat potrebe nego rezultat mjerenja kurca. Ja imam opis radnog mjesta i nisam nit ću. Bujrum istovaraj.

Odakle ti da je mala firma?
Govorio sam općenito, nisam mislio konkretno na tebe.
Last edited by Facility on 14/07/2026 12:24, edited 1 time in total.
Rothmans

#9077 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Rothmans »

nepass1 wrote: 14/07/2026 12:15 Ja 10g radio od krecenja, istovaranja do popravka printera, kompjutera. Cak i sekretaricu glumio. Radio nabavke za firmu. Ugoscavao VIP posjetioce i na kraju mudo od ovce.
Sad sam bukvalno na onom minimum da sam preko linije da me ne sutnu.
Tako se i radi, pogotovo kod naseg olosa od gazdi. Steta sto se vecina sjeti kad vec ledja bole
Ken_M

#9078 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Ken_M »

Nije svaki "tuđi" posao istovaranje vreće s kamiona.
Postoje osjetljivi poslovi koje se neko sjeti uvaliti nekome, pa onda ako nešto ne bude kako treba traže krivca i odgovornost, a onda počinju pitanja "pa što si to radio ako nije u opisu tvog radnog mjesta?"
made_in_sarajevo

#9079 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by made_in_sarajevo »

Opet ovaj ne konta. Koja je firma u pitanju da se tebi isplati trpiti sefa, zvati inspekcije? Ako je budzetska pa haj shvatam jedino rasi tog bolovanja i drkanja kurca, a plata ide. Ako imas veliku platu, vecu nego u drugim firmama za isti ili slican posao, pa trpi vise obaveza. Ne kontam sef te kara, prebacio te na drugo radno mjesto sasvim uredno i njegovo pravo i sta je problem tu? Ne svidja ti se i das otkaz. Eh ti bi otkaz da dobijes da izvuces jos kakvih para. Jebiga onda i ti bi se igrao kao taj gazda, samo ipak on ima veci kurac od tebe jer dok je tebi ispod casti, kako sam kazes on se nauzimao para plus plata i ostale beneficije. Ono zajebao si ga pravo.

Ne kontam tebe sta hoces, kao sto ne kontam one razne likove nema pojma gdje radi, sta radi, nece da nauci nista, ne razumije se u nista ali je prvi kad treba srati kako mu je mala plata i vidi gazde supka uzeo novog dzipa, a meni 1200 plata. On nije u stanju specifikaciju spremiti, a da ne zajebe.
Post Reply