Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#90551 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

megaman4 wrote:
Najveći neprijatelj Slobode je Grad Tuzla i gradonačelnik koji su skrsili silne pare građana u klub a na kraju nastadoše ogromni dugovi i nedovršen Stadion.

Rezultatski krah tek slijedi.

Ako mislite da ce neko doci iz Vana sa parama i kupiti klub, varate se debelo. Sloboda je u ogromnim problemima i dugovima.

Nema privatizacije nijednog bh.kluba zato sto nema zakona o sportu kojeg koce političari iz RS-a.

Jedino rješenje je da se krene od zadnjeg ranga takmičenja.
Pa nas pjesnik vedri i oblaci klubom. Postavlja palme u skupstinu kluba. Kad je Ug Prijatelji Slobode zatrazilo hitnu skupštinu, sekretar Jasminov kaze da je dobio dopis ali nije stigao sa procita. Dopis od pet recenica.
Imaju slike bilborda kako Jasmin najavljuje izgradnju Tusnja. Prodju izbori, Tusanj ne makne. Sta se samo tu para opralo.

A novci budzetskih korisnika se trose i na puno gore stvari, ali se slazem da je ovo rupa bez dna.
nosara

#90552 Re: Premijer liga BiH

Post by nosara »

ultima_palabra wrote:Pa da su redovne, i nisu bas... :mrgreen:
Ko ne talasa, dobije! Tako se prica. :D
megaman4

#90553 Re: Premijer liga BiH

Post by megaman4 »

plain vanilla wrote:
megaman4 wrote:
Najveći neprijatelj Slobode je Grad Tuzla i gradonačelnik koji su skrsili silne pare građana u klub a na kraju nastadoše ogromni dugovi i nedovršen Stadion.

Rezultatski krah tek slijedi.

Ako mislite da ce neko doci iz Vana sa parama i kupiti klub, varate se debelo. Sloboda je u ogromnim problemima i dugovima.

Nema privatizacije nijednog bh.kluba zato sto nema zakona o sportu kojeg koce političari iz RS-a.

Jedino rješenje je da se krene od zadnjeg ranga takmičenja.
Pa nas pjesnik vedri i oblaci klubom. Postavlja palme u skupstinu kluba. Kad je Ug Prijatelji Slobode zatrazilo hitnu skupštinu, sekretar Jasminov kaze da je dobio dopis ali nije stigao sa procita. Dopis od pet recenica.
Imaju slike bilborda kako Jasmin najavljuje izgradnju Tusnja. Prodju izbori, Tusanj ne makne. Sta se samo tu para opralo.

A novci budzetskih korisnika se trose i na puno gore stvari, ali se slazem da je ovo rupa bez dna.
Slobodu treba oduzeti iz Faraonovih ruku. To bi prvi pravi potez ali ce biti vrlo tesko jer je dotični privatizovao sve.
avetinja

#90554 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Samo me interesuje kako MojaTV, koja želi monopol nad svim derbijima kola, dopušta da se svake sezone sve utakmice između Zrinjskog i Širokog emituju na BHT-u.
Koshpa

#90555 Re: Premijer liga BiH

Post by Koshpa »

avetinja wrote:Samo me interesuje kako MojaTV, koja želi monopol nad svim derbijima kola, dopušta da se svake sezone sve utakmice između Zrinjskog i Širokog emituju na BHT-u.
Zato sto u onom dole kamenjaru imas 0 gledalaca mojetv :D
avetinja

#90556 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Koshpa wrote:
avetinja wrote:Samo me interesuje kako MojaTV, koja želi monopol nad svim derbijima kola, dopušta da se svake sezone sve utakmice između Zrinjskog i Širokog emituju na BHT-u.
Zato sto u onom dole kamenjaru imas 0 gledalaca mojetv :D
Zašto bi to zanimalo BH Telecom? Utakmica će svakako biti gledana. :D

Oni dole imaju problema sa signalom tako da i ne mogu gledati neke ili sve kanale, ne znam tačno. Zato ilegalno fataju hrvatske kanale.
Koshpa

#90557 Re: Premijer liga BiH

Post by Koshpa »

Ma ko ce ih gledat, osim njih samih niko. a to je 100 ljudi max
avetinja

#90558 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

A ko će gledati Zvijezda 09 - Radnik Bijeljina? :D

Ono što hoću reći da ovi Telekoma namjerno ustupaju hercegovački derbi BHT-u tako da ih može gledati cijela država, dok je sarajevski derbi ograničen na nekih 150-200 hiljada ili koliko ih već ima MojaTV.
Koshpa

#90559 Re: Premijer liga BiH

Post by Koshpa »

Boli bht ko ce ih gledat, njih zanima samo kesh, a od ova dva kluba nema profita, tako da su dali BHT1 utakmicu koju opet nece niko gledat :D
avetinja

#90560 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Može se dobaciti do 5 milja. :D

Ima li negdje izvještaj koliko se prate utakmice?

Sumnjam da derbi prati više od 50 hiljada.
agnostic_front

#90561 Re: Premijer liga BiH

Post by agnostic_front »

:nargila:
Logovan

#90562 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

plain vanilla wrote:https://sportsport.ba/fudbal/neki-igrac ... ing/334740
:roll:
Eto kako je posljednjih mjesec dana u Slobodi, to je ta proslava 100godisnjice, da djeca gladna treniraju.
Ili nek rijese ili nek ugase klub, ovo nikad ovako nije bilo.
Možemo se mi smijati jedni drugima oko ovakvih i sličnih stvari, praviti razno razne zajebancije, ali realno ovo je žalosno, tužno. Zamisli tuge budeš istjeran na ulicu jer nemaš da platiš stanarinu, a onda i gladan dolaziš na treninge. Nije ni čudo što pojedini igrači ne mogu pokazati svoj maksimum. Džaba talenat, džaba sve, ako tebi prijeti vlasnik stana da ćeš biti istjeran i ako si gladan. Fudbal tada padne u drugi plan.
plain vanilla

#90563 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Logovan wrote:
plain vanilla wrote:https://sportsport.ba/fudbal/neki-igrac ... ing/334740
:roll:
Eto kako je posljednjih mjesec dana u Slobodi, to je ta proslava 100godisnjice, da djeca gladna treniraju.
Ili nek rijese ili nek ugase klub, ovo nikad ovako nije bilo.
Možemo se mi smijati jedni drugima oko ovakvih i sličnih stvari, praviti razno razne zajebancije, ali realno ovo je žalosno, tužno. Zamisli tuge budeš istjeran na ulicu jer nemaš da platiš stanarinu, a onda i gladan dolaziš na treninge. Nije ni čudo što pojedini igrači ne mogu pokazati svoj maksimum. Džaba talenat, džaba sve, ako tebi prijeti vlasnik stana da ćeš biti istjeran i ako si gladan. Fudbal tada padne u drugi plan.
Sve sam ja ovo znala i prije nego sto je objavljeno, ali opet sam se danas skoro rasplakala kad sam poslusala i procitala. Treniras, a cekas da te istjeraju iz stana ili ko ce te pozvati na rucak.
Jadno bas :(
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#90564 Re: Premijer liga BiH

Post by izvrsni direktor »

Samo mi nije jasno sta su razmisljali kad su postara tsavili da se brine o sudbini ove djece i slobode, ne mogu da vjerujem da su mislili da je taj covjek kadar da namakne pare za funkcionisanje kluba.
Nema sanse da im je radi nekih vlastitih interesa svejedno bilo da djeca ostanu gladna jbt. U 2019toj da ürofesionalni klub dodje do toga da im igraci nemaju sta da jedu i da ih istjeruju iz stana. Zalosno bgm.
plain vanilla

#90565 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

izvrsni direktor wrote:Samo mi nije jasno sta su razmisljali kad su postara tsavili da se brine o sudbini ove djece i slobode, ne mogu da vjerujem da su mislili da je taj covjek kadar da namakne pare za funkcionisanje kluba.
Nema sanse da im je radi nekih vlastitih interesa svejedno bilo da djeca ostanu gladna jbt. U 2019toj da ürofesionalni klub dodje do toga da im igraci nemaju sta da jedu i da ih istjeruju iz stana. Zalosno bgm.
Meni se postar cini cak ok lik,ali moras znati namaknuti pare, ovo su prethodnici rjesavali pozajmicama koje smo kasnije skupo placali. Klub dobije lijepih para od Grada, ali je to Tom Cat potrosio u prvih par mjeseci ove godine.
U skupstini uglavnom sjede ikebane koje nisu u stanju kupiti ni sezonsku.
Jedina svijetla tacka je UG Prijatelji Slobode, ali ne mogu ni oni nista sami.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#90566 Re: Premijer liga BiH

Post by izvrsni direktor »

Ma nista protiv njeg, covjek ok ivjerujem u njegovuvolju. Ali nije dorastao zadatku, valja znati privuci sponzore, valja donijeti para. Nije njegov zadatak jedini da rasporedjuje samo pare sto mu grad prebaci
mirza_15

#90567 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

avetinja wrote:A ko će gledati Zvijezda 09 - Radnik Bijeljina? :D

Ono što hoću reći da ovi Telekoma namjerno ustupaju hercegovački derbi BHT-u tako da ih može gledati cijela država, dok je sarajevski derbi ograničen na nekih 150-200 hiljada ili koliko ih već ima MojaTV.
Oko 200k priključaka, a rijetko je samo jedna osoba u domaćinstvu. Ima i za ostale 2 KM po utakmici.

I naravno, finansijski interesi diktiraju mnogo toga.
tcz

#90568 Re: Premijer liga BiH

Post by tcz »

plain vanilla wrote:
avetinja wrote:Iskreno, bez obzira na rivalitet, žao mi je tih ljudi.
Pa vecina igraca nije iz Tz, valja im platiti stan, hranu..Hoces se obuci, izaci...nisu dobili ni plate ni stanarine tri mjeseca, sad ce i cetvrti. I jos ti neka budala psuje s tribine.
da je nac zdrave ljude pa startati od pocetka... al haj nadji zdrave ljude :-)

i pored tolike mrznje tuzlaka prema svemu sto dolazi iz Sarajeva opet mi ih je zao.
Tomahawk11
Globalni moderator

#90569 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Eto rebalansiraju...ide odmah 100 k za plate i još 400 k nakon zasjedanja.
sumirprimus

#90570 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

suludo boga mi :lol: :-)
opstina i gradska uprava su servis gradjanima. treba da rjesavaju druge stvari bitne za zivot obicnog covjeka, a ne ovako. :-)
sumirprimus

#90571 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

tzc :-)
fakat kontas valjda i sam koliko ti je besmislena ta zadnja recenica :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#90572 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:suludo boga mi :lol: :-)
opstina i gradska uprava su servis gradjanima. treba da rjesavaju druge stvari bitne za zivot obicnog covjeka, a ne ovako. :-)
Bolje i to nego u svoje džepove da strpaju :D
plain vanilla

#90573 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

oho se Celiku sad :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#90574 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

plain vanilla wrote:
oho se Celiku sad :mrgreen:
Da ne bude :zzzz: na Bilinom, prejeli se :D :cry:
sumirprimus

#90575 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

ma i ovo je trpanje u necije dzepove bez da se rade druge vaznije stvari :-)
imas generalno problem da par km od centra nemas osnovnu infrastrukturu a koju bi za normalan zivot morao imati u 21 vijeku...
to je ta jservis i primarni zadatak istog.
misli mdrago je meni da se momcima podijele plate, ali nije nacin na koji bi se trebao ovaj problem rjesavati.
Locked