Ne razumijem tvoj skepticizam za Gree. Vidim nekako sve uzimas sa rezervom. Mnogi su pisali da ovaj model nmz 20 kvadrata grijat kako treba, da brunda na minusima isl. Meni 45 kvadrata pojede. Sto mi je simptomaticno mahom ljudi pricaju protiv Gree koji nemaju Gree. Evo ako ima ko nek se javi i nek kaze sta ne valja. Kod mene su samo pozitivna islustva. Ako bude negativno nekad i njega cu prenijet. Ovaj gree je po meni best buy za ove pare, iskreno msm da je bolji i od llc, mada ro ne smijem 100 posto tvdit jer nemam llc, al citao sam iakustva o njemu. Jedini parametar koji nemam je dugotrajnost, nez koliko ce radit, ono sto znam je da je odlicna klima za 900 km. I bukvalno kome god sam se javio za klimu od prodavaca kaze da je ubjedljivo najprodavaniji a da nema reklamacija. Da ima boljih japanaca ima. Da ima bolji za 900 km nema. Ako ima reci odma ga kupim i saljem na adresu
Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Moderator: anex
-
Ermin ZM
#8976 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
-
kosmos22
#8977 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Gledao sam tu, Fujitsu nema nikako. Od Gree samo imaju opciju lomo econ.Ermin ZM wrote: ↑25/01/2020 15:58https://www.ekupi.ba/Zidni-split-sustav ... SubPage(1)
A vidi i na piku, javis se u poruci pitas.
- Abate Fetel
-
Ermin ZM
#8979 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Vidi sa Sarajklimom, ako ti nije daleko Sarajevo. Isto ima iz Maglaja, msm da je Cisah ime na piku. Po Zenici nez sta da ti kazem, ugl je unikreditova kartica. U Domodu i Tecnhnoshopu moze Reif al nemaju Gree i Fujitsu.kosmos22 wrote: ↑25/01/2020 18:23Gledao sam tu, Fujitsu nema nikako. Od Gree samo imaju opciju lomo econ.Ermin ZM wrote: ↑25/01/2020 15:58https://www.ekupi.ba/Zidni-split-sustav ... SubPage(1)
A vidi i na piku, javis se u poruci pitas.
Bezbeli si odlucio Gree il Fujitsu? Ja bi dodao tu i Daikin, Mitsubishi(mada je kod nas skup), neces se zeznut sta god od toga uzmes, nemoj razbijat glavu.
Ima jedan model isto kopija Gree Lomo regulara, tj Regular isto samo drugo ime, 800 km kosta Azuri Supra.
- Abate Fetel
#8980 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
🅶🆁🅴🅴 🅻🅾🅼🅾 🅴🅲🅾🅽🅾🅼🅸🅲🅰🅻 24_ka u imtecu košta 1700 maraka https://imtec.ba/inverter/40468-gree-kl ... wi-fi.html
-
zposao
- rovac13
- Abate Fetel
- Abate Fetel
#8984 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Još davne 2008 Gree i Daikin se udružuju a danas Gree posjeduje 51% Daikin dionica.
https://www.daikin.com/press/2009/090218/
https://www.daikin.com/press/2009/09021 ... 090218.pdf
https://www.frigotrade.com/blog/3/daiki ... ruzivanje/
https://www.daikin.com/press/2009/090218/
https://www.daikin.com/press/2009/09021 ... 090218.pdf
https://www.frigotrade.com/blog/3/daiki ... ruzivanje/
- Abate Fetel
- piplica
- Grijem se na: Ćumur
#8986 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Sada znamo da je led opasan, i da "obuzima" sve sto mu se nadje na putu.
Nego, daj nam jos neku fotku reklamu, ili barem fotografiju kako lezis pod stablom narandze?
Ili neku nakaradnu montazu, gdje je jedinica "obuzeta" zidovima.
-
Ermin ZM
#8987 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Jeste debel sloj leda bio na izmjenjivacu, ona sa strane mrezica zelena iza koje su ona rebra, koliko znam to je izmjenjivac. Al kao sto sam rekao padala je ledena kisa, i sa te strane je jedino mogla padat na nju. Znaci bukvalno nisam mogao ospartlat auto vec sam morao ostavit da se dobro ugrije koliko je jaka bila. Skontao sam da je to razlog.
Pa sta ja znam rovac meni se cini da citas iz zasjede, cim nesto napisem da mrvicu ne stima odma se nakacis na to. Izvini ako grijesim al meni se cini tako.
Ja od Gree nemam nista, samo prenosim iskustva posto mi je ovo sve zanimljivo. Javio mi se jedan clan iz Zenice il okoline Zenice u p.p pita me za klimu i rekao sam bujrum doc vidjet kod mene kuci. Ako hoce nek se javi da potvrdi. Fakat mi svejedno koja je ni od japanca ni od kineza nemam nista, i sigurno ne prenosim lazne informacije.
A jaran htio stavit 2 Loma regulara kad je vidio kako kod mene grije i ja ga nagovorim 1 LLC i 1 Lomo R. Nagovoricu ga da se prijavi na forum pa da vam moze prijavit svoja iskustva itd
- rovac13
#8988 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Led na izmjenjivacu je najnormalnija pojava,zato je programiran defrost da to otopi,osusi izmjenjivac,i idemo dalje.Tako i treba da radi.
Klima okovana ledom koristimo kad je klima okovana ledom i defrost ne moze to da rijesi.Tad otprilile od klime vise nema nista sto se tice grijanja.To sam imao sa lg klimom.
To sto hercegovac ne podnosi sta god ja napisem,a i ti uz njeg izvlacis nekakve zakljucke iz mojih postova,ja s tim nemam nista.
Ja sam vec jednom umalo kupio gree.
Ako ces tako nastavit pogresno tumacit moje postove,da prestanem citat i tvoje postove.Njegove odavno ne pratim.
Klima okovana ledom koristimo kad je klima okovana ledom i defrost ne moze to da rijesi.Tad otprilile od klime vise nema nista sto se tice grijanja.To sam imao sa lg klimom.
To sto hercegovac ne podnosi sta god ja napisem,a i ti uz njeg izvlacis nekakve zakljucke iz mojih postova,ja s tim nemam nista.
Ako ces tako nastavit pogresno tumacit moje postove,da prestanem citat i tvoje postove.Njegove odavno ne pratim.
-
rimano
#8989 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Provjeri kod ovih https://telix.ba/ znam da su imali fujitsu LLC
-
Ermin ZM
#8990 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Razlika je sto je jutros bilo bas dosta leda na toj kompletnoj strani, od ledene kise. Bude inace leda,.za 4-5 min je skine i nastavi. Jutros je kazem dobrih 15-20 minuta radila defrost i bas se vidjelo da je debel sloj, izbljuvala je bruku vode potocic napravila.rovac13 wrote: ↑26/01/2020 00:49 Led na izmjenjivacu je najnormalnija pojava,zato je programiran defrost da to otopi,osusi izmjenjivac,i idemo dalje.Tako i treba da radi.
Ja apsolutno ne zelim ni sa kim da se svadjam ovde ni prozivam, taman posla da svoju energiju u to ulazem.
Meni se tako ucinilo, ako sam krivo procijenio javno se izvinjavam nije problem.
-
NecuVise
#8991 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Mene baš interesuje ta razlika, jer bih i ja sebi možda ugradio taj Lomo reg u dnevnu da nju grije a da ova trenutna grije ostale sobe. Mada opet nešto više vjerujem Japancu, ako ništa kontam da će duže izdržati, a ta razlika od nekoliko stotina KM je zanemariva na vijek eksploatacije klima. Ništa još definitivno nisam odlučio, a i trenutno se dobro grijem i sa ovom jednom,pa mi se ne žuri. Koliko je koštao taj Lomo reg i koja je tačno oznaka?
- Abate Fetel
#8992 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Odgovorno tvrdim najveći si spamer ovdje i nemaš pojma o klima uređajima.
- Abate Fetel
#8993 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
I da rezimiramo pošto neznalicama treba više puta ponavljat.
Gree je Daikin i Gree pravi sve Daikin klime, nešto od Daikin se pravilo i pravi u Češkoj(Brno i Pilsen/Plzen) i to bi po pravilu trebao da bude Japanac/Kinez za evropsko tržište.
I opet da se ponovi:
Pet područja suradnje:
Zajednički razvoj inverter klima uređaja,
Zajednička proizvodnja ključnih komponenti,
Zajednička proizvodnja kalupa,
Zajednička nabava sirovina i dijelova,
Proizvodnja kućnih inverter klima uređaja za japansko tržište.
Gree je već proizveo i isporučio prvih pola mil. Inverter klima uređaja koje DAIKIN pod svojim imenom prodaje na japanskom tržištu.
A ovo je vijest stara 7/8 GODINA sad zamislite svi na temi gdje ste i koji vas POD/KAPACITETI savjetuju o klima uređajima.
Gree je Daikin i Gree pravi sve Daikin klime, nešto od Daikin se pravilo i pravi u Češkoj(Brno i Pilsen/Plzen) i to bi po pravilu trebao da bude Japanac/Kinez za evropsko tržište.
I opet da se ponovi:
Pet područja suradnje:
Gree je već proizveo i isporučio prvih pola mil. Inverter klima uređaja koje DAIKIN pod svojim imenom prodaje na japanskom tržištu.
A ovo je vijest stara 7/8 GODINA sad zamislite svi na temi gdje ste i koji vas POD/KAPACITETI savjetuju o klima uređajima.
-
NecuVise
#8994 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
To se isto može reći za Volkswagen,, Seat, Škodu, Audi i Porsche pa niko ne smatra da su istog nivoa iako je isti vlasnik i proizvođač.
Nego, eto gdje bih mogao naći podatke za ovu Lomo reg 12, da vidim koliko grije na kojoj temperaturi i uz koju potrošnju, kao što vidim za daikin, Mitsubishi i Fujitsu? Evo ja sam totalno otvoren prema gree, samo ne znam kakvi su i nemam povjerenja.
Nego, eto gdje bih mogao naći podatke za ovu Lomo reg 12, da vidim koliko grije na kojoj temperaturi i uz koju potrošnju, kao što vidim za daikin, Mitsubishi i Fujitsu? Evo ja sam totalno otvoren prema gree, samo ne znam kakvi su i nemam povjerenja.
- Abate Fetel
#8995 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Svaka Gree klima namjenjena evropskom tržištu ima na vanjskoj jedinici natpis EU što se lako može provjerit.NecuVise wrote: ↑26/01/2020 09:00 To se isto može reći za Volkswagen,, Seat, Škodu, Audi i Porsche pa niko ne smatra da su istog nivoa iako je isti vlasnik i proizvođač.
Ako misliš na EuroVent podatke za Gree imaš ovaj katalog sa specifikacijama uređaja iz 2018 godine
http://gree.at/uploads/katalogy/katalog ... 8_gmv5.pdf
Ovde je problem sa likovima koji izmišljaju iz svojih glava neke podatke a nijedan nema Gree klimu, pa tako i nije kompetentan da o istoj piše.
- Abate Fetel
#8996 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
I pošto me neznalice prijavljuju moderaciji jer nemaju nijednog ARGUMENTA kojim bi pobili napisano, a mogu zamislit kakve gluposti navode, najbolje je ovde na ovoj temi ništa i ne pisat, jer kako upariti inteligenciju, znanje i iskustvo sa amebama.
Dotad nek vas savjetuju piplica, rovac13, zlo zlo i ostala mnogobrojna rodbina.
Kad se moderacija jasno odredi prema SPAMERIMA i onima koji prenose lažne inormacije o klima uređajima možda opet napišem nešto korisno.
Dotad nek vas savjetuju piplica, rovac13, zlo zlo i ostala mnogobrojna rodbina.
Kad se moderacija jasno odredi prema SPAMERIMA i onima koji prenose lažne inormacije o klima uređajima možda opet napišem nešto korisno.
-
NecuVise
#8997 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Proizveo klime koje je Daikin dizajnirao na posebnoj traci u firmi koja se striktno koristi za Daikin i prolazi rigoroznu Daikin kontrolu kvalitete. Nešto slično kao što se iPhone proizvodi u Kini pa ne tvrdimo da je iste kvalitete kao kineski telefoni. Razmislit ću još o Gree, pokušat ću još istražiti, a možda i ErminZM napiše iskustva svog prijatelja koji bi trebao ugraditi fujitsu i gree pa da vidimo iz prve ruke.Abate Fetel wrote: ↑26/01/2020 08:47
- HardCore
#8998 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ja se nebih zajebavo s gree, kad se vec placa uzeti provjereno mitsko ili daikin, ja sam "nacuo" prilikom potraznje sebi da kod gree dosta strada elektronika, sad jel to tacno ili nije ne znam... Ko ima alternativu za grijanje nek ide na gree, a ko nema nebih mu preporucio 
- Abate Fetel
#8999 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
I opet da se ponovi:NecuVise wrote: ↑26/01/2020 09:21Proizveo klime koje je Daikin dizajnirao na posebnoj traci u firmi koja se striktno koristi za Daikin i prolazi rigoroznu Daikin kontrolu kvalitete. Nešto slično kao što se iPhone proizvodi u Kini pa ne tvrdimo da je iste kvalitete kao kineski telefoni. Razmislit ću još o Gree, pokušat ću još istražiti, a možda i ErminZM napiše iskustva svog prijatelja koji bi trebao ugraditi fujitsu i gree pa da vidimo iz prve ruke.Abate Fetel wrote: ↑26/01/2020 08:47
Pet područja suradnje:
- Abate Fetel
#9000 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ma hajde, ONO načulo neštoHardCore wrote: ↑26/01/2020 09:25 Ja se nebih zajebavo s gree, kad se vec placa uzeti provjereno mitsko ili daikin, ja sam "nacuo" prilikom potraznje sebi da kod gree dosta strada elektronika, sad jel to tacno ili nije ne znam... Ko ima alternativu za grijanje nek ide na gree, a ko nema nebih mu preporucio![]()
Za sve koji se pitaju gdje je na Gree klimama oznaka EU.
Vanjska jedinica donji desni dio rešetke ventilatora.