Ko pobjedi na izborima????
Ekskluzivno:Preliminarni rezultati...
- fantom slobode
interesantno je kako se sve partije busaju u prsa da dobise ove izbore, ko ih onda izgubi:-)
- GandalfSivi
Ako se pocne ponasati u stilu "mi smo za gradjansku drzavu" a sama recenica "moramo se dogovarati" sugerira da bi mozda i moglo biti tako, onda to i nije tako lose. Mislim koliko god ga ne volio, bolje da je to rekao, nego da je odmah isao nesta kao "sad cu ja odmah ukinuti republiku sumsku". S druge strane cuo sam neke stvari o ovom liku iz SNSD-a i mislim da ce se mnogi iznenaditi kako lik moze biti pozitivan. Mislim poslije Paravca je svako pozitivan, ali ovaj lik je i obrazovan i nije nacionalista uopste, ako ga ko ne provocira. Mogu se mnoge dobre stvari i tiho uraditi. Sto se tice treceg, nelegitimnog a ipak legalnog clana predsjednistva, Zeljke Komsica, to ne treba ni komentarisati, on je najbolji clan kojeg je ova zemlja ikad imala. Gradsko, kulturno dijete, obrazovan a jos nosilac "zlatnog ljiljana". Mislim da, ako se ne budu prepucavali, ovi ljudi nas mogu predstavljati puno bolje od ijednog predsjednistva do sada.haris ubleha wrote:Koje ukidanje RS?edikamedika wrote: Ma sta kazes, Hare vec bjezi od novinara, svjestan da prvo sljedece pitanje ce biti "i gospodine predsjednice, da predjemo sa rijeci na djela, kada cemo ukinuti RS?".![]()
![]()
Prva izjava Lepog Hareta sinoc nakon izbora:
"Mi smo za gradjansku drzavu... ali svjesni smo da ne misle svi tako... moramo se dogovarati..."![]()
![]()
Ja ne cuh da se spominje ukidanje RS...A posto se Srbi i Hrvati ne zele dogovarati o "gradjanskoj drzavi"... zakljucak se sam namece...
Moj problem je sta ce se desiti u skupstinama, kakve koalicije tu idu. Vlada je puno vaznija od predsjednistva. Da li ce ikome pasti na pamet da ponudi vladu strucnjaka????
-
vatra i voda
Ja ne znam ko moze vjerovati Harisu .Samo da spomenem Dejton a toga ima jos hejbet i na pretek .Taj feminizirani tip koji ima glas jednog homoseksualca i stavlja puder na lice nikako ne moze biti opcija za bolju Bosnu.Daj boze .Zena mu i dijete u Turskoj.Yebem ti robiju , u americi se ne bi mogao kandidirati ni za konobara u Bijeloj kuci ako ti je familija u Canadi .GandalfSivi wrote:Ako se pocne ponasati u stilu "mi smo za gradjansku drzavu" a sama recenica "moramo se dogovarati" sugerira da bi mozda i moglo biti tako, onda to i nije tako lose. Mislim koliko god ga ne volio, bolje da je to rekao, nego da je odmah isao nesta kao "sad cu ja odmah ukinuti republiku sumsku". S druge strane cuo sam neke stvari o ovom liku iz SNSD-a i mislim da ce se mnogi iznenaditi kako lik moze biti pozitivan. Mislim poslije Paravca je svako pozitivan, ali ovaj lik je i obrazovan i nije nacionalista uopste, ako ga ko ne provocira. Mogu se mnoge dobre stvari i tiho uraditi. Sto se tice treceg, nelegitimnog a ipak legalnog clana predsjednistva, Zeljke Komsica, to ne treba ni komentarisati, on je najbolji clan kojeg je ova zemlja ikad imala. Gradsko, kulturno dijete, obrazovan a jos nosilac "zlatnog ljiljana". Mislim da, ako se ne budu prepucavali, ovi ljudi nas mogu predstavljati puno bolje od ijednog predsjednistva do sada.haris ubleha wrote:Koje ukidanje RS?edikamedika wrote: Ma sta kazes, Hare vec bjezi od novinara, svjestan da prvo sljedece pitanje ce biti "i gospodine predsjednice, da predjemo sa rijeci na djela, kada cemo ukinuti RS?".![]()
![]()
Prva izjava Lepog Hareta sinoc nakon izbora:
"Mi smo za gradjansku drzavu... ali svjesni smo da ne misle svi tako... moramo se dogovarati..."![]()
![]()
Ja ne cuh da se spominje ukidanje RS...A posto se Srbi i Hrvati ne zele dogovarati o "gradjanskoj drzavi"... zakljucak se sam namece...
Moj problem je sta ce se desiti u skupstinama, kakve koalicije tu idu. Vlada je puno vaznija od predsjednistva. Da li ce ikome pasti na pamet da ponudi vladu strucnjaka????
-
Ali_G
Heheh, to ti je ono pobjednici smo jer cemo umjesto 4 imati 6 predstavnika na nivoima
Samo mi nije jasno zasto su ljudi glasali za SZBiH. Ljudi koji su kod njih bili na listama su mi u najmanju ruku smijesni. Na vrhu liste za Kanton je bio Samir Silajdzic
Samo mi nije jasno zasto su ljudi glasali za SZBiH. Ljudi koji su kod njih bili na listama su mi u najmanju ruku smijesni. Na vrhu liste za Kanton je bio Samir Silajdzic
-
vatra i voda
Ja bi zakonom zabranio svim ljudima koji u familiji nemaju barem jednog clana familije koji je bio u partizanima da se kandidira za bilo kakvu funkciju.Ali_G wrote:Heheh, to ti je ono pobjednici smo jer cemo umjesto 4 imati 6 predstavnika na nivoima![]()
To su sve djeca i potomci ustasa , cetnika i raznih kvinsliga i ljudi koji su sa pendzera gledali ko ce pobijediti .To je tzv peta kolona.Oni kao portiri u zgradi vlade ili predjednistva su jako jako opasni a ne kao vladari .
- GandalfSivi
Evo reko dodik na HRT-u da on nikad nije rekao da ga sarajevo podsjeca na teheran, da je njegova generacija ipak zajedno odrasla, bla bla bla
-
PITARKA_SA
..ali da tako misle mladji narastajiGandalfSivi wrote:Evo reko dodik na HRT-u da on nikad nije rekao da ga sarajevo podsjeca na teheran, da je njegova generacija ipak zajedno odrasla, bla bla bla
- GandalfSivi
Ja ne mislimPITARKA_SA wrote:..ali da tako misle mladji narastajiGandalfSivi wrote:Evo reko dodik na HRT-u da on nikad nije rekao da ga sarajevo podsjeca na teheran, da je njegova generacija ipak zajedno odrasla, bla bla bla
- GandalfSivi
Mislim onaj dio da je Banja Luka samo cetnickaGandalfSivi wrote:Ja ne mislimPITARKA_SA wrote:..ali da tako misle mladji narastajiGandalfSivi wrote:Evo reko dodik na HRT-u da on nikad nije rekao da ga sarajevo podsjeca na teheran, da je njegova generacija ipak zajedno odrasla, bla bla bla
- GandalfSivi
Ne mislim za onaj dio da je Banja Luka samo cetnickaGandalfSivi wrote:Ja ne mislimPITARKA_SA wrote:..ali da tako misle mladji narastajiGandalfSivi wrote:Evo reko dodik na HRT-u da on nikad nije rekao da ga sarajevo podsjeca na teheran, da je njegova generacija ipak zajedno odrasla, bla bla bla
- GandalfSivi
Zbunjen sam, heheheGandalfSivi wrote:Ne mislim za onaj dio da je Banja Luka samo cetnickaGandalfSivi wrote:Ja ne mislimPITARKA_SA wrote: ..ali da tako misle mladji narastaji
-
PITARKA_SA
pa tako je rekao,da maldji narastaji Sarajevo dozivljavaju kao Teheran,a da "druga strana" dozivljava Bl.kao cetnicki grad
-
haris ubleha
Meni ovo izgleda kao da bi se u septembru 2010. mogao ponoviti septembar 2006. godine:GandalfSivi wrote:Ako se pocne ponasati u stilu "mi smo za gradjansku drzavu" a sama recenica "moramo se dogovarati" sugerira da bi mozda i moglo biti tako, onda to i nije tako lose. Mislim koliko god ga ne volio, bolje da je to rekao, nego da je odmah isao nesta kao "sad cu ja odmah ukinuti republiku sumsku".
TV novinar: G. Silajdzicu, kako komentarisete da Vasa stranka nije ispunila nijedno predizborno obecanje?
Lepi Hare: Nismo obecavali... rekli smo radicemo... i radimo...
Last edited by haris ubleha on 02/10/2006 23:37, edited 1 time in total.
-
gavrilo
PITARKA_SA wrote:pa tako je rekao,da maldji narastaji Sarajevo dozivljavaju kao Teheran,a da "druga strana" dozivljava Bl.kao cetnicki grad
sta zakljucujemo? skole treba da organizuju ekskurzije. sarajlije u bl, banjalucani u sarajevo
... kad se onda boro zaljubi u selmu, ili adnan u draganu... mislim da je nepotrebno zavrsiti ovu recenicu
-
Teufik iz Los Angelesa
izvinjavam se ako je vec bilo
al mi je tako simpaticno zvucalo da moram napisat
kako voditelj otvorenog "spusti" ivi hasi jovi bori 
Jovo: Mi ne priznajemo, xx posto hrvata je glasalo za mene bla bla
Voditelj: Dobro gospodine, vas glavni grad je Sarajevo i tamo trazite rjesenje za vase probleme, nije ovdje mjesto

Jovo: Mi ne priznajemo, xx posto hrvata je glasalo za mene bla bla
Voditelj: Dobro gospodine, vas glavni grad je Sarajevo i tamo trazite rjesenje za vase probleme, nije ovdje mjesto
-
PITARKA_SA
jedina pozitivna stvar ovih izbora je Komsic,a tuzna sam sto SDP nije vodeca stranka pa makar u kantonu Sarajevo..mozda sam previse precejenila biracku inteligenciju i njihov vid 
-
Teufik iz Los Angelesa
imal neko podatke o sarajevu? kad su ono citali govorili brojeve kantona
ja pojma nisam imao koji je koji.
-
PITARKA_SA
mislim da je Sarajevo SBH,SDP,SDA...tim redosljedom 
- GandalfSivi
Ponavljam se...Arslan_ wrote:Evo sad na Federalnoj iznijeli dosadasnje rezultate.U Federaciji je stanje ovako:
1.SDA
2.SzaBiH
3.HDZ
4.Koalicija Hrvatsko zajednistvo
5.SDP
Inace je po kantonima prava frtutma.U USK vodi DNZ
Jos jednom, ovo su nepotpuni rezultati, isto kao sto je juce komsic bio bare bare sa ivom mirom jovicem. Evo ti malo nezvanicni rezultati pa se zapitaj onda...
SARAJEVO, MOSTAR - Mogući saziv Predstavničkog doma Parlamentrane skupštine BiH, prema procjenama stranaka na osnovu prvih nezvaničnih rezultata, mogao bi izgledati ovako: SNSD devet poslanika, SDA osam, SDP BiH sedam, Stranka za BiH šest, SDS četiri, PDP jedan, HDZ 1990 dva poslanika, HDZ BiH tri, DNZ jedan, a još jedan mandat mogao bi pripasti nekoj od manjih stranaka koje uspiju da pređu cenzus kada budu poznati konačni rezultati.
-
SherlockHolmes
Pa zasto Vozd prica o "najvise glasova"? Nije valjda poceo vjerovati sopstvenoj supljoj?Arslan_ wrote:Evo sad na Federalnoj iznijeli dosadasnje rezultate.U Federaciji je stanje ovako:
1.SDA
2.SzaBiH
3.HDZ
4.Koalicija Hrvatsko zajednistvo
5.SDP
Inace je po kantonima prava frtutma.U USK vodi DNZ
P.S. Ako cak i "Koalicija Hrvatsko zajednistvo" ima vise glasova, stvarno su i slijepom dokazali da nisu za vodjenje jedne soc-dem stranke.
Last edited by SherlockHolmes on 02/10/2006 23:47, edited 1 time in total.