Evo mu dzabeee plakat za predstojece izbore.
pa suštinski jesmo, formalno nismodr_Evil wrote: ↑05/12/2025 12:15Bgm mujica nekad me iznenadisJoseMujica wrote: ↑28/11/2025 13:56niko ne tvrdi da nije moguć...Turska je primjer da jeste mogućHaris.ba wrote: ↑28/11/2025 13:44
Nisam bas tako siguran da je nacionalizam samo zapadna stvar. Ne govorim o tome odakle je potekao, vec da nije moguc u muslimanskim drustvima nije tacno.
I ne mislim da je nacija i Islam ne idu jedno uz drugo.
Samo zbog okolnosti u kojima su bila muslimanska drustva kasne za rjesenjem. Rijesice se to sa vremenom. Isto ko sto se naslo rjesenje u Japanu npr.
ni Gellner u Muslim Society ne govori o tome da nije moguć, već o tome zašto je antropološki neuspješan i mislim da to solidno objašnjava
slažem se sa ovim da postoji i splet historijskih okolnosti zašto je to tako...sva ta društa su mahom postkolonijalna društva...nekada zaboravljamo da smo i mi postkolonijalni prostor, ali i te historijske okolnosti su vezane za ovaj prvobitni, antropološki uzrok, jer samo društvo nije raslo, već stagniralo, pa su ga poklopili jači ili ti u vojnom smislu, ne priliči 20 stoljeću da imaš vojsku na konjima itd.
da najbanalnije poređenje napravim, isto ko da si prvi počeo praviti kabaš safun i dugo vremena razvaljuješ, no u nekom trenutku neko negdje skonta kako da pravi mirisni safun...bez obzira što je tvoja manifaktura odlična i dobro funkcioniše, prodaja ti počne padati i stagnirati...imaš izbor ili da se prilagodiš, modernizuješ ili da propadneš.
Današnji ljudi razmišljaju u potpuno drugoj brzini i o potpuno drugim stvarima nego ljudi od prije hiljadu i po godina...pričati danas o Islamu ili kršćanstvu kao temelju za razvoj nekog društva ili političkoj platformi je promašena priča za sve, sem za populiste koji bi da šta na brzinu klepeSamo bih ispravio da mi nismo postkolonijalno nego kolonijalno drustvo.

izetbegović: Prvo rasteretiti privredu, a minimalac dići na 1.200 KM, u dva mandata i penziju i platu dići ćemo duplo
pici wrote: ↑11/12/2025 12:42izetbegović: Prvo rasteretiti privredu, a minimalac dići na 1.200 KM, u dva mandata i penziju i platu dići ćemo duplo
Kad je bio dizat minimalac i pemzije bio na strani poslodavaca i trubio kako ce sve prpast i radnici na ulicu. A najveci pogrom radnika je bio za vrijeme unjHa mandata. OnO ce za8 godina dici duplo sve a za vrijeme fOdilja podigo mizernih 50km penzionerima a radnici ostali na minimalcu od prije dvajs godina... pa dzukelo lazljiva sjasi vise, vec kad nemas stida i pun si pokradenih para od prodaje drzavnih firmi. MRŠ1
Najveći je problem što mu je crvena konkurencija u još većem k....u.pici wrote: ↑11/12/2025 12:42izetbegović: Prvo rasteretiti privredu, a minimalac dići na 1.200 KM, u dva mandata i penziju i platu dići ćemo duplo
Kad je bio dizat minimalac i pemzije bio na strani poslodavaca i trubio kako ce sve prpast i radnici na ulicu. A najveci pogrom radnika je bio za vrijeme unjHa mandata. OnO ce za8 godina dici duplo sve a za vrijeme fOdilja podigo mizernih 50km penzionerima a radnici ostali na minimalcu od prije dvajs godina... pa dzukelo lazljiva sjasi vise, vec kad nemas stida i pun si pokradenih para od prodaje drzavnih firmi. MRŠ1
Pri tome ne daje nikakav plan kako i koim alatima ce to ostvariti. Bitno je lupati cifre da se narod impresionira. Populizam level pro.Billy The Pljuc wrote: ↑11/12/2025 14:36pici wrote: ↑11/12/2025 12:42izetbegović: Prvo rasteretiti privredu, a minimalac dići na 1.200 KM, u dva mandata i penziju i platu dići ćemo duplo
Kad je bio dizat minimalac i pemzije bio na strani poslodavaca i trubio kako ce sve prpast i radnici na ulicu. A najveci pogrom radnika je bio za vrijeme unjHa mandata. OnO ce za8 godina dici duplo sve a za vrijeme fOdilja podigo mizernih 50km penzionerima a radnici ostali na minimalcu od prije dvajs godina... pa dzukelo lazljiva sjasi vise, vec kad nemas stida i pun si pokradenih para od prodaje drzavnih firmi. MRŠ1![]()
![]()
![]()
Fakat smo Monty Python narod, ovaj je prekuc'o igricu, samo dva mandata nam dajte i vidjet' ćete blagostanja, ne nasmijah se ovako odavno.
Plan koji oni prave nije nikad bio za javnost, čak ni za dobar dio njihove stranke a kamoli glasačkog tijela. Helem već viđeno od strane ovog kretena, što rekoše - najbolje bi im bilo da se ne oglašava.Styling wrote: ↑11/12/2025 15:19Pri tome ne daje nikakav plan kako i koim alatima ce to ostvariti. Bitno je lupati cifre da se narod impresionira. Populizam level pro.Billy The Pljuc wrote: ↑11/12/2025 14:36pici wrote: ↑11/12/2025 12:42
Kad je bio dizat minimalac i pemzije bio na strani poslodavaca i trubio kako ce sve prpast i radnici na ulicu. A najveci pogrom radnika je bio za vrijeme unjHa mandata. OnO ce za8 godina dici duplo sve a za vrijeme fOdilja podigo mizernih 50km penzionerima a radnici ostali na minimalcu od prije dvajs godina... pa dzukelo lazljiva sjasi vise, vec kad nemas stida i pun si pokradenih para od prodaje drzavnih firmi. MRŠ1![]()
![]()
![]()
Fakat smo Monty Python narod, ovaj je prekuc'o igricu, samo dva mandata nam dajte i vidjet' ćete blagostanja, ne nasmijah se ovako odavno.
Izetbegović: Moramo sustići potrošačku korpu sa prosječnom plaćom. Niko mi nije ni prije vjerovao, pa smo proizveli 100.000 radnih mjesta za 7 godinaDaysleepeR wrote: ↑11/12/2025 15:26 I kad ga pitaš za 8 godina što se nije ostvarilo, reći će znate, mi smo nijet imali, ali eto nije se moglo..
Ovo je bila jedna medju najvecim lazima doticnog._BataZiv_0809 wrote: ↑12/12/2025 06:27Izetbegović: Moramo sustići potrošačku korpu sa prosječnom plaćom. Niko mi nije ni prije vjerovao, pa smo proizveli 100.000 radnih mjesta za 7 godinaDaysleepeR wrote: ↑11/12/2025 15:26 I kad ga pitaš za 8 godina što se nije ostvarilo, reći će znate, mi smo nijet imali, ali eto nije se moglo..
Ima on gomilu tikova koji ga odaju kad laze. Svaki iole dobar psiholog ili menadzer s malo iskustva to vidi.DaysleepeR wrote: ↑12/12/2025 10:17 Ako kaže "znate" na kraju rečenice, u pitanju je laž u koju ni on sam ne vjeruje.
Ostalo su laži u koje vjeruje.
_BataZiv_0809 wrote: ↑19/12/2025 15:31 SDA tribina Odgovor! u Mostaru![]()
Objavio Avdo na istrazi
Oh wait, nije! Objavio bi da je bio skup SDP-a![]()