Govorio sam općenito, nisam mislio konkretno na tebe.TouchMyTip wrote: ↑14/07/2026 12:16Nije meni niko rekao, nego me prebacio na drugo radno mjesto 60 dana u skladu sa ZOR. Čitaj.Facility wrote: ↑14/07/2026 11:51 Lik koji od osam sati radnog vremena, ima tri sata realnog posla, uglavnom se žali što mu je neko rekao da pomogne istovariti kamion.
Kaže, nisam JA plaćen da istovaram kamion![]()
Takvi se zaposle u malim firmama, i onda očekuju da za svaku zadaću postoji po referent i dva radnika.
Definicija NK-a poslova je posebna priča...NK poslovi više ne postoje.
SSS je nekadašnji NK, i bachelor se približava.
U suprotnom, morat ćemo nešto uraditi na onepismenjavanju stanovništa.![]()
Naravno da mi na pamet ne pada, jer to nije rezultat potrebe nego rezultat mjerenja kurca. Ja imam opis radnog mjesta i nisam nit ću. Bujrum istovaraj.
Odakle ti da je mala firma?
"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moderator: anex
- Facility
#9076 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Last edited by Facility on 14/07/2026 12:24, edited 1 time in total.
- Rothmans
#9077 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Tako se i radi, pogotovo kod naseg olosa od gazdi. Steta sto se vecina sjeti kad vec ledja bole
- Ken_M
#9078 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Nije svaki "tuđi" posao istovaranje vreće s kamiona.
Postoje osjetljivi poslovi koje se neko sjeti uvaliti nekome, pa onda ako nešto ne bude kako treba traže krivca i odgovornost, a onda počinju pitanja "pa što si to radio ako nije u opisu tvog radnog mjesta?"
Postoje osjetljivi poslovi koje se neko sjeti uvaliti nekome, pa onda ako nešto ne bude kako treba traže krivca i odgovornost, a onda počinju pitanja "pa što si to radio ako nije u opisu tvog radnog mjesta?"
-
made_in_sarajevo
#9079 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Opet ovaj ne konta. Koja je firma u pitanju da se tebi isplati trpiti sefa, zvati inspekcije? Ako je budzetska pa haj shvatam jedino rasi tog bolovanja i drkanja kurca, a plata ide. Ako imas veliku platu, vecu nego u drugim firmama za isti ili slican posao, pa trpi vise obaveza. Ne kontam sef te kara, prebacio te na drugo radno mjesto sasvim uredno i njegovo pravo i sta je problem tu? Ne svidja ti se i das otkaz. Eh ti bi otkaz da dobijes da izvuces jos kakvih para. Jebiga onda i ti bi se igrao kao taj gazda, samo ipak on ima veci kurac od tebe jer dok je tebi ispod casti, kako sam kazes on se nauzimao para plus plata i ostale beneficije. Ono zajebao si ga pravo.
Ne kontam tebe sta hoces, kao sto ne kontam one razne likove nema pojma gdje radi, sta radi, nece da nauci nista, ne razumije se u nista ali je prvi kad treba srati kako mu je mala plata i vidi gazde supka uzeo novog dzipa, a meni 1200 plata. On nije u stanju specifikaciju spremiti, a da ne zajebe.
Ne kontam tebe sta hoces, kao sto ne kontam one razne likove nema pojma gdje radi, sta radi, nece da nauci nista, ne razumije se u nista ali je prvi kad treba srati kako mu je mala plata i vidi gazde supka uzeo novog dzipa, a meni 1200 plata. On nije u stanju specifikaciju spremiti, a da ne zajebe.
- Facility
-
TouchMyTip
#9081 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Hoću ono što me sljeduje i za šta sam potpisao ugovor.made_in_sarajevo wrote: ↑14/07/2026 17:03 Opet ovaj ne konta. Koja je firma u pitanju da se tebi isplati trpiti sefa, zvati inspekcije? Ako je budzetska pa haj shvatam jedino rasi tog bolovanja i drkanja kurca, a plata ide. Ako imas veliku platu, vecu nego u drugim firmama za isti ili slican posao, pa trpi vise obaveza. Ne kontam sef te kara, prebacio te na drugo radno mjesto sasvim uredno i njegovo pravo i sta je problem tu? Ne svidja ti se i das otkaz. Eh ti bi otkaz da dobijes da izvuces jos kakvih para. Jebiga onda i ti bi se igrao kao taj gazda, samo ipak on ima veci kurac od tebe jer dok je tebi ispod casti, kako sam kazes on se nauzimao para plus plata i ostale beneficije. Ono zajebao si ga pravo.
Nisam to rekao. Pročitaj opet, ili zamoli nekog. Ja sam dobio apsolutno sve što sam htio. A zašto, zato što je zakon to propisao, i za sve sam imao uporište. Ali sa BH Gazdama moraš ruke uprljati jer je to stoka nezasita i s njima nema normalno niti pošteno nego samo u glavu ko zmiju.
Dok god je mentalitet daću otkaz il trpiću i bićemo u kurcu dok god se nekolicini brnja koji se rašire ko Dodik i misle da su neki kurac pušta i bićemo u kurcu. Majku mu jebem bilo kolega starijih, rat prošli, pričaju o tim akcijama pokunje se pred brnjozom običnim. Eto ja sam u krivu jer sam htio bolje uslove i rada i zakonom propisana prava. Jebem ti hljeb i narod i mentalitet.
- Dozer
#9082 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Nedavno sam na nekoj temi ponudio opciju posla koji se polako gradi, takoreci usput, i na kojem se za kratko vrijeme od mjesec-dva moze doci do pristojnih, a za malo duze i poprilicnih para.
Par ljudi se javilo u PP, ali niko nije bio zainteresovan ni da sjedne na kafu i precizno cuje sta i kako.
Ali, tako je to kod nas. Svi bi platu 5 milja, i da se ne zahmeti puno.
Par ljudi se javilo u PP, ali niko nije bio zainteresovan ni da sjedne na kafu i precizno cuje sta i kako.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#9083 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Nisi bio uvjerljiv, danas slabo ko kome vjerujeDozer wrote: ↑15/07/2026 11:20 Nedavno sam na nekoj temi ponudio opciju posla koji se polako gradi, takoreci usput, i na kojem se za kratko vrijeme od mjesec-dva moze doci do pristojnih, a za malo duze i poprilicnih para.
- Facility
#9084 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Garant neku varijaciju ponzi šeme nudio 
- Isner
#9085 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ti kad prvi put pristaneš da drugarski il kolegijalno istovariš kamion robe, ti si se sjebao za cijeli život u toj firmi... Od tog dana te samo tovare i tovare...Facility wrote: ↑14/07/2026 11:51 Lik koji od osam sati radnog vremena, ima tri sata realnog posla, uglavnom se žali što mu je neko rekao da pomogne istovariti kamion.
Takvi se zaposle u malim firmama, i onda očekuju da za svaku zadaću postoji po referent i dva radnika.
-
tokio25
#9086 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
ma sigurno
a on na racun ostalih forumasa uzima kajmak
tipa ono avon i sl
i sad pametuje da bi svi 5 milja platu a da se ne zahmeti puno a on bas to pokusao
a on na racun ostalih forumasa uzima kajmak
tipa ono avon i sl
i sad pametuje da bi svi 5 milja platu a da se ne zahmeti puno a on bas to pokusao
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9087 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
ja ne znam kako vam vise nije jasno
da ljudi ne vole i ne žele raditi i ako je išta na foru biće ovo ono samo se treba strpiti raju to ne zanima
evo ja se strpim 3 godine već čekam sunovrat i propast EP
da ljudi ne vole i ne žele raditi i ako je išta na foru biće ovo ono samo se treba strpiti raju to ne zanima
evo ja se strpim 3 godine već čekam sunovrat i propast EP
- Facility
#9088 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Da, to važi za dobrovoljno pomaganje u poslu ili dobrovoljno preuzimanje obaveze, međutim, ja govorim o danima pritiska, kada te nadređeni zbog tuđeg velikog obima posla, a manjka tvog obima, pošalje da nešto pomogneš.Isner wrote: ↑15/07/2026 12:20Ti kad prvi put pristaneš da drugarski il kolegijalno istovariš kamion robe, ti si se sjebao za cijeli život u toj firmi... Od tog dana te samo tovare i tovare...Facility wrote: ↑14/07/2026 11:51 Lik koji od osam sati radnog vremena, ima tri sata realnog posla, uglavnom se žali što mu je neko rekao da pomogne istovariti kamion.
- Rothmans
- Facility
-
last mohicans
#9092 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
U Bingu na Otoci ima rega lik, stalno je na piću. Kad god sam ušao, on je redao. Zezam ga, druze jesi naredao više,..djeluje sizifovski, nikad kraja. Kaze kad umrem, donesite mi par flasa na mezar. Očito je liku dipizdilo, ali radi, jos ima smisla za humor.
- Truba
#9093 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
sto bi reko moj susjed na vikednici odsijecite mi svaki prst s obje ruke koji voli raditi
ali lik radi... osim sto je u sindikatu ima bastu i pcele i koke i pilice i purane
dzaba radit se mora ali ne volim
cim ja cujem velike sume kasnije a malo posla
to nije normalno
ovako je normalnije: mnogo posla sad...a ako uspijes bice para
ali lik radi... osim sto je u sindikatu ima bastu i pcele i koke i pilice i purane
dzaba radit se mora ali ne volim
cim ja cujem velike sume kasnije a malo posla
to nije normalno
ovako je normalnije: mnogo posla sad...a ako uspijes bice para
- Dozer
#9094 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Bolje da ne znas kolika je moja plata, i to nakon 25 godina rada, a koliko ide od ove "ponzi sheme" nakon 8 mjeseci, koja posluje u 16 zemalja
Ali, kao i u svemu neko skonta priliku i klikne, neko pomnozi s nulom kao supljak, prevaru, ponzi, 'vako, 'nako
-
tokio25
#9095 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
sve vise imam osjecaj da si ti tipa onaj 7 koraka do zarade i sl
uspjesan al sve na racun drugih i drzave kao takve
ili je ovdje suplja a u stvarnosti zicanje
ono "boris" se svim silama da bih udje u eu al molim sve bogove da ne udje i sl
mozda grijesim al sam stekao takav utisak
licno ne bih volio da s takvim ljudima imam kontakt
- Truba
#9096 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
i KC djeluje u 200 zemalja
pa ne vidim neku popularnost na forumu
i ta teorija djelujemo u toliko zemalja s toliko ljudi je logicka pogreska
Apel na velike brojeve (Argumentum ad populum)Korištenje golemih brojki kako bi se stvorio privid važnosti, točnosti ili nepogrešivosti. Pogrešno uvjerenje: "Ovu aplikaciju koristi 50 milijuna ljudi, stoga je ona najbolja i nema mana. "Stvarnost: Popularnost ili masovnost nekog proizvoda ili ideje ne jamči njezinu kvalitetu ili istinitost.
pa ne vidim neku popularnost na forumu
i ta teorija djelujemo u toliko zemalja s toliko ljudi je logicka pogreska
Apel na velike brojeve (Argumentum ad populum)Korištenje golemih brojki kako bi se stvorio privid važnosti, točnosti ili nepogrešivosti. Pogrešno uvjerenje: "Ovu aplikaciju koristi 50 milijuna ljudi, stoga je ona najbolja i nema mana. "Stvarnost: Popularnost ili masovnost nekog proizvoda ili ideje ne jamči njezinu kvalitetu ili istinitost.
-
mali_balon
#9097 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
10000% ljudi u pravu I ne treba ni grama vise raditi....osim ako se plati ili nadoknadi slobodnim vremenom.....
Kome BA da eto istovaram kamion ako.mi to ne pise u ugovoru ili opisu randog mjesta....mama neka mi dodje pa neka radi....I sve su ti "novi" kako ih zovete u pravu samo po ugovoru I opisu poslova ni grama vise.....pa niko ne radi eto voli da radi pa ce dzaba si radimo za lovu, prodajemo sebe I svoje zanje, idi u konzum I reci haj dajte mi robe za stoju vise sta ima veze....
- Rothmans
#9098 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ovi muski sto odu u markete radit zavrse radeci 4 puta vise neg zenturace tamo. Naravno ,odmah ce zaduzit pice, jer on je kao musko najjaci , slagace brasno , unosit primljenu robu jer dje ce zene pored njega ,muska.last mohicans wrote: ↑15/07/2026 12:54 U Bingu na Otoci ima rega lik, stalno je na piću. Kad god sam ušao, on je redao. Zezam ga, druze jesi naredao više,..djeluje sizifovski, nikad kraja. Kaze kad umrem, donesite mi par flasa na mezar. Očito je liku dipizdilo, ali radi, jos ima smisla za humor.
- Truba
#9099 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
najgora opcija je stari radnici rade sve
a novi samo što su dogovorili i potpisali
istresanje na stare radnike
novim nista ne smiju

a novi samo što su dogovorili i potpisali
istresanje na stare radnike
novim nista ne smiju
-
tokio25
#9100 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
samo opis posla ne samo iz razloga sto ne zelim da radim nego nesto da se desi ja bih bio kriv jer mi to nije u opisu posla
sta ces tu i sl
sta ces tu i sl