KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#901 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

commendatore wrote:najgore je sto je balkanomongoloidni podguznik fasciniran njemackom ovom njemackim onim - a bagra sve digla jeftinom tj dzabnom radnom snagom

moj dido rahmetli je isao na prisilni rad u njemacku citav rat u nekoj tvornici proveo do dolaska amera.....

jedino sto su naucili je kako terorisat subordinatne saradnike pa su velepoznati u svijetu kao vrhunski menadzeri...... al to im je izgleda u krvi :lol:
budala , al stas daju ljudi kredite i donacije(mi im lijepi pa daju) :lol:

ma dobro je reko miroljub : satanisti :lol: :lol:

Image

:skoljka:
Ned071

#902 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Ned071 »

Sve ista bagra... Ford ubio 4 radnika na prvu naznaku strajka
commendatore

#903 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by commendatore »

amar1994 wrote:
commendatore wrote:najgore je sto je balkanomongoloidni podguznik fasciniran njemackom ovom njemackim onim - a bagra sve digla jeftinom tj dzabnom radnom snagom

moj dido rahmetli je isao na prisilni rad u njemacku citav rat u nekoj tvornici proveo do dolaska amera.....

jedino sto su naucili je kako terorisat subordinatne saradnike pa su velepoznati u svijetu kao vrhunski menadzeri...... al to im je izgleda u krvi :lol:
budala , al stas daju ljudi kredite i donacije(mi im lijepi pa daju) :lol:

ma dobro je reko miroljub : satanisti :lol: :lol:

Image

:skoljka:
evo sve pošteno alaami - vako je i bošnjo škupljo bogaCstvo pa bio nepošten.... doduše jes jebiga imamo mi Fekalibegovice....

Image
amar1994

#904 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

Ned071 wrote:Sve ista bagra... Ford ubio 4 radnika na prvu naznaku strajka
Pa i on je antisemit bio :lol:
amar1994

#905 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

commendatore wrote:
evo sve pošteno alaami - vako je i bošnjo škupljo bogaCstvo pa bio nepošten.... doduše jes jebiga imamo mi Fekalibegovice....

Image
:lol: :lol: :lol: :bih:
commendatore

#906 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by commendatore »

amar1994 wrote:
commendatore wrote:

Image
:lol: :lol: :lol: :bih:
e a kad se prica o postenom radu tipa pranje guzica i ciscenje veceova - e onda dolazi na red izrugivanje takvim ljudima od istih ovakvih uhljupa koji glume puritance i vaze o nepostenju ......

tragedija neslucenih razmjera
Nadzornik

#907 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Hyundai je 1998., kupnjom Kije,dosao u posjed tehnologije kompaktnog terenca,preciznije SUV-a C-segmenta (danas im 'tepaju' - crossover).
Hm,interesantno... 8)

Malo poredjenja nije na odmet.

Prvo mjesto pripada,kome,ko je Sampion...Ado,ma ne,Kia Sportage... :D

Image
Nadzornik

#908 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Ned071 wrote:Jel to ovaj korejanac zavrsio fugovanje pa tipka u koloni?

Fugovanje gotovo,300 evra u dzep,pun tank u Sportage,dvije steke marlbora i jedan dzeki i jos ostalo 100 evra.... :thumbup:
Lijepo je ovdje samo se mnogo radi,majku mu... :D
Sutra opet,uh,imace para hadzija i za sitnu raju.... :bih:
Nadzornik

#909 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

ado-šampion wrote: Kakav samo pametnjakovic moras biti da se hvalis sto si dobacio do Austrije. :-) Pa jesil makar u Becu ili si u Grazu ili Linzu? :D
Sto tebi volim da odgovori,pa to je nevjerovatno,bas si mi prirastao za srce... :D

U Salzburgu sam,ima ovdje jedan lijep most bas pored KIA Servisa,navrati jednom da ti ga pokazem... :-D
Profil za pisanje

#910 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Profil za pisanje »

ado-šampion wrote:
amar1994 wrote:
ado-šampion wrote:Da Kia pobjeduje testove ne bi bilo korumpirano ali ovako jeste.

Buraz VW mozda ne pravi najbolja auta ali za Kije su to i dalje AUTA. I ja nisam vlasnik VWa nit ih posebno volim, dapace. Golf je auto za taj Sportage, vrlo realno gledajuci. Doduse uglavnom je i skuplji tako da je to realno.
ma sve pet , samo imaju propusta , na jednom se zale 340-350l gepek mali , na golfu 350l dobar :D :D

i lazu da osoba od 190 moze sjest nazad , ne ne moze jer sam probao :thumbup:
Oni uvijek malo naginju na svoju autoindustriju i tu nema nista tajno. Mnoge te stvari na testovima su vrlo mjerljive. Subjektivnost je nesto sasvim drugo, eto ti tvrdis da pozadi u Golfu nema mjesta, ja tvrdim da se pozadi u Golfovima jedinim relativno ugodno osjecam u toj klasi sa svojih 188 i dugim nogama, a sjeo sam u vecinu. Osim te subjektivne ocjene prostora takodjer postoji i objektivna ocjena koja se uzima iz mjerenja.

ADACu nisu osnovna djelatnost testovi i nagrade nego pomoc na cesti, i ADAC svake godine svojim intervencijama spasi zivota i zivota. ADAC ima izmedju 500 i 1000 zaposlenih. I onda neko iz neke vukojebine u kojoj su apsolutno svi koji su na bilo kojoj funkciji korumpirani dodje i popljuje ADAC i zove cijelu ogranizaciju pa i zemlju korumpiranom, jer su tamo neki pojedinci uzeli mito i nastimali neko beznacajno dodjeljivanje nagrade ili izvrnuli neko smetlje na testu.
Nije pljuvanje nego činjenica. Ovo je organizovano obmanjivanje potrošača koji cijene ADAC čije nagrade znatno utječu na našu svijest o kvaliteti auta i proizvodjaca.
Njihove nagrade sigurno nisu beznačajane. Kako nepromišljena izjava.
Ovo je korupcija u velikom stilu. Kriminal. A ko zna sta je prije sve prolazilo. Kome leži njemački ima Der Spiegel 32/2017 o dieselgate i dogovorima oko software.

Nije njemačka korumpirana ali nisu sva njihova auta superiorna. Oni su odlično tržište i nabolja je situacija kada se njima prodaje zbog broja stanovnika i kupovne moći. Tehnološki jaz u proizvodnju auta je sve manji a njemci su svjesni toga. Nije to više kao nekad.

I samo jos jedna stvar. Koliko se moraš inferiorno osjećati i izjaviti da ti je domovina vukojebina a da su Švabe Herrenvolk samo zbog simpatije prema njihovim autima. Nevjerovatno.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#911 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by mali_milojica »

ado-šampion wrote:
mali_milojica wrote: Pa malo varaju na izduvnim gasovima,pa se malo DE proizvodjaci kamiona udruzuju u kartele i Scania (inace u vlasnistvu VW) popije kaznu od 900 mil €,a ostalima opale svima zajedno 3 miliarde kazne, a tek im se istrazuje udruzivanje u kartele (Mercedes,BMW,VW) kada su auta u pitanju i popit ce opet kaznu. VW najvecu jer su ga ostali odali i saradjuju sa vlastima da bi svoju guzicu spasili. Ma gdje ce Svabo varati,ne bi on nikad :D :-)
VW nisu odali ostali, nego su se sami odali, prvo, a drugo, upravo suprotno, VW je da spasi guzicu i ublazi kaznu objelodanio to da su se oni konsultovali s drugim i da su i drugi isto radili, tako je i pocela prica oko kartela.

Hoces da diskutujes o stvarima o kojim ni bazne stvari ne znas kako treba nego crpis polu-informacije iz raznih portalcica i foruma koji ocito ne znaju ni cestito prevesi.
Nije govno,nego se pas posro.
Lazu,varaju,namjestaju,potkupljuju. Sve becka skola :D
Nadzornik

#912 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

mali_milojica wrote: Nije govno,nego se pas posro.
Lazu,varaju,namjestaju,potkupljuju. Sve becka skola :D
Evro vrti gdje burgija nece... :D
Evrici lete ki´ mecava... :-D
commendatore

#913 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by commendatore »

Profil za pisanje wrote:
I samo jos jedna stvar. Koliko se moraš inferiorno osjećati i izjaviti da ti je domovina vukojebina a da su Švabe Herrenvolk samo zbog simpatije prema njihovim autima. Nevjerovatno.
ausgezeichnet :lol: :mrgreen: :thumbup: :izet:
madner

#914 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by madner »

Tehnoloski jaz je veci nego prije, samo toliko ljudi ovdje kasne za trendovima da nisu svjesni puno razlika.
Profil za pisanje

#915 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Profil za pisanje »

madner wrote:Tehnoloski jaz je veci nego prije, samo toliko ljudi ovdje kasne za trendovima da nisu svjesni puno razlika.
Možda će biti za 10-15 godina ako njemci kroz godine stečeni akumulirani kapital ulože na pravi način.
Autonomna vožnja, međusobno povezana auta, alternativni pogoni i sl. Mada su nosioci tih tehnologija i dobavljači kao Continental i Bosch koji svoju tehnologiju prodaju svima.

Trenutnu sportage nudi lane keeping ass održava auto u traci na autoputu, detekciju mrtvog ugla, svjetla duga kratka se automatski pale i gase itd. Nije to baš samo golo auto više.

Opel je u svom odjelu za razvoj prije preuzimanja od PSA imao oko 7700 zaposlenih i opet nisu opstali. Sada ih je oko 80.

Ako na tržištu ima mjesta za Opel, Seat, Renault i Škoda sigurno ima i za Kia koja nudi više. Za njima sigurno tehnološki ne zaostaju.
madner

#916 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by madner »

Profil za pisanje wrote:
madner wrote:Tehnoloski jaz je veci nego prije, samo toliko ljudi ovdje kasne za trendovima da nisu svjesni puno razlika.
Možda će biti za 10-15 godina ako njemci kroz godine stečeni akumulirani kapital ulože na pravi način.
Autonomna vožnja, međusobno povezana auta, alternativni pogoni i sl. Mada su nosioci tih tehnologija i dobavljači kao Continental i Bosch koji svoju tehnologiju prodaju svima.

Trenutnu sportage nudi lane keeping ass održava auto u traci na autoputu, detekciju mrtvog ugla, svjetla duga kratka se automatski pale i gase itd. Nije to baš samo golo auto više.

Opel je u svom odjelu za razvoj prije preuzimanja od PSA imao oko 7700 zaposlenih i opet nisu opstali. Sada ih je oko 80.

Ako na tržištu ima mjesta za Opel, Seat, Renault i Škoda sigurno ima i za Kia koja nudi više. Za njima sigurno tehnološki ne zaostaju.
Kasne 10 godina za Renolom i VW. Naravno da ima mjesta, neko mora prodavati jeftinu bofl robu. Samo svi znamo da je to kopija, jeftina i zastarjela.

PSA je preuzela Opela prije dva mjeseca, jos niko nije odpusten.
Opel je namjerno pravio gubitke, jer je tako odgovaralo GMu. Prikazu troskove razvoja u Opelu, profit vrate kroz Buick.
citroen xm

#917 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by citroen xm »

Kad mi neko počne hvaliti švabe, prosere me momentalno. Ta govna su se davno pokazala, a pokazuju se i danas. Kakava je to stoka tek se vidi kada dođu u neke zemlje sa nižim standardom gdje se mogu bahato ponašati. TAda do izražaja dođe sva njihova kultura.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#918 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by konektovan »

citroen xm wrote:Kad mi neko počne hvaliti švabe, prosere me momentalno. Ta govna su se davno pokazala, a pokazuju se i danas. Kakava je to stoka tek se vidi kada dođu u neke zemlje sa nižim standardom gdje se mogu bahato ponašati. TAda do izražaja dođe sva njihova kultura.
Nemojte generalizovati, ima i finih svaba. :mrgreen:
Nadzornik

#919 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

madner wrote: Kasne 10 godina za Renolom i VW. Naravno da ima mjesta, neko mora prodavati jeftinu bofl robu. Samo svi znamo da je to kopija, jeftina i zastarjela.
Eh koliko je samo Ruski T-34 spalio Njemackih Tigrova u Kurskoj tenkovskoj bitci.... :D

Njemacka tehnologija za njemacke auto puteve a kad sidju malo sa puta u blato mora ih Ruska Lada Niva izvlaciti.... :-)

Nemoj samo ti o tehnologiji,majke ti.
Sjeverna Koreja,potpuno blokirana zemlja pravi atomske bombe i interkontinentalne rakete a sta mislis sta im rade braca
u Juznoj Koreji,njima je samo nebo granica.
Nadzornik

#920 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

De bolan sto se provaljujes,Sportage GT kosta 90 hiljda KM a on prica o tehnoloskom jazu.
Pa ko bi dao 45 hiljada evra za zastarjelu tehnologiju.
Mozda oni ludi milioneri koji kupe za 1-2 milona evra nekog starog porschea ili mercedesa iz 1929 godine i drze ga u garazi i glancaju
po cijeli dan... :-)
madner

#921 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by madner »

Nadzornik wrote:
madner wrote: Kasne 10 godina za Renolom i VW. Naravno da ima mjesta, neko mora prodavati jeftinu bofl robu. Samo svi znamo da je to kopija, jeftina i zastarjela.
Eh koliko je samo Ruski T-34 spalio Njemackih Tigrova u Kurskoj tenkovskoj bitci.... :D

Njemacka tehnologija za njemacke auto puteve a kad sidju malo sa puta u blato mora ih Ruska Lada Niva izvlaciti.... :-)

Nemoj samo ti o tehnologiji,majke ti.
Sjeverna Koreja,potpuno blokirana zemlja pravi atomske bombe i interkontinentalne rakete a sta mislis sta im rade braca
u Juznoj Koreji,njima je samo nebo granica.
Osim u propagandnim filmovima, vrlo malo. Mada je Tigrova bilo jako malo, a T34 jako puno. Od 2500 njemackih tenkova, tek je bilo 200 tigrova. I opet su gubici bili 5:1, u korist Njemaca.

Auto je za autoputa, za pored puta imas Unimoga i G klasu.

Hvalis se stvarima koje su Svabe bukvalno izmislile. Ljudi napravili V2 1944.
madner

#922 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by madner »

Nadzornik wrote:
De bolan sto se provaljujes,Sportage GT kosta 90 hiljda KM a on prica o tehnoloskom jazu.
Pa ko bi dao 45 hiljada evra za zastarjelu tehnologiju.
Mozda oni ludi milioneri koji kupe za 1-2 milona evra nekog starog porschea ili mercedesa iz 1929 godine i drze ga u garazi i glancaju
po cijeli dan... :-)
Nije ni meni jasno. Nadam se da je tehnoloska nepismenost, da li si ti znao da kupujes drugorazrednu robu?
Nadzornik

#923 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

madner wrote:
Eh kad su Staljinove orgulje to jest kacuse przile njemce, V2 nije bio ni u planu.
Nadzornik

#924 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

madner wrote:
Nije ni meni jasno. Nadam se da je tehnoloska nepismenost, da li si ti znao da kupujes drugorazrednu robu?
Pa zasta ti mene smatras,za nekog neobrazovanog seljaka.
Da sam seljak kupio bih sebi X6,cetiri godine star sa 150 hiljada kilometra i sad bi kontao kako za njega kupiti
zimske gume i felne koje kostaju 3-4 hiljade evra... :-)
Kupio sam novo auto,halo,novo i za pare koje sam za njega platio dobio sam najbolje sto se nudi na auto trzistu u tom cijenovnom razredu.
madner

#925 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by madner »

Nadzornik wrote:
madner wrote:
Eh kad su Staljinove orgulje to jest kacuse przile njemce, V2 nije bio ni u planu.
Poredis V2 i kacuse? :D
Pravili su i Kinezi prije 900 godina raketice.
Post Reply