Čović precizira: BiH s četiri federalne jedinice

Post Reply
Vodenjak

Post by Vodenjak »

jeza u ledja wrote:
Vodenjak wrote:
jeza u ledja wrote: A kako se ne omogucuje?
O tome se vec toliko puta ovdje pricalo i sve ti se objasnilo!
Pokusaj se sjetiti ili kreni ispocetka!

Svaku je gradjevinu puno lakse srusiti, od nje napraviti komade koji sami za sebe ne predstavljaju NISTA!
Samo onaj ko je u stanju da te komade sklopi u funkcionalnu cjelinu moze sebe nazivati neimarom i graditeljem. Svi ostali su samo bukaci, rusioci, paraziti...
Ogromna vecina pripadnika svih naroda je sebi dozvolila da bude upletena u radnje i price ljudi koji su zivot svakog postenog pojedinca nase zemlje ucinili pukim prezivljavanjem! Osim unistenih zivota, nanesenih rana, imovine koju su nekada imali, ukrali su im ti djilkosi buducnost, ukrali su im dushu, ukrali su im volju i mogucnost da pogledaju malo dalje od nosa i da si ne dozvole da vec dvadeset godina od drveta shumu ne vide!
Ubistva, pljacke, varanja i sve ostale ublehe kojima opsluzuju svakog postenog gradjanina ove zemlje je jedino sto su te kuchke od ljudi donijele narodima. Sad im je jos preostalo da zabodu glogov kolac i time zadatju smrtni udarac drzavi Bosni i Hercegovini!

Nadam se iskreno da ce uskoro svanuti dan kada ce se ti isti obicni ljudi jednom probuditi i vidjeti koliki su tukci ispali i kakvim su probisvjetima prepustili svoju sadasnjost i buducnost svoje djece!
I tebi je objasnjeno vise puta na ovoj temi koje konkretno stvari brinu ljude u ovoj zemlji u slucaju da konstantno bivaju preglasani, na nivou drzave, na nivou entiteta, kantona i opcina. I ako imas veliki broj ljudi koji su time nezadovoljni to stvara tenziju i probleme u zemlji, pogotovo ako ti to pocinje uticati na svakodnevni zivot u mjestu u kojem zivis. Ako vidis da ti neko radi iznad glave i uredjuje ti zivot u tvojoj avliji, a ti ne mozes nista tu da ucinis, ni tvoje komsije od kojih vecina hoce isto, onda si ljut, razocaran i ne volis zemlju u kojoj zivis.
Ja upravo i govorim u 'sklapanju komada' u jednu funkcionalnu cjelinu, jer upravo sad imamo nefunkcionalnu cjelinu. Drzava se stvara od vrha samo silom i primoravanjem. Prava funkcionalna drzava se stvara od dna, spajanjem dijelova u cjelinu, a ne obratno.
Sve shupljak do shupljaka.. :roll: :zzzz:
Ja sam vec rekao svoje o onima koji vode ovo sto su napravili od drzave a TI si taj koji podrzava NJIHOVE prijedloge o tome kako drzava treba da se uredi.
Tj PODIJELI!
Ponavljam, svaki prijedlog koji vodi bilo kakvom dijeljenju po nacionalnom kljucu je nastavak politike Beograda i Zagreba s pocetka devedesetih...
A ta politika je bila stvaranje nacionalnih geta na podrucju BiH. Srpski i Hrvatski geto bi se pretvorio u kolonije Beograda i Zagreba a Bosnjacki bi sluzio za strasenje onih u preostala dva islamom, unitarizmom i ostalim miomirisima iz kuhinje u Karadjordjevu...
Fair Life

Post by Fair Life »

Vodenjak wrote:...
...
Slusaj 'dedu'... On je to znao ima 15 ljeta.

- "BiH ce se jednog dana ujediniti kao sto se ujedinila Njemacka"
(I.A. Nov. 1993. povijest BiH poredi sa povijescu agresorske Njemacke, koja
nikad nije prihvatila podjelu, pa se zbog toga jednoga dana mogla legalno i
bez veceg otpora ujediniti. Apsurdno, A.I. podjelu RBiH, koja je zrtva
agresije, tri puta prihvata - kroz Lisabonsku i dvije Zenevske konferencije);
U ovoj izjavi A.Izetbegovic bosanskom narodu nudi prevaru na infantilnom
nivou koji je potpuno nevidljiv postenim ljudima, a posebno visokim
intelektualcima.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Fair Life wrote:
...
Slusaj 'dedu'... On je to znao ima 15 ljeta.

- "BiH ce se jednog dana ujediniti kao sto se ujedinila Njemacka"
(I.A. Nov. 1993. povijest BiH poredi sa povijescu agresorske Njemacke, koja
nikad nije prihvatila podjelu, pa se zbog toga jednoga dana mogla legalno i
bez veceg otpora ujediniti. Apsurdno, A.I. podjelu RBiH, koja je zrtva
agresije, tri puta prihvata - kroz Lisabonsku i dvije Zenevske konferencije);
U ovoj izjavi A.Izetbegovic bosanskom narodu nudi prevaru na infantilnom
nivou koji je potpuno nevidljiv postenim ljudima, a posebno visokim
intelektualcima.
Moje prihvatanje slatkih ponuda vladajucih morona bilo bi ravno onome sto je citirani dedo uradio!
Ja sam mali milion puta do sada napisao da je taj akt koji je doticni uradio bio i nemoralan i antidrzavni i antinarodni i anticivilizacijski na kraju, tako da svaki drugaciji pristup tom pitanju koji bih imao bio bi ravan izdaji samog sebe...

A ja dedo nisam... :oops:
Fair Life

Post by Fair Life »

Shut'... ni jedne.

:lol:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Fair Life wrote:
Shut'... ni jedne.

:lol:
A sta cu ti kad si star pa JESI dedo! :P :D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Vodenjak wrote: Sve shupljak do shupljaka.. :roll: :zzzz:
Ma hajde bogati... Cijeli ovaj tvoj post je jedna velika otrcana suplja prica.
Vodenjak wrote: Ponavljam, svaki prijedlog koji vodi bilo kakvom dijeljenju po nacionalnom kljucu je nastavak politike Beograda i Zagreba s pocetka devedesetih...
A ta politika je bila stvaranje nacionalnih geta na podrucju BiH. Srpski i Hrvatski geto bi se pretvorio u kolonije Beograda i Zagreba a Bosnjacki bi sluzio za strasenje onih u preostala dva islamom, unitarizmom i ostalim miomirisima iz kuhinje u Karadjordjevu...
'Karadjordjevo', 'Beograd', 'Zagreb', 'nacionalni geto', 'strasenje islamom'. Pricas kao tipicni politicar. U stvari ne samo ti. Cijela prica oko 'drzave'.... jebo vas drzava vise i Bosna i kurci palci. Gdje sam tu ja? Sve kao neki patriotski ideali o jakoj drzavi sa sve ponosnim narodima i narodnostima koji zive u harmoniji i blagostanju, bas zato sto nisu podjeljeni, nego brate zajedno sve fino ruku pod ruku rade i grade jednu pseudokomunisticku naciju reda i mira. Joj ubi vise ta prica. Daj prvo drzavu, pa cemo poslije brinuti o tome sta njen narod stvarno hoce, "ako treba zrtvovacemo mir" jel de? Dok se na Zapadu drzave pretvaraju u ustanove koje sluze kao servis narodu i pojedincima, mi cemo prvo da brinemo o sebi kao cjelini, kao jednom velikom toru gdje svi mislimo isto i klimamo glavom. Zato nema regija, nema samouprave, nema nista da odlucujes sam o sebi u svom i na svom nego daj fino da ti drzava to uredi (na celu koje, conveniently, sjede Bosnjaci).

I stvarno, jos jednom. Gdje sam tu ja? Jel se ja sta pitam u ovoj drzavi? Jel se pita moj komsija, i njegov, i njegov....i tako citava sela i gradovi i regije. Gdje je tu moja sreca, karijera, uspijeh u zivotu, kuca, zena, djeca? Sta se to tice Bosnjaka/Srba/Hrvata i sta to bilo kome od njih ima da smeta? Ako sam ja B/H/S i svi moji u selu su to isto i mi hocemo to i to boli me kurac za drzavu i za sve ako to ne mozemo da dobijemo. Ne tice se nikoga osim mene i osim nas. Ja hocu da se moj glas vise pika na lokalnom nivou i to je prvo i osnovno. Ako toga nema jebo ja takvu drzavu.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

jeza u ledja wrote:
Vodenjak wrote: Sve shupljak do shupljaka.. :roll: :zzzz:
Ma hajde bogati... Cijeli ovaj tvoj post je jedna velika otrcana suplja prica.
Vodenjak wrote: Ponavljam, svaki prijedlog koji vodi bilo kakvom dijeljenju po nacionalnom kljucu je nastavak politike Beograda i Zagreba s pocetka devedesetih...
'Karadjordjevo', 'Beograd', 'Zagreb', 'nacionalni geto', 'strasenje islamom'. Pricas kao tipicni politicar. U stvari ne samo ti. Cijela prica oko 'drzave'.... jebo vas drzava vise i Bosna i kurci palci. Gdje sam tu ja? Sve kao neki patriotski ideali o jakoj drzavi sa sve ponosnim narodima i narodnostima koji zive u harmoniji i blagostanju, bas zato sto nisu podjeljeni, nego brate zajedno sve fino ruku pod ruku rade i grade jednu pseudokomunisticku naciju reda i mira. Joj ubi vise ta prica. Daj prvo drzavu, pa cemo poslije brinuti o tome sta njen narod stvarno hoce, "ako treba zrtvovacemo mir" jel de? Dok se na Zapadu drzave pretvaraju u ustanove koje sluze kao servis narodu i pojedincima, mi cemo prvo da brinemo o sebi kao cjelini, kao jednom velikom toru gdje svi mislimo isto i klimamo glavom. Zato nema regija, nema samouprave, nema nista da odlucujes sam o sebi u svom i na svom nego daj fino da ti drzava to uredi (na celu koje, conveniently, sjede Bosnjaci).

I stvarno, jos jednom. Gdje sam tu ja? Jel se ja sta pitam u ovoj drzavi? Jel se pita moj komsija, i njegov, i njegov....i tako citava sela i gradovi i regije. Gdje je tu moja sreca, karijera, uspijeh u zivotu, kuca, zena, djeca? Sta se to tice Bosnjaka/Srba/Hrvata i sta to bilo kome od njih ima da smeta? Ako sam ja B/H/S i svi moji u selu su to isto i mi hocemo to i to boli me kurac za drzavu i za sve ako to ne mozemo da dobijemo. Ne tice se nikoga osim mene i osim nas. Ja hocu da se moj glas vise pika na lokalnom nivou i to je prvo i osnovno. Ako toga nema jebo ja takvu drzavu.
¨

Nije tebi stalo do TEBE vec je tebi stalo do VAS!
A jos manje ti je do onih koji ne spadaju u te torove a prinudjeni su da budu u njima!

I zato, Jopet :D da ponovim, to sto pricas je Miloseviceva i Tudjmanova politika, podrzana i od Alije i od posinka mu Harisa!
Ako pobijedi, pobijedila je ta ekipa - i tvojom zaslugom izmedju ostalog... :oops:
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Vodenjak wrote:
A jos manje ti je do onih koji ne spadaju u te torove a prinudjeni su da budu u njima!
Ne, meni je stalo do mene u drzavi u kojoj se nece sutra zaratiti. Ja prvi. u stvari dio moje porodice su u Sarajevu u manjini, ali niko od njih nema namjeru napustati ga.
Vodenjak wrote: I zato, Jopet :D da ponovim, to sto pricas je Miloseviceva i Tudjmanova politika, podrzana i od Alije i od posinka mu Harisa!
Ako pobijedi, pobijedila je ta ekipa - i tvojom zaslugom izmedju ostalog... :oops:
Daj ba fakat ti je ovo otrcana suplja.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

jeza u ledja wrote:
Vodenjak wrote:
Ne, meni je stalo do mene u drzavi u kojoj se nece sutra zaratiti. Ja prvi. u stvari dio moje porodice su u Sarajevu u manjini, ali niko od njih nema namjeru napustati ga.
Vodenjak wrote: I zato, Jopet :D da ponovim, to sto pricas je Miloseviceva i Tudjmanova politika, podrzana i od Alije i od posinka mu Harisa!

Daj ba fakat ti je ovo otrcana suplja
.
Ne, ne...
Nije shuplja..
Ovo se samo pretvorilo u shuplju stalnim ponavljanjem u zadnjih dvadesetak godina!
A niko ne slusa pa ni ti koji si u manjini i kojemu NIJE onako kako bi trebalo biti u drzavi kakvu ja vidim!
Agic Nurija

Post by Agic Nurija »

Ovdje više nije pitanje kakvo unutrašnje uređenje, več kako se država zove?

Ne znam da li sam prvi, ali sam sigurno jedan među mnogima u OVOM NEZAHVALNOM RAZDOBLJU bosanske historije, naime vatreni pobornik da se BOSNI vrati njeno historijsko ime, REPUBLIKA BOSNA, dakle naziv koji implicira NAROD, tvorce, elemente, puzzle iz kojih je BOSANSKA SAMOSTALNA DRŽAVA izvorno sklopljena u jednu BOSANSKU KULTURNU ZAJEDNICU!

Svako negiranje ove gole istine je u stvari prolongiranja opstanka BOLESNE NACIONALNE PODLOGE, na kojoj se pojavljuje bezbroj boleščuga što naravno u principu uvijek razaraju tijelo na kojem paraziti udobno borave i opstaju.

Koliko puta smo samo do sada na ovim stranicama pročitali, kao BiH nema svoju državnu naciju, BiH je republika tri konstitutivna, ravnopravna..., te Bosanci i Hercegovci, krilatica koja u prvom redu negira postojanje bosanskog govora, pošto Hercegovinu-bosansku pokrajinu(!) izjednačava sa temeljom bosanske kulturne samobitnosti, a odmah zatim svodi Bosnu na nivo pokrajine, dakle geografije. Neko je skoro postavio temu na stranici AVAZA : Bosanskohercegovačka nacija! Ovim vrstama nebuloza neće biti kraja, sve dok mi Bosanci tumaramo prostorom na kojem je "neko" svjesno zatvorio sve izvore svjetlosti i nastojimo u totalnom mraku da sagledamo "stvarno stanje stvari oko nas"!

Za početak bi trebali ignorisati one za koje se kaže "oni neće nikad ovo, neće ono, ovako, naopako...Tražimo i zbijajmo redove sa onima koji HOĆE DA OBNOVE SVOJU JEDINU I STVARNU DOMOVINU, BOSANSKU DRŽAVU U AKTUELNOM EVROPSKOM STILU!

Čović i kompanija koji se "zalažu" za konačna rješenja izbacuju svoje poslednje i najslabije adute - iz rukava!
osa

Post by osa »

zlajaBHF wrote:37 stranica ispisano....o necemu sto je predlozio neki Covic :lol:

Diskusije sa ustasama i cetnicima nevode nicemu, a ustase i cetnici su po meni svi oni koji nastavljaju tamo gdje su Milosevic i Tudjman stali !

OSA.... Niste ovu drzavu uspjeli pokoriti 93` mislis li da cete sada???
a gdje mene nađe od svih omrznutih okupatora. što se tiče ustaša i četnika, to je po tvojim kriterijima više od pola građana bih.
MuaDib

Post by MuaDib »

Agic Nurija wrote:Ovdje više nije pitanje kakvo unutrašnje uređenje, več kako se država zove?

Ne znam da li sam prvi, ali sam sigurno jedan među mnogima u OVOM NEZAHVALNOM RAZDOBLJU bosanske historije, naime vatreni pobornik da se BOSNI vrati njeno historijsko ime, REPUBLIKA BOSNA, dakle naziv koji implicira NAROD, tvorce, elemente, puzzle iz kojih je BOSANSKA SAMOSTALNA DRŽAVA izvorno sklopljena u jednu BOSANSKU KULTURNU ZAJEDNICU!

Svako negiranje ove gole istine je u stvari prolongiranja opstanka BOLESNE NACIONALNE PODLOGE, na kojoj se pojavljuje bezbroj boleščuga što naravno u principu uvijek razaraju tijelo na kojem paraziti udobno borave i opstaju.

Koliko puta smo samo do sada na ovim stranicama pročitali, kao BiH nema svoju državnu naciju, BiH je republika tri konstitutivna, ravnopravna..., te Bosanci i Hercegovci, krilatica koja u prvom redu negira postojanje bosanskog govora, pošto Hercegovinu-bosansku pokrajinu(!) izjednačava sa temeljom bosanske kulturne samobitnosti, a odmah zatim svodi Bosnu na nivo pokrajine, dakle geografije. Neko je skoro postavio temu na stranici AVAZA : Bosanskohercegovačka nacija! Ovim vrstama nebuloza neće biti kraja, sve dok mi Bosanci tumaramo prostorom na kojem je "neko" svjesno zatvorio sve izvore svjetlosti i nastojimo u totalnom mraku da sagledamo "stvarno stanje stvari oko nas"!

Za početak bi trebali ignorisati one za koje se kaže "oni neće nikad ovo, neće ono, ovako, naopako...Tražimo i zbijajmo redove sa onima koji HOĆE DA OBNOVE SVOJU JEDINU I STVARNU DOMOVINU, BOSANSKU DRŽAVU U AKTUELNOM EVROPSKOM STILU!

Čović i kompanija koji se "zalažu" za konačna rješenja izbacuju svoje poslednje i najslabije adute - iz rukava!
Da ti malo ne pričaš nebuloze. Samo mi reci ako misliš ubjediti Bošnjake, Srbe i Hrvate da su nacionalno Bosanci. Kako ne možeš shvatiti da su u Bosni konstituisane tri nacije i da nam jedino Švicarski model može pomoći,, etnički Bošnjaci, Srbi i Hrvati, a nacionalno Bosanci i Hercegovci.
A to Republika Bosna možeš sanjati, jer je Hercegovci nikada na to neće pristati. I ja bi volio da je samo Bosna, ali nema šanse. 8)
osa

Post by osa »

MuaDib wrote:
Agic Nurija wrote:Ovdje više nije pitanje kakvo unutrašnje uređenje, več kako se država zove?

Da ti malo ne pričaš nebuloze. Samo mi reci ako misliš ubjediti Bošnjake, Srbe i Hrvate da su nacionalno Bosanci. Kako ne možeš shvatiti da su u Bosni konstituisane tri nacije i da nam jedino Švicarski model može pomoći,, etnički Bošnjaci, Srbi i Hrvati, a nacionalno Bosanci i Hercegovci.
A to Republika Bosna možeš sanjati, jer je Hercegovci nikada na to neće pristati. I ja bi volio da je samo Bosna, ali nema šanse. 8)
Ima šanse, ako dođe do federalizacije države ili podijele na ekonomske regije ili nešto slično, recimo bošnjaci tako nazovu svoju federalnu jedinicu ili regiju.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

osa wrote:
MuaDib wrote:

Ima šanse, ako dođe do federalizacije države ili podijele na ekonomske regije ili nešto slično, recimo bošnjaci tako nazovu svoju federalnu jedinicu ili regiju.
:-) :-) :-)

Ovo ti pokusavas biti malo ironican i bezobazan @osa?
Ili se malo vise pravis lud nego sto jesi, ha? :oops:
osa

Post by osa »

Vodenjak wrote:
osa wrote:
MuaDib wrote: Da ti malo ne pričaš nebuloze. Samo mi reci ako misliš ubjediti Bošnjake, Srbe i Hrvate da su nacionalno Bosanci. Kako ne možeš shvatiti da su u Bosni konstituisane tri nacije i da nam jedino Švicarski model može pomoći,, etnički Bošnjaci, Srbi i Hrvati, a nacionalno Bosanci i Hercegovci.

ironičan da, ali zašto bezobrazan. što se tiče ludosti, jebiga, luda država pa lud i narod.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

osa wrote:
Vodenjak wrote:
osa wrote:

ironičan da, ali zašto bezobrazan. što se tiče ludosti, jebiga, luda država pa lud i narod.
:-)
Ovo lud nije bilo bukvalno, ali znas ti to, ha? :wink: :)

Ma mislim ba pominjes ekonomske regije a onda da bosnjaci tako nazovu "svoju" regiju...
Nista nishcim! :)
osa

Post by osa »

Vodenjak wrote:
osa wrote:
Vodenjak wrote: :-) :-) :-)

Ma mislim ba pominjes ekonomske regije a onda da bosnjaci tako nazovu "svoju" regiju...
zašto ne, mnogi toliko vole bosnu, a bosna kao takva službeno ne egzistira već bih, pa ne vidim zašto bi bio problem da ljudi s ponosom mogu reći da su službeno bosanci iz bosne.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

osa wrote:
Vodenjak wrote:
osa wrote: ironičan da, ali zašto bezobrazan. što se tiče ludosti, jebiga, luda država pa lud i narod.

zašto ne, mnogi toliko vole bosnu, a bosna kao takva službeno ne egzistira već bih, pa ne vidim zašto bi bio problem da ljudi s ponosom mogu reći da su službeno bosanci iz bosne.
Ahaaaa...
Ma to su budalestine da Bosna bude bez imena Hercegovine!
Jos nam i to pitanje treba da se otvori.
Hajde ba..
Dokoni pa samo izmisljaju! :D
and

Post by and »

hrvati unaprijed gledaju,oni su vec poslali u hrvatsku predstavnika svoje federalne jedinice,antu jelavica
osa

Post by osa »

Vodenjak wrote:
osa wrote:
Vodenjak wrote: :-)

Ahaaaa...
Ma to su budalestine da Bosna bude bez imena Hercegovine!
Jos nam i to pitanje treba da se otvori.
Hajde ba..
Dokoni pa samo izmisljaju! :D
incijativa nije moja, ali ću je podržati pa makar verbalno, čemu ljude ne usrećiti, pogotovo ako te to ništa ne košta.
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

Evo ga decki,Slovenija je pocela sa (ob)radom :D

Objavljeno 07.01.2008. u 14:09

Janša: BiH ozbiljnija prijetnja po sigurnost Balkana nego Kosovo
Slovenski premijer Janez Janša, čija zemlja predsjedava Evropskom unijom, izjavio je u ponedjeljak da budućnost Bosne i Hercegovine, još uvijek podijeljene na dva entiteta, predstavlja "ozbiljniju" prijetnju po stabilnost Balkana nego Kosovo.

"Bosna i Hercegovina predstavlja ozbiljniji problem po sigurnost zapadnog Balkana", rekao je on pri susretu u Ljubljani sa stranim novinarima.

"Za Kosovo je jasno ono što će se desiti, pitanje je samo kako će doći do toga", rekao je, nagovještavajući da se radi o nezavisnosti ove pokrajine pod međunarodnim nadzorom.

"Za Bosnu i Hercegovinu nakon rata (1992-1995), sastavljenu od dva entiteta, ujedinjenu slabim centralnim institucijama, perspektive nisu tako jasne", ocijenio je on.

"Treba prije svega vidjeti da li Dejtonski sporazum od 21. novembra 1995., koji je okončao rat i doveo do stvaranja tih institucija, funkcionira", ocijenio je slovenski premijer.

Trajno, "nije moguće imati jednu državu koja ne može administrativno postojati sama i kojoj su za njeno funkcioniranje potrebni međunarodni predstavnici", dodao je on, aludirajući na visokog predstavnika međunarodne zajednicee BiH Miroslava Lajčaka.

Bosna i Hercegovina je potresena 2007. političkom krizom, koja je početkom novembra kulminirala ostavkom predsjedavajućeg Vijeća ministara Nikole Špirića.

Image
Prozor

Post by Prozor »

OGLAS

Prodajem Kiseljak za Jablanicu, povoljna cijena, dobrovoljna razmjena stanovnistva.

Zainteresirani javite se na privatni e-mail
Potpisnik: HDZ
Post Reply