Re: Razotkrivanje Biblije!
- Njanjavi
#901 Re: Razotkrivanje Biblije!
Isus je bio tajni agent vanzemaljaca 
- Dozer
#902 Re: Razotkrivanje Biblije!
Nista nije iskljuceno 
- Njanjavi
#903 Re: Razotkrivanje Biblije!
Ja sam jarane citajuci ono, zapecaceni dzenetski napitak, ko knjiga o zivotu muhameda.
Citam ja i kontam, kako se opisuju sva ona prividjanja i vizije njemu, sve izvodivo putem napredne tehnologije.
I ono grmlje sto gori i onaj prikaz nekog diva, vise se i ne sjećam, davno sam to cito.
I btw, vanzemaljci nisu vanzemaljci vec ovozemaljci.
Tu su duze od nas
- Dozer
#904 Re: Razotkrivanje Biblije!
Ja mislim da ima svega. I ovozemaljaca puno starijih starijih od nas, i to ne jedna vrsta, kao i gomila vanzemaljaca koji nas posjecuju. Mislim i da smo mi geneticka modifikacija napravljena od strane nekoga od njih, kao i da smo upravo njih smatrali bogovima hiljadama godina unazad. Samo treba povezati par ocitih sitnica, poput one da je bog na nebesima, ili da je bog nesto "spustio", ili indijske "vatrene kocije - Vimane", a onda geoglife, petroglife, kao i hiljade drugih raznih zapisa i slika, i ne treba biti ober genijalac pa skontati sta ili ko su nam oduvijek bog(ovi).Njanjavi wrote: ↑14/01/2025 13:17Ja sam jarane citajuci ono, zapecaceni dzenetski napitak, ko knjiga o zivotu muhameda.
Citam ja i kontam, kako se opisuju sva ona prividjanja i vizije njemu, sve izvodivo putem napredne tehnologije.
I ono grmlje sto gori i onaj prikaz nekog diva, vise se i ne sjećam, davno sam to cito.
I btw, vanzemaljci nisu vanzemaljci vec ovozemaljci.
Tu su duze od nas![]()
Postoje cak zapisi i o tome da se nad planinom i pecinom u kojoj je bio Mojsije pojavila i spustila jarka svjetlost. Haj' ga znaj sta je to bilo tada. Ali, gledajuci danasnje NLO-e, koincidencija u jarkoj svjetlosti je bas indikativna.
- Njanjavi
#905 Re: Razotkrivanje Biblije!
Pravi nlo nema nikakvu jarku svjetlost jarane.
Oni se kriju.
Cim to sljasti, ljudskih je ruku djelo
Oni se kriju.
Cim to sljasti, ljudskih je ruku djelo
- Dozer
#906 Re: Razotkrivanje Biblije!
Upalis IC kameru i ostavis 24h da snima nebo. 
Velike su sanse da ces vidjeti bogove kako se vozaju u spektru koji nase oci ne vide.
Velike su sanse da ces vidjeti bogove kako se vozaju u spektru koji nase oci ne vide.
- -Chesterfield-
#907 Re: Razotkrivanje Biblije!
Konstantinu je bio problem mitraizam jer su vojnici rado ginuli, a car time gubio najhrabrije ljude. U takvim okolnostima najpametnije je bilo zamijeniti vjeru.Dozer wrote: ↑14/01/2025 12:14Ma moze se googlati do besvijesti, ali bukvalno svi zapisi o Isusu dolaze bar 60+ godina nakon njegovog navodnog raspeca, i onda se te price kaleme jedna na drugu jos narednih 200-300 godina.TojoOptics wrote: ↑14/01/2025 10:36Kornelije TacitTruba wrote: ↑14/01/2025 10:14
evo drugog guglam koji mi je poznat
ovaj?
The Roman historian and senator Tacitus referred to Jesus, his execution by Pontius Pilate, and the existence of early Christians in Rome in his final work, Annals (written c. AD 116), book 15, chapter 44.[1]
gore nam daje link na stranicu koja ima astrologiju seksologiju kao izbornike![]()
U svojim Analima XV, 44 (115 god.), navodno opisuje kako je Neron okrivljavao kršćane za požar Rima 64 n.e.
"Ali nikakvo ljudsko sredstvo, ni careva darežljivost, ni pomirni obredi, ne zatomiše javno govorkanje, nego se držalo da je požar naređen. Da stane dakle nakraj tim glasovima, podmetne Neron krivce i stavi na najrafiniranije muke one koji su bili omraženi sa svojih gadosti, a koje prosti narod nazivaše kršćanima. Ime im to dolazi od Krista, koji, za Tiberijeva vladanja, bude pogubljen po naredbi prokuratora Poncija Pilata."
"Oni koji posvjedočiše da su kršćani, odmah su uhićeni, ali prema svjedočenju, optuženo je golemo mnoštvo ljudi, ne toliko na osnovu optužbe o podmetanju požara, koliko zbog mržnje prema cijelom ljudskom rodu."
1.) Tacit upotrebljava titulu Krist kao imenicu - što na grčkom znači Mesija. U rimskih arhivama sigurno nije moglo pisati "Mesija je pogubljen danas ujutro", niti je Tacit mogao čitati vojne arhive, niti je naveo izvore za svoje podatke, niti se u tekstu radi o osobi Isusa, nego o tome u što su kršćani vjerovali.
2.) Niti jedan kršćanski apologet stoljećima poslije nije nikada citirao taj ulomak "Tacitova svjedočanstva" - sve do trenutka kada se, od riječi do riječi, pojavio u pisanjima Sulpicijusa Severusa, prema suvremenicima: "vještog u oponašanju drevnog stila", tek u 5. stoljeću, pomiješan s raznim drugim čudesnim mitovima o svecima!
Progoni koji su nastali nakon požara Rima, ticali su se Židova, kojima je nametnut težak porez, diljem carstva, radi obnove grada. Nije niti čudo da su se bunili i trpjeli teške progone.
U to vrijeme se uopće nisu spominjali nekakvi kršćani u Rimu! Ali kod sumnjivog navoda pripisanog Tacitu, spominju se "golema mnoštva kršćana" u Rimu.
To nije niti prvi niti posljednji slučaj da su kršćanski pisci prepravljali povijest i podlo izokretali patnje drugih naroda, sebi u slavu. Teološki je od presudne važnosti dokazati da su kršćani bili progonjeni i masovno ubijani poradi vjere u njihovog božanskog Spasitelja Isusa, jer im je to posljednja slamka spasa da je ta religija "vjerodostojna".
Nema uopće nekog drugog povijesnog dokaza da je Neron progonio kršćane. Svakako nije bilo "golema mnoštva kršćana" u RImu u to doba oko 60 A.D.). U stvari, pojam "krščanin" nije bio u uobičajenoj uporabi u prvom stoljeću.
Ivančić piše da čak i u crkvenim krugovima postoji sumnja da je to napisao Tacit!
Naime, jedina postojeća kopija njegovih Anala je nastala tek u osmom stoljeću, u doba praznovjernih religijskih fanatika koji su bili spremnai na sve kako bi pridobili sljedbenike!
Možemo zaključiti da jedan njegov, itekako sumnjiv kasniji zapis o tome u što su kršćani vjerovali, nikako ne može biti dokazom povijesnog postojanja Isusa. Pogotovo stoga, jer izvor svojih informacija nije naveo.
Međutim, Ivančić slavodobitno i neosnovano zaključuje odlomak o Tacitu:
"On (Isus) je dakle povijesna osoba, o kojoj se znalo čak i u dalekom Rimu."
To znaci da ni 100 godina nakon njegove navodne smrti/raspeca (a vidjeli smo da neki pisu i da je objesen, a ne razapet) nije bilo nikoga zivog ko je znao istinu. Samo su se prenosile price od usta do usta, a rijetki pismeni su prepisivali stvari prvi put napisane decenijama nakon Isusove navodne smrti.
I pouzdano se zna da su to pisale desetine pisara tokom tih 300-400 godina, koji su brisali, mijenjaali i dodavali svoje licne ideje i vizure.
Kad se sve sabere, oduzme, pomnozi i podijeli, najlogicniji zakljucak je da je krscanstvo izmisljeno kao politicki pokret za borbu protiv Rimljana, pri cemu je Isus uzet kao "predmet" inicijatora, a njegova nekadasnja raja (koje nazivaju sljedbenicima, ali su zapravo bili samo njegovi pajtasi u ilegali) proglaseni su famoznim apostolima. I sve se ovo "gradilo" desetinama i stotinama godina nakon Isusa (ako je uopste i postojao), da bi u nekom momentu Rimljani skontali da ne bi bilo lose preuzeti sve to i na tome izgraditi kontrolu arapskog poluotoka. I eto ga, Rimokatolicka crkva nastade, a centar krscanstva postade Rim, kasnije Vatikan.
Veliki broj bogova je zamijenjen sa tri boga.
U ovom slučaju su svi zadovoljni. Sotona jer ljudi i dalje ne vjeruju u jednog boga. Narod jer i dalje imaju više bogova. Car zbog toga što mu neće ginuti muškarci...
Mitraizam i vojska
Mitraizam je bio popularan među rimskim vojnicima zbog svoje ekskluzivnosti, naglaska na hrabrosti i obećanja spasenja kroz inicijaciju. Kult je vojnicima pružao snažan osjećaj bratstva i moralnih vrijednosti, što ih je činilo spremnima umrijeti za čast i zajednicu. Ipak, mitraizam je imao ograničenja:
Bio je elitistički i isključivo muški kult.
Nije bio otvoren za cijelo društvo, što ga je činilo manje pogodnim za stvaranje šireg jedinstva u Carstvu.
Konstantin i kršćanstvo
Car Konstantin je 313. godine Milanskim ediktom legalizirao kršćanstvo, a kasnije ga i aktivno podržavao. Postoji više razloga zašto je odabrao kršćanstvo kao ključnu religiju:
1. Univerzalnost: Kršćanstvo je bilo dostupno svim slojevima društva, uključujući žene, robove i siromašne, za razliku od mitraizma.
2. Moralna i društvena kontrola: Kršćanstvo je promicalo pokornost vlastima, mir i oprost, što je olakšavalo upravljanje raznolikim carstvom.
3. Očuvanje vlasti: Konstantin je vidio kršćanstvo kao način jačanja svoje vlasti jer se poistovjećivao s Bogom, što je bilo slično kultu cara, ali u blažoj formi.
4. Religijski simbolizam: Kršćanstvo je koristilo univerzalne simbole svjetlosti i pobjede, koji su bili slični mitraizmu, ali s jasnijim fokusom na jednog Boga.
Modifikacija kršćanstva
Mnogi povjesničari vjeruju da je kršćanstvo u vrijeme Konstantina prilagođeno kako bi bilo prihvatljivije Rimljanima:
Uvođenje hijerarhije: Organizacija crkve oponašala je rimsku državnu strukturu.
Preuzimanje poganskih elemenata: Neki poganski običaji i simboli (poput slavljenja Božića u vrijeme zimskog solsticija) integrirani su u kršćanstvo.
Naglasak na jedinstvu: Konstantin je 325. godine sazvao Prvi nicejski sabor kako bi ujedinio različite kršćanske zajednice pod jednom doktrinom i riješio nesuglasice, poput arijanskog spora.
Mitraizam vs. kršćanstvo
Jedan od razloga zašto je mitraizam izgubio značaj bio je taj što je bio previše zatvoren i rigidno vezan za vojsku, dok je kršćanstvo nudilo širu viziju spasenja i zajedništva. Također, kršćanstvo je poticalo spremnost na žrtvovanje, ali na temelju vjere u vječni život i Božju milost, što je bilo privlačno većem broju ljudi.
- Dozer
#908 Re: Razotkrivanje Biblije!
U prevodu, kako i rekoh - osmisljeno na bazi prethodnih stvari, ubaceni novi "elementi" zbog ciljanih razlika, a sve radi kontrole razlicitih masa.
A onda, da bi se ukalupili i oni koji nisu htjeli prihvatiti to novo krscanstvo, pojavljuje se islam. Naravno, opet na istom geografskom prostoru.
A onda, da bi se ukalupili i oni koji nisu htjeli prihvatiti to novo krscanstvo, pojavljuje se islam. Naravno, opet na istom geografskom prostoru.
Last edited by Dozer on 14/01/2025 15:02, edited 1 time in total.
- TojoOptics
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: bicikl
#909 Re: Razotkrivanje Biblije!
Istu ublehu tri puta preprodali. Jezivo koliko su ljudi glupi.
- Dozer
#910 Re: Razotkrivanje Biblije!
Da.... zalosno....
-
swanfilter
#911 Re: Razotkrivanje Biblije!
Nego, ko je to prodao muda pod bubrege da se krezuba masa ukalupi i taj treci put? Ko su ti?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#912 Re: Razotkrivanje Biblije!
Da se vratimo temeljima vjere i sukus novog zavjeta
Raspeti i uskrsli
Ostalo je spamanje
O starom zavjetu bi se dalo raspavljati
Dao sam svohe sumnje ...previse protoka vremena do kristaa premalo do nas
Ali kolega je odgovorio relativnost vremena u bozjim ocima
Raspeti i uskrsli
Ostalo je spamanje
O starom zavjetu bi se dalo raspavljati
Dao sam svohe sumnje ...previse protoka vremena do kristaa premalo do nas
Ali kolega je odgovorio relativnost vremena u bozjim ocima
- Truba
#913 Re: Razotkrivanje Biblije!
neko je gopre postavio pitanje
evo odgovor
U svim dokumentima koji se tiču crkvene hijerarhije
Sabor više puta ističe vjersku istinu i činjenicu da je Isus Krist
ustanovio Zbor dvanaestorice apostola kojima je povjerio trostruku
zadaću: poučavanja, ravnanja i posvećenja (na pr. UR, 2c). A između
Dvanaestorice, izabrao je jednoga, Petra-Sumina, kojega je postavio
glavom Zbora i ključarom Crkve svoje, povjeravajući mu napose dvostruku
cjelovitu prednjačku službu u Crkvi: službu nauke i uprave.
Usporedno s trostrukom zadaćom apostola Sabor postavlja trostruku vezu
zajedništva kojom se obilježuje punina spasenja kakvu je Krist želio
dati svojoj Crkvi. Lumen Gentium ističe: »Potpuno se uključuju u društvo
Crkve oni koji, imajući Kristov Duh, potpuno primaju njezinu organizaciju
i sva sredstva spasenja u njoj ustanovljena i njezinu se vidljivom
ustrojstvu združuju s Kristom koji njom upravlja po Vrhovnom
Svećeniku i biskupima, naime vezama ispovijedanja vjere, sakramenata
i crkvene uprave i zajednice« (LG, 14).
vjerojatno ovo nije bilo dovoljno razvijeno u prvim danima kršćanstva ali smisao je isti
12 ima zadaću
1 im je vodja
evo odgovor
U svim dokumentima koji se tiču crkvene hijerarhije
Sabor više puta ističe vjersku istinu i činjenicu da je Isus Krist
ustanovio Zbor dvanaestorice apostola kojima je povjerio trostruku
zadaću: poučavanja, ravnanja i posvećenja (na pr. UR, 2c). A između
Dvanaestorice, izabrao je jednoga, Petra-Sumina, kojega je postavio
glavom Zbora i ključarom Crkve svoje, povjeravajući mu napose dvostruku
cjelovitu prednjačku službu u Crkvi: službu nauke i uprave.
Usporedno s trostrukom zadaćom apostola Sabor postavlja trostruku vezu
zajedništva kojom se obilježuje punina spasenja kakvu je Krist želio
dati svojoj Crkvi. Lumen Gentium ističe: »Potpuno se uključuju u društvo
Crkve oni koji, imajući Kristov Duh, potpuno primaju njezinu organizaciju
i sva sredstva spasenja u njoj ustanovljena i njezinu se vidljivom
ustrojstvu združuju s Kristom koji njom upravlja po Vrhovnom
Svećeniku i biskupima, naime vezama ispovijedanja vjere, sakramenata
i crkvene uprave i zajednice« (LG, 14).
vjerojatno ovo nije bilo dovoljno razvijeno u prvim danima kršćanstva ali smisao je isti
12 ima zadaću
1 im je vodja
-
teodati
#914 Re: Razotkrivanje Biblije!
Nema nikakve 3 božanske osobe u Bibliji, daj citat ak ima, ajde.
- Truba
#915 Re: Razotkrivanje Biblije!
Nema ni prostor vremena pa smaras
- Truba
#916 Re: Razotkrivanje Biblije!
I dok se molio, rastvori se nebo, siđe na nj Duh Sveti u tjelesnom obličju, poput goluba, a glas se s neba zaori: 'Ti si Sin moj, Ljubljeni! U tebi mi sva milina!' (Lk 3,21-22)
Jedan se krsti
Jedan silazi
Jedan je ostao gore
1 +1+1 =3
Temelj krscanstva
Krsititi = krscani = krscanstvo
Il sto bi forumas klixa rekao hrscani
Jedan se krsti
Jedan silazi
Jedan je ostao gore
1 +1+1 =3
Temelj krscanstva
- -Chesterfield-
#917 Re: Razotkrivanje Biblije!
Zar nije logičnije 1x1x1=1Truba wrote: ↑17/01/2025 20:37 I dok se molio, rastvori se nebo, siđe na nj Duh Sveti u tjelesnom obličju, poput goluba, a glas se s neba zaori: 'Ti si Sin moj, Ljubljeni! U tebi mi sva milina!' (Lk 3,21-22)
Jedan se krsti
Jedan silazi
Jedan je ostao gore
1 +1+1 =3
Temelj krscanstva
-
teodati
#918 Re: Razotkrivanje Biblije!
I gdje tu piše da su to neke tri osobe, jel shvaćaš da kada nešto tvrdiš iz Biblije da to moraš onda dokazati i nekim citatom, konkretno.Truba wrote: ↑17/01/2025 20:37 I dok se molio, rastvori se nebo, siđe na nj Duh Sveti u tjelesnom obličju, poput goluba, a glas se s neba zaori: 'Ti si Sin moj, Ljubljeni! U tebi mi sva milina!' (Lk 3,21-22)
Jedan se krsti
Jedan silazi
Jedan je ostao gore
1 +1+1 =3
Temelj krscanstva
Svatko zna da se radi o Ocu i Sinu i Duhu Svetomu, ali TKO ili ŠTO su oni konkretno, jedan po jedan, to treba objasniti.
Ako se nešto nabraja, ne znači da se radi o istome, dakle u ovom slučaju o osobama, može biti tu svašta u pitanju. Ja mogu reći da vas sve pozdravljam u ime Trumpa, Amerike i NATO saveza, ali to ne znači da sam mislio na neke tri jednake osobe, je tako?
Ne postoji citat u Bibliji koji objašnjava TKO su Otac i Sin i Duh Sveti, zato i kršćani ne vjeruju svi u isto, upravo u suprotnom vjeruju, međutim po Bibliji je sasvim jasno TKO su zapravo Otac i Sin i Duh Sveti, a to na žalost nije otkrila do danas nijedna kršćanska crkva, nego se još uvijek propovijedaju bajke o tome koje su ljudi izmislili, nekoliko stotina godina poslije Krista.
Tako da ako se baš želi razotkriti Biblija, prvo treba objasniti TKO su zapravo Otac, Sin i Duh Sveti po Bibliji, pa onda ići dalje, inače se pričaju laži o tome a ne što zbilja piše, e da!
Last edited by teodati on 18/01/2025 14:52, edited 1 time in total.
-
teodati
-
teodati
#920 Re: Razotkrivanje Biblije!
Što se tiče odgovora na pitanje tko su zapravo Otac, Sin i Duh Sveti po Bibliji, pošto sam zbilja najdetaljnije proučio cijelu Bibliju, tvrdim da ni oni koji vjeruju u Trojstvo, u neke tri jednake vječne osobe (poput Katolika, Pravoslavaca, Protestanata i drugih), ali isto tako i oni koji vjeruju da je Otac neko osobno vječno biće, a Sin nije vječan (poput recimo Jehovinih svjedoka i drugih), nisu razumjeli što zapravo u Bibliji piše, a zbilja piše ovo:
Otac-Vječno NEOSOBNO biće (nije neka osoba, nitko nikada nije to vidio niti neće, beskonačno je i uzrok svega postojećeg).
Sin-Prvo rođeno biće u našem prostor-vremenu, koje je omogućilo rađanje svih ostalih živih bića, od početka do kraja trajanja naše cijele dimenzije.
Duh Sveti-MNOŠTVO prvih živih bića koja su izmislila materiju, koja daju život materiji, i koja održavaju cijeli naš svemir da postoji.
Eto, to piše u Bibliji, nije da je isto kako se to danas propovijeda, e da!
Otac-Vječno NEOSOBNO biće (nije neka osoba, nitko nikada nije to vidio niti neće, beskonačno je i uzrok svega postojećeg).
Sin-Prvo rođeno biće u našem prostor-vremenu, koje je omogućilo rađanje svih ostalih živih bića, od početka do kraja trajanja naše cijele dimenzije.
Duh Sveti-MNOŠTVO prvih živih bića koja su izmislila materiju, koja daju život materiji, i koja održavaju cijeli naš svemir da postoji.
Eto, to piše u Bibliji, nije da je isto kako se to danas propovijeda, e da!
- Truba
#921 Re: Razotkrivanje Biblije!
Nije to tako ti si to pogreso shvatio zbog predznanja
Zato je zup.vjeronauk od prvog osnovne
Zato je zup.vjeronauk od prvog osnovne
-
teodati
#922 Re: Razotkrivanje Biblije!
Jok, shvatio sam ja Bibliju i te kako, zato i znam objasniti SVE iz Biblije, a ne pričati vjeronaučne BAJKE o Bibliji, dok ti vjeruješ u ono što su te kao maloga učili, je tako?
Nisi se nikada pitao a što ako su te krivo učili?
Počni se pitati, jer istina o svima nama je mnogo drugačija nego ove bajke koje su te učili od malena, samo prijateljski kažem, ipak je prava istina najvažnija, a ne u što tko vjeruje.
- Truba
#923 Re: Razotkrivanje Biblije!
Nisam ja mogao ici na vjeronauk ko mali jer je bio komunizam. Tek sam s 14 god krenuo to je ipak veliko dijete
Ali neke stvari se moraju prihvatit otvorenim srcem
Medju njima su zasto smo na svijetu i sto je PT
Ali neke stvari se moraju prihvatit otvorenim srcem
Medju njima su zasto smo na svijetu i sto je PT
-
teodati
#924 Re: Razotkrivanje Biblije!
Nema veze s koliko godina ideš na vjeronauk, pričaju ti iste stvari a koje u Bibliji ne postoje, u tome je problem, zato svatko po svome to tumači, a istina o tome samo je jedna.
Najbolje da svatko sam cijelu Bibliju prouči, pa će onda znati što zbilja piše a što je izmišljeno.
Samo za to treba jako puno vremena.
- Truba
#925 Re: Razotkrivanje Biblije!
Ja sam na frumu biljezio citanje od pocetka do kraja
Mog bi iskopati taj topik samo mrsko mi
Svaki dan 3 4 str
Mog bi iskopati taj topik samo mrsko mi
Svaki dan 3 4 str