Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Capajebo

#90376 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

BHF_Manijak wrote: 01/02/2026 23:57 E od ovoga oceiujem da je hibrid Neste i Maldinija za ove pare!

Jacquet znaci 20, Leoni 18 godina...

Dajte sad nekog stopera za startnih prvih 11.
Ruku na srce, sve sto su doveli u zadnje vrijeme je bilo top. Nadam se da ce se i ovaj momak tako pokazati.
Sad jos da Konate produzi ugovor, i odbrana bi trebala biti prilicno ok za iducu sezonu.
BHF_Manijak

#90377 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma mislim da nema od te ljubavi nista, jer u objavama za Jacqueta mozes vidjeti da je on samo jedna cigla u zidu, da ce radit rekonstrukciju odbrane odnosno da ce dovodit tu jos igraca. Mislim da je sljedeci neki iskusniji, dokazaniji igrac.
ismar2215

#90378 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Sto se tice Jacqueta, koliko sam upratio, jedan od najtalentovanijih stopera Evrope je. Imat ce 21 kad dodje na ljeto, godinu mladji nego sto je bio Konate kad nam je dosao. Nisam ga vala pratio, ali po ovome sto vidim ovih dana, decko je zvijer u najavi.
AmiĐa_Idriz

#90379 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak

#90380 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Odmah nek mu testiraju opterecenje zadnje loze! :oops:

I ne letite previse, Yoro je slican prospekt bio i talenat, pa eno u Unitedu iskreno nista wow ni spektakularno... Zato polahko.
AmiĐa_Idriz

#90381 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ja nisam uopste nahajpan, stavise :mrgreen:

Ne znam, nit smrdi nit mirise. Ali hajde, vjerovacemo excelu.
drug_profi

#90382 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Samo da pitam jel to Guehi bio skup ljetos?
Vidim ovaj nije skup.
AmiĐa_Idriz

#90383 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

drug_profi wrote: 02/02/2026 09:46 Samo da pitam jel to Guehi bio skup ljetos?
Vidim ovaj nije skup.
drug_profi

#90384 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ma ja. Mora postojati odgovor za logična pitanja koja će se postavljati.
Zašto frajeru nisi uradio posao kako treba ljetos?
Zato šefe što nam u našem modelu ovaj mali, kako mu ono bi ime, ima veću vrijednost nego Guehi koji je skroz mator i ima 25. Ovaj ima 21. i brzo će se on uklopiti u prvi tim. Za nekih 3-4 godine biće klasa.

A što frajeru nisi uzeo u obzir da nam treba HG igrača ko africi vode?
Pa šefe ovo je Francuz, to je par sati vožnje odavde.
AmiĐa_Idriz

#90385 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ruku na srce, slabo koji klub je bi bio spreman izdvojiti onoliko novca za platu plus agentu proviziju kao sto je City Guehiju.

Jedina greska koju su Hughes i co. ljetos napravili oko Guehija je ta sto su to ostavili za zadnji dan prelaznog roka. Tih 20ak miliona sto spominjete cesto ovdje ne znam otkud vam, transfer je bio dogovoren, problem je nastao kada se Glasner pobunio i blokirao transfer licno.
ismar2215

#90386 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Realno gledano, Guehi nikad nece biti Van Dijk level. Nece cak ni biti prime Konate level. Prije svega, Guehi je visok 182 cm i on je stoper primarno za odbranu i kontrolu lopte na zemlji. Naravno, trebali su reagovati i dovesti ga proslo ljeto, tu se slazem. Ali, uz pretpostavku da je Konate na svom najboljem nivou, Guehi je treca opcija. Po svemu, Guehija i nije vrijedilo platiti vise od 30-40 miliona za koliko smo ga mogli dovesti, posebno jer mu je ugovor isticao za godinu. Prema trenutnom ugovoru, a i objektivnoj slici na osnovu mjerljivih parametara, Jacquet ima dosta veci plafon od Guehija i ima potencijal da bude Van Dijk level, tako da vrijedi ovih 60-70m. Na Liverpoolu i njemu je da rade na tome da se taj potencijal i ostvari.
drug_profi

#90387 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Jako mi je glup argument "ističe mu ugovor".
Ja i?
Ako hoćeš igrača platiš koliko se traži, jer kad mu istekne ugovor biće neki veći hadžija tu sa seharom.
Znači smatraj da ugovor ne ističe, već ti za te pare kupuješ pravo da biraš prvi.
BHF_Manijak

#90388 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 02/02/2026 10:05 Ruku na srce, slabo koji klub je bi bio spreman izdvojiti onoliko novca za platu plus agentu proviziju kao sto je City Guehiju.

Jedina greska koju su Hughes i co. ljetos napravili oko Guehija je ta sto su to ostavili za zadnji dan prelaznog roka. Tih 20ak miliona sto spominjete cesto ovdje ne znam otkud vam, transfer je bio dogovoren, problem je nastao kada se Glasner pobunio i blokirao transfer licno.
Nemoj i ti zezat Amidja, kad dobro znas da je blokiran transfer jer je bio 5 do 12 i jer ljudi nisu mogli naci zamjenu u par sati (ispaljeni su i oni od onog nekog klosara), tako da jeste bilo do tih 5-10miliona koje je Palace odmah pocetkom ljeta zacrtao i trazio, ali Liverpool je upravo oko te cifre se cjenkao!

Nebitno sada, dosao je ovaj decko, ima Leoni i ocekujem jednog igraca koji ce direktno moci uskociti u prvih 11 ala Schlotterbeck, Bastoni, tako neki kalibar.

Na ljeto sanjam tog jednog stopera i Olisea, uhh kakva bi to atrakcija bila.
AmiĐa_Idriz wrote: 02/02/2026 09:34 Ja nisam uopste nahajpan, stavise :mrgreen:

Ne znam, nit smrdi nit mirise. Ali hajde, vjerovacemo excelu.
Nemoj Boga ti...
Liverpool view Jacquet, 20 as being a more valuable long-term acquisition than Guehi in their model, hence the push to sign the France youth international, reports @David_Ornstein 🇫🇷 💣
Ovo je kad ljudi pokusavaju da doslovno sve kroz masinu i program provuku, misleci da su ljudi robotozirani i da se sve moze predvidjeti, da nema ljudskih faktora tu itd.
Nije igrica. Klasicno americki sistem.
Nije sve excel, nije sve moguce isprognozirati, predvidjeti, ubacit u jednacinu X i Y i da dobijemo egzaktan rezultat, ziva su bica u pitanju, sa milion X faktora okolnih itd...
ismar2215

#90389 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

drug_profi wrote: 02/02/2026 10:18 Jako mi je glup argument "ističe mu ugovor".
Ja i?
Ako hoćeš igrača platiš koliko se traži, jer kad mu istekne ugovor biće neki veći hadžija tu sa seharom.
Znači smatraj da ugovor ne ističe, već ti za te pare kupuješ pravo da biraš prvi.
Nije to argument, to je jedan od osnovnih činilaca cijene. Cijena koju plaćaš klubu za igrača se zove "odšteta" iz razloga što plaćaš drugom klubu "učenjenu štetu", odnosno ono što bi oni mogli u parama, uspjehu ili nekoj drugoj vrijednosti dobiti od tog igrača da on ostane. Logično je da je ta šteta manja što igrač ima kraći ugovor jer je samim tim manji period u kojem on tu vrijednost moze donijeti klubu. Pritom, opet kazem, Guehi nije najbolji stoper lige, vjerovatno je negdje u top 10 i to pred kraj. Tako da mi je ok zakljuciti da neces da pristajes na Palaceove gluposti i da kazes necu. E sad, to bi bilo dobro da su uradili 20 dana prije pa da nadju alternativu. Ovako su, ako su mogli i bili u prilici, morali dati jos tih 5-10 miliona.
drug_profi

#90390 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Znali su da je Guehi u tom momentu rijetka roba.
I ne plaćaš odštetu. Plaćaš zapravo cijenu koliko košta da budeš prvi koji bira.
Ako nisu znali da će biti još lovaca u januaru, onda su budale.

Zapravo samo HG status vrijedi danas malo više nego prije i ima smisla i dati malo više nego što je kvalitet igrača.
MMM1977

#90391 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

A zna li se šta je nuđeno Konateu za produženje ugovora? Jer svugdje se piše kao da je on smeće i neće da produži ugovor dok sa druge strane on zarađuje 80k dok drugi, pa i lošiji štoperi, zarađuju 250-300k. Ne bih ni ja produžio da sam na njegovom mjestu.

Ponudi čovjeku 250k i onda kad odbije možeš reći da je do njega i da hoće da ide.
ismar2215

#90392 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

drug_profi wrote: 02/02/2026 11:01 Znali su da je Guehi u tom momentu rijetka roba.
I ne plaćaš odštetu. Plaćaš zapravo cijenu koliko košta da budeš prvi koji bira.

Zapravo samo HG status vrijedi danas malo više nego prije i ima smisla i dati malo više nego što je kvalitet igrača.
Ma sve se ja to slazem, kad su vec dotjerali do zadnjeg dana prelaznog roka, trebalo je to platiti. Nego kazem da su vjerovatno zakljucili da Guehi nije top level stoper, pa da ce ga uzeti u januaru ili na kraju ugovora ako se ukaze prilika. A ako neko drugi uleti, nek ga nosi, dovest cemo boljeg. Da se moze dovesti bolji, vjerujem, ali isto tako vjerujem da je vrijedilo Guehija na ljeto platiti koliko su trazili.
drug_profi

#90393 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

ismar2215 wrote: 02/02/2026 11:34
drug_profi wrote: 02/02/2026 11:01 Znali su da je Guehi u tom momentu rijetka roba.

Ma sve se ja to slazem, kad su vec dotjerali do zadnjeg dana prelaznog roka, trebalo je to platiti. Nego kazem da su vjerovatno zakljucili da Guehi nije top level stoper, pa da ce ga uzeti u januaru ili na kraju ugovora ako se ukaze prilika. A ako neko drugi uleti, nek ga nosi, dovest cemo boljeg. Da se moze dovesti bolji, vjerujem, ali isto tako vjerujem da je vrijedilo Guehija na ljeto platiti koliko su trazili.
E kad tako kažeš, vidim da se slažemo.
Capajebo

#90394 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

ismar2215 wrote: 02/02/2026 11:34

Nisu problem bile pare zadnjeg dana prelaznog roka, oni su transfer sa upravom dogovorili. Problem je bio sto su prekasno dogovorili.
Da su tokom ljeta dali vise para, Guehi bi bio tu.
no_sekirli

#90395 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Sjećam se još jednog koji je bio avansiran ovako, nije baš slavno završilo.
Nama treba stoper, odmah i sad, čak šta više, lani nam je trebao. Ovi poslovi su možda super ulaganje u budućnost, ali ovo predstavljanje nekoga, pola godine ranije i proglašavanje 20godišnjaka nekim zalogom za budućnost su prazne priče.

Vrijednost na tržištu 20,biće plaćen avansno 60, a još nije ni liječnički prošao. Jesam li ja propustio neku širu priču ili...?
BHF_Manijak

#90396 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Zanimljivo...

Gandalf

#90397 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

drug_profi wrote: 02/02/2026 10:18 Jako mi je glup argument "ističe mu ugovor".
Ja i?
Da, u sridu. Dobrog igrača kupuješ, svejedno da li mu ističe ugovor za godinu ili pet. Kada ističe za godinu moẓ̌eš ga pokupiti jeftinije i to je to.
BHF_Manijak

#90398 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

no_sekirli wrote: 02/02/2026 12:15 Sjećam se još jednog koji je bio avansiran ovako, nije baš slavno završilo.
Nama treba stoper, odmah i sad, čak šta više, lani nam je trebao. Ovi poslovi su možda super ulaganje u budućnost, ali ovo predstavljanje nekoga, pola godine ranije i proglašavanje 20godišnjaka nekim zalogom za budućnost su prazne priče.

Vrijednost na tržištu 20,biće plaćen avansno 60, a još nije ni liječnički prošao. Jesam li ja propustio neku širu priču ili...?
drug_profi

#90399 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

no_sekirli wrote: 02/02/2026 12:15 Sjećam se još jednog koji je bio avansiran ovako, nije baš slavno završilo.

Pa savršeno se uklapa u viziju tima za period 2030-2035
Capajebo

#90400 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Pa kao najbolji stoperski potencijal na svijetu kojeg neki veliki klub jos nije pokupio. Chelsea, Bayern i ManU su ga kao isto ozbiljno ganjali.

Meni se cini da ovim potezom klub priznaje krivicu za ovu sezonu, i da Slot ostaje trener iduce sezone. Naravno da se mora kvalifikovati za Ligu Prvaka, sto iskreno mislim da ce lagano izboriti.
Ukoliko Konate produzi (sto isto ocekujem da ce se desiti), pozicija stopera bi trebala da je onda prilicno rijesena i ne ocekujem da ce tu kog jos ljetos dovoditi. Da misle da nece produziti, vjerujem da nebi sad pare trosili na ovog malca. Bar je to moje neko misljenje.
Sad bi mogli baciti fokus na krila i vezu na ljeto.
Post Reply