I otkud te junferice, ko je njih napravio, koja su njihova prava, koja je njihova svrha i životu, pitaju li se išta?Deda Kurcoje wrote:Vjernike koji su bili dobri i koji su imali petice, cekaju junferice (koje se regenerisu, skines junfer, automatski fura u back up i dize ga ponovo, samo po sebi, pain in the ass, ali ima valjda ko voli da bude prvi, nevjest jebac, koji ne voli konkurenciju). Ali, hanume? Sta njih ceka? 66 kuronja iz Konga, koji su isto tako junferi, a obdareni? E, o tome nema ni rijeci, bezbeli, zena je nize bice. Ima da keti negdje umotana, dok hairlija stema djevice.![]()
![]()
![]()
Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- GAU8
#9026 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- skupljac_zeljeza
#9028 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
aurora313 wrote:Kao u svim pričama o tzv. prorocima, o tome ima više magle nego što bi logično trebalo da bude. Naravno, oko Isusa mi je jasnije jer sam se time bavio i znam da je oko njega sve izmišljotina uključujući i njegova učenja i čuda, i ako je neko pod tim imenom mogao da postoji.skupljac_zeljeza wrote:Nastavljaš niz. Već viđeno. A šta to Muhammed a.s "nije dozvolio da se zapiše"?
Šta mi nije jasno oko Muhameda zašto se tvrdi da on nije zapisivao što mu Džibril govori. Budući da je bio ugledni trgovac, nije za vjerovati da nije znao pisati. Predpostavljam da je to dio mistike jer eto, trenutno Alah pred svjedocima govori kroz njega, a da je pisao, to kao ne bi bilo sve čisto i božije.
Dalje, tvrdnja je da dok je on govorio narodu—a nikada se nije znalo kada će to učiniti—pojedinci bi se rastrčali da pronađu bilo šta kako bi mogli to da zapišu njegove riječi. Nalazili su kamenje, kosti, kožu, pa i žive krave na kojima bi se navodno to zapisalo. Naravno, ne izgleda moguće da se sve u tom metežu tačno zapiše, zatim prikupi i složi u cjelinu (ko li je tu bio recenzent?), kako bi Alahova riječ bila doslovno prenešena. Je li taj materijal Muhamed zatim pregledao i odobrio? Dakle, sve mi to u najmanju ruku izgleda neobično. A veoma je neobično i to da su se u tim momentima oko Muhameda skupljali pismeni ljudi koji su bili u stanju da pokupe svaku njegovu i Alahovu riječ.
I još jedno. Dvadeset godina—manje ili više—je Džibril prenosio božiju poruku. Svijet, ljudi i sve ostalo je stvoreno za 6 dana. Što bi Alisa iz zemlje čuda rekla: Curiouser and curiouser...
Muhammed a.s. je u početku zabranjivao da se pišu njegovi hadisi da narod ne bi pomiješao sa Kur'anom. Kada je vidio da se to ne čini i da se uredno sve ostalo odvaja od Kur'ana onda je dozvolio. Sve te sure koje su dolazile u toku 23 godine su zapisivane i umnožavane, ali i učene napamet. I pisari i hafizi koji su učili Kur'an napamet su bili pod strogom kontrolom Poslanika i za taj posao nije birao bilo koga. Delovali su kao komisije.
Svijet po Kur'anu nije stvoren za 6 zemaljskih dana nego su to periodi. Koliko dan može po Kur'anu trajati? Nekada se jedan dan (jewm) računa na hiljade godina. Što je Objava trajala 23 godine? Pa hidžra je bila desete godine po prvoj objavi, a poslije nje i dalje napadi na muslimane kao što su bitka na Bedru ili Uhudu. To je vrijeme za koje su mogli i primiti i što je vrlo važno primijeniti u svojim životima, ali i ojačati kao grupa što je ipak proces i vrsta r/evolucije za taj narod ako se proanalizira predislamki i islamski period.Božiji Poslanik je, kao što smo rekli, imao naročite pisare Kur'ana. Između Poslanikovih pisara koji su pisali Kur'an naročito se ističe Zejd ibn Sabit koji je u ovom poslu bio najsposobniji. Pored njega pisara Kur'ana su bili Ebu Bekr, Omer el-Hattab, Osman b 'Affan, Alija b. Ebu Talib, Mu'avija, 'Ubejja b. Kab, Halid b. Velid i Sabit b. Kajs.
Među najpoznatijim hafizima i učačima Kur'ana navode se: Osman b 'Affan, Alija b. Ebu Talib, 'Ubejja b. Kab, Zejd ibn Sabit, Abdullah b. Mesud, Ebu Derda, Ebu Musa el-Eš'ari i drugi. Oni su čuvali red poglavlja i ajeta u njima, te za vrijeme kasnijih kodifikacija Kur'ana ili ortografskih poboljšanja njegova teksta oni su bili čuvari tog reda.
- skupljac_zeljeza
#9029 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Kolut naprijed pa kolut nazad i ništa više od toga.Deda Kurcoje wrote:Al' cu ' ladno da progutam pricu o svevisnjem bicu koje me odnekud, voajeristicki gleda, sta radim svaki jebeni dan, da mi presudi poslije smrti hocu li skidati za nagradu junfer djevicama (nagrada za seksualno ugrozene) ili ce me rostiljati (za moje vlastito dobro, jer me On voli). Blago ti pameti.skupljac_zeljeza wrote:Pa ne mogu ja progutati novinsku priču (što reče @fatamorgana) o arapskom proljeću kao ti. Slično i oko ovih dešavanja sa ISIL-om kome ni jedna od preko 50 članica OIC-a ne daje podršku.5 0 5 wrote:opet, izbjegavanje direktnog odgovora na direktno pitanje je kukavicki i ljigavo. vrati se na link i pojasni. o cemu se tamo radi! precizno, molim.
-
Deda Kurcoje
#9030 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Pa, napravio ih Alah kao sex toys, sex robinje, da zadovoljavaju muskarca pravovjernog (nagrada u karnalnom izdanju). Nemaju nikakvih prava, kao ni dan danas (nemogucnost da zena ima vozacku dozvolu u Saudijskoj Arabiji). Svrha im je da regenerisu himen poslije spolnog cina, da bi hairlija ponovo skinuo nevinost zeni i tako u beskonacnost. Za nju vjecna muka, a ne znam, vala kome je i skidanje junfera nagrada. Ma, pustinjska komedija ugrozenih pastira.GAU8 wrote:I otkud te junferice, ko je njih napravio, koja su njihova prava, koja je njihova svrha i životu, pitaju li se išta?Deda Kurcoje wrote:Vjernike koji su bili dobri i koji su imali petice, cekaju junferice (koje se regenerisu, skines junfer, automatski fura u back up i dize ga ponovo, samo po sebi, pain in the ass, ali ima valjda ko voli da bude prvi, nevjest jebac, koji ne voli konkurenciju). Ali, hanume? Sta njih ceka? 66 kuronja iz Konga, koji su isto tako junferi, a obdareni? E, o tome nema ni rijeci, bezbeli, zena je nize bice. Ima da keti negdje umotana, dok hairlija stema djevice.![]()
![]()
![]()
- GAU8
#9031 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ova je mislim bila, ali mora opet 

- S4mpion
- S4mpion
- skupljac_zeljeza
#9034 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Prvi muslimani su slično tako doslovno shvatali džennet pa ih je Muhammed a.s. morao kroz nekoliko hadisa upozoriti da u džennetu ništa nije slično na zemlji. Tebi smiješno. Moguće da bi nekoj djeci u majčinu stomaku bilo isto smiješno ako bi uspjeli ostvariti sa njima komunikaciju pa im pričali kako ih čeka uskoro sladoled i čokolade ili plivanje i fudbal. Oni usta ne koriste da jedu niti noge da trče. Čudili bi se kao ti. Ima slična priča o blizancima u majčinu stomaku koja je metafora, ali je ateisti ismiju tako što je konvertuju u realnu pa traže logičke greške.Deda Kurcoje wrote:Pa, napravio ih Alah kao sex toys, sex robinje, da zadovoljavaju muskarca pravovjernog (nagrada u karnalnom izdanju). Nemaju nikakvih prava, kao ni dan danas (nemogucnost da zena ima vozacku dozvolu u Saudijskoj Arabiji). Svrha im je da regenerisu himen poslije spolnog cina, da bi hairlija ponovo skinuo nevinost zeni i tako u beskonacnost. Za nju vjecna muka, a ne znam, vala kome je i skidanje junfera nagrada. Ma, pustinjska komedija ugrozenih pastira.GAU8 wrote:I otkud te junferice, ko je njih napravio, koja su njihova prava, koja je njihova svrha i životu, pitaju li se išta?Deda Kurcoje wrote:Vjernike koji su bili dobri i koji su imali petice, cekaju junferice (koje se regenerisu, skines junfer, automatski fura u back up i dize ga ponovo, samo po sebi, pain in the ass, ali ima valjda ko voli da bude prvi, nevjest jebac, koji ne voli konkurenciju). Ali, hanume? Sta njih ceka? 66 kuronja iz Konga, koji su isto tako junferi, a obdareni? E, o tome nema ni rijeci, bezbeli, zena je nize bice. Ima da keti negdje umotana, dok hairlija stema djevice.![]()
![]()
![]()
-
Deda Kurcoje
#9035 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Evo, ima sve kako je Muhamed propisao. Dizajnirane, kako treba. Izvor: http://wikiislam.net/wiki/72_Virgins
Physical Attributes:
Wide and beautiful/lovely eyes [15][16][17]
Like pearls [18]
Hairless except the eye brows and the head [19]
In addition to Quranic translations of 78:33 specifying the virgins will be voluptuous[20], Sahih International translates it as "full-breasted [companions] of equal age". Tafsir al-Jalalayn says "and buxom maidens (kawā‘ib is the plural of kā‘ib) of equal age (atrāb is the plural of tirb)". Several Islamic scholars explain that they will have "large, round breasts which are not inclined to hang".[21]
Brsts.jpg
Beautiful [13]
White skinned [22]
60 cubits [27.5 meters] tall [23][22]
7 cubits [3.2 meters] in width [22]
Transparent to the marrow of their bones [21][13]
Eternally young [19]
Companions of equal age [20][24]
Sexual Attributes:
Untouched / with hymen unbroken by sexual intercourse [25][26]
Virgins [27]
Voluptuous/full-breasted [20]
With large, round breasts which are not inclined to hang [21][3]
Appetizing vaginas [11]
Personality Attributes:
Chaste [15]
Restraining their glances [15][25]
Modest gaze [28]
Other Attributes:
Splendid [29]
Pure [13]
Non-menstruating / non-urinating/ non-defecating and childfree [21][30]
Never dissatisfied [30]
Will sing praise [7]
Physical Attributes:
Like pearls [18]
In addition to Quranic translations of 78:33 specifying the virgins will be voluptuous[20], Sahih International translates it as "full-breasted [companions] of equal age". Tafsir al-Jalalayn says "and buxom maidens (kawā‘ib is the plural of kā‘ib) of equal age (atrāb is the plural of tirb)". Several Islamic scholars explain that they will have "large, round breasts which are not inclined to hang".[21]
Brsts.jpg
Beautiful [13]
White skinned [22]
Eternally young [19]
Sexual Attributes:
Virgins [27]
Appetizing vaginas [11]
Personality Attributes:
Chaste [15]
Modest gaze [28]
Other Attributes:
Splendid [29]
Pure [13]
Never dissatisfied [30]
Will sing praise [7]
-
statixx
#9036 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Muhammed a.s. morao kroz nekoliko hadisa upozoriti
-
statixx
-
5 0 5
#9038 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
statixx wrote:Muhammed a.s. morao kroz nekoliko hadisa upozoriti
- GAU8
#9041 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Šta je sa oženjenim muškarcima?Deda Kurcoje wrote:Evo, ima sve kako je Muhamed propisao. Dizajnirane, kako treba. Izvor: http://wikiislam.net/wiki/72_Virgins
Physical Attributes:
Like pearls [18]
Brsts.jpg
Beautiful [13]
White skinned [22]
Eternally young [19]
Sexual Attributes:
Virgins [27]
Appetizing vaginas [11]
Personality Attributes:
Chaste [15]
Modest gaze [28]
Other Attributes:
Splendid [29]
Pure [13]
Never dissatisfied [30]
Will sing praise [7]
Šta je s njihovim ženama?
Znači bivaju razdvojeni nakon smrti, ili?
Šta je sa umrlim starcima??? bivaju podmađeni?
Šta je sa umrlim bebama, da li ikad odrastu, sazriju?
Nemoguće da se nijedan vjernik ovdje nikad nije zapitao WTF????
-
Deda Kurcoje
#9042 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ma, to su minorna pitanja, bitno je da imaju okrugle sise, koje ne vise.GAU8 wrote:Šta je sa oženjenim muškarcima?Deda Kurcoje wrote:Evo, ima sve kako je Muhamed propisao. Dizajnirane, kako treba. Izvor: http://wikiislam.net/wiki/72_Virgins
Physical Attributes:
Like pearls [18]
Brsts.jpg
Beautiful [13]
White skinned [22]
Eternally young [19]
Sexual Attributes:
Virgins [27]
Appetizing vaginas [11]
Personality Attributes:
Chaste [15]
Modest gaze [28]
Other Attributes:
Splendid [29]
Pure [13]
Never dissatisfied [30]
Will sing praise [7]
Šta je s njihovim ženama?
Znači bivaju razdvojeni nakon smrti, ili?
Šta je sa umrlim starcima??? bivaju podmađeni?
Šta je sa umrlim bebama, da li ikad odrastu, sazriju?
Nemoguće da se nijedan vjernik ovdje nikad nije zapitao WTF????
- GAU8
#9043 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
I hollywood-depilacija, molim lijepoDeda Kurcoje wrote: Ma, to su minorna pitanja, bitno je da imaju okrugle sise, koje ne vise.
-
statixx
#9044 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
@GAU
Ja sam ono posatvio kao dobar vic, medjutim kada se ozbiljno pristupi problemu gladi u svijetu, jer svake minute umre oko desetoro djece od gladi i malarije u Africi, onda su religije vrlo privlacan instrument. Svaka u svojoj osnovi bavi se pitanjima patnje i smisla zivota, a njeni sljedbenici, osim sto prihvataju "nacin zivota", sticu i dozu "sigurnosti" u svojoj egzistenciji, i dobijaju zadovoljavajuce "rjesenje" problema (kao npr. problem gladi), koji svakog covjeka ponekad muce. To su neki egzistencijalsisticki aspekti religije koji dijelom objasnjavaju njihov uspjeh.
Sjeti se onog fotografa Kevina Kartera, sto je dobio nagradu za onu sliku na kojoj su lesinar i gladno africko dijete, koje na par kilometara do UN kampa nije vise moglo da nastavi od iznemoglosti. Covjek je ubrzo nakon toga izvrsio samoubistvo.
Namjerno necu da stavim sliku i mislim da i ti trebas prestati jer to je, prije svega, sramota i mrlja cijelog covjecanstva.
Ja sam ono posatvio kao dobar vic, medjutim kada se ozbiljno pristupi problemu gladi u svijetu, jer svake minute umre oko desetoro djece od gladi i malarije u Africi, onda su religije vrlo privlacan instrument. Svaka u svojoj osnovi bavi se pitanjima patnje i smisla zivota, a njeni sljedbenici, osim sto prihvataju "nacin zivota", sticu i dozu "sigurnosti" u svojoj egzistenciji, i dobijaju zadovoljavajuce "rjesenje" problema (kao npr. problem gladi), koji svakog covjeka ponekad muce. To su neki egzistencijalsisticki aspekti religije koji dijelom objasnjavaju njihov uspjeh.
Sjeti se onog fotografa Kevina Kartera, sto je dobio nagradu za onu sliku na kojoj su lesinar i gladno africko dijete, koje na par kilometara do UN kampa nije vise moglo da nastavi od iznemoglosti. Covjek je ubrzo nakon toga izvrsio samoubistvo.
Namjerno necu da stavim sliku i mislim da i ti trebas prestati jer to je, prije svega, sramota i mrlja cijelog covjecanstva.
- GAU8
#9045 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Mogli bismo raspravljati do sutra o tome da li baš treba, ili ne treba postavljati takve slike, jer nepostavljanje istih je zapravo zabijanje glave još dublje u pijesak. A religija jeste krajnje perverzna u iskorištavanju najugroženijih, jer gladnim je najlakše manipulisati.statixx wrote:@GAU
Poznata je anekdota tzv. majke Tereze, koja je isto tako "pomagala" najugroženijima, pri čemu te njene ustanove su bile sve samo ne bolnice. Uslovi katastrofalni. Umjesto liječenja medikamentima, vršile su se naravno - molitve.
Kada je bolesna žena zapomagala "majci terezi" zbog silnih bolova koje je trpila, ova je rekla nešto u smislu: "budi sretna, to te ljubi Isus".
Na šta joj je ova jadnica odgovorila: "molim te reci mu da me prestane ljubiti".
-
Deda Kurcoje
#9046 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
"U želji da učenicima dočara kroz kakve je muke Isus prošao dok su ga postavljali na krst, časna sestra iz Slovačke probola je iglom ruku jednog od njih. Sestra ne priznaje krivicu i kaže da se dečak sam ubo, a da je ona samo pozvala učenike da osete Hristovu bol.
Sestra Ludovita (30) držala je čas veronauke u školi u Kisuckom Novom Mestu u Slovačkoj kada je pred razred izvela učenika Adama Celka (7). Iz torbe je izvadila iglu i zabila je u dečakovu ruku pred celim odeljenjem. Tom prilikom mu je rekla da je tako patio Isus i da će tako patiti i on ako ne bude bio dobar.
– Kada je Adam došao kući, imao je ranu na ruci. Pitala sam ga šta se desilo i šokirala se kad mi je ispričao šta je časna sestra uradila. Ne znam kako je to moglo da joj padne na pamet. A pošto se Uskrs približavao, zabrinula sam se da ne uradi nešto još luđe – da razapne nekog od njih i zakuca ih za krst – kaže Helena, dečakova majka.
U školi u kojoj se zbio ovaj nemili događaj kažu da ne podržavaju ovakve metode podučavanja.
– Kada sam stupio u kontakt sa časnom sestrom, rekla mi je da je deci predavala o Isusu Hristu i ličnom grehu. Objasnila mi je da su deca bila pozvana da svojevoljno osete blag bol kako bi bili sposobni za empatiju."
Da su ga kojim slucajem objesili (uzimam hipoteticno da je postojao, mada nema dokaza za tako nesto), ova casna sestra/psiho/sadista, mogla je dijete i da objesi, da dijete osjeti empatiju. Ako i umre, nema veze, bozja volja, otisao kod Isusa da se druze. Duboko bolesno. Pa, nije cudo sto medju klerom ima pedofila, sadista, sve u religiji je totalno perverzno.
Sestra Ludovita (30) držala je čas veronauke u školi u Kisuckom Novom Mestu u Slovačkoj kada je pred razred izvela učenika Adama Celka (7). Iz torbe je izvadila iglu i zabila je u dečakovu ruku pred celim odeljenjem. Tom prilikom mu je rekla da je tako patio Isus i da će tako patiti i on ako ne bude bio dobar.
– Kada je Adam došao kući, imao je ranu na ruci. Pitala sam ga šta se desilo i šokirala se kad mi je ispričao šta je časna sestra uradila. Ne znam kako je to moglo da joj padne na pamet. A pošto se Uskrs približavao, zabrinula sam se da ne uradi nešto još luđe – da razapne nekog od njih i zakuca ih za krst – kaže Helena, dečakova majka.
U školi u kojoj se zbio ovaj nemili događaj kažu da ne podržavaju ovakve metode podučavanja.
– Kada sam stupio u kontakt sa časnom sestrom, rekla mi je da je deci predavala o Isusu Hristu i ličnom grehu. Objasnila mi je da su deca bila pozvana da svojevoljno osete blag bol kako bi bili sposobni za empatiju."
Da su ga kojim slucajem objesili (uzimam hipoteticno da je postojao, mada nema dokaza za tako nesto), ova casna sestra/psiho/sadista, mogla je dijete i da objesi, da dijete osjeti empatiju. Ako i umre, nema veze, bozja volja, otisao kod Isusa da se druze. Duboko bolesno. Pa, nije cudo sto medju klerom ima pedofila, sadista, sve u religiji je totalno perverzno.
-
Deda Kurcoje
- S4mpion
#9048 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ateizam nigdje ne počiva na ideji da treba pomagati drugima, da nekog treba nahraniti, obući, pomoći mu. Nema toga u ateizmu.„Imetak koji udjelite drugima u vašu je korist, ono što udjelite drugima neka bude samo Allahu za ljubav - a ono što od imetka udjelite drugima nadoknadit će vam se potpuno, neće vam biti učinjeno krivo!" (El-Bekare 272)
Ateista Staljin je stvarno bio brutalan, milioni su pomrli od gladi zbog tog ateiste.
-
Edouard
#9049 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
nevjerojatno do kuda može ići ljudska glupost. Pokušavati Boga ismijavati i pripisivati mu nečovječne pojave i postupke koji su očiti rezultat nepoštivanja Božjeg zakona, posljedica čiste ljudske bezobzirnosti, bešćutnosti i sebičnosti, manjka solidarnosti, humanosti, moralnosti, vladavine božanstva profita.GAU8 wrote:
Dok se 'napredni' dio čovječanstva liječi od pretilosti, ova sirotinja umire od gladi i bolesti već na početku života.
Nemoralnost i nehumanost, odnosno, praktično bezboštvo na djelu, gdje ljudi ne doživljavaju druge ljude kao bića ni približno sebi jednakima i vrijednima, a da ne rečem kao braću, i što reče @statixx, sramota za čitav ljudski rod.
Tu se najbolje vidi do kuda se može stići samo s urođenom ljudskom empatijom, urođenom moralnošću, o kojima neki uporno trube.
I onda, da apsurd bude potpun, još komentari kako je religija kriva za to.
-
5 0 5
#9050 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
no problemo edo. bice dobro kad crknu od gladi pa se presele na ahiret djevicama i izobilju.Edouard wrote: nevjerojatno do kuda može ići ljudska glupost. Pokušavati Boga ismijavati i pripisivati mu nečovječne pojave i postupke koji su očiti rezultat nepoštivanja Božjeg zakona, posljedica čiste ljudske bezobzirnosti, bešćutnosti i sebičnosti, manjka solidarnosti, humanosti, moralnosti, vladavine božanstva profita.
Dok se 'napredni' dio čovječanstva liječi od pretilosti, ova sirotinja umire od gladi i bolesti već na početku života.
Nemoralnost i nehumanost, odnosno, praktično bezboštvo na djelu, gdje ljudi ne doživljavaju druge ljude kao bića ni približno sebi jednakima i vrijednima, a da ne rečem kao braću, i što reče @statixx, sramota za čitav ljudski rod.
Tu se najbolje vidi do kuda se može stići samo s urođenom ljudskom empatijom, urođenom moralnošću, o kojima neki uporno trube.
I onda, da apsurd bude potpun, još komentari kako je religija kriva za to.