Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
das auto

#901 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by das auto »

skupljac_zeljeza wrote:
das auto wrote:Kada Mujo iz cetnckog logora Omarska i Manjaca ili okupirane Janje i Bijeljine preko Crvenog kriza zavrsi u Svedskoj on je pobjegao. A kada Dino razguli iz opkoljenog ali slobodnog i neokupiranog Sarajeva on je otisao na Euro song i vratio se poslije rata. Izgubio pamcenje pa nije put za nazad.A bio je u bolnici jadnik. Dajte ljudi prestanite vrijedjati ljudsku intieligenciju.
i Davorin je bio na Euro songu u irskoj i vratio se za par dana.Hrvatski carnik ih jebavao do maximuma a Davorin nije htio pokazati hrtsku putovnicu nego se solidarisao sa ostalom ekipom koja je imala bosanske pasose. To je pricao Kemal Monteno a ja mislim da Ismeta Dervoz takodje bila tu. To je COVJEK I GROMADA da zaplaces a oni meni Dino. Ma daj bolan
Ova tema je više potrošena pa prije nego pređem na ovu o Čevljanovićima, koliko god se vi hejteri trudili jedno morate priznati da Bosna ne bi imala šmek kakav ima bez Dine. Između svašta nešto i on je po čemu je Bosna prepoznatljiva u regionu.
po onom smijesnom odijelu :) ko klaun je izgledao.da zavrsim. Neka je on meni ziv hiljadu godina u rahatluku i neka napravi jos 1000 koncerta.
Neka vise nikad ne zapjeva,, gdje sam bio ja kada je bilo najteze,, jer ni ja nikog ne pitam gdje je bio on. To nije pristojno.
I neka se ne stidi svojih pjesama o vinu i pijanstvu jer SDA je prolazna steta i kuga bas kao i smrdljivi Dodik a ljubav i Bosna su vjecni.
Zivio Rock N Roll i Blouse.U zdravlje. Ovdje jos pivu nisu zabranili :)
kazokazo

#902 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by kazokazo »

broj dva wrote:
kazokazo wrote:
ExNihilo wrote:To što neko ide na koncert, i što trpa Dini lovu u džep, fakat me boli qrz. Ali ne mogu da pojmim da postoje ljudi se ozbiljno upinju da objasne kako je frajer neki respektabilan umjetnik ili šta već.

Pa lik je dokazano najveći plagijator u historiji umjetnosti našeg govornog područja, a možda i šire. Njegova "umjetnost" je estetski škart, koji može isplivati samo i jedino u umjetnički poharanoj zemlji, koja ne mari za kulturu "ni koliko je prašine pod noktom", i koju u širokom luku zaobilazi svaki, ali ama baš svaki, iole spomena vrijedan muzičar na planeti koju zovemo Zemlja.

Slušao se Merlin i u Yugi, ali se znalo šta su njegovi dometi. Neka vrsta pandana Plavom orkestru, sa sladunjavim pjesmicama kojima se bare emocijama zaglupljene tinejdžerke. I to je to.

Danas ga predstavljaju ko bosanskog Aristotela, bokte. Bosanska kurčina.
Ma ok niti slusam lika niti bi mu isao na koncert ali kad ga uporedis sa ostalima Ex yu zvijezdama ipak je ozbiljnija pojava ...

Ko je po tebi respektabilan pop umjetnik iz Bivse jugoslavije ?
-----------
Josipa Lisac
Ok Slazem se .. Josipa Lisac doduse ona je pjevacica nije autor ali ok ...
Arteta

#903 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Arteta »

Pop muzika nije umjetnost, to je biznis i to dobar biznis, zato se i zove pop, tu ne postoji dobar ili los, postoji samo ko je popularniji,
zateznistub

#904 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by zateznistub »

das auto wrote:
po onom smijesnom odijelu :) ko klaun je izgledao.da zavrsim. Neka je on meni ziv hiljadu godina u rahatluku i neka napravi jos 1000 koncerta.
Neka vise nikad ne zapjeva,, gdje sam bio ja kada je bilo najteze,, jer ni ja nikog ne pitam gdje je bio on. To nije pristojno.
I neka se ne stidi svojih pjesama o vinu i pijanstvu jer SDA je prolazna steta i kuga bas kao i smrdljivi Dodik a ljubav i Bosna su vjecni.
Konstantno vrijeđas covjeka, vjerujem nista lično nema u svemu tome, pa me žarko itersuje:

-deder svoj stajling

-deder sta si ti napravio

-deder bilo sta po cemo si bolji od bilo koga?
das auto

#905 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by das auto »

zateznistub wrote:
das auto wrote:
Konstantno vrijeđas covjeka, vjerujem nista lično nema u svemu tome, pa me žarko itersuje:

-deder svoj stajling

nikad nisam nikoga pitao,, gdje si bio TI? kada je bilo najteze,,to je jako nepristojno.
on je to mene pitao.
nisam puno napravio u zivotu i nisam bolji ni od koga.
sta vise.gori sam.od tebe prvog.
pozdrav
drag_gost

#906 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by drag_gost »

zateznistub wrote:
das auto wrote:

-deder svoj stajling

Sta te ima interesovati sta pise mutant koji se registrovao prije 3 dana i ostavio vecinu postova o Dini? Svima je jasno kakav je to profil. Ignorisi budalu i ne hrani ga njegovom zlobom, samim tim sto je takav on je vec svoje dobio.
zateznistub

#907 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by zateznistub »

drag_gost wrote:
zateznistub wrote:
das auto wrote:

-deder svoj stajling

Sta te ima interesovati sta pise mutant koji se registrovao prije 3 dana i ostavio vecinu postova o Dini? Svima je jasno kakav je to profil. Ignorisi budalu i ne hrani ga njegovom zlobom, samim tim sto je takav on je vec svoje dobio.
Jasno!
Jolpaz

#908 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Jolpaz »

starii wrote:dobar komentar je dala arijana saracevic
Image

Pravo dobar, dama uhljebljena u ono smece od federalne televizije koje se raspada,solidarise se sa budjetskim kolegama.Bila nekad dobar novinar, sada propala alkoholicarka koja se gubi u vremenu i prostoru.
Nema veze sto ce masa ljudi biti isplacena od prihoda koncerta, sto ce se porez platiti od kojeg i ona prima platu bitno je da se iskoristi prilika da dama objavi da je ziva.

U Hrvatskoj postoji dobar izraz za ovakve koji zive od budgeta, UHLJEBI...

Arijana, odhebi u skokovima :run:
Lakat Jebić

#909 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Lakat Jebić »

das auto wrote:
Ja bi mu dao dvije planine i tri jezera i cijeli Neum da samo zapjeva onu ,, vino toci u po noci umjesto tuge ,, i tako pljune SDA - u u lice.Ali to ocekivati od Dine je domen SF filmova.Prije ce Bora Corba prouciti bismallah.
Umjetnici i intelektualci moraju biti savjest drustva a korektiv i mora vladajucoj oligarhiji koja nas unistava materijlno i duhovno.Nasi politicari i nasi vjerski sluzbenici narodu obecavaju rajske vrtove na onom svijetu dok oni uzivaju sve blagodati ovozemaljske.Tifa i Davorin Popovic i Mirza Delibasici Izet Sarajlic i jos mnogi drugi su primjer kakav stav covjek i umjetnik u Sarajevu treba da ima u odnosu na novokomponovane demokrate.Zbog toga je Edo Majka dinu uporedio sa Thomsonom.
mozel "kelner vino na toci da pijane oce...."? posto je tu pjevao. doduse mozda je u bora corba u medjuvremenu primio islam, i insallah sehidio u siriji
das auto

#910 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by das auto »

Zatezni zub

Dino M je javna licnost.Ja nisam.Na njemu lezi ogromna odgovornost.Ja sta god da radim i govorim to ostaje izmedju cetri zida mog stana i par kavdrata jedne kafane gdje poslije posla svracam na pivu.On se mora odmaketi od politike i vjere.On nama namece standrade SDA I IVZ.
To ne smije raditi jedan umjetnik. Smije, doduse, ali onda mora trpiti kritike i ovo sto se pise.To je cijena.Ista je stvar sa Corbom i Thosonom i onim Skorom. Ja mu dajem prijateljski savjet. Odjebi SDA i IVZ ( budi vjernik privatno i skruseno a ne javno) jer ce te istorija pamtiti kao umjetnika. Ako ne odjebes ovu politiku iz svoje avlije istorija ce te pamtiti kao rezimskog muzicara kakav je vec spomenuti Skoro i Thompson. U ostalom... :zzzz:
das auto

#911 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by das auto »

Lakat Jebić wrote:
das auto wrote:
Ja bi mu dao dvije planine i tri jezera i cijeli Neum da samo zapjeva onu ,, vino toci u po noci umjesto tuge ,, i tako pljune SDA - u u lice.Ali to ocekivati od Dine je domen SF filmova.Prije ce Bora Corba prouciti bismallah.
Umjetnici i intelektualci moraju biti savjest drustva a korektiv i mora vladajucoj oligarhiji koja nas unistava materijlno i duhovno.Nasi politicari i nasi vjerski sluzbenici narodu obecavaju rajske vrtove na onom svijetu dok oni uzivaju sve blagodati ovozemaljske.Tifa i Davorin Popovic i Mirza Delibasici Izet Sarajlic i jos mnogi drugi su primjer kakav stav covjek i umjetnik u Sarajevu treba da ima u odnosu na novokomponovane demokrate.Zbog toga je Edo Majka dinu uporedio sa Thomsonom.
mozel "kelner vino na toci da pijane oce...."? posto je tu pjevao. doduse mozda je u bora corba u medjuvremenu primio islam, i insallah sehidio u siriji
:lol: dobar si fakat
Ljakan

#912 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Ljakan »

das auto wrote:
zateznistub wrote:
das auto wrote:

-deder svoj stajling

nikad nisam nikoga pitao,, gdje si bio TI? kada je bilo najteze,,to je jako nepristojno.
on je to mene pitao.
nisam puno napravio u zivotu i nisam bolji ni od koga.
sta vise.gori sam.od tebe prvog.
pozdrav
Sta mu se imas pravdat pravo si smjesan,sve da si niko i nista ko je on da mu se dokazujes?
das auto

#913 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by das auto »

Jolpaz wrote:
starii wrote:dobar komentar je dala arijana saracevic
Image

Pravo dobar, dama uhljebljena u ono smece od federalne televizije koje se raspada,solidarise se sa budjetskim kolegama.Bila nekad dobar novinar, sada propala alkoholicarka koja se gubi u vremenu i prostoru.
Nema veze sto ce masa ljudi biti isplacena od prihoda koncerta, sto ce se porez platiti od kojeg i ona prima platu bitno je da se iskoristi prilika da dama objavi da je ziva.
U Hrvatskoj postoji dobar izraz za ovakve koji zive od budgeta, UHLJEBI...
Arijana, odhebi u skokovima :run:

zar nisu Ukrusi :-D
Lakat Jebić

#914 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Lakat Jebić »

normalno da sam dobar, posebno jer ne baljezgam gluposti, tu i tamo neka typo greska se omakne
diason

#915 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by diason »

Evo sad najnoviji hejt je da su putevi bili zakrceni, Arijana S.H. kaze, nije mogla do porodilista proci, i ako prodje na kraju, better isao sat vremena kroz guzvu.Svijet ga kune, proklinje.
Pa ja se sad pitam, sta bi bilo da neka svjetska zvijezda dodje na Kosevo npr. Rolingstonsi, Mejdeni, Metalika...
Jel mislite da ne bi bilo guzve, zastoja, i da li bi ovolike napade vrsili i na njih, ili je to samo zbog ovog laznog vjernika sto je htio prije cugnut, pa prestao, sto na jahti svojoj garant manekenke voda, a nama pricu prica da se samo sa suprugom voza.
Sarajevo kao i ostatak drzave ima veoma losu infrastrukturu, lose puteve.Sarajevo ima losiji ulaz u grad nego cak i neki manji gradovi u BiH.Sudar kad se desi na Kobiljoj, pola grada bude odsjeceno.Da li je i zato "plagijator gremlin" kriv?
zateznistub

#916 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by zateznistub »

Ljakan wrote: Sta mu se imas pravdat pravo si smjesan,sve da si niko i nista ko je on da mu se dokazujes?
Tebi samo nedostaje "se"

i kompletna ličnost!
das auto

#917 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by das auto »

Sta mu se imas pravdat pravo si smjesan,sve da si niko i nista ko je on da mu se dokazujes?
ima tu ironije i skromnosti.
ja imam nick name.ovo je virtualni svijet.
ja mogu napisati da sam kardio hirurg u Oslu i maneken u Torinu.Onaj ko vjeruje u to neka vjeruje i u ono prvo.
Niti sam niko niti sam netko.
Trudim se biti covjek.
Ljakan

#918 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Ljakan »

zateznistub wrote:
Ljakan wrote: Sta mu se imas pravdat pravo si smjesan,sve da si niko i nista ko je on da mu se dokazujes?
Tebi samo nedostaje "se"

i kompletna ličnost!
Pa bolan ko tvoje misljenje ne djeli samo ga nesto kudis,kritikujes :lol:
Fakat, sto se smatras dovoljno velikim da ti ovde bilo ko polaze racune?To ako ti prolazi u tvojoj avliji svaka cast al dalje od svoje avlije nije realno istu stvar da ocekujes.
dezurni_ucenik

#919 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by dezurni_ucenik »

KatarinaKosaca wrote:
das auto wrote:U _ kost

To sam nasao na klixu na naslovnoj stranici gdje su komentari. Nemam link niti ga imam namjeru traziti.Ja nisam lazov niti imam bilo sta protiv bilo koga. Ali covjek koji je prvom prilikom zbriso iz Sarajeva( poslije par mjeseci) danas ima hit ,, gdje si bio Ti, kada je bilo najteze,,
Samo ga to diskvalificira kao covjeka.Ceci je prodao pjesmu u sred rata. Sramota.Sto je izbacio sve pjesme gdje se spominje vino i pijanstvo? On nikoga ne obavezuje na bilo kakav link.

Zašto je Đorđe Balašević u sred rata pisao pjesmu Sarajevu bez muzike, a istovremeno pričao viceve na koncertima "Pričaju dva SDA-ovca"?
Prvi put cujem za ovo. Ja koliko znam, a mozda i grijesim, Balas nije svirao tokom rata. Ali nisam siguran...

Recimo, Rambo Amadeus je objasnio kad je bio Beogradu tokom rata, pa rekao "Dok u Sarajevu padaju granate, vi ovdje svirate". Bio je negdje clip na Youtube ali ne mogu da pronadjem.

Ne treba zaboraviti ni pokojnu Sonju Savic koja je u decembru 1995.godine dosla da obidje Sarajevo.
Ljakan

#920 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Ljakan »

das auto wrote:
ja mogu napisati da sam kardio hirurg u Oslu i maneken u Torinu.Onaj ko vjeruje u to neka vjeruje i u ono prvo.
Trudim se biti covjek.
Imas pravo na svoje misljenje a to sto drugi misli da si los jer ne djelis njihovo misljenje je njihov hendikep ne tvoj.Samo ti pleti sto ti je na umu mani se umisljenih forumasa. :wink:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#921 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by KatarinaKosaca »

spreca wrote:
U_kost wrote:Čovjek je trgovac, ima robu koju nudi, kome se sviđa stane pogleda, upita za cijenu, ako odgovara kupi, ako mu se ne sviđa produži dalje. Tu priča završava.

A pričati o njegovo kvazi inteligenciji, spominjati mu djecu, ženu, familiju fakat je za povraćanja.

Našem narodu (i familiji in general) valjaš samo kad je varijanta: "jadan on, napao ga galopirajući karcinom" ili "jadan on, nema za kifle".
:thumbup: kod nas je samo ako marku vise imas od mene onda te nemogu ocima gledati...a najradije bi da si bijeda pa da ti dajem milostinju i da mi se klanjas i zahvaljujes...eto takvi smo ti mi
Ili kako bi (opet Meša) rekao.. U Bosni ako imaš nesreću da imaš jedan centimetar više od prosjeka.......

Ipak, mislim, da se ovdje radi o nečem drugom. DM je bio jasno opredjeljen za stranu u ratu, bilo u Sarajevu ili Barceloni, da nije tako ne bi imao toliki otpor nacionalista u Srbiji za koncert u Beogradu. Da je bio negdje gdje i Halid ili Haris, a to je ne-zna-se-gdje, bio bio dobar i "legenda". Neće niti jednog logoraša pogoditi pjesma "Gdje si bio kad je bilo najteže", ali hoće onog ko je pobjegao, a koji istovremeno Dini Merlinu kao spočitava bijeg...pa koji supli standardi :jbt:

I nevjerovatno je, laže se i kakvo je vrijeme i da se nebo otvorilo :D , govori se da je bolje biti dezerter nego šehid (jeste), a onda se istovremeno spočitava da je navodno rat proveo vani, a onda se govori da je ovdje bio ratni režimlija... Paradoks do paradoksa. I onda "mudri" status Arijane Saračević (za ratni angažman ženi kapa dolje, hrabra i profesionalna), da je Dino Merlin kriv za gužvu u saobraćaju :-) :-). On je, dakle, trebao da sredi sve da ne bude gužve :D
velikibrnjo

#922 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by velikibrnjo »

arijana se ovdje maksimalno izblamirala
jadni policajac radi za dzba
ma hajde molim te, a 99% upravo tih drotova prima platu a ne radi nista
jadnik morao stajati na suncu I regulisati saobracaj

koja patetika
sta je slijedece
nisam bio na koncertu, nisu me mogli natjerat sad mi zao bem ga
Latte

#923 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Latte »

raja sinoc na merlinu,danas raja na koridi,sutra raja na Bazenima a hejteri svaki dan za racunarom
zateznistub

#924 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by zateznistub »

Ljakan wrote:
zateznistub wrote:
Tebi samo nedostaje "se"

i kompletna ličnost!
Pa bolan ko tvoje misljenje ne djeli samo ga nesto kudis,kritikujes :lol:
Fakat, sto se smatras dovoljno velikim da ti ovde bilo ko polaze racune?To ako ti prolazi u tvojoj avliji svaka cast al dalje od svoje avlije nije realno istu stvar da ocekujes.
Apsolutno netacno.
Itekako ima postova i forumasa koji ne dijele moje mišljenje i uopste ih ne citiram jer smatram da imaju pravo pogotovo, glede i unatoć, njihovog znanja o temi o kojoj pisu!

Ali par vas fenomena medicinske naravi ću da mezim koliko god da tema traje!

Zasto?

Zato sto veze nemate ni o Merlinu ni o muzici
das auto

#925 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by das auto »

Ljakan wrote:
das auto wrote:
Trudim se biti covjek.
Imas pravo na svoje misljenje a to sto drugi misli da si los jer ne djelis njihovo misljenje je njihov hendikep ne tvoj.Samo ti pleti sto ti je na umu mani se umisljenih forumasa. :wink:
opet ti kazem.forum je mjesto gdje bi se ljudi trebali malo zayebavati, opustiti.Javne licnosti su podlozne kritici i hvali.
Zivimo u doba interneta.
Ja sam zasticen dok god ne krsim pravila foruma ili ne dao bog zakona.
Cijeli zivot se trudim da sacuvam obraz.Kolika je snaga mog karaktera. U tim gabaritima djelujem.
Borim se za porodicu.
Naravno da nisam toliko glup da pricam o svom privatnom zivotu na forumu.
Zato sam i napisao to sto sam napisao.
Niti sam duzan niti sam tema.
tema je jedna javna licnost.
Posto javne licnosti uticu na zivotne, kulturne sfere i svojim stavovima formiraju dio javnog mnijenja tako i za shodno nalazim da nesto reknem.Napisem.Kao sto je razlog svakog rata novac tako je razlog mog piskaranja na forumu neizmjerna ljubav prema Bosni i bosanskom narodu.
Koliko god nevjerojatno zvucalo ja na ovoj temi pisem samo i jedino zato sto volim Bosnu i bosanski narod . Dino je samo usput naletio.On je potpuno nebitan za mene. Ja da imam milijardu ja bi mu je dao, samo da nas postedi SDA posasti.
Post Reply