Preustroj Federacije BiH

Locked
matematicar_teski

#901 Re: Preustroj Federacije BiH

Post by matematicar_teski »

palermo wrote:
cyprus wrote: Ja polazim od činjenice da Dodik i Čović šta god učinili i na glavu se nasadili ne mogu dovesti do disolucije države... Ali ovaj matematičar i slični njemu itekako mogu, samo trebaju dostići kritičnu masu... Dakle, oni me daleko više brinu nego Čović i Dodik... Dodik, a možda i Čović, i igraju baš na ovo izazivanje radikalizma kod Bošnjaka...
Zaboravi, nećeš da razumiješ,ili jednostavno ne razumiješ.
ja volim bosnu i bosnjake,sta je tu problem?
Samir_01

#902 Re: Preustroj Federacije BiH

Post by Samir_01 »

Amy-Mia wrote:šta kažete na ovo:
tyty2 wrote:Niko u Sarajevu neće srbe a kamoli srbe iz "iStočnog". :x :x
i ovo:
Ne mijenjaj značenje, u Sarajevu su dobrdošli ljudi iz Zenice, iz Mostara, iz Bihaća, iz Tuzle, iz Novog Pazara, turisti, građani svijeta a nastambe iz iStočnog baš ne oduševljavaju veliku većinu građana tako da bi bilo protiv volje građana Sarajeva dodjeljivat im nešto što im planetarno ne stoji.

Koliko god mi lagali na u Kotorcu i iznad Kozije ćuprije je jedna nevidljiva ali oštra i jasna granica civilizacija.
:-) :-) :-)

Pa jesi corava? Vidis li da se radi o trolovima i da su komentari sarkasticni?
cyprus

#903 Re: Preustroj Federacije BiH

Post by cyprus »

matematicar_teski wrote:
palermo wrote:
cyprus wrote: Ja polazim od činjenice da Dodik i Čović šta god učinili i na glavu se nasadili ne mogu dovesti do disolucije države... Ali ovaj matematičar i slični njemu itekako mogu, samo trebaju dostići kritičnu masu... Dakle, oni me daleko više brinu nego Čović i Dodik... Dodik, a možda i Čović, i igraju baš na ovo izazivanje radikalizma kod Bošnjaka...
Što ne voliš Srbe, Hrvate i Ostale :mrgreen:
cyprus

#904 Re: Preustroj Federacije BiH

Post by cyprus »

palermo wrote:
Hm, možda mi to moje intelektualne sposobnosti ne dozvoljavaju, ali zaista ne uviđam tvoju poentu...
matematicar_teski

#905 Re: Preustroj Federacije BiH

Ostale

Što ne voliš Srbe, Hrvate i Ostale
ne volim :D :D
MuaDib

#906 Re: Preustroj Federacije BiH

Post by MuaDib »

Od spajanja Kantona Sarajevo i Grada Istočno Sarajevo nema ništa, jer velika većina Bošnjaka u Kantonu Sarajevo i Srba iz Istočnog Sarajeva ne želi uopšte da ima ove druge pored sebe. To je činjenica i od toga ne treba bježati. Sve ostalo su priče za malu djecu.
breuer

#907 Re: Preustroj Federacije BiH

Post by breuer »

MuaDib wrote:Od spajanja Kantona Sarajevo i Grada Istočno Sarajevo nema ništa, jer velika većina Bošnjaka u Kantonu Sarajevo i Srba iz Istočnog Sarajeva ne želi uopšte da ima ove druge pored sebe. To je činjenica i od toga ne treba bježati. Sve ostalo su priče za malu djecu.
pa ne želim ih mati pored sebe kad su već pored mene - želimo se međusobno imat :D
Samir_01

#908 Re: Preustroj Federacije BiH

Post by Samir_01 »

breuer wrote:pa ne želim ih mati pored sebe kad su već pored mene - želimo se međusobno imat :D
A ti si komsija iz Istocnog?
breuer

#909 Re: Preustroj Federacije BiH

Post by breuer »

Samir_01 wrote:
breuer wrote:pa ne želim ih mati pored sebe kad su već pored mene - želimo se međusobno imat :D
A ti si komsija iz Istocnog?
jesam jesam, i volim Federaciju više negli šumsku :D

nego, oklen si ti, po priči mi djeluje iz

bliskoistočnog :D
FOČANSKI PROPISI

#910 Re: Preustroj Federacije BiH

Post by FOČANSKI PROPISI »

matematicar_teski wrote:
palermo wrote:
Problem je što ni jedno ni drugo ne postoje,nego su fikcija.
Paranoid

#911 Re: Preustroj Federacije BiH

Post by Paranoid »

MuaDib wrote:Od spajanja Kantona Sarajevo i Grada Istočno Sarajevo nema ništa, jer velika većina Bošnjaka u Kantonu Sarajevo i Srba iz Istočnog Sarajeva ne želi uopšte da ima ove druge pored sebe. To je činjenica i od toga ne treba bježati. Sve ostalo su priče za malu djecu.
MuaDib.. počinjem da sumnjam da si iz Sarajeva, jer da jesi znao bi da veliki broj Srba iz IS radi u Sarajevu..a njihova priča u javnom prevozu, dok putuju do institucija, banaka, pozorišta, butika, tezgi..svodi se na običnu "šuplju"..

Znaš kako kažu..."kad si gladan, nisi svoj"
fantom slobode

#912 Re: Preustroj Federacije BiH

Post by fantom slobode »

FOČANSKI PROPISI wrote:
matematicar_teski wrote: ja volim bosnu i bosnjake,sta je tu problem?
U koju si ti skolu isao? Komentar je vise nego konstruktivan...aktivan na fiktivnoj temi, gore pise preustroj Federacije Bosne i Hercegovine. Na cemu zasnivas tu svoju izjavu?
matematicar_teski

#913 Re: Preustroj Federacije BiH

fantom slobode wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
U koju si ti skolu isao? Komentar je vise nego konstruktivan...aktivan na fiktivnoj temi, gore pise preustroj Federacije Bosne i Hercegovine. Na cemu zasnivas tu svoju izjavu?
zasniva je na njegovom idolu karadzicu
fantom slobode

#914 Re: Preustroj Federacije BiH

Post by fantom slobode »

Paranoid wrote:
MuaDib.. počinjem da sumnjam da si iz Sarajeva, jer da jesi znao bi da veliki broj Srba iz IS radi u Sarajevu..a njihova priča u javnom prevozu, dok putuju do institucija, banaka, pozorišta, butika, tezgi..svodi se na običnu "šuplju"..

Znaš kako kažu..."kad si gladan, nisi svoj"
Istocno Sarajevo prirodno cini dio kantona Sarajevo i ima itekakve ekonomske i ostale veze sa gradom. Totalna je glupost iskljucivati tako nesto, sa tim se jaca pozicija oba dijela na svim poljima. I slijepom bi to trebalo biti jasno. Da nije propagande, davno bi se to desilo, s tim da ljudi sve vise eto sami uvidjaju, makar oni sto znaju sabrati 2 i 2. Ne gledajuci ostale stvari - to donosi vise novca svima. Da ne pricamo o svim ostalim segmentima - skolstvu, zdravstvu, industriji, sirenju i jacanju grada kao cjeline itd...itd...
FOČANSKI PROPISI

#915 Re: Preustroj Federacije BiH

fantom slobode wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
Na domu naroda parlamentarne skupštine BiH i popisu stanovništva iz 1991.godine.
fantom slobode

#916 Re: Preustroj Federacije BiH

Post by fantom slobode »

FOČANSKI PROPISI wrote:
fantom slobode wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote: Problem je što ni jedno ni drugo ne postoje,nego su fikcija.(opaska:Bosna i Bosnjaci-komentar iznad izbrisan, zbog nemogucnosti postavljanja vise od 3 citata))
Na domu naroda parlamentarne skupštine BiH i popisu stanovništva iz 1991.godine.
na domu naroda parlamentarne skupstine Bosne i Hercegovine??? Citas li ti cija je to skupstina? Tvoje fikcije?
Paranoid

#917 Re: Preustroj Federacije BiH

Post by Paranoid »

Fočini iskazi da je Bosna "fikcija" na ovoj temi su pokazatelj sveobuhvatne "dodijere" koja je uzela maha, i zabrinut sam za njegovo zdravlje.
fantom slobode

#918 Re: Preustroj Federacije BiH

Post by fantom slobode »

Paranoid wrote:Fočini iskazi da je Bosna "fikcija" na ovoj temi su pokazatelj sveobuhvatne "dodijere" koja je uzela maha, i zabrinut sam za njegovo zdravlje.
Ne znam zbog cega on tako, ali ako se iole ozbiljno zele dati komentari na ovu temu, onda prvo treba neke stvari razrijesiti sam sa sobom. Ja ga upitah, ne znam covjeka, ne pratim mu komentare, ali ovaj sto citirah ne vodi nicemu. Na pogresnom je forumu, meni se cini, jer gledajuci kroz njegovu prizmu (zbog izjave) trebao bi prvo razrijesiti neke svoje fikcije, pa onda pristupiti konstruktivnom dijalogu. Ako je to posljedica gazimestanskog sna, vrijeme je za budjenje.
FOČANSKI PROPISI

#919 Re: Preustroj Federacije BiH

fantom slobode wrote:
Paranoid wrote:Fočini iskazi da je Bosna "fikcija" na ovoj temi su pokazatelj sveobuhvatne "dodijere" koja je uzela maha, i zabrinut sam za njegovo zdravlje.
Ne znam zbog cega on tako, ali ako se iole ozbiljno zele dati komentari na ovu temu, onda prvo treba neke stvari razrijesiti sam sa sobom. Ja ga upitah, ne znam covjeka, ne pratim mu komentare, ali ovaj sto citirah ne vodi nicemu. Na pogresnom je forumu, meni se cini, jer gledajuci kroz njegovu prizmu (zbog izjave) trebao bi prvo razrijesiti neke svoje fikcije, pa onda pristupiti konstruktivnom dijalogu. Ako je to posljedica gazimestanskog sna, vrijeme je za budjenje.
U Bijeljini djeca uče već dvadeset godina po nastavnom planu i programu Srbije.
U Livnu djeca uče već dvadeset godina po nastavnom planu i programu Hrvatske.
U Sarajevu djeca uče već dvadeset godina po nastavnom planu i programu Bosne i Hercegovine (Sarajevskog kantona).
webby-x

#920 Re: Preustroj Federacije BiH

Post by webby-x »

cyprus wrote:Pa rijetko me šta iznenadi u ovoj državi, ali ovakav stav me zaista jeste iznenadio... Naravno da od toga nema ništa, jer teško da je i 1% Srba za to, ali za nekoga ko se navodno zalaže za cjelovitu i nedjeljivu Bosnu i Hercegovinu je zaista čudno da se protivi brisanju entitetske granice u Sarajevu... :-) Njima zapravo ne smeta podjela Bosne, njima smeta samo to što bi Bošnjaci u njoj dobili razmjerno malo... A nešto mi se čini da je takvo razmišljanje sve učestalije... Da li to Dodikova taktika pali?
Takvo razmišljanje je uvijek i bilo dominantno,
samo si možda ti malo naivan bio. Pa Bošnjaci bi
sutra bili za podjelu BiH samo da dobiju sve što žele,
isto kao što bi Srbi bili za cjelovitu BiH da su većina
u BiH. Meni je iznenađujuća samo naivnost vas tzv.
multietničara, a ista naivnost je viđena kada su takvi
mahali jugoslavenskim zastavama dok su se četnici
pozicionirali oko Sarajeva.
duh_sa_sjekirom

#921 Re: Preustroj Federacije BiH

Post by duh_sa_sjekirom »

FOČANSKI PROPISI wrote: U Bijeljini djeca uče već dvadeset godina po nastavnom planu i programu Srbije.
U Livnu djeca uče već dvadeset godina po nastavnom planu i programu Hrvatske.
U Sarajevu djeca uče već dvadeset godina po nastavnom planu i programu Bosne i Hercegovine (Sarajevskog kantona).
Nije tačno!
U Livnu djeca uče po NPiP sa ugrađenim zajedničkim jezgrima za cijelu FBiH, ali na hrvatskom jeziku.
Dakle, lupaš napamet!
duh_sa_sjekirom

#922 Re: Preustroj Federacije BiH

Post by duh_sa_sjekirom »

webby-x wrote:
sutra bili za podjelu BiH
samo da dobiju sve što žele,
Na čemu temeljiš ovu tvrdnju?
Daj nam neki relevantan izvor, anketu, studiju...?
fantom slobode

#923 Re: Preustroj Federacije BiH

Post by fantom slobode »

A ako je to sve tako, onda mislim da one baklje sto kod njega plamte su na totalno pogresnom mjestu, 4 vitamina C su ono za cim on zudi. Posto se ne javlja, vjerujem da je ovaj moj komentar vise nego na mjestu. Partizansko je vrlo daleko od njega, to su mu ideoloski neprijatelji. Sto se kititi tim stvarima. Male su sanse da grijesim, nema ga sa komentarom, iako je u kratkom roku postavio preko dvije hiljade, vjerovatno vecinom na politici.

Sve je to lijepo sto ti to meni napisa, o skolstvu, opet vidis ta Bosna i Hercegovina...ali ne mozes protiv sebe, uz to evo ti rekose da za Livno veze nemas, a i ne interesuje te, jer si na vitaminima C. Totalno lazno predstavljanje sa bakljama i foc.propisima.
webby-x

#924 Re: Preustroj Federacije BiH

Post by webby-x »

Na povijesnim činjenicama i aktualnim dešavanjima,
te osobnom mišljenju. Ne mogu ti ponuditi nikakva
relevantna anketna istraživanja niti studije, što god
to bilo u ovom slučaju.
fantom slobode

#925 Re: Preustroj Federacije BiH

Post by fantom slobode »

duh_sa_sjekirom wrote:
webby-x wrote:
sutra bili za podjelu BiH
samo da dobiju sve što žele,
Na čemu temeljiš ovu tvrdnju?
Daj nam neki relevantan izvor, anketu, studiju...?
sve ti je to iz Latinluka, gore ispod Bistrika...nove potrebni fakti iz te mahale.
Locked