Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

vaučer

#89226 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

no_sekirli wrote: 07/12/2025 21:31 Kao da on nije dobro vagao kad ce reci i sta ce reci, i da ne zna kakve ce reakcije izazvati njegive izjave.
Da jeste. I zato više nikad neće igrati za Liverpool i nikad neće dobiti oproštaj koji je zaslužio. Jer je odabrao da napuca klub nogama u jaja za vlastitu korist i promociju.
Bosanski_kralj

#89227 Re: Liverpool FC

Post by Bosanski_kralj »

A šta je on to strašno rekoa protiv kluba?

Ili je rekao nešto ptoric ljudi u klubu
drug_profi

#89228 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Razlika je kako ko poima sta je klub.
Klub su navijaci i igraci.
Uprava je tu samo da zivi od njih.
vaučer

#89229 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Bosanski_kralj wrote: 07/12/2025 21:42 A šta je on to strašno rekoa protiv kluba?
Ili je rekao nešto ptoric ljudi u klubu
Sve što je rekao je materijal za iza zatvorenih vrata - ne za medije i definitivno ne u ovakvoj situaciji gdje klubu ne treba dodatno sranje. A zašto? Jer je na klupi dvije ipo utakmice.

Nikad zinuo nije ako se nije njega ticalo. Nikad nije istupio da brani druge, klub, kojeg god trenera - nikad. Samo i uvijek kad je o njemu.

Precjenio si se dušo. Nijedan vlasnik na svijetu neće staviti igrača ispred trenera.
Osmi Socrates

#89230 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Koliko sam uspio da vidim, navijači baš i nisu na Moovoj strani što se tiče ovoga.

A igrači ne smiju da budu veći od kluba. On kad kaže da "neko ima nešto protiv njega u klubu", jasno stavljajući do znanja da je Slot samo izvršilac nečijih uputa, se jasno postavio protiv kluba. Tu nema puno alternativnih tumačenja.

Kad je Ferguson otjerao Keanea u kojeg se dotad zaklinjao, to je usporediva situacija. Jer je i Keane insinuirao slične stvari, dovodio u pitanje postupke uprave.
no_sekirli

#89231 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

vaučer wrote: 07/12/2025 21:36
no_sekirli wrote: 07/12/2025 21:31 Kao da on nije dobro vagao kad ce reci i sta ce reci, i da ne zna kakve ce reakcije izazvati njegive izjave.
Da jeste. I zato više nikad neće igrati za Liverpool i nikad neće dobiti oproštaj koji je zaslužio. Jer je odabrao da napuca klub nogama u jaja za vlastitu korist i promociju.
Od kluba koji bi se ovako ponio prema igracu koji je donio (uz ostale kolege) par trofeja nakon godina suse, mu i ne treba oprostaj. Takav potez ce sigurno uciniti klub joj privlacnijim za buduce igrace.

Ali, ne budi bas tako siguran da ce biti kako ste Slot i ti sve zamislili, nogomet je timska igra u kojoj igraju igraci, a Slot stoji pored.
no_sekirli

#89232 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Osmi Socrates wrote: 07/12/2025 21:48 Koliko sam uspio da vidim, navijači baš i nisu na Moovoj strani što se tiče ovoga.

A igrači ne smiju da budu veći od kluba. On kad kaže da "neko ima nešto protiv njega u klubu", jasno stavljajući do znanja da je Slot samo izvršilac nečijih uputa, se jasno postavio protiv kluba. Tu nema puno alternativnih tumačenja.

Kad je Ferguson otjerao Keanea u kojeg se dotad zaklinjao, to je usporediva situacija. Jer je i Keane insinuirao slične stvari, dovodio u pitanje postupke uprave.
Tu ima samo jedna mala razlika, a ta je, sto je u Unitedu to uradio Ferguson, a kod nas to cini Slot. Dva trenera koja ne mogu stati u jednu recenicu skupa.
ismar2215

#89233 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Ma bezveze se razbija glava oko Salaha. Bez obzira sta je razlog loše igre njegove, čovjek ima 33 godine, tesko da se moze vracat u formu. Sa njim ili bez njega u timu, opet je Slot kancer i uprava samo odgađa neminovno. Nakon svih sranja s kojima se mora nositi Slot, sad ima jos jedno (sve ih je uglavnom sam uzrokovao). Nema teorije da on moze ovo preokrenuti.
drug_profi

#89234 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Najbolje rješenje je Slota zamoliti da se sam povuče uz izvinjenje navijačima što nema kapacitet da riješi situaciju (uz isplatu unaprijed dogovrene otpremnine) i Salaha pustiti da odigra 20 minuta prije AFCONa.

Obojici sačuvan obraz i ugled.
Osmi Socrates

#89235 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

no_sekirli wrote: 07/12/2025 21:52
Osmi Socrates wrote: 07/12/2025 21:48 Koliko sam uspio da vidim, navijači baš i nisu na Moovoj strani što se tiče ovoga.

Tu ima samo jedna mala razlika, a ta je, sto je u Unitedu to uradio Ferguson, a kod nas to cini Slot. Dva trenera koja ne mogu stati u jednu recenicu skupa.
Nije istina da to čini Slot. Sada čini uprava. Sve što je Slot uradio je da je stavio na klupu igrača koji je beskoristan skoro čitavu polusezonu. Taj igrač je odlučio da udari zbog toga na klub. Da se samo sa Slotom posvađao, vjerujem da bi nekako izgladili. Ali, on indirektno kaže da "neko u klubu ima nešto protiv njega a Slot samo to izvršava".

To ne radi igrač kojem je stalo do kluba, i koji je, usput, i u krizi.
no_sekirli

#89236 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

drug_profi wrote: 07/12/2025 21:52 Najbolje rješenje je Slota zamoliti da se sam povuče uz izvinjenje navijačima što nema kapacitet da riješi situaciju (uz isplatu unaprijed dogovrene otpremnine) i Salaha pustiti da odigra 20 minuta prije AFCONa.

Obojici sačuvan obraz i ugled.
Slot treba dobiti pedalu, ne sto ga netko ne voli, mego sto lik nema rjesenje za krizu.

Salaha u svakom slucaju treba prodati, ako ima zainteresiranih, i ako se moze uzeti neka para.

Ali ovakva legenda nikako ne zasluzuje neke pro forma minute niti mazanja ociju da bi se kao ispalo nesto fer.
Svi navijaci Liverpoola trebaju ustati kad se on spominje, a ne ga bacati pod noge, jer je rekao ono sta misli i sta osjeca. Nikoga nije uvrijedio, rekao je da mj nije jasno sta se digadja, i zbog cega je on jedini fasovao za Slotovu nesposobnost.
drug_profi

#89237 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ne treba da igra niko ko nije u formi. Narocito ne od pocetka.
Zato kazem, Mo definitivno nije u formi, niti ce vise ikad biti za EPL nivo. Zbog toga moze dobiti samo simbolican nastup sada.
no_sekirli

#89238 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ne mogu vjerovati sta pises druze.
drug_profi

#89239 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Šta pišem?
Tj. šta si tačno ti skontao da pišem?
Mustang1

#89240 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Vi pisete ko da ostali napadaci imaju 30 golova i bar deset asistncija. Veza po 20 asistencija i 10ak golova.
convict

#89241 Re: Liverpool FC

Post by convict »

convict wrote: 27/11/2025 13:59 ...
I svidjelo mi se i ono sto je Carra rekao za Salaha. Prosle godine, kad je njegov ugovor bio u pitanju, trcao je poslije svake utakmice da daje izjave i kuka. Danas, kada treba preuzeti odgovornost i stati ispred tima, nigdje ga. Ipak je on i po godinama i po statusu neko od koga se to najvise ocekuje.
Ovo sto je Carra govorio jos prije ove zadnje 3 utakmice. Dok je ekipi islo lose i on sam pruzao lose partije, bjezao je od kamera, nigdje ga nije bilo. Tek sad kad je njegova guzica u pitanju nasao je za shodno da progovori. Upravo zato cak i mnogi navijaci nisu danas na njegovoj strani. Bice upamcen kao igracka legenda, ali nikakav lider.

U isto vrijeme, ovo ne smije biti nikakav izgovor da se Slotu daje dodatno vrijeme. Pokazao je da niti zna s ljudima, niti ima taktiku ili sistem, niti zna upravljati kriznim situacijama. Trebao je ici najkasnije poslije PSVa. Jasno je da on ne moze biti dugorocno rjesenje i sto se vise odgadja neminovno, to ce biti teze vratiti se na pravi put.
no_sekirli

#89242 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

drug_profi wrote: 07/12/2025 22:14 Šta pišem?
Evo, drug Mustang ti je napisao dobar dio odgovora.

Gledam sta pisete i ibretim se.
Osmi Socrates

#89243 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

A ti pišeš kao da nisi gledao nijednu utakmicu ove sezone. Ja bih ga samo zbog utakmice protiv Citija doživotno odstranio iz tima. Pa ako se upravi ne sviđa moj potez, nek' oni odstranjuju mene. As simple as that. Ionako dobijam odštetu ako me odstrane. Ali ono ne može onako.

Na toj utakmici je pokazao da ga boli kurac za sve njegove suigrače. Ovi ostali možda nisu u formi, ali njega boli kurac.
Last edited by Osmi Socrates on 07/12/2025 22:23, edited 1 time in total.
Pandakonda

#89244 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

Kada pricamo o Salahu njegov ispad ima skroz drugu dimenziju upravo radi toga jer on nije neko ko je stalno davao izjave. Sto Carragher kaze davao si izjave kad je trebalo napraviti pritisak na upravu da mu ponude ugovor a dao je 0 izjava otkad je klub krenuo nizbrdo. Pozivas se na neki senioritet u klubu a jedino su Virgil, Szobo i Curtis izasli i davali izjave da se klub podrzi i stajali pred kamerama. A da ne govorim o tome da se to ne radi na ovakav nacin da izadjes pred medije nakon utakmice i krenes mlatit gluposti kao da si sa drugovima na pivi :roll: I ovo mu nije prvi put, radi svog ega se svađao sa Jurgenom, Maneom, ali su tad rezultati bili bolji pa nije toliko eskaliralo kao sada. Gerrard kad je bio na klupi je šutio i igrao i nije pricao gluposti kao Salah. E to je razlika između "seniora" u ekipi i derista.

Druga stvar, naveo je jako glup primjer. Kane jeste imao jedan los period gdje je ako se dobro sjecam dao samo jedan gol u nekih 14 utakmica, ali je Kane u tom periodu letio po terenu, podrzavao vezni red i odbranu, kreirao prostor i objektivno na terenu je bilo koristi od njega iako formalno nije bilo golova. Nesto slicno kao Nunez kod nas. Salah u ovom momentu ništa pozitivno ne radi na terenu osim što uguši svaki napad, svaki šut mu je fula, a odbrana ispasta jer se lik ne vraća nazad. On to pravda kao da navodno ima dogovor sa Slotom da ne mora trcati u odbranu ako zabija golove i daje asistencije. E pa ljudino moja ove sezone nema ni golova, ni asistencija, a ni pomaganja odbrane sa tvoje strane. I onda to hoce da podvali kao nekom zavjerom protiv njega, da ga neko hoce otjerati, a ljudi mu prije par mjeseci dali ugovor kakav je htio :-)
Joyce: "Consider that [Salah wanting to leave in 2024 because of Klopp] in light of Salah’s latest brattish behaviour and, really, who is the problem here?"

Joyce: "Liverpool’s owners have given Arne Slot their full backing and it is unlikely that Salah’s outburst will have any bearing on their stance."

Joyce: "Towards the end of last season, Salah claimed to have an agreement with Slot that he did not need to defend as long as he scored or created goals. That is not how the Dutchman viewed it when asked recently but, in any case, Salah has stopped scoring. So just who has broken promises?"

Joyce: Mo Salah would have considered leaving Liverpool in 2024 had Jurgen Klopp not already decided to depart in the summer.

Joyce: "One key question remains unanswered and that is what he [Salah] hopes to achieve from a remarkable act of betrayal."

Joyce: "FSG wants Arne Slot to come through what is proving a hugely difficult second season and has shown no signs of wavering on that. Patience will not be limitless but results will ultimately dictate Slot's future, not Salah stomping his feet."
Vezano za taktiku, mislim da smo podcijenili koliko će na igru uticati to što nismo doveli Guehija, i što se u isto vrijeme Leoni povrijedio. Kupovina Frimponga i Kerkeza je glavni indikator da je plan bio prebaciti se na sistem gdje imas 3 igraca pozadi (VVD, Konate, Guehi) dok ova dvojica kidaju sa strane. Samo budala moze misliti da su ova dvojica dovedeni da budu klasicni bekovi. To onda vise lici na 3-4-1-2 ali se raspalo radi ovoga sto sam naveo gore + Frimpong povreda.
AmiĐa_Idriz

#89245 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Sutra je analiza kola na Sky, Carra je u studiju, biće zanimljivo :D
drug_profi

#89246 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

no_sekirli wrote: 07/12/2025 22:21
drug_profi wrote: 07/12/2025 22:14 Šta pišem?
Evo, drug Mustang ti je napisao dobar dio odgovora.

Gledam sta pisete i ibretim se.
Šta je napisao? Pa niđe veze sa ovim što ja govorim, ili ti misliš da Salah treba da igra po svaku cijenu kao i Gakpo?
Nisu u formi, ali šta konkretno imaš od Salaha na terenu. Čekamo magiju 15 kola, i ništa.
Izgubljene lopte i skrivljeni golovi. Upropašteni napadi.
Hej, bez njega sa 10 igrača bi vjerovatno isto ili bolje odigrali.
drug_profi

#89247 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Uglavnom, ja bih, da sam gazda, Salahu rekao da je bivši, ali da će dobiti priliku za dostojanstven ispraćaj.
Slotu bih rekao da je bivši osim ako ne budu zaista 3 pobjede u ligi do kraja godine plus 3 pobjede u UCL.
I trazio od njega da sam podnese ostavku radi losih rezultata, ako to ne uspije, odmah nakon te utakmice, te tako sacuva obraz i profesionalni ugled donekle. Obecao bih mu neku otpremninu u tom slucaju koje ne bi bila simbolicna.

Interima odmah sad odrediti da je spreman jer ce ovaj sigurno kiksati vec u prvoj sljedecoj.

Sa igracima bih razgovarao da čujem đe je zapelo.

Onoj dvojici jebivjetara što troše moje pare bih rekao da hoću završena potrebna pojačanja u jutro 3 januara, a ne 31 januara.
Capajebo

#89248 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Ma ja pisem vec 10 dana da je Salah zavrsio sa Liverpoolom, bez ovog intervjua je to bilo ocigledno, a sada je i javno.
Samo je olaksao upravi kluba ovim svojim postupkom kako da ga prodaju u januaru arapima za masne pare, sto je vjerujem i bio razlog zbog kojeg je dobio novi ugovor.

Ako cemo iskreno, u normalnim okolnostima bi i VVD polahko prelazio na klupu, nesto tipa Robertsona, ali mora igrati jer je uprava napravila nedopustivu gresku sa Guehijem.

Cilj kluba sada mora biti prebroditi nekako ovo sve do Januara pa onda od arapskih dolara zakripiti rupe u ekipi.
drug_profi

#89249 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Evo jedna pristojna analiza uzroka ove krize rezultata.

https://www.thisisanfield.com/2025/12/w ... minate-xg/
BHF_Manijak

#89250 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Na stranu svo sranje sa Salahom, gdje su krivci na dvije strane, ali ja ne mogu da vjerujem da je ovaj klaun jos na klupi dan te jebo!

Frajer o napretku prica, neporazen 3 utakmice, kao da vodi Wigan, a ne Liverpool krv ti jebem. Jos ce poceti raju ubjedjivat da su rezultati odlicni. Kakav cirkusant dede mi, nevidjeno!
Post Reply