SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#89426 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Naslovnica wrote: 11/03/2025 08:17
Najjača je H.P Oil ili kako se već zove, na Mostarskom.
Mislim da u kahviću imaju 3 puta više zarade nego na gorivu.
Špica non stop.
takoje

Hifa ŠVR i skretanje lijevo, opet prije 2-3 noći saobračajna nesreća po ko zna koji put
Gazprom Doboj na kružnom
Tiško Drivuša

itd itd :mrgreen:

parking je ključ
Dimu1927

#89427 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

nepass1 wrote: 10/03/2025 14:57 I kaze, parafriziram: uglddao patrolu mahao i dozivao ih, oni ga pogledali i nastavili put.
Poserem se ja na nasu policiju
Pa to je normalno, obratis im se oni te odjebu. Nikakve disciplinske odgovornosti

Da imamo komesara i ministra itd ta dvojica bi ostala bez posla, a i mnogi drugi koji se ogluse na pozive gradjana

Medjutim bitna je zgrada od 20 spratova, a ljudstvo truhlovina u dobrom procentu...
Logovan

#89428 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Thorgerson wrote: 11/03/2025 05:35 I ove pumpe, svaka je natakarila ove skalamerije od kafica na trotoare.

Kakav je fazon ispijanja kafe po pumpama? Fkt ne kontam.

Ok, ides na duzi put, jasno mi je. Al tipa u svrakinom pumpa krcata. I ove ostale lokalne pumpe. Ne razumijem.

Od toliko kafica, restorana... :roll:
Pazi ovako, naspes gorivo u svog limenog ljubimca, možda kupiš neku grickalicu, sjedneš na kafu i gledaš svog limenog ljubimca. 8-) Pomalo sa drugima pričaš oko vozila, šta ko vozi, šta ko sipa, itd. Ljepota.
Ovo nije samo ispadanje kafe na pumpama. Ovo je način života. :mrgreen:
Malisa11

#89429 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Malisa11 »

Logovan wrote: 11/03/2025 08:52 Ovo nije samo ispadanje kafe na pumpama. Ovo je način života.
I da jeste, njihova stvar. Stvarno mi nije jasno zasto drugi moralisu i zabadaju nos u postupke drugih.

Za mene su klosari, no to je njihova stvar. Ne osudjujem, niti mislim da je moja vecera kod Kibeta nesto bolja od njihove kafe na punpi.
drug_profi

#89430 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Meni je samo fascinantno da ljudi toliko bjeze od porodice i da imaju para za to.
mali_balon

#89431 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Dimu1927 wrote: 11/03/2025 08:36
nepass1 wrote: 10/03/2025 14:57 I kaze, parafriziram: uglddao patrolu mahao i dozivao ih, oni ga pogledali i nastavili put.
Poserem se ja na nasu policiju
Pa to je normalno, obratis im se oni te odjebu. Nikakve disciplinske odgovornosti

Da imamo komesara i ministra itd ta dvojica bi ostala bez posla, a i mnogi drugi koji se ogluse na pozive gradjana

Medjutim bitna je zgrada od 20 spratova, a ljudstvo truhlovina u dobrom procentu...
Optuzit drotove za najteze djelo.koje im se moze dati..nesvjestan rad sa smrtnim ishodom.....zatvora makar 5g...oduzeti penziju.....
drug_profi

#89432 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Last edited by drug_profi on 11/03/2025 09:42, edited 1 time in total.
tramvajtrojka

#89433 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tramvajtrojka »

drug_profi wrote: 11/03/2025 09:41 Ma ni otkaz neće dobiti.
posto je dkpt u pitanju sumnjam da ce ista biti u vezi njega
splinter

#89434 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

Truba wrote: 10/03/2025 15:02 mene su klosari njih 10ak maltretirali 1999. u naselju
prebio sam dvojicu rascopo sam im vilice
al su me nalupala trojica kod doma zdravlja omer maslic
onda sam zovnuo policiju u stan i reko da ce biti krvi :D na plazi ako ne prestanu
nemojte tako gospodine
mama im spremila kavu i kolace
naveo imena i prezimena

i kad su s njima obavili razgovor nikad vise nisam imao problema
sva sreca bilo je to vrijeme bez nozeva i pistolja
sad kad imam nekih problema prije svadje upozorim da sam naoruzan sabljom i sjekirom

na policiju se vise ne oslanjam nisu to vise ona vremena
:lol:
laik1981

#89435 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

drug_profi wrote: 11/03/2025 09:41 Ma ni otkaz neće dobiti.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/protiv- ... /250311027
Ovaj slucaj je ogledalo danasnjih drotova. Bukvalno bjezanje od najbitnijeg posla, a to je zastita gradjana kada je potrebna. Al zato znaju prosipati silu i glumiti mangupe nekoj nani koja prodaje priglavke. Njihova prvenstvena svrha je da prikupljaju novac budzetu. Oni su obicna parking sluzba. Ne rijese ni promil slucajeva pljacki i razbojnistava koji su svakodnevna pojava.

Postoji li slucaj da je policija prevenirala neko razbojnistvo? Da su nekom pronasli ono sto mu je pokradeno?

Korumpirana govna. Desna ruka kriminalaca. Odvratni su, malo je reci.
drug_profi

#89436 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ma ovaj policajac zapravo nije ni bio nadležan za red na ulici.
A druga je stvar savjestan rad i da si kao čovjek trebao vidjeti zašto neko traži pomoć policije.
noviclan

#89437 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Image

Image

Wtf i da bude nagradjen visegodisnjim zatvorom
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#89438 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

al jarane proci pored...pa gdje im je mozak
kakvi su to ljudi
kontali ma ovo su neki klosari ajmo mi svojim poslom
Dimu1927

#89439 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

Dkpt je ipak izvinjavam se

Al svejedno sluzbeno je lice ,naoruzano, ima vecu odgovornost i duznost da reaguje na bilo sta na ulici nego obican gradjanin... pogotovo kad ti neko mase, sta dijete zna jel golf od mup ks ili od dkpt ili neke trece agencije, vidis auto rotacije mases da ti pomognu...
Thorgerson

#89440 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Bezveze zaplati mladi zivot.

Pored toga sto je ubica idiot, i ocito je bilo samo pitanje vremena kada ce napraviti ovakvo djelo, mladi, djeca moraju da shvate da se mora procjeniti s kim se mozes zajebavati.

Ok, ispadni picka, pa sta. Jer ja vidim da roditelji tako odgajaju djecu, u stilu ne budi picka. To je imalo smisla nekad. Sad ne. Jer ne znas nikada kakve sve budale su sa druge strane. Osim ako i sam nisi naoruzan i spreman da ubijes, da pucas u zivo bice, onda bolje suti. Pa sad je sve naoruzano.

Da su tu noc samo prosli. Nastavili dalje. Nista se ne bi desilo. Ovako je mladi neduzan zivot ugasen. Zasto su stali uopste? Koliko god ja vjeujem njegovim drugovima. Ja sam siguran da je tu bilo razmisljanja, eh on zgoljo, nas cetvorica, sta ce on. Medjutim, zgolji je sprzen mozak, ima pistolj i ne razmislja kao normalno zivo bice. I kakva ti korist da si Tyson. Metak prolazi.

Isto kad je onaj vozac grasa ili revizor ubijen. Nekom starcu prisao i poceo srati, ovaj noz i u stomak. Cikica od 60 i kusur godina, izgledom cvoka bi ga onesvjestila.

I hrpa je takvih situacija i pogresnih procjena.
Trappist

#89441 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Trappist »

Thorgerson wrote: 11/03/2025 11:05 Bezveze zaplati mladi zivot.

Pored toga sto je ubica idiot, i ocito je bilo samo pitanje vremena kada ce napraviti ovakvo djelo, mladi, djeca moraju da shvate da se mora procjeniti s kim se mozes zajebavati.

Ok, ispadni picka, pa sta. Jer ja vidim da roditelji tako odgajaju djecu, u stilu ne budi picka. To je imalo smisla nekad. Sad ne. Jer ne znas nikada kakve sve budale su sa druge strane. Osim ako i sam nisi naoruzan i spreman da ubijes, da pucas u zivo bice, onda bolje suti. Pa sad je sve naoruzano.

Da su tu noc samo prosli. Nastavili dalje. Nista se ne bi desilo. Ovako je mladi neduzan zivot ugasen. Zasto su stali uopste? Koliko god ja vjeujem njegovim drugovima. Ja sam siguran da je tu bilo razmisljanja, eh on zgoljo, nas cetvorica, sta ce on. Medjutim, zgolji je sprzen mozak, ima pistolj i ne razmislja kao normalno zivo bice. I kakva ti korist da si Tyson. Metak prolazi.

Isto kad je onaj vozac grasa ili revizor ubijen. Nekom starcu prisao i poceo srati, ovaj noz i u stomak. Cikica od 60 i kusur godina, izgledom cvoka bi ga onesvjestila.

jest, krivi su momci, nije kriv narkomanski klosar koji bi tu noc na drogama vjerovatno nekog drugog upucao ili prebio svakako.
Dimu1927

#89442 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

Kriv je sistem sto ovakve spodobe drzi na ulici od ranije poznat policiji ima sabrana djela razna

Ima li ikakav protokol da bar recimo preventivno obilaze ove devijantne, kontrolisu zaustavljaju kaznjavaju dalje... kad ih vec sud ne strpa u zatvor da ga bar neko maltretira kad izadje na ulicu... sve njih policija dobro zna i sta voze i gdje sjede...
laik1981

#89443 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

Dimu1927 wrote: 11/03/2025 11:43 Kriv je sistem sto ovakve spodobe drzi na ulici od ranije poznat policiji ima sabrana djela razna

Ima li ikakav protokol da bar recimo preventivno obilaze ove devijantne, kontrolisu zaustavljaju kaznjavaju dalje... kad ih vec sud ne strpa u zatvor da ga bar neko maltretira kad izadje na ulicu... sve njih policija dobro zna i sta voze i gdje sjede...
Ma zaobilazi ih policija u sirokom luku. Nece sebi posao da stvaraju. Lakse smjenu presjediti u autu, popiti koju kafu i najesti se guzovace, usput napisati par kazni za parkiranje i to je to. Ko ce se baviti visestrukim povratnicima. Nisu budale.
Chloe
Photo mod

#89444 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chloe »

Ubica ima neki poremećaj, normalan ne bi nakon ubistva bio sposoban nastaviti dalje ...

Ali, šta je sa tipom koji je uhapšen zbog neprijavljivanja krivičnog djela?

Jel to "ne tiče me se", sindrom koji hara u BiH. :?

Bolje krivično odgovarati, nego prijaviti i ne daj Bože svjedočiti :?

... a nije balavac u pitanju, nego starkelja od 45. godina. :-)
kabal1337

#89445 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

Cudi me da ga nije samljeo, stavio u neko jelo pa ponudio njegovoj porodici
...ides za kanadu
splinter

#89446 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

Ne treba ovim pokušajima od homo sapiensa neki poseban povod, jednostavno prođe pored tebe u datom trenutku i pucat će bez razloga.
Možda je toliko narokan da razvije svoj neki trip pa da umjesto tebe vidi neko čudovište koje ga napada, ne znam, moguće je.

Sjećaš se ovog slučaja. I šta je onda bilo poslije par mjeseci:
"Tada je 22-godišnji Herak bez ikakvog povoda i iz obijesti, a sa udaljenosti od svega jedan metar, pucao na N.V., koja je bila na mjestu suvozača u vozilu koje je slučajno Obalom Kulina bana u Sarajevu prolazilo pored vozila u kojom je on bio suvozač.
Ubistvo je izbjegnuto samo pukom srećom jer je metak, kako je utvrđeno, završilo u sjedištu na kojem je sjedila N.V. i to u visini trbuha i njenog tada nerođenog djetata. Herak je, kako saznaje FTV, ispalio još tri metka u pravcu istog vozila."
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... u/91018043
ibizza

#89447 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ibizza »

splinter wrote: 11/03/2025 13:32

Ne treba ovim pokušajima od homo sapiensa neki poseban povod, jednostavno prođe pored tebe u datom trenutku i pucat će bez razloga.
Možda je toliko narokan da razvije svoj neki trip pa da umjesto tebe vidi neko čudovište koje ga napada, ne znam, moguće je.

Sjećaš se ovog slučaja. I šta je onda bilo poslije par mjeseci:
"Tada je 22-godišnji Herak bez ikakvog povoda i iz obijesti, a sa udaljenosti od svega jedan metar, pucao na N.V., koja je bila na mjestu suvozača u vozilu koje je slučajno Obalom Kulina bana u Sarajevu prolazilo pored vozila u kojom je on bio suvozač.
Ubistvo je izbjegnuto samo pukom srećom jer je metak, kako je utvrđeno, završilo u sjedištu na kojem je sjedila N.V. i to u visini trbuha i njenog tada nerođenog djetata. Herak je, kako saznaje FTV, ispalio još tri metka u pravcu istog vozila."
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... u/91018043
Gdje je ovaj Herak?
Sociolog

#89448 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sociolog »

taj isti Herak, sad ima preko 5.000 pratilaca na Instagramu,nazalost, to komentari, gdje si pasha, legendo, care...sjecam se onih protesta 2009 na Chwili, blokade saobracaja i svega..sad taj tip, tu opet pije kafe, kulira, laganini, isto nista kao da se desilo...raja brzo zaboravljaju
nekome

#89449 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nekome »

zaboravljate da bruka tih kolšara za jarane ima policajce sa kojima rade posao.... zato i mogu dati sebi za pravo da se bahate.... neko je pitao ima li protokol da ih obilaze, ima brate ima, ali nije to taj protokol na koji ti misliš..... riba smrdi od glave
Thorgerson

#89450 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Sociolog wrote: 11/03/2025 14:13 taj isti Herak, sad ima preko 5.000 pratilaca na Instagramu,nazalost, to komentari, gdje si pasha, legendo, care...sjecam se onih protesta 2009 na Chwili, blokade saobracaja i svega..sad taj tip, tu opet pije kafe, kulira, laganini, isto nista kao da se desilo...raja brzo zaboravljaju
Pa evo imas u americi ovaj slucaj wade wilson. Lik je ultra popularan na instagramu, shareaju slike, cure svrsavaju, lajkaju. Lik zadavio dvije djevojke, osudjen na smrtnu kaznu.
Post Reply