SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

zigson

#90226 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

bitanga_sa_otesa wrote: 17/04/2025 22:12
zigson wrote: 17/04/2025 21:41

Ti nam reci glavna babuskara (doduse toliko ti je i godina) na forumu i taj tvoj rodiljak :lol:
ma ko se to nama prepoznao :lol: :lol: :lol:
ne pripisuj svoje osobine meni ....
gdje zivi ova starleta?? obilazis li je :lol: :lol: :lol:
Hajd jos koji smajli stavi ispast ces pametniji :lol:
konektovan wrote: 17/04/2025 22:19 Pojeo bi ti govno ovoj starleti k'o sarmu. :mrgreen:
Normalno da bi, kad ne bi ni mogo nista drugo :lol:
last mohicans

#90227 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

muha_sa wrote: 17/04/2025 21:51
dječak sa šibicama wrote: 17/04/2025 21:48 Sta je sa onim Vojvodom sto je drzao kafice po Ciglanama, Oskara ako se ne varam, tad se elita podzemlja skupljala tamo, sandzak bojs.
Dok je drzao Papilon na kosevskom, svaki vikend bomba pod auto.

On se nesto dao u gradjevinske vode, sad je biznismen pretpostavljam.
Ušanovic---Kad je držo Papilon :?
Pocetkom osamdesetih sam čest gost navece bio--ne znam da je Vojvoda to držo :-)
Ma nije on drzao, pred rat bio Bogdan gazda. Elitna picerija bila. U ratu murija bila, iza rata ne znam je pokušavano na staroj slavi. Ako prvo nije rahm.Čerkez otvorio piceriju. Bio idol mlađim naraštajima poput Ismeta, Đilde i ostalih opasnih momaka. Vojvoda drzao neke poker aparate i bilijar pred rat u podrumu kuće. Vidjeh ga skoro kod dzamije, dedo pravi, al još se kurči. Prije mozda godinu sam nazočio kako se istresa i derinja na radnicu u Mercatoru s riječima, kozo, glupačo, znaš ti ko sam ja i sl. Mislim da bi ga momčuljak svaki prebio. On nikad i nije bio neka zajebana faca, trpao se uz Ramiza. Brat Keno je bio veća faca. SD Želježničara mu je dalo da napravi onu zgradu-grdosiju pored stadiona, gdje bio zamak.
last mohicans

#90228 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Sociolog wrote: 17/04/2025 21:51
last mohicans wrote: 17/04/2025 20:36
Sociolog wrote: 17/04/2025 18:34

pozz legendo,
izvini na off pitanju, radi li jos ona basta u tadasnjem Mercatoru, mislim, sada Bingu na Ciglanama?

Ondje je bila bas dobra basta..

Sta je s cuvenim Oscarom iz 00tih, je li i dalje aktivan?
Misli na Loru, dok je još Lora market bio,pa poslije Mercator. Prahistorija, ja kći ko bebicu izvodio, sad haman punoljetna.
eee jest, hvala Ti. to je ta..

sta je tamo?
Ne navraćam tamo odavno, sad je Bingo. Mislim da kafić dugo ne postoji.
last mohicans

#90229 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

konektovan wrote: 17/04/2025 22:19 Pojeo bi ti govno ovoj starleti k'o sarmu. :mrgreen:
Pročitaj komentare na CH, kazu zenska budala svoje vrste, opičena, po grada kroz nju proslo, ja i ti sigurno nismo :lol: Vazda nađe nekog debila koji će se biti za nju. Ako je u pola ko na slikama, dobra je sto jes jes..
muha_sa

#90230 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

last mohicans wrote: 17/04/2025 22:54
dječak sa šibicama wrote: 17/04/2025 21:48 Sta je sa onim Vojvodom sto je drzao kafice po Ciglanama, Oskara ako se ne varam, tad se elita podzemlja skupljala tamo, sandzak bojs.
Dok je drzao Papilon na kosevskom, svaki vikend bomba pod auto.

On se nesto dao u gradjevinske vode, sad je biznismen pretpostavljam.
Pocetkom osamdesetih sam čest gost navece bio--ne znam da je Vojvoda to držo :-)
Ma nije on drzao, pred rat bio Bogdan gazda. Elitna picerija bila. U ratu murija bila, iza rata ne znam je pokušavano na staroj slavi. Ako prvo nije rahm.Čerkez otvorio piceriju. Bio idol mlađim naraštajima poput Ismeta, Đilde i ostalih opasnih momaka. Vojvoda drzao neke poker aparate i bilijar pred rat u podrumu kuće. Vidjeh ga skoro kod dzamije, dedo pravi, al još se kurči. Prije mozda godinu sam nazočio kako se istresa i derinja na radnicu u Mercatoru s riječima, kozo, glupačo, znaš ti ko sam ja i sl. Mislim da bi ga momčuljak svaki prebio. On nikad i nije bio neka zajebana faca, trpao se uz Ramiza. Brat Keno je bio veća faca. SD Želježničara mu je dalo da napravi onu zgradu-grdosiju pored stadiona, gdje bio zamak.
:thumbup:

Cim udješ u Papilon na zidu nacrtan veliki leptir :D Ne mogu se sjetit kako se zvao Čerkezov kaHvic kod Cobanije--ostario sam-- garant :lol:
Nece nam moderacija zamjerit na evociranju uspomena na neka lijepa vremena kad je bog po zemlji hodio :D
last mohicans

#90231 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

muha_sa wrote: 17/04/2025 23:03

Cim udješ u Papilon na zidu nacrtan veliki leptir :D Ne mogu se sjetit kako se zvao Čerkezov kaHvic kod Cobanije--ostario sam-- garant :lol:
Nece nam moderacija zamjerit na evociranju uspomena na neka lijepa vremena kad je bog po zemlji hodio :D
Omatorio si i zaboravio ovu priču s kolegom o Čerkezu i Teatru. Samo, nije se on ubio u Papilonu, mislim da se kući. Poznajem mu suprugu i rahmetli majku sam znao. Ja sam klinac bio
ali znam neke stvari.
muha_sa

#90232 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

last mohicans wrote: 17/04/2025 23:18
muha_sa wrote: 17/04/2025 23:03

Omatorio se, zaboravio si ovu priču s kolegom o Čerkezu i Teatru. Samo, nije se on ubio u Papilonu, mislim da se kući. Poznajem mu suprugu i rahmetli majku sam znao. Ja sam klinac bio
ali znam neke stvari.

Teatar :thumbup: majke mi mile ovo nije dobro--poceo sam zaboravljat pa i ono što sam do prije mjesec znao u glavu :-) :(
kolale su price da je igro ruski rulet--al hajd znaj :-) iako sam bio dobar sa njegovim haman najboljim jaranom--rahmetli Dudom--nisam pito jel istina il jok.

Furamo dok me nisu banovali po prvi put za ovih 20 godina forumanja :lol:
dječak sa šibicama

#90233 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Crna hronika - evociramo uspomene na ostarjele kriminalce i one koji su to htjeli biti :D

Za Cerkeza se pricalo da se upucao u Papilonu dok je praznio flasu na sanku, konobar kolabirao od straha, to je vjv samo mahalska.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#90234 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

ooo djesi istoĆnjak :lol:
nisu svi ovdje sexualno napaceni kao ti i kolega ti
noviclan

#90235 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Kao sto smo i mislili, nevina je
Image
Samo ne mogu da shvatim ovu izjavu "jedan od vlasnika je sasa puric" kakkav vlasnik valjda korisnik, zakupac pixka materina
Messier

#90236 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Messier »

Paris je drzao onaj sandzo sto je kupio hotel Evropa.
Ono 98me, pa nadalje.

Bila skala tamo u prolazu i flora na cosku ka kosom liftu.
Oni barcelona nesto udruzenje bili iza pariza.

Dole, kako se zvao onaj video klub, terra , vako nesto.
Valentino sisanje prema regionalnom, a prema glavnoj cesti Ada i poslije dosta Ciko prema ambasadi

A prije rata Kicos na cosku, prvi do pijace
London iznad prolaza bio,

Ovamo resko i gogo, gore cuka na srednjim ciglanama
A na kraju dzamija na platou.

I sta je jos bilo na Ciglanama, radio Zid u ratu prije lifta lijevo i Broj 1 kafic, zadnje zgrade prema stadionu i Zetri.
Tu su Celu upucali
snijeg_led

#90237 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by snijeg_led »

na drugom platou gore prva zgrada desno bila kod poručnika Nere, to su drzali Cigani :D
Laplace

#90238 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Ateista wrote: 15/04/2025 13:04
Thorgerson wrote: 11/04/2025 20:29
Ateista wrote: 10/04/2025 12:01

To sam i ja govorio kad su jos onu prvu kod socijalnog postavili, pa osuli paljbu po meni... :-)
Treba omoguciti do nekih 10 sekundi koliko nekome ko te ceka treba da udje u auto i to je to, preko toga da ide kazna, nije ni to problem regulisati onim kamerama.
Ovako ce ili stajati po trakama, ili ce neko ko ide glavnom morati skretati sa ulice na neki parking da nekog pokupi, pa se opet ukljucivati, na tome se moze i 5-10 minuta izgubiti zavisno od guzve, da ne govorim o tome sto se pravi dodatna bespotrebna guzva u manjim ulicama.
Ideja jeste dobra a prvu, parkiranje po stajalistima pravi problem, ali mora se ostaviti mogucnost nekome da stane na par sekundi da neko udje ili izadje.
Ljudi gdje ste vi polagali vozacki. Zaustavljanje, parkiranje na autobuskim stajalistima je zabranjeno. Osim ako nije drugacije oznaceno saobr znakom. A nije.

Dakle, nema 10 sekundi. Nema sekunda. Kraj price. Pusti ba to. Kakva je onda poenta stanemo ti i ja po 10 sekundi u tome nailazi bus, ne moze stati. I? Sta smo dobili? Isto tako, ko ti garantuje da ce to biti 10 sekundi. Kako se mislis ukljuciti u guzvi, zurit ces da izbjegnes kaznu i onda napraviti jos veci belaj. Bjezi.

Moguce da bude stajanja po trakam, ali pazi to je lutrija. Da ti kazes nekome da te ceka i da ces ti stati nasred ceste? Kad krenu auta sa semafora, nema jebene sanse da ces moci sigurno stati nasred trake, ide lancani lagano. Mada, moguce je sve sa nasim ludacima.

Vani toga nema, ili barem nisam vidio te kamere nigdje. Nisam mozda obracao paznju. Ali nema zaustavljanja ba ma stanicama, nema voznje trakom za javni prevoz. Nema i tacka. I niko to ne radi.

Kod nas bi svi da uvedu neke zakone i pravila, ali da se njihov komfor ne poremeti.

Mene prvog ovo dotice. Jer cesto, barem dva tri puta sedmicno nakratko stanem na stajaliste. Nekad to bude 10 sekundi. Nekad 60 sekundi. Pomjerim se uvijek naprijed. Al cesto nas bude vise i autobus ne moze stati. Dakle, evo i ja sam priznajem da to radim. Zasto. Pa jer svi to rade, ono, sta ima veze. E kad sam vani, to i ne pomisljam da uradim zasto? Pa jer niko to ne radi. Sad cu morati kruziti i neka cu. Big deal.

Ne moze. Mi moramo nazalost to ovako rjesiti i nauciti ljude. Kad smo zapustena samoziva stoka. Jebiga.
Licno nisam pratio ima li toga vani, nije ni bitno. Jasno je da je zakon takav, ali ne znaci da se ne moze promijeniti i staviti znak da je dozvoljeno zadrzavanje maksimalno jedna minuta ili tako nesto.
Naravno da se trebamo uciti redu, ali vec sam objasnio koji su benefiti ako je dozvoljeno kratko zaustavljanje da se neko pokupi, da ne ponavljam opet, i mislim da je to puno bitnije nego slijepo drzanje trenutnog zakona, odnosno treba se drzati zakona ali isti treba korigovati u skladu sa realnim potrebama.
Vidio sam par puta u Italiji zaustavljanje u traci sa upaljenim svim žmigavcima,vjerovatno na po par minuta. U Austriji se sa time nisam susretao, ali sam u toj zemlji bio kratko (mada, ipak je tu drugačiji mentalitet, bliži su nam Italijani).
Logovan

#90239 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Messier wrote: 18/04/2025 04:09 Paris je drzao onaj sandzo sto je kupio hotel Evropa.
Ono 98me, pa nadalje.

Valentino sisanje prema regionalnom, a prema glavnoj cesti Ada i poslije dosta Ciko prema ambasadi

I sta je jos bilo na Ciglanama, radio Zid u ratu prije lifta lijevo i Broj 1 kafic, zadnje zgrade prema stadionu i Zetri.
Tu su Celu upucali
Kad se sjetim niza kafića, Pariz, Rio, London i Torino i to sve jedan do drugog na onom trgu. :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#90240 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote: 18/04/2025 02:00
ooo djesi istoĆnjak :lol:
nisu svi ovdje sexualno napaceni kao ti i kolega ti
Sanho si je sinoc, priznaj?! :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#90241 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

konektovan wrote: 18/04/2025 11:13
Sanho si je sinoc, priznaj?! :lol:
Iydrko dva put
Ateista

#90242 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Ja ovu sa slike ni briferom ne bih dotakao. :run:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#90243 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

Jok ne bi.... :lol:
Dino79

#90244 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dino79 »

Messier wrote: 18/04/2025 04:09 Paris je drzao onaj sandzo sto je kupio hotel Evropa.
Ono 98me, pa nadalje.

Tu su Celu upucali
A u blizini su bili stanovi sa prostitutkama dok su u tim kaficima makroi pili kafu i dezurali da sve protekne u redu.
Stranci su tad placali po par stoja pa kad se sabere to je bio dnevni prihod od nekoliko hiljada KM ili DM .
Messier

#90245 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Messier »

snijeg_led wrote: 18/04/2025 05:21 na drugom platou gore prva zgrada desno bila kod poručnika Nere, to su drzali Cigani :D
To je Halidov, Losin i Ismetov dio Ciglana
Messier

#90246 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Messier »

Dino79 wrote: 18/04/2025 12:24
Ono 98me, pa nadalje.

Tu su Celu upucali
A u blizini su bili stanovi sa prostitutkama dok su u tim kaficima makroi pili kafu i dezurali da sve protekne u redu.
Stranci su tad placali po par stoja pa kad se sabere to je bio dnevni prihod od nekoliko hiljada KM ili DM .
Kako se zove ono sto je sad iznad broja 1.
Ista zgrada , kad se krene prema tunelu.

Nivela vako nesto, zivis na trecem, u prizemlju ti broj 1, a na 7om ova zajebancija.

Dobar ulaz
Messier

#90247 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Messier »

Ono 98me, pa nadalje.

Tu su Celu upucali
Pa svuda su bili stanovi sa kurvama.

Drzis se unproforaca, Denija komandanta sa Skenderije, i cugas Bordo kad dodjes sa Zuci po sesterosobnim sarajevskim stanovima
Ateista

#90248 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

konektovan wrote: 18/04/2025 12:16 Jok ne bi.... :lol:
Ne bih ozbiljno, nije sekunde moj tip, kompletan stil i utisak koji ostavlja mi je jako odbojan.
Dino79

#90249 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dino79 »

Messier wrote: 18/04/2025 12:33
Ono 98me, pa nadalje.

Tu su Celu upucali
Pa svuda su bili stanovi sa kurvama.

Drzis se unproforaca, Denija komandanta sa Skenderije, i cugas Bordo kad dodjes sa Zuci po sesterosobnim sarajevskim stanovima
Taboo tema . Na podforumu Historija devedesete se o ovim desavanjima ne pise. Uglavnom su unprioforci bavili svercom ali su koristili i usluge zena djevojaka od kojih su mnoge bili prisiljene na prostituciju.
Messier

#90250 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Messier »

Gle po meni ne postoje tabu teme.

A istina je percepirana u osobi i njenom dozivljaju.

Tako da, sve je to isti kurac, bio na Madagaskaru na plazi il cekao tenkove na Teocaku.

To je isto
Post Reply