Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
megaman4 wrote:
Najveći neprijatelj Slobode je Grad Tuzla i gradonačelnik koji su skrsili silne pare građana u klub a na kraju nastadoše ogromni dugovi i nedovršen Stadion.
Rezultatski krah tek slijedi.
Ako mislite da ce neko doci iz Vana sa parama i kupiti klub, varate se debelo. Sloboda je u ogromnim problemima i dugovima.
Nema privatizacije nijednog bh.kluba zato sto nema zakona o sportu kojeg koce političari iz RS-a.
Jedino rješenje je da se krene od zadnjeg ranga takmičenja.
Pa nas pjesnik vedri i oblaci klubom. Postavlja palme u skupstinu kluba. Kad je Ug Prijatelji Slobode zatrazilo hitnu skupštinu, sekretar Jasminov kaze da je dobio dopis ali nije stigao sa procita. Dopis od pet recenica.
Imaju slike bilborda kako Jasmin najavljuje izgradnju Tusnja. Prodju izbori, Tusanj ne makne. Sta se samo tu para opralo.
A novci budzetskih korisnika se trose i na puno gore stvari, ali se slazem da je ovo rupa bez dna.
megaman4 wrote:
Najveći neprijatelj Slobode je Grad Tuzla i gradonačelnik koji su skrsili silne pare građana u klub a na kraju nastadoše ogromni dugovi i nedovršen Stadion.
Rezultatski krah tek slijedi.
Ako mislite da ce neko doci iz Vana sa parama i kupiti klub, varate se debelo. Sloboda je u ogromnim problemima i dugovima.
Nema privatizacije nijednog bh.kluba zato sto nema zakona o sportu kojeg koce političari iz RS-a.
Jedino rješenje je da se krene od zadnjeg ranga takmičenja.
Pa nas pjesnik vedri i oblaci klubom. Postavlja palme u skupstinu kluba. Kad je Ug Prijatelji Slobode zatrazilo hitnu skupštinu, sekretar Jasminov kaze da je dobio dopis ali nije stigao sa procita. Dopis od pet recenica.
Imaju slike bilborda kako Jasmin najavljuje izgradnju Tusnja. Prodju izbori, Tusanj ne makne. Sta se samo tu para opralo.
A novci budzetskih korisnika se trose i na puno gore stvari, ali se slazem da je ovo rupa bez dna.
Slobodu treba oduzeti iz Faraonovih ruku. To bi prvi pravi potez ali ce biti vrlo tesko jer je dotični privatizovao sve.
Samo me interesuje kako MojaTV, koja želi monopol nad svim derbijima kola, dopušta da se svake sezone sve utakmice između Zrinjskog i Širokog emituju na BHT-u.
avetinja wrote:Samo me interesuje kako MojaTV, koja želi monopol nad svim derbijima kola, dopušta da se svake sezone sve utakmice između Zrinjskog i Širokog emituju na BHT-u.
Zato sto u onom dole kamenjaru imas 0 gledalaca mojetv
avetinja wrote:Samo me interesuje kako MojaTV, koja želi monopol nad svim derbijima kola, dopušta da se svake sezone sve utakmice između Zrinjskog i Širokog emituju na BHT-u.
Zato sto u onom dole kamenjaru imas 0 gledalaca mojetv
Zašto bi to zanimalo BH Telecom? Utakmica će svakako biti gledana.
Oni dole imaju problema sa signalom tako da i ne mogu gledati neke ili sve kanale, ne znam tačno. Zato ilegalno fataju hrvatske kanale.
Ono što hoću reći da ovi Telekoma namjerno ustupaju hercegovački derbi BHT-u tako da ih može gledati cijela država, dok je sarajevski derbi ograničen na nekih 150-200 hiljada ili koliko ih već ima MojaTV.
plain vanilla wrote:https://sportsport.ba/fudbal/neki-igrac ... ing/334740
Eto kako je posljednjih mjesec dana u Slobodi, to je ta proslava 100godisnjice, da djeca gladna treniraju.
Ili nek rijese ili nek ugase klub, ovo nikad ovako nije bilo.
Možemo se mi smijati jedni drugima oko ovakvih i sličnih stvari, praviti razno razne zajebancije, ali realno ovo je žalosno, tužno. Zamisli tuge budeš istjeran na ulicu jer nemaš da platiš stanarinu, a onda i gladan dolaziš na treninge. Nije ni čudo što pojedini igrači ne mogu pokazati svoj maksimum. Džaba talenat, džaba sve, ako tebi prijeti vlasnik stana da ćeš biti istjeran i ako si gladan. Fudbal tada padne u drugi plan.
plain vanilla wrote:https://sportsport.ba/fudbal/neki-igrac ... ing/334740
Eto kako je posljednjih mjesec dana u Slobodi, to je ta proslava 100godisnjice, da djeca gladna treniraju.
Ili nek rijese ili nek ugase klub, ovo nikad ovako nije bilo.
Možemo se mi smijati jedni drugima oko ovakvih i sličnih stvari, praviti razno razne zajebancije, ali realno ovo je žalosno, tužno. Zamisli tuge budeš istjeran na ulicu jer nemaš da platiš stanarinu, a onda i gladan dolaziš na treninge. Nije ni čudo što pojedini igrači ne mogu pokazati svoj maksimum. Džaba talenat, džaba sve, ako tebi prijeti vlasnik stana da ćeš biti istjeran i ako si gladan. Fudbal tada padne u drugi plan.
Sve sam ja ovo znala i prije nego sto je objavljeno, ali opet sam se danas skoro rasplakala kad sam poslusala i procitala. Treniras, a cekas da te istjeraju iz stana ili ko ce te pozvati na rucak.
Jadno bas
Samo mi nije jasno sta su razmisljali kad su postara tsavili da se brine o sudbini ove djece i slobode, ne mogu da vjerujem da su mislili da je taj covjek kadar da namakne pare za funkcionisanje kluba.
Nema sanse da im je radi nekih vlastitih interesa svejedno bilo da djeca ostanu gladna jbt. U 2019toj da ürofesionalni klub dodje do toga da im igraci nemaju sta da jedu i da ih istjeruju iz stana. Zalosno bgm.
izvrsni direktor wrote:Samo mi nije jasno sta su razmisljali kad su postara tsavili da se brine o sudbini ove djece i slobode, ne mogu da vjerujem da su mislili da je taj covjek kadar da namakne pare za funkcionisanje kluba.
Nema sanse da im je radi nekih vlastitih interesa svejedno bilo da djeca ostanu gladna jbt. U 2019toj da ürofesionalni klub dodje do toga da im igraci nemaju sta da jedu i da ih istjeruju iz stana. Zalosno bgm.
Meni se postar cini cak ok lik,ali moras znati namaknuti pare, ovo su prethodnici rjesavali pozajmicama koje smo kasnije skupo placali. Klub dobije lijepih para od Grada, ali je to Tom Cat potrosio u prvih par mjeseci ove godine.
U skupstini uglavnom sjede ikebane koje nisu u stanju kupiti ni sezonsku.
Jedina svijetla tacka je UG Prijatelji Slobode, ali ne mogu ni oni nista sami.
Ma nista protiv njeg, covjek ok ivjerujem u njegovuvolju. Ali nije dorastao zadatku, valja znati privuci sponzore, valja donijeti para. Nije njegov zadatak jedini da rasporedjuje samo pare sto mu grad prebaci
avetinja wrote:A ko će gledati Zvijezda 09 - Radnik Bijeljina?
Ono što hoću reći da ovi Telekoma namjerno ustupaju hercegovački derbi BHT-u tako da ih može gledati cijela država, dok je sarajevski derbi ograničen na nekih 150-200 hiljada ili koliko ih već ima MojaTV.
Oko 200k priključaka, a rijetko je samo jedna osoba u domaćinstvu. Ima i za ostale 2 KM po utakmici.
I naravno, finansijski interesi diktiraju mnogo toga.
avetinja wrote:Iskreno, bez obzira na rivalitet, žao mi je tih ljudi.
Pa vecina igraca nije iz Tz, valja im platiti stan, hranu..Hoces se obuci, izaci...nisu dobili ni plate ni stanarine tri mjeseca, sad ce i cetvrti. I jos ti neka budala psuje s tribine.
da je nac zdrave ljude pa startati od pocetka... al haj nadji zdrave ljude
i pored tolike mrznje tuzlaka prema svemu sto dolazi iz Sarajeva opet mi ih je zao.
sumirprimus wrote:suludo boga mi
opstina i gradska uprava su servis gradjanima. treba da rjesavaju druge stvari bitne za zivot obicnog covjeka, a ne ovako.
opstina i gradska uprava su servis gradjanima. treba da rjesavaju druge stvari bitne za zivot obicnog covjeka, a ne ovako.
ma i ovo je trpanje u necije dzepove bez da se rade druge vaznije stvari
imas generalno problem da par km od centra nemas osnovnu infrastrukturu a koju bi za normalan zivot morao imati u 21 vijeku...
to je ta jservis i primarni zadatak istog.
misli mdrago je meni da se momcima podijele plate, ali nije nacin na koji bi se trebao ovaj problem rjesavati.