Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#90401 Re: Liverpool FC
Ndukwea sam gledao na prvenstvu mladih za Austriju, solidan grmalj za svoje godine a prelagan na lopti.
Ne zaboravite i na Leonija. Bice zanimljivo pratiti tokom ljeta kako ce izgledati ta tranzicija u odbrani. Kako god, jedva cekam ljeto samo da se zavrsi ova patnja od sezone.
Ne zaboravite i na Leonija. Bice zanimljivo pratiti tokom ljeta kako ce izgledati ta tranzicija u odbrani. Kako god, jedva cekam ljeto samo da se zavrsi ova patnja od sezone.
- no_sekirli
#90402 Re: Liverpool FC
Ne kažem ja da on nije potencijal, ne sporim da je kao tražen, mada kad mi tražimo nekog igrača, odjednom se upetlja još 10 klubova da bidaju cijenu.
Nama treba rješenje za sljedećih 20-25-30 tekmi, ovisi kako i gdje budemo napredovali. Da su ga doveli odmah, ne bih riječi rekao, ovako na đemdo, mi je apsolutno bezze.
Nama treba rješenje za sljedećih 20-25-30 tekmi, ovisi kako i gdje budemo napredovali. Da su ga doveli odmah, ne bih riječi rekao, ovako na đemdo, mi je apsolutno bezze.
- drug_profi
#90403 Re: Liverpool FC
Iako će 5 ekipa iz EPL u UCL dogodine, nešto nisam siguran da LFC ima najbolje šanse za to 4. ili 5. mjesto. Naročito što je prosuto 9 bodova u zadnjih 5 utakmica prije ove, koje su realno morale biti pobjeda gledajući kvalitet na papiru.
Last edited by drug_profi on 02/02/2026 12:44, edited 1 time in total.
- no_sekirli
#90404 Re: Liverpool FC
Chelsea ima ovakvih "potencijala" na lageru 50 komada, ne znam jesu li i naši krenuli istom transfer politikom kao i oni.BHF_Manijak wrote: ↑02/02/2026 12:25no_sekirli wrote: ↑02/02/2026 12:15 Sjećam se još jednog koji je bio avansiran ovako, nije baš slavno završilo.
Nama treba stoper, odmah i sad, čak šta više, lani nam je trebao. Ovi poslovi su možda super ulaganje u budućnost, ali ovo predstavljanje nekoga, pola godine ranije i proglašavanje 20godišnjaka nekim zalogom za budućnost su prazne priče.
Vrijednost na tržištu 20,biće plaćen avansno 60, a još nije ni liječnički prošao. Jesam li ja propustio neku širu priču ili...?
- AmiĐa_Idriz
#90405 Re: Liverpool FC
Ma ne briljira niko od ovih konkurenata. Kako sezona odmice izgleda da u TOP 5 (potvrdjeno je vec po koeficijentu da 5 ekipa ide u LP) ne idu najbolji vec najmanje losi.drug_profi wrote: ↑02/02/2026 12:41 Iako će 5 ekipa iz EPL u UCL dogodine, nešto nisam siguran da LFC ima najbolje šanse za to 4. ili 5. mjesto. Naročito što je prosuto 9 bodova u zadnjih 5 utakmica prije ove, koje su realno morale biti pobjeda gledajući kvalitet na papiru.
Jedino sta mi izgleda problematicno jesu Chelsea i pogotovo United. Isto tako mislim da ce Villa dobro pasti na tabeli.
- Pandakonda
#90406 Re: Liverpool FC
Jeremy i Leoni ce biti Maldini i Nesta modernog doba. Excel reko' pa proreko' 
- BHF_Manijak
#90407 Re: Liverpool FC
Mislim da je ovo drugacija politika od Chelsea, barem sto se tice Leonija i Jacqueta. Fakat su "na glasu" prospekti i otimacina je bila od velikih klubova i vide se kao stvarno veliki potencijali, a ne da popune broj. Sto se ove djece tice, tipa ovaj "malac" iz Austrije, to je vec vise politika "ako bude bude" i nesto sto ce moci prodati kroz koju godinu, jer ne zaboravimo da je Liverpool najvise FFP peglao kroz prodaju tih omladinaca.
Te Morton te Doak te ovaj te onaj, a nabere se tu 50-60 miliona prodajama, sto nije zanemarivo i otvara ti mogucnost da igraca masno platis i dovedes, bez da razmisljas o FFP-u.
Bez obzira i na Jacqueta i Leonija, mislim da ce na ljeto ganjati bas neki extra kalibar stopera, za prvih 11, jer ne vjerujem da Konate ostaje, a Virgil je na izdisaju. Neko koga ce Virgil moci unaprijediti i razviti, uostalom kao i ove mladje, i neko ko ce moci igrati umjesto Konatea. Tu vidim nekog ala Schlotterbeck, Bastoni...
Na ljeto ocekujem tog jednog defanzivca, Whartona i moj licni mokri san - Olise!
Te Morton te Doak te ovaj te onaj, a nabere se tu 50-60 miliona prodajama, sto nije zanemarivo i otvara ti mogucnost da igraca masno platis i dovedes, bez da razmisljas o FFP-u.
Bez obzira i na Jacqueta i Leonija, mislim da ce na ljeto ganjati bas neki extra kalibar stopera, za prvih 11, jer ne vjerujem da Konate ostaje, a Virgil je na izdisaju. Neko koga ce Virgil moci unaprijediti i razviti, uostalom kao i ove mladje, i neko ko ce moci igrati umjesto Konatea. Tu vidim nekog ala Schlotterbeck, Bastoni...
Na ljeto ocekujem tog jednog defanzivca, Whartona i moj licni mokri san - Olise!
- AmiĐa_Idriz
#90408 Re: Liverpool FC
Nije izgleda jos sa Konateom gotova prica, Joyce i Ornstein kazu da je to jos uvijek u eteru.
- Capajebo
#90409 Re: Liverpool FC
Ma idiotizam bi bio pustiti Konatea zbog neke plate, pa onda davati 70-80 miliona + tu istu platu za igraca priblizno iste kvalitete.
Konate, kad je u glavi sve poslozeno, je jedan od najboljih stopera na svijetu.
Konate-VVD-Jacquet-Leoni je sasvim dobro za iducu sezonu + pokoja minuta ovim novim omladincima.
Vjerovatno ce traziti rezervnog lijevog beka (ne znam ima li neki omladinac iz akademije da bi mogao pokriti to?). Moguce i desni bek da se opet bude trazio. Bradley se bas nagrdio ovom povredom, a svakako je bio hafifan.
Dva krila su obavezna jer sam siguran da prodaju Salaha ovo ljeto.
I na sve to, veznjak jedan bi dobro dosao - ako se odluce na prodaju npr MacAlistera, onda i 2.
Offtopic: jbte Strand Larsen 50M iz Wolvesa u Palace. Pa kakve su ovo cijene u pm? Ako je on 50M, Ekitike je 150, a Isak 250
Konate, kad je u glavi sve poslozeno, je jedan od najboljih stopera na svijetu.
Konate-VVD-Jacquet-Leoni je sasvim dobro za iducu sezonu + pokoja minuta ovim novim omladincima.
Vjerovatno ce traziti rezervnog lijevog beka (ne znam ima li neki omladinac iz akademije da bi mogao pokriti to?). Moguce i desni bek da se opet bude trazio. Bradley se bas nagrdio ovom povredom, a svakako je bio hafifan.
Dva krila su obavezna jer sam siguran da prodaju Salaha ovo ljeto.
I na sve to, veznjak jedan bi dobro dosao - ako se odluce na prodaju npr MacAlistera, onda i 2.
Offtopic: jbte Strand Larsen 50M iz Wolvesa u Palace. Pa kakve su ovo cijene u pm? Ako je on 50M, Ekitike je 150, a Isak 250
- BHF_Manijak
#90410 Re: Liverpool FC
Ja ne znam mame mi sta je pomama za tog Larsena, k´o da je Shevchenko jebo te! Cijelo proslo ljeto ga ganjaju, sad ga ganjaju, k´o da je frajer dao 160 golova za Wolvese.

-
MMM1977
#90411 Re: Liverpool FC
Ja još jednom pitam, zna li neko koliko se nudi plata Konateu za novi ugovor?
- ismar2215
#90412 Re: Liverpool FC
Nisam ja siguran da je s Konateom zapelo oko visine plate. Vise vjerujem da je to zbog cinjenice da je Real zagrizao da ga dovede dzaba. Sad je vec Real odustao i ostaje Bayern kao opcija. E sad, da li je njemu to dovoljno privlacno da odbije sve nase ponude, vidjet cemo. Trenutno ima oko 80k sedmicno, a kao trazili su 200k sedmicno, a nasi kao nisu sigurno da je ok da dobije 150% povecanje. Bayern bi mu vjerovatno bio spreman ponuditi i oko 240k sudeci po platama ostalih igraca.
- no_sekirli
#90413 Re: Liverpool FC
Ja mislim da Real nikad ne odustaje oko ovakvih free transfera. Malo se posute i vrebaju iz zasjede. A jebga, Real je Real.
Sjetit cemo se svi Arnolda lani, ljubljenje dresa, izjave, proslave, ovo, ono, kad na kraju ispade da preko godinu dana intenzivno uci spanjolski.
Sjetit cemo se svi Arnolda lani, ljubljenje dresa, izjave, proslave, ovo, ono, kad na kraju ispade da preko godinu dana intenzivno uci spanjolski.
- AmiĐa_Idriz
- no_sekirli
#90415 Re: Liverpool FC
Zadnji put kad sam ja gledao te ugovore, Konate je bio pri samom dnu po primanjima, tek nesto vise od npr. Bajcetica, a ispod Bradleya, Gomeza, duplo manje od Chiese, a 3 puta manje od Gakpa, 6-7 puta manje od Salaha i Virgila.
Takodjer, vidio sam i da Jones ima neku smijesnu lovu, naravno obzirom na cifre koje se vrte.
Sad ne znam koliko su to bili bas relevantni podaci, ali sam negdje vidio tablicu.
Takodjer, vidio sam i da Jones ima neku smijesnu lovu, naravno obzirom na cifre koje se vrte.
Sad ne znam koliko su to bili bas relevantni podaci, ali sam negdje vidio tablicu.
- Pandakonda
#90416 Re: Liverpool FC
Mislim da je Konateu vise stvar ambicije lige prvaka nego para. Englesku ligu je osvojio tako da tu nema šta više ganjati, ostaje liga prvaka. Ako Liverpool tu lose bude kotirao sigurno ce otic u Real ili Bayern jer pored novog izazova lige ima šansu i za LP. Jedina pozitivna stvar je što je Real trenutno u većem rasulu nego Liverpool i okruzenje bi mu dosta vise bilo toksicno. Usudit cu se reci da je mozda i PSG veća prijetnja da nam ga uzme od Reala. Marquinhos jos malo zavrsio svoje, domaći teren i jezik, sa Pachom ima sigurnu postavu i konkurentnost u LP.
Pare vjerujem da malo manju ulogu igraju ali nije toliko beznacajno. I ja sam također negdje vidio da je Konate pri dnu po pitanju zarade i sigurno nece sutiti ako uvijek igra svih 90 minuta a Chiesa zarađuje vise od njega. Diaza smo izgubili radi iste stvari jer mu je Bayern ponudio dobre pare.
Pare vjerujem da malo manju ulogu igraju ali nije toliko beznacajno. I ja sam također negdje vidio da je Konate pri dnu po pitanju zarade i sigurno nece sutiti ako uvijek igra svih 90 minuta a Chiesa zarađuje vise od njega. Diaza smo izgubili radi iste stvari jer mu je Bayern ponudio dobre pare.
- AmiĐa_Idriz
#90417 Re: Liverpool FC
Da, i meni je PSG tu najveci kandidat da uzme Konatea. Parizanin je svakako.
-
MMM1977
#90418 Re: Liverpool FC
Ja u svojoj firmi, kada vidim da je neko dobar, dižem platu bez da mi traži jer u suprotnom riskiram da neko ponudi bolje i da mi radnik ode. Smiješno je da Konate ima 3-4x manju platu nego glavni igrači a pogotovo je to smiješno porediti sa nekim Chiesom. Uopšte nije čudno da hoće da ide.
- Capajebo
#90419 Re: Liverpool FC
Nek nas je ova provala mimoisla, sad cu odmah lakse spavati.
Prica se 400k sedmicno i 20M signing bonusa
- Pandakonda
#90420 Re: Liverpool FC
U fudbalu je stvar malo drugacija. Konateu je ovo prvi ugovor sa klubom isto kao što je bio Diazu. Konate je u boljoj poziciji za pregovore jer ima 26 godina i igra poziciju gdje se i nakon 30e moze dobro igrati.MMM1977 wrote: ↑02/02/2026 20:47 Ja u svojoj firmi, kada vidim da je neko dobar, dižem platu bez da mi traži jer u suprotnom riskiram da neko ponudi bolje i da mi radnik ode. Smiješno je da Konate ima 3-4x manju platu nego glavni igrači a pogotovo je to smiješno porediti sa nekim Chiesom. Uopšte nije čudno da hoće da ide.
Kada je dolazio u Liverpool bio je samo talent sa 22 godine i ima logike zasto mu je plata bila mala. Ali to je ugovor koji je on potpisao na taj broj godina. Druga je skroz stvar sto on u međuvremenu nije trazio bolji ugovor a klub logicno nije gurao nista dok se nije vidjelo isplati li se. Onda se Real ukljucio u pricu gdje je onda on krenuo odugovlacit jer je htio da razmotri sve opcije
- AmiĐa_Idriz
#90421 Re: Liverpool FC
Podaci za proslu sezonu.
- BHF_Manijak
#90422 Re: Liverpool FC
Meni je samo tuga neprezaljena sto je Liverpool ovako uspio usrat sezonu sa svim svojim sranjima, jer je konkurencija nikakva i da su pravi bili i to nista spektakularno, nego ono u skladu s potencijalom ekipe, mogli su drugoplasiranom bjezati 10 bodova!
Ovakva losa konkurencija Allaha mi i ti useres...
Kakav je samo peh Klopp bio i naspram sebe one megatrone imao!

Ovakva losa konkurencija Allaha mi i ti useres...
Kakav je samo peh Klopp bio i naspram sebe one megatrone imao!
- no_sekirli
#90423 Re: Liverpool FC
Znaci zavrsio je prijelazni, nasi nisu zakrpili nista?
- Capajebo
#90424 Re: Liverpool FC
Izboriti ligu prvaka, ganjati FA ako se bude moglo.
This time next year, we're gonna be a champions
This time next year, we're gonna be a champions
- no_sekirli
#90425 Re: Liverpool FC
Nije loš plan.
Ja bih bio prezadovoljan da se izbori CL i osvoji FA cup. I naravno da se nešto još barem malo napravi u CL ove sezone, polufinale bi za mene bio veliki uspjeh. Za više ne smijem ni sanjati