Thorgerson wrote: ↑11/03/2025 11:05
Bezveze zaplati mladi zivot.
Pored toga sto je ubica idiot, i ocito je bilo samo pitanje vremena kada ce napraviti ovakvo djelo, mladi, djeca moraju da shvate da se mora procjeniti s kim se mozes zajebavati.
Ok, ispadni picka, pa sta. Jer ja vidim da roditelji tako odgajaju djecu, u stilu ne budi picka. To je imalo smisla nekad. Sad ne. Jer ne znas nikada kakve sve budale su sa druge strane. Osim ako i sam nisi naoruzan i spreman da ubijes, da pucas u zivo bice, onda bolje suti. Pa sad je sve naoruzano.
Da su tu noc samo prosli. Nastavili dalje. Nista se ne bi desilo. Ovako je mladi neduzan zivot ugasen. Zasto su stali uopste? Koliko god ja vjeujem njegovim drugovima. Ja sam siguran da je tu bilo razmisljanja, eh on zgoljo, nas cetvorica, sta ce on. Medjutim, zgolji je sprzen mozak, ima pistolj i ne razmislja kao normalno zivo bice. I kakva ti korist da si Tyson. Metak prolazi.
Isto kad je onaj vozac grasa ili revizor ubijen. Nekom starcu prisao i poceo srati, ovaj noz i u stomak. Cikica od 60 i kusur godina, izgledom cvoka bi ga onesvjestila.
I hrpa je takvih situacija i pogresnih procjena.
Ne treba ovim pokušajima od homo sapiensa neki poseban povod, jednostavno prođe pored tebe u datom trenutku i pucat će bez razloga.
Možda je toliko narokan da razvije svoj neki trip pa da umjesto tebe vidi neko čudovište koje ga napada, ne znam, moguće je.
Sjećaš se ovog slučaja. I šta je onda bilo poslije par mjeseci:
"Tada je 22-godišnji Herak bez ikakvog povoda i iz obijesti, a sa udaljenosti od svega jedan metar, pucao na N.V., koja je bila na mjestu suvozača u vozilu koje je slučajno Obalom Kulina bana u Sarajevu prolazilo pored vozila u kojom je on bio suvozač.
Ubistvo je izbjegnuto samo pukom srećom jer je metak, kako je utvrđeno, završilo u sjedištu na kojem je sjedila N.V. i to u visini trbuha i njenog tada nerođenog djetata. Herak je, kako saznaje FTV, ispalio još tri metka u pravcu istog vozila."
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... u/91018043