Iskustva sa koronavirusom

Moderator: O'zone

Locked
ovo_malo_duse

#901 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by ovo_malo_duse »

Ali_G wrote: 03/11/2020 11:23
ovo_malo_duse wrote: 03/11/2020 08:47
boshniak wrote: 03/11/2020 08:11

Pijem probiotik par sati poslije sumameda, nemam problema sa probavom, stolica je uredna, samo jak nagon na povraćanje. Koliko je trajala tvoja terapija sumameda, meni su napisali na receptu 3 tablete, i rekli da javim ako osjetim pogoršanje simptoma, jer nisu znali ni da li sam pozitivan. Ja sam kupio dva pakla sumameda i popio cetvrtu tabletu jutros. Nemam više nikakvih simptoma osim malo začepljenog nosa, ne bih da idem ponovo na pregled, osjećam se dobro, i ako možda nisam pozitivan rizikujem da dole pokupim. Mislim da poslije ove četvrte neću piti više.
Ja sam popio 2 ture....prvo 5 dana 500 mg. I nakon 3 dana kad sam prestao piti ponovo poceo osjecat " jezu" naku u tjelu, slabost u misicima i povremeno suh kasalj. Nazvao docu. i odmah me stavili na drugu turu, jos 5 dana. Nakon 3 dana druge ture sam osjetio olakasanje... Ali ja sam imao upale na oba plucna krila.. Imao sam pregled u prosli petak. Pluca cista. Uzeli su mi krv i imaju neke cudne rezultate .CPR broj 2. Svi parametri u normali osim ovih nakih sto su kao niski jer ih organizam potrosi u lupanju sa virusom.

Ali povecano zeljezo u krvi, iako se smanjuje jos uvjek povecano. Na prvom testu je bilo 3x normalnom nivou, sad se spustilo na 1,8 x normalni nivo i sumnjaju da ima veze sa tabletama i puno C vitamina.
Uglavnom sam ok. Mjesec dana i osjecam se haman kao prije ovog sranja...
Poviseno zeljezo je najvjerovatnije povezano sa povecanim vrijednostima feritina koji raste kod infekcija. Treba malo duze vremena da se sve vrati u normalu.
Nema veze sa vitaminom c
Ima itekako...Limunade i voce + C vitamin suplement ...Izgleda da sam unosio puno vise nego je trebalo
Vitamin C is one of the most important nutrients for the body. Also known as ascorbic acid, Vitamin C is needed for growth, development and repair of body tissues. This water-soluble vitamin helps in many body functions including formation of collagen, strengthening the immune system, speeding up wound healing and maintaining cartilage, bones, teeth, etc. Along with these functions, Vitamin C is important for the body to absorb iron. Daily recommended intake of Vitamin C for adults is 65 to 90 mg. However, intake of Vitamin C beyond a certain extent can cause some side effects like digestive problems and iron accumulation in the body.
Ali_G

#902 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Ali_G »

Vitamin C pomaze apsorpciju zeljeza unijetog hranom. U situaciji covid pozitivnog pacijenta sa upalom pluca je vjerovatnija veza povisenog feritina, a ne suplementacije.
Cinjenica da vrijednosti padaju nakon upale dodatno govore tome u prilog.
sumirprimus

#903 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by sumirprimus »

je li neko imao od simptoma tezak i produktivan kasalj a bez gubitka mirisa i okusa?
ninjahepek

#904 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by ninjahepek »

EmirTr wrote: 03/11/2020 08:51 Ne znam spadam li službeno među pretile ili debele ali imam nekih 115 kg na 173 cm i ja sebe smatram debelim... kada sam ležao u bolnici znam da je doktorica kao vrlo važno, izdvojeno mimo ostalih pitanja o ostalom stanju, pitala da li redovno koristim lijekove za visok pritisak ( ja ih ne koristim ), tako da u svakom slučaju taj podatak koji si naveo o redovnoj terapiji je doktorima vrlo bitan... ali kao što sam već više puta napomenuo, pozitiva i optimizam u glavi je vrlo bitna stavka u ovim situacijama... Da ne ponavljam link, ako nisi do sada pogledao, imaš moj video o svakom danu pod ovom bolešću i u bolnici i u kući, pa možeš pogledati...
Nemoj me bolan prepadati, taman sam počeo razmišljati da ću možda sve ovo i preživjeti kad ono doktori, bolnica, pritisak... :lol: :skoljka:

Elem, drago mi je da si živ i zdrav, hvala ti na preporuci, potražiti ću video i pogledati. :thumbup: :-D
madner

#905 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by madner »

Imao sam par scena iz Monti Phytona, nisu bas znali sta da rade sa mnom. Dom Zdravlja me salje u Covid ambulantu da nastavim terapiju, njih strah da sam jos pozitivan. Ovi iz Covid ambulante me jednom primili i rekli da vise ne dolazim, da ne fasujem bezveze Covid opet. :D

Uglavnom, put pacijenta nije bas najbolje definisan ni kada se izadje.

Trebao bi slikati pluca da se vide posljedice, vidim da na temi imamo strucnjake, ako bi htjeli pogledati? :D
Ali_G

#906 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Ali_G »

Jesul te testirali prije izlaska? Ako si negativan najbolje otidji privatno. Tu ces najbrze zavrsiti, plus ocitanje isti dan.
Mada, ako si negativan trazi da te tvoj ljekar posalje pulmologu u DZ. Tu se narucis za termin, na dan termina ide snimak, pregled, ocitanje i zakljucak.
madner

#907 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by madner »

Nisu, ali su napisali da sam ok. Plus ukinuta mi je izolacija.

Tako da planiram do Dz.
Ali_G

#908 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Ali_G »

Onda tvoja porodicna treba da ti posalje uputnicu za pulmologa. Tu dobijes termin, tad je slikanje i pregled. Nek te ne iznenadi ako ne bude potpuna regresija. Ne mora znaciti da su to oziljci
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#909 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by dr.gog »

Ali_G wrote: 03/11/2020 11:46 Vitamin C pomaze apsorpciju zeljeza unijetog hranom. U situaciji covid pozitivnog pacijenta sa upalom pluca je vjerovatnija veza povisenog feritina, a ne suplementacije.
Cinjenica da vrijednosti padaju nakon upale dodatno govore tome u prilog.
:thumbup:
Svicko

#910 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Svicko »

ovo_malo_duse wrote: 03/11/2020 11:38
Ali_G wrote: 03/11/2020 11:23
ovo_malo_duse wrote: 03/11/2020 08:47

Ja sam popio 2 ture....prvo 5 dana 500 mg. I nakon 3 dana kad sam prestao piti ponovo poceo osjecat " jezu" naku u tjelu, slabost u misicima i povremeno suh kasalj. Nazvao docu. i odmah me stavili na drugu turu, jos 5 dana. Nakon 3 dana druge ture sam osjetio olakasanje... Ali ja sam imao upale na oba plucna krila.. Imao sam pregled u prosli petak. Pluca cista. Uzeli su mi krv i imaju neke cudne rezultate .CPR broj 2. Svi parametri u normali osim ovih nakih sto su kao niski jer ih organizam potrosi u lupanju sa virusom.

Ali povecano zeljezo u krvi, iako se smanjuje jos uvjek povecano. Na prvom testu je bilo 3x normalnom nivou, sad se spustilo na 1,8 x normalni nivo i sumnjaju da ima veze sa tabletama i puno C vitamina.
Uglavnom sam ok. Mjesec dana i osjecam se haman kao prije ovog sranja...
Poviseno zeljezo je najvjerovatnije povezano sa povecanim vrijednostima feritina koji raste kod infekcija. Treba malo duze vremena da se sve vrati u normalu.
Nema veze sa vitaminom c
Ima itekako...Limunade i voce + C vitamin suplement ...Izgleda da sam unosio puno vise nego je trebalo
Vitamin C is one of the most important nutrients for the body. Also known as ascorbic acid, Vitamin C is needed for growth, development and repair of body tissues. This water-soluble vitamin helps in many body functions including formation of collagen, strengthening the immune system, speeding up wound healing and maintaining cartilage, bones, teeth, etc. Along with these functions, Vitamin C is important for the body to absorb iron. Daily recommended intake of Vitamin C for adults is 65 to 90 mg. However, intake of Vitamin C beyond a certain extent can cause some side effects like digestive problems and iron accumulation in the body.

kako su onda preporučene ove C vitamin tablete od 1000 mg ako je dnevna potreba 65-90 mg? :D
ovo_malo_duse

#911 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by ovo_malo_duse »

Ne znam drug nit sam doktor a i ne pravim se pametan. Meni doktorka kazala ja vama prenio.
Naravno malo i tetka Google da vidim jeli istina i ovo mi izbacilo ja prenio.
Ja jesam biberio sa c vitaminom, ako pogledas moj post dok sam bio bolestan svaki dan bokal- 2 limunade i u jedan obavezno sumuci c vitamin 1000_a. . E sad jesam li unisio vise nego potrebno vjerovatno jesam.
Al jebiga kad me spucalo dobro pa nisam po 3 ubacivao. :lol: :lol: :lol: .
clowerine

#912 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by clowerine »

Razliku pravi bioraspoloživost vitamina C. Pošto je vitamin C topiv u vodi, ''obični'' oblik vitamina C koji skoro svi koriste ne može proći kroz ćelijsku membranu i njegova bioraspoloživost je niska, svega 20% se apsorbuje u sistemsku cirkulaciju. Zbog toga se javljaju probavne smetnje kod visokih koncentracija, organizam ga ne može iskoristiti. S druge strane, postoji liposomalni oblik vitamina C, kojem se dodaju nosači fosfolipidi, koji imaju sličnu strukturu kao ćelijske membrane i na taj način omogućuju prolazak vitamina C unutar same ćelije, te je bioraspoloživost ovog oblika iznad 80%. Ovaj oblik jeste dosta skuplji, ali je učinkovitiji i skoro da ne postoji opasnost od nuspojava u obliku probavnih smetnji kod većih količina koje se preporučuju u infektivnim stanjima.
zubi

#913 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by zubi »

clowerine wrote: 03/11/2020 21:32 Razliku pravi bioraspoloživost vitamina C. Pošto je vitamin C topiv u vodi, ''obični'' oblik vitamina C koji skoro svi koriste ne može proći kroz ćelijsku membranu i njegova bioraspoloživost je niska, svega 20% se apsorbuje u sistemsku cirkulaciju. Zbog toga se javljaju probavne smetnje kod visokih koncentracija, organizam ga ne može iskoristiti. S druge strane, postoji liposomalni oblik vitamina C, kojem se dodaju nosači fosfolipidi, koji imaju sličnu strukturu kao ćelijske membrane i na taj način omogućuju prolazak vitamina C unutar same ćelije, te je bioraspoloživost ovog oblika iznad 80%. Ovaj oblik jeste dosta skuplji, ali je učinkovitiji i skoro da ne postoji opasnost od nuspojava u obliku probavnih smetnji kod većih količina koje se preporučuju u infektivnim stanjima.
Ko npr? Koji je to C vitamin, kojeg proizvodjaca?
clowerine

#914 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by clowerine »

zubi wrote: 03/11/2020 22:00
clowerine wrote: 03/11/2020 21:32 Razliku pravi bioraspoloživost vitamina C. Pošto je vitamin C topiv u vodi, ''obični'' oblik vitamina C koji skoro svi koriste ne može proći kroz ćelijsku membranu i njegova bioraspoloživost je niska, svega 20% se apsorbuje u sistemsku cirkulaciju. Zbog toga se javljaju probavne smetnje kod visokih koncentracija, organizam ga ne može iskoristiti. S druge strane, postoji liposomalni oblik vitamina C, kojem se dodaju nosači fosfolipidi, koji imaju sličnu strukturu kao ćelijske membrane i na taj način omogućuju prolazak vitamina C unutar same ćelije, te je bioraspoloživost ovog oblika iznad 80%. Ovaj oblik jeste dosta skuplji, ali je učinkovitiji i skoro da ne postoji opasnost od nuspojava u obliku probavnih smetnji kod većih količina koje se preporučuju u infektivnim stanjima.
Ekolife Natura bi trebao biti dostupan u većini apoteka, cijena je oko 40 KM. Solaray je skuplji, mislim da je oko 80 KM 100 kapsula. Vidio sam i na olx-u da neko iz Sarajeva prodaje dr. Mercola vitamin C od 1000 mg, 60 kapsula 50 KM.
zubi

#915 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by zubi »

clowerine wrote: 03/11/2020 22:13
zubi wrote: 03/11/2020 22:00
Ekolife Natura bi trebao biti dostupan u većini apoteka, cijena je oko 40 KM. Solaray je skuplji, mislim da je oko 80 KM 100 kapsula. Vidio sam i na olx-u da neko iz Sarajeva prodaje dr. Mercola vitamin C od 1000 mg, 60 kapsula 50 KM.
Kona__

#916 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Kona__ »

Definitivno put pacijenta cirkus, organizacija DZ Stari grad i Vrazova još veći.. Dakle meni je rečeno 13. dan kontrola prije izlaska iz izolacije, imala sam i upalu pluča i dobila antibiotike, završila sa tim, dobro se osjećam zadnjih 7 dana.
Treba ih zvati za elektronsku uputnicu za covid ambulantu, međutim niko se ne javlja, bukvalno preko stotinu poziva dva dana, na kraju ode druga osoba za mene u DZ da traži i čeka uputnicu. To potraje neka dva sata.. U Vrazovoj red ispred covid ambulante niti ko ulazi niti izlazi satima, u redu su svi koji imaju ikakve veze sa koronom.
Četiri sata čekanja, izlazi žena oko 16:00 koja kaže da je tu od 10 ujutro :shock: doktorica izlazi da kaže da ne mogu sviju primiti jer im i sistem nešto pada ili šta već, međutim niko naravno ne odustaje, pogotovo kad smo čuli ni ujutro kad dođeš da nije bolja situacija.
Nakon neka četiri sata + stižem na red ide opet rtg pluča i kks, i kažu mi da ujutro zovem porodičnog da mi pročita nalaze i da me evidentiraju za izlazak iz izolacije.
Uglavnom već dva dana zovem porodičnog niko se ne javlja, sinoć mi se javila sestra da kaže da nema doktorice pa da zovem ujutro, nisam još ni zaključila bolovanje..
Dodatno nikad me niko nije kontaktirao, provjerio poštujem li izolaciju, bukvalno ništa, nisam dobila ni rješenje o izolacijii...
@ovo_malo_duse kako ti je amidža?
Naslovnica

#917 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Naslovnica »

Sinoć 37.5 pa išla gore-dole, jutros mi bilo hladno ispod 2 ćebeta ali nisam imao temperaturu.
Sada 37.8.
Drmno sam 2 Panadol extra.
:-)
Muškarci su poznati po tome kako podnose temperaturu, pogotovu ovi ugodno popunjeni.
Ako se ne budem javljao iduće hefte možete me obići na Podhrastovima. 8-)
geralt

#918 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by geralt »

Zena i ja smo konacno dobili pozitivan rezultat testa, 5 dana nakon uradjenog testa i 2 dana nakon prestanka simptoma (u mom slucaju, zena jos kaslje). Test sada za mene vise nema nikakve vrijednosti osim informativne, da znam da sam prebolovao ovo sranje. Mislim da to sada komotno mogu reci, jer mi je danas 10. dan od prve pojave simptoma, te 13. dan od kontakta sa zarazenima.

Od simptoma sam prvo dva dana imao temperaturu koja nije prelazila 37.8, te generalnu malaksalost i bolove u misicima koji su me pratili jos nekoliko dana nakon prestanka temperature. Najgori simptom mi se pojavio cetvrtog dana - povremeno bih osjetio "stezanje" u prsima, praceno vrtoglavicom u glavi, lupanjem srca i nestankom daha, te suzenjem nosnih disajnih puteva. To bi trajalo izuzetno neprijatnih 15-20 minuta, pa bi me popustilo, i tako povremeno naredna 3-4 dana. RTG pluca uradjen cetvrtog dana mi je bio "cist", ali ga planiram ponoviti kad izadjem iz izolacije.

Od terapije pijem standardne dodatke za imunitet, Aspirin protect, med od kadulje u velikim kolicinama, Paracetamol za snizavanje temperature dok sam je imao, te dvije kutije Sumameda koje su mi telefonski prepisali kao preventivu.

Sto se tice iskustva sa doktorima, prvo moram pohvaliti medicinsko osoblje i u domovima zdravlja i u covid ambulanti da su stvarno profesionalni i da daju sve od sebe, iako se na njima vidi da "padaju" od umora. No, organizacija na tom prvom nivou koji svi Covid pacijenti moraju proci je ocajna. Telefonske linije ambulanti su preopterecene, i cesto mi je trebalo po dva sata da dodjem do doktorice porodicne medicine. Redovi za pregled u Saraj polju su ogromni, i nije mi jasno da se nije moglo organizovati da i u Omer Maslicu bude druga Covid ambulanta koja ce pokrivati Novo Sarajevo. Takodjer nedostaje neko ko ce odrzavati red i ograniciti broj ljudi u cekaonici - ljudi su nervozni, i par puta je skoro doslo do fizickog obracuna sa onima koji su isli "preko reda".

Izolacija je lose organizovana, jer mi je policija rekla jedan datum isteka izolacije, a doktorica drugi, dok zenu jos nisu provjeravali. Niko me nista nije pitao za kontakte koje sam imao. Jos uvijek nisam dobio nikakvo zvanicno rjesenje o izolaciji, a dodatnu konfuziju unosi jucerasnja informacija o skracenju trajanja izolacije za koju ne znam da li se na mene odnosi. Svakako se nisam planirao nigdje kretati prije vikenda. Taman imam vremena da isplaniram gdje cu slaviti Novu Godinu sa novostecenim imunitetom :D
laik1981

#919 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by laik1981 »

geralt wrote: 04/11/2020 10:23 Zena i ja smo konacno dobili pozitivan rezultat testa, 5 dana nakon uradjenog testa i 2 dana nakon prestanka simptoma (u mom slucaju, zena jos kaslje). Test sada za mene vise nema nikakve vrijednosti osim informativne, da znam da sam prebolovao ovo sranje. Mislim da to sada komotno mogu reci, jer mi je danas 10. dan od prve pojave simptoma, te 13. dan od kontakta sa zarazenima.

Od simptoma sam prvo dva dana imao temperaturu koja nije prelazila 37.8, te generalnu malaksalost i bolove u misicima koji su me pratili jos nekoliko dana nakon prestanka temperature. Najgori simptom mi se pojavio cetvrtog dana - povremeno bih osjetio "stezanje" u prsima, praceno vrtoglavicom u glavi, lupanjem srca i nestankom daha, te suzenjem nosnih disajnih puteva. To bi trajalo izuzetno neprijatnih 15-20 minuta, pa bi me popustilo, i tako povremeno naredna 3-4 dana. RTG pluca uradjen cetvrtog dana mi je bio "cist", ali ga planiram ponoviti kad izadjem iz izolacije.

Od terapije pijem standardne dodatke za imunitet, Aspirin protect, med od kadulje u velikim kolicinama, Paracetamol za snizavanje temperature dok sam je imao, te dvije kutije Sumameda koje su mi telefonski prepisali kao preventivu.

Sto se tice iskustva sa doktorima, prvo moram pohvaliti medicinsko osoblje i u domovima zdravlja i u covid ambulanti da su stvarno profesionalni i da daju sve od sebe, iako se na njima vidi da "padaju" od umora. No, organizacija na tom prvom nivou koji svi Covid pacijenti moraju proci je ocajna. Telefonske linije ambulanti su preopterecene, i cesto mi je trebalo po dva sata da dodjem do doktorice porodicne medicine. Redovi za pregled u Saraj polju su ogromni, i nije mi jasno da se nije moglo organizovati da i u Omer Maslicu bude druga Covid ambulanta koja ce pokrivati Novo Sarajevo. Takodjer nedostaje neko ko ce odrzavati red i ograniciti broj ljudi u cekaonici - ljudi su nervozni, i par puta je skoro doslo do fizickog obracuna sa onima koji su isli "preko reda".

Izolacija je lose organizovana, jer mi je policija rekla jedan datum isteka izolacije, a doktorica drugi, dok zenu jos nisu provjeravali. Niko me nista nije pitao za kontakte koje sam imao. Jos uvijek nisam dobio nikakvo zvanicno rjesenje o izolaciji, a dodatnu konfuziju unosi jucerasnja informacija o skracenju trajanja izolacije za koju ne znam da li se na mene odnosi. Svakako se nisam planirao nigdje kretati prije vikenda. Taman imam vremena da isplaniram gdje cu slaviti Novu Godinu sa novostecenim imunitetom :D
Ima covid ambulanta u Omeri Maslicu. Drago mi je da ste dobro. Testiranje u 90% slucajeva kod nas i ima cisto informativni karakter. Za mnoge pacijente protokoli i jesu puno opasnija okolnost od samog virusa. Cesto do te mjere da se kasno pocne sa lijecenjem i ugrozi neciji zivot. Da ne govorimo o velikim sansama za sirenje virusa upravo u tim redovima pred ambulantama..
geralt

#920 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by geralt »

laik1981 wrote: 04/11/2020 10:29 Ima covid ambulanta u Omeri Maslicu. Drago mi je da ste dobro. Testiranje u 90% slucajeva kod nas i ima cisto informativni karakter. Za mnoge pacijente protokoli i jesu puno opasnija okolnost od samog virusa. Cesto do te mjere da se kasno pocne sa lijecenjem i ugrozi neciji zivot. Da ne govorimo o velikim sansama za sirenje virusa upravo u tim redovima pred ambulantama..
U Omer Maslicu su mi samo uradili test, dok sam za pregled morao ici u Saraj Polje, iako pripadam Novom Sarajevu.
laik1981

#921 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by laik1981 »

geralt wrote: 04/11/2020 10:37
laik1981 wrote: 04/11/2020 10:29 Ima covid ambulanta u Omeri Maslicu. Drago mi je da ste dobro. Testiranje u 90% slucajeva kod nas i ima cisto informativni karakter. Za mnoge pacijente protokoli i jesu puno opasnija okolnost od samog virusa. Cesto do te mjere da se kasno pocne sa lijecenjem i ugrozi neciji zivot. Da ne govorimo o velikim sansama za sirenje virusa upravo u tim redovima pred ambulantama..
U Omer Maslicu su mi samo uradili test, dok sam za pregled morao ici u Saraj Polje, iako pripadam Novom Sarajevu.
Nisam to znao. Znam da im je s ledja tamo covid ambulanta i da rade od 8-12. Mislio sam da tu i pegled obave.
Naslovnica

#922 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Naslovnica »

Ima li ko privatno da radi oko COVID-19, da me pregleda i propiše Sumamed ako treba?!
zubi

#923 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by zubi »

Naslovnica wrote: 04/11/2020 10:42 Ima li ko privatno da radi oko COVID-19, da me pregleda i propiše Sumamed ako treba?!
Al Tawil.
Naslovnica

#924 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Naslovnica »

zubi wrote: 04/11/2020 10:55
Naslovnica wrote: 04/11/2020 10:42 Ima li ko privatno da radi oko COVID-19, da me pregleda i propiše Sumamed ako treba?!
Al Tawil.
HVALA!
ovo_malo_duse

#925 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by ovo_malo_duse »

Kona__ wrote: 04/11/2020 09:02 Definitivno put pacijenta cirkus, organizacija DZ Stari grad i Vrazova još veći.. Dakle meni je rečeno 13. dan kontrola prije izlaska iz izolacije, imala sam i upalu pluča i dobila antibiotike, završila sa tim, dobro se osjećam zadnjih 7 dana.
Treba ih zvati za elektronsku uputnicu za covid ambulantu, međutim niko se ne javlja, bukvalno preko stotinu poziva dva dana, na kraju ode druga osoba za mene u DZ da traži i čeka uputnicu. To potraje neka dva sata.. U Vrazovoj red ispred covid ambulante niti ko ulazi niti izlazi satima, u redu su svi koji imaju ikakve veze sa koronom.
Četiri sata čekanja, izlazi žena oko 16:00 koja kaže da je tu od 10 ujutro :shock: doktorica izlazi da kaže da ne mogu sviju primiti jer im i sistem nešto pada ili šta već, međutim niko naravno ne odustaje, pogotovo kad smo čuli ni ujutro kad dođeš da nije bolja situacija.
Nakon neka četiri sata + stižem na red ide opet rtg pluča i kks, i kažu mi da ujutro zovem porodičnog da mi pročita nalaze i da me evidentiraju za izlazak iz izolacije.
Uglavnom već dva dana zovem porodičnog niko se ne javlja, sinoć mi se javila sestra da kaže da nema doktorice pa da zovem ujutro, nisam još ni zaključila bolovanje..
Dodatno nikad me niko nije kontaktirao, provjerio poštujem li izolaciju, bukvalno ništa, nisam dobila ni rješenje o izolacijii...
@ovo_malo_duse kako ti je amidža?
Stanje isto do sinoc , jutros nemam jos informacija., uspjeli su kako kazu za zivot bitne parametre stabilizovat, pocelo je biti nesto tekucine u kateteru, jos uvjek vrlo malo ali u to je nesto.
Nadamo se. eto. Test uradjen definitvno corona et.
Hvala na pitanju...
Locked