Baraz

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koga biste voljeli kao protivnika u baražu?

Croatia
27
13%
Portugal
19
9%
Republic of Ireland
69
33%
Czech Republic
92
44%

Total votes: 207

Obuca9

#901 Re: Baraz

Post by Obuca9 »

tandrlike_chandrlike wrote:
hz__semir wrote:
Njiva je prepreka i njima i nama, a luđačka atmosfera smao njima. ;)

Teren na Kosevu je za nijansu bolji, a atmosfera na Bilinom je za klasu bolja.
meni je ta priča oko atmosfere pravo nategnuta... pa sve su to profesionalci koji igraju u jakim, a dosta njih i u najjačim, evropskim ligama, gdje je "paklena" atmosfera svakih 7 dana. isto kao da su protivnički igrači pilad, pa će se prepast 15.000 navijača i njihovog pjevanja?! :? i, šta na kraju? kakva ti korist od atmosfere kad ne možeš igrat, kad lopta odskače pod čudnim uglovima i kad ti se teren natopi jer kiša pada 2 sata? ne znam, sramota je na kakvim terenima mi igramo domaće utakmice...
Nisam govorio o protivnicima, nego o nasim igracima. Apsurdno je govoriti da jednom Naniju tesko pada igranje u Zenici, zbog atmosfere ili jednom Barošu, Keanu ili Modriću.

Ja govorim o tome kako atmosfera utječe na naše igrače. Da 15.000 navijača reprezentacije u Zenici, napravi bolju atmosferu, nego 30.000 navijača reprezentacije na Koševu, te da to daje dodatni podstrek našoj ekipi i našim igračima.

Eh sad, na stranu to što je i od tih 15.000 u Zenici, 10.000 ljudi koji jednom godišnje došu na stadion, te što bi se na tom istom stadionu mogla napraviti takva lušačka atmosfera, sa 15.000 pravih fudbalskih navijača (kojih sigurno imamo u BiH), da bi se onda vrlo lako moglo pričati i o tome da ni protivničkim igračima baš nije lako. Ali jebiga...
Obuca9

#902 Re: Baraz

Post by Obuca9 »

veljaca wrote:Predsjednik Komiteta za normalizaciju N/FSBiH Ivica Osim tuzan je, ali ne i razocaran zbog propustene sanse da se zmajevi plasiraju pobjedom nad trikolorima na EP.
„Nista se ne mijenja kada je BiH u pitanju. Dosli smo do vode i prosli sve sto treba. Sto se tice dosudjenog penala za Francusku, mogu reci da je on sviran za domacina kao sto je i nama dosudjen jedanaesterac protiv Bjelorusije na gostovanju u Minsku. Francuzi su navikli na to kao velika nacija“, na glasio je Osim.
Legendarni bh. strucnjak izrazio je misljenje da bi Irska bila mozda pozeljan rival u barazu.
„Dobro bi bilo kada bi Dzeko ponovio u barazu igru iz Pariza. Nakon odlicne partije sa Francuskom, svi ce nas jos vise uvazavati jer smo dugo drzali rivala pod vodom. Ne bih volio da igramo sa Cesima u barazu jer oni nisu nagodan protivnik“, kazao je Osim.
E ovo mi je zanimljivo pravo. Dok većina nas priželjkuje upravo Čehe (poslije Iraca), a ne želi Hrvate i Portugalce, Švabo ove druge dvije uopšte i ne spominje, nego samo kaže da ne želi Čehe.

I fakat, kad se malo bolje zamisliš, ovi Česi gaje onaj ruski stil igre, koji nama nikad nije ležao. Ali isto tako, činjenica je i to da smo mi u zadnjih 7 utakmica sa ekipama koje gaje sličan stil igre, nanizali sedam pobjeda (Estonija x2, Armenija x2, Slovačka, Bjelorusija x2). Nekako, kao da smo se riješili tog "sovjetskog" kompleksa. Kad se sjetim koliko su nam samo muka zadavali Estonija, Litvanija, Moldavija i ostali sovjeti...
Creasy

#903 Re: Baraz

Post by Creasy »

DoradO wrote:cuj atmosfera pred 15000 :lol: :lol: pa jel iko od vas bio na punom stadionu kosevo :-)

Da, trebali ste biti protiv Danske da vidite sta je atmosfera... Nema sanse da u Zenici moze biti onako, tako da otpada konstatacija da je na BP za klasu bolja atmosfera nego na Kosevu, kao sto neko rece.

A sto se protivnika tice, po meni najbolja opcija - Irska. Ne znam sto se tako zalijecete na Cehe, to je druga skola fudbala, koja nam bas i ne lezi kao skandinavsko-ostrvski fudbal...
shalla

#904 Re: Baraz

Post by shalla »

hz__semir wrote:
hz__semir wrote:

meni je ta priča oko atmosfere pravo nategnuta... pa sve su to profesionalci koji igraju u jakim, a dosta njih i u najjačim, evropskim ligama, gdje je "paklena" atmosfera svakih 7 dana. isto kao da su protivnički igrači pilad, pa će se prepast 15.000 navijača i njihovog pjevanja?! :? i, šta na kraju? kakva ti korist od atmosfere kad ne možeš igrat, kad lopta odskače pod čudnim uglovima i kad ti se teren natopi jer kiša pada 2 sata? ne znam, sramota je na kakvim terenima mi igramo domaće utakmice...
Nisam govorio o protivnicima, nego o nasim igracima. Apsurdno je govoriti da jednom Naniju tesko pada igranje u Zenici, zbog atmosfere ili jednom Barošu, Keanu ili Modriću.

Ja govorim o tome kako atmosfera utječe na naše igrače. Da 15.000 navijača reprezentacije u Zenici, napravi bolju atmosferu, nego 30.000 navijača reprezentacije na Koševu, te da to daje dodatni podstrek našoj ekipi i našim igračima.

Eh sad, na stranu to što je i od tih 15.000 u Zenici, 10.000 ljudi koji jednom godišnje došu na stadion, te što bi se na tom istom stadionu mogla napraviti takva lušačka atmosfera, sa 15.000 pravih fudbalskih navijača (kojih sigurno imamo u BiH), da bi se onda vrlo lako moglo pričati i o tome da ni protivničkim igračima baš nije lako. Ali jebiga...
Ne valja ti slovo Đ na tastaturi, sve ti kuca Š :mrgreen:
Ko to smat

#905 Re: Baraz

Post by Ko to smat »

Sad sam gledo u hagra i kaze mi da cemo izvuc Irce.Bude li me hagra izradio bacam se na druge gatke.
Stari

#906 Re: Baraz

Post by Stari »

A jel ima mozda negdje na webu (radio ili tv nema veze) prenos ovog zrijebanja u Krakovu?

PS: Ovdje je situacija nakon one besane noci u utorak ...jos uvijek tmurna , crna , hladna ... ne sluti na dobro ...kakvi smo baxuzi moze nam se desiti da nas zapadne ... :-) Argentina ... :roll: ...dobro sad ne oni ...ali takvo nesto
elSaik

#907 Re: Baraz

Post by elSaik »

hz__semir wrote:
hz__semir wrote:

Drug, podsjeti se atmosfere kakva je vladala na tekmi protiv Portugala. Puno Koševo može napraviti dovoljno dobru atmosferu.
Obuca9

#908 Re: Baraz

Post by Obuca9 »

Stari wrote:A jel ima mozda negdje na webu (radio ili tv nema veze) prenos ovog zrijebanja u Krakovu?
Bude na uefa.com uvijek video stream sa svih njihovih žrijebanja.
Obuca9

#909 Re: Baraz

Post by Obuca9 »

elSaik wrote:Drug, podsjeti se atmosfere kakva je vladala na tekmi protiv Portugala. Puno Koševo može napraviti dovoljno dobru atmosferu.
Ma ne znam... Bio sam na svim utakmicama u Zenici u zadnja dva ciklusa (osim sad protiv Luksemburga, posao jbg). Također bio sam na svim utakmiama reprezentacije u Sarajevu od Italije na ovamo (i na Koševu i na Grbavici). Uz sve to, za Koševo sam vezan srcem, to mi je drugi dom, ne pikajući kuću, to je sigurno objekat na kojem sam proveo najviše vremena u životu.

Ali imam osjećaj da jednostavno, Koševo, kada je reprezentacija u pitanju, nema onu atmosfeur koju ima BP, pa čak ni kad je puno. Sjećam se ja i Danske sa Bakom, i Danske sa Muzurom, tada jeste bila pakleno, ali opet nije to to. Daleko od toga, da se na Koševu ne može stvoriti paklena atmosfera, itekako može, samo treba znati, to jeste potreban je organizovana navijačka grupa, najbolji pokazatelj toga su utakmice Sarajeva i Željezničara u Evropi, a to mi nažalost nemamo kada je reprezentacija u pitanju. 70% gledalaca su samo pasivni posmatrači, koji zapjevaju dva-tri put "Bosna je šampion oooo" i to je to.

Eh u takvoj situaciji je puno bolje igrati na BP, jer tamo i kad se tih 70% samo nakašlje, to odjekuje na terenu.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#910 Re: Baraz

Post by bordo gandalf »

Ozil wrote:Ma sta imas gledat, izvlace nam portugal.
Hrvatsku
shalla

#911 Re: Baraz

Post by shalla »

Ozil wrote:Ma sta imas gledat, izvlace nam portugal.
:sad:
I ja imam tako prokletu šuhvu da ćemo izvući njih. Ili što bi moj drug rekao, 98% ćemo izvući portugal a 99% hrvate :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#912 Re: Baraz

Post by -LIBERO- »

Samo Horde zla ,organizovno,disciplinovano i sinhronizovanim navijanjem,kada se tacno zna koja pjesma ide ,kada se tacno zna kada se pljesce rukama u toku pjesme,kada se prati ritam bubnjeva koji uskladjuju pjesmu,kada se zna kada je pjesma bez upotrebe i bubnjeva i tapsanja rukama..kada se gleda ,bukvalno svi (bilo to 3000-4000 ljudi u kopu) u momka sa razglasom koji vodi navijanje..kada mu pomazu jos par momaka (ponekada) sa megafonima kao potpora usmjerenju navijanja...e onda se stvara delirijum i opsti haos i ludilo.

Hijararhija,disciplina...4000 ljudi koji svi znaju sta i kako...totalna sinhronizacija i spojenost..nesto poput ovoga i desetine i desetine slicnih izdanja na tim utakmicama sa velikom masom navijaca ...

Ali to je druga prica.

Reprezentacija sa navijacima koji su u 80% slucajeva 2-3-5 puta godisnje na tribinama,reprezentacija na cije utakmice dolazi mahom raja koja je iz manjih sredina ,koji nisu na bilo koji nacin vezani za neke od domacih klubova..koji nisu dio te klubsko navijacke price...kojima je u vecoj mjeri najblizi dozivljaj fudbala kao igre i shvatanja gledati je na TV -u NIKADA,ALI BAS NIKADA ne moze napraviti dobru atmosferu na Kosevu.

Moze biti i 30-40 ...pa i 80 hiljada ljudi ali to nece biti to. Slojevitost,profil,fragmentiranost i sve ostalo, publike koja prati reprezentaciju nikada nece postici neku ozbiljnu ,ludilo :D ,atmosferu narocito ne na velikom stadionu sa atletskom stazom kakvo je Kosevo.

Pa pogledajte i u Zenici gdje se par stotina BHF skoro pa i ne cuje,niti ih ko prati niti pokusava podrzati u njihovom navijanju,a to se tek radikalno da uociti na Kosevu gdje nih 500 skore se i ne cuju. Naravno sem na pocetku utakmice kada pici pjesma u skandiranje ili prilikom sansi i golova..ali to i jeste klasicni primjer simpatizerskog odnosa gdje se vise prati desavanje na terenu i skladno tome se da podrska ili uskrati podrska.

Ne kritikujem nikoga,NAJOZBILJNIJE NIJE KRITIKA NITI BILO STA SLICNO TOME,ali cisto stvari stoje tako. Treba raditi na popravci travnate podloge na Bilinom i gotovo.

Usput receno treba vise suradivati ljudi iz saveza sa BHF pa da sto vise ljudi iz njihovih redova koji su spremni 90 minuta,pa kako god,bodriti,pjevati i navijati ..da se njima dodjeli veci kontigent karata ,jedino bi to kao nesto moglo pomoci u tom segmentu.

Bio sam par puta na utakmicama u Zenici,i to dosta kljucnim ,kada se na ovaj ili onaj nacin bas moglo primjetiti da je od tih 15000 prisutnih njih 10 000 TV navijaci,od kojih malo fajde imas..ali eto.

Izvinjenje za duzi post ;-)
Harun90

#913 Re: Baraz

Post by Harun90 »

Ljudi evo nova teorija zavjere :-D :

Uefa ce dozvoliti da se samo jedna ex yu drzava plasira. Tako da, Hrvatska dobija ili Bosnu ili CG, dok ce preostala od ove dvije dobiti Portugal. Ircima ide Estonija kao kompenzacija, dok ce Turci dobiti Cesku.

Ovo gore je bila moja prognoza, a prizeljkujem nekako Cesku :D
FnatiC

#914 Re: Baraz

Post by FnatiC »

Samo ne Hrvatsku
Razlog 1: Ima laksih protivnika
Razlog 2:Prvu igramo ovdje i nedaj Boze belaja kakvog odmah ganola 0:3
Razlog 3: Ocu u Cesku :D
Balkanski_sindrom

#915 Re: Baraz

Post by Balkanski_sindrom »

Libero, kao prvo Fanaticosa i nema toliko da oni sami mogu nesto napraviti a kao drugo za nesto ozbiljnije kao sto i sam kazes potrebna je njihova saradnja i sa savezom ali i sa drugim navijackim grupama, no BHF su zele sve sami, bahati su i arogantni i zbog toga je sve to lose....I u Zenici je bila dobra atmosfera dok su imali kakvu takvu saradnju sa robijasima, no atmosfera i na samom BP nije kao sto je bila prije 4-5 godina jer su BHF uspjeli pokvariti i tu jednu od rijetkih saradnji koju su imali...
quasar

#916 Re: Baraz

Post by quasar »

Sto se ne bi navijacke grupe dogovorile sa savezom pa da se kontigenti karata prodaju preko klubova samo grlatim navijacima. Pa nek hordasi pice svoju koreografiju 15 minuta, robijasi 15, manijaci 15, tako nekako.
veljaca

#917 Re: Baraz

Post by veljaca »

Kenan Hasagić i Asmir Begović trebali su, prema zamisli selektora Safeta Sušića, podijeliti minutažu u posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. No, nakon što je utakmicu protiv Luksemburga u petak odgledao s klupe, Hasagić je preksinoć branio samo prvo poluvrijeme.
- Uganuo sam zglob lijeve noge još na zagrijavanju uoči utakmice, ali mi se isprva činilo da nije ništa strašno. Ipak, kada su se mišići ohladili tokom odmora, shvatio sam da ne mogu nastaviti.
Povreda nije teška, vrlo brzo ću biti spreman - rekao nam je jučer Hasagić te je negirao da ova i prethodna
povreda zgloba desne noge imaju veze s njegovim hroničnim problemima s leđima.
Bi li išta promijenilo da je Sušić imao mogućnost još jedne izmjene, nikada nećemo saznati. Hasagić kaže da treba gledati naprijed.
- Imamo moćnu ekipu, potvrdili smo to u ovim posljednjim utakmicama. Od Francuza smo bili mnogo bolji u prvom poluvremenu. Trebali smo pobijediti. Nažalost... Zašto nismo, ni Hasagić nema spreman odgovor.
- Teren u Zenici ostavio je traga, vidljiv je bio umor u drugom poluvremenu - smatra Hasagić.
Dugogodišnji golman bh. reprezentacije nije se izjasnio koga bi želio u baražu. Smatra da imamo šansi protiv svakog od četiri moguća protivnika

---------------------

Izgleda da ti neces ni braniti u barazu ...... :D
karanana

#918 Re: Baraz

Post by karanana »

pa u sta su potrosili milion i nesto za rekonstrukciju BP-a? rekli su da je najveci dio toga potrosen na drenazni sistem. aha.
FnatiC

#919 Re: Baraz

Post by FnatiC »

Ma nek se igra u Zenici da ne bude kasnije Kosevo krivo :D

A sto se tice para puno je isplativije Kosevo al et
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#920 Re: Baraz

Post by -LIBERO- »

karanana wrote:pa u sta su potrosili milion i nesto za rekonstrukciju BP-a? rekli su da je najveci dio toga potrosen na drenazni sistem. aha.
Ja pamtim barem 4-5 najava da ce se raditi trava na Bilinom..i poslije svakog od tih velikih podhvata i zahvata TRAVA JE UVIJEK ISTA. :-) :roll:

Stvarno je presmjesno ,kao stalno ulazu neku lovu a teren svaki put nakon prvih 15-20 minuta cista oranica...odvratno,fuj. :x
tandrlike_chandrlike

#921 Re: Baraz

Post by tandrlike_chandrlike »

-LIBERO- wrote: Ja pamtim barem 4-5 najava da ce se raditi trava na Bilinom..i poslije svakog od tih velikih podhvata i zahvata TRAVA JE UVIJEK ISTA. :-) :roll:

Stvarno je presmjesno ,kao stalno ulazu neku lovu a teren svaki put nakon prvih 15-20 minuta cista oranica...odvratno,fuj. :x
eki, "čista oranica" :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#922 Re: Baraz

Post by -LIBERO- »

-LIBERO- wrote: Ja pamtim barem 4-5 najava da ce se raditi trava na Bilinom..i poslije svakog od tih velikih podhvata i zahvata TRAVA JE UVIJEK ISTA. :-) :roll:

eki, "čista oranica" :lol:
Jok eto nije..pa uporedi bilo koji travnjak evo sada u barazu sa nasim na Bilinom pa sam donesi zakljucak.

Narocito kada je vlazno vrijeme u pitanju,sto ce biti i sada slucaj nakon 20 minuta se pocnu dizati busenje skoro pa se ne moze igrati uopste ,narocito se ne moze igrati na nacin brzih proigravanja po zemlji i sl,sto preferira nasa ekipa.

I nemojte kroz ovu pricu pokusati provuci odnos Zenica-Sarajevo,TO ME APSOLUTNO NE INTERESUJE,kada se radi o reprezentaciji.
Gandalf

#923 Re: Baraz

Post by Gandalf »

Nadam se da će Pape i Asmiru i Keni reći šta ih ide prije baraža - prvi golman je samo jedan ( 1 ) čovjek i brani onaj koji je zdrav i u boljoj formi - onaj koji ostane na klupi ima da šuti i da ne pravi scene što je na klupi - imam utisak da su dva golmana u Francuskoj, Papetu i dali najviše glavobolja - de udovolji jednom da brani nespreman, hajd udovolji i drugom jer je složio facu i na twitteru već kucka žalopojke što nije standardan i sl. - ne smije nam se desiti više nikada, da mijenjamo golmana na poluvremenu ( osim ako ga nije neko dobro udesio u toku utakmice ) - tim lošim potezom izgubili smo svježu krv u ekipi i mjesto jednog odmornog igrača na terenu - ne ponovilo se više.
shalla

#924 Re: Baraz

Post by shalla »

Najgore bi bilo da izvučemo Irsku a onda da nas oni izbace :sad:
@mba

#925 Re: Baraz

Post by @mba »

portugal nece jer kontaju sada da se moze desiti nedaj boze da cigani izgube od nas pa onda gori belaj, mislim da ce nam dati irsku!
Locked