Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

no_sekirli

#88926 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

vaučer wrote: 27/11/2025 12:50
no_sekirli wrote: 27/11/2025 12:46 Meni je onaj Virgilov penal izgledao kao namjerno izazvan, ne znam kako ste vi vidjeli onu situaciju.
Nemam mišljenje, ne bih sad neke teorije zavjere.
Svi do jednog igraju sranje, nemaju samopouzdanja i lijeni su do zla boga.
Ne treba iščitavati nimalo dublje od toga.
Ne znam kakvo se pomračenje uma može desiti stoperu onog kalibra pa da "slučajno" na početku tekme napravi rukometni potez.

Uglavnom, nadam se da je Slot već zapakirao stvari i da sad rješavaju pitanje odštete u miru i tišini, i da će se tokom dana to objaviti.
Hvala mu za sve, ali doviđorno.
AmiĐa_Idriz

#88927 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Danas press za West Ham koji je u nedjelju, zanimljivo.
drug_profi

#88928 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Izleti mi u gnews da Slot ima dvije utkmice fore još. Ako ne budu obje pobjede, gotov je.
convict

#88929 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Ne lezi mi nesto ta prica da ga igraci pustaju niz vodu.

Ekitike, Isak, Wirtz, Kerkez su novi. Osim komentara za glupost Ekitikea (zasluzeno), ne vidim zasto bi im se zamjerio. Van Dyke, Gakpo, Graven, Frimpong su njegovi Holandjani, sumnjam da bj ga namjerno sabotirali. Szobo igra kao lud. Ako ima neko ko je toliko losiji da mislis da te sabotira, pa mijenjaj ga brate, nema svetih krava.

I svidjelo mi se i ono sto je Carra rekao za Salaha. Prosle godine, kad je njegov ugovor bio u pitanju, trcao je poslije svake utakmice da daje izjave i kuka. Danas, kada treba preuzeti odgovornost i stati ispred tima, nigdje ga. Ipak je on i po godinama i po statusu neko od koga se to najvise ocekuje.
no_sekirli

#88930 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Salah od kad je potpisao novi ugovor, ni sjena Slaha prije ugovora
Pandakonda

#88931 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

no_sekirli wrote: 27/11/2025 15:50 Salah od kad je potpisao novi ugovor, ni sjena Slaha prije ugovora
Ne znam zasto ljudi uopste ocekuju "vise" od Salaha.

Lik ima 33 godine i prosle godine je odigrao sezonu zivota. Naivno je bilo ocekivati da covjek u tim godinama ponovi takvu sezonu. Nije bezveze uprava vagala koliko se isplati da mu se ponudi novi ugovor.

Prica o pustanju niz vodu nema nikakve logike jer Slot nije kuhao sa igracima kao sto je to recimo radio Andre Villas Boas u Celziju pa da ga hoce namjerno izbaciti. Igraci su kolektivno u losoj formi, osim par izuzetaka, i Slota se moze kriviti da ne moze pronaci nacin kako da to podigne. Nije Slot sigurno rekao Virgilu da skoci ko majmun sa rukama i skrivi penal, i sigurno nije rekao Salahu budi sebican i upropasti svaku akciju.

Po meni je Salah jedan od glavnih krivaca zasto je ovakva situacija i jedva cekam da ode na afcon pa da vidimo kakva je situacija
Pandakonda

#88932 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

Interesantan osvrt Athletica. Ovo je još sa početka prošle sezone:
[Slot's system] will show a lot of upside in the first season, and then in the second season you have problems that start showing.

King_Kenny

#88933 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Da Slot proba Obradovićevu taktiku; najavi odlazak, a klub mu ponudi da promijeni kompletnu ekipu. :D
Edin H.

#88934 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Pandakonda wrote: 27/11/2025 16:02
no_sekirli wrote: 27/11/2025 15:50 Salah od kad je potpisao novi ugovor, ni sjena Slaha prije ugovora

Lik ima 33 godine i prosle godine je odigrao sezonu zivota. Naivno je bilo ocekivati da covjek u tim godinama ponovi takvu sezonu. Nije bezveze uprava vagala koliko se isplati da mu se ponudi novi ugovor.

Prica o pustanju niz vodu nema nikakve logike jer Slot nije kuhao sa igracima kao sto je to recimo radio Andre Villas Boas u Celziju pa da ga hoce namjerno izbaciti. Igraci su kolektivno u losoj formi, osim par izuzetaka, i Slota se moze kriviti da ne moze pronaci nacin kako da to podigne. Nije Slot sigurno rekao Virgilu da skoci ko majmun sa rukama i skrivi penal, i sigurno nije rekao Salahu budi sebican i upropasti svaku akciju.

Po meni je Salah jedan od glavnih krivaca zasto je ovakva situacija i jedva cekam da ode na afcon pa da vidimo kakva je situacija
Da, ali to i jeste do trenera.

Kad sam ja govorio, pustite ga, dok je bio u odličnoj formi, niko se sa mnom nije složio.

Isto kao što je Barbarez upropastio plasman na SP forsiranjem Džeke da igra 90 minuta.

Imaju oni vještinu, znanje, ali godine čine svoje.
MMM1977

#88935 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

Edin H. wrote: 27/11/2025 18:28
Pandakonda wrote: 27/11/2025 16:02

Da, ali to i jeste do trenera.

Kad sam ja govorio, pustite ga, dok je bio u odličnoj formi, niko se sa mnom nije složio.

Isto kao što je Barbarez upropastio plasman na SP forsiranjem Džeke da igra 90 minuta.

Imaju oni vještinu, znanje, ali godine čine svoje.
Ponavljam, ja sam pisao da ga treba prodati Arapima odmah nakon potpisivanja novog ugovora.
no_sekirli

#88936 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ma nemojte *ebat, svi smo pishnuli od srece kad je u sred onakve sezone potpisao. Ja sam samo rekao da nakon potpisa to vise nije isti igrac.
Za lovu koju dobija, iskustvo koje ima, te povjerenje trenera bi trebao isporucivati puno, puno vise.

Ne znam zbog cega spominjete godine, pa nema frajer 4 banke, ako sa 33 nije u najboljoj fizickoj i mentalnoj spremi, onda stvarno ne znam kad ce biti. Slazem se sa gornjim izjavama, da je on uz Slota jedan od najvecih krivaca za ovo stanje. Dodao bih jos i Virgila, koji bi kao kapiten morao dizati ekipu.
Armin2013

#88937 Re: Liverpool FC

Post by Armin2013 »

Salah jest u lošoj formi, ali zato ima klupa
Pandakonda

#88938 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

Armin2013 wrote: 27/11/2025 21:57 Salah jest u lošoj formi, ali zato ima klupa
To je i najveca enigma zasto Salah do sada nije zavrsio na klupi. Ili Slot ne vjeruje Riu i Chiesi da mogu izgurati citavu utakmicu ili ima zagarantovan broj nastupa u ugovoru. Sva sreca ima AFCON pa onda cemo vidjeti na sta ce to liciti
ismar2215

#88939 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Ne shvatate da nije do pojedinacno igrača. Sistem ne valja i onda nijedan igrač nije u formi. Svejedno je hoce li Salaha staviti na klupu ili nece. Redom Bradley, Frimpong, Konate, Virgil, Kerkez, Robertson, Graven, Mac Allister, Jones, Gakpo, Isak, Ekitike, Wirtz... niko "nije u formi", sta ste se Salaha uhvatili. Pritom i ovako nikakav je prvi strijelac ekipe ove sezone. Nije neko mjerilo s obzirom na rezultate, ali kad niko nije u formi i ekipa igra očajno, smijesno je pricati o stavljanju na klupu na papiru najboljeg igraca ekipe.
vaučer

#88940 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

ismar2215 wrote: 28/11/2025 08:54 Ne shvatate da nije do pojedinacno igrača. Sistem ne valja i onda nijedan igrač nije u formi. Svejedno je hoce li Salaha staviti na klupu ili nece. Redom Bradley, Frimpong, Konate, Virgil, Kerkez, Robertson, Graven, Mac Allister, Jones, Gakpo, Isak, Ekitike, Wirtz... niko "nije u formi", sta ste se Salaha uhvatili. Pritom i ovako nikakav je prvi strijelac ekipe ove sezone. Nije neko mjerilo s obzirom na rezultate, ali kad niko nije u formi i ekipa igra očajno, smijesno je pricati o stavljanju na klupu na papiru najboljeg igraca ekipe.
Ne može jebiga tako brate. Najlakše je totalno generalizirati i ostaviti cijeli teret na leđima trenera. Sistem je u slučaju Salaha isti kao i lani - zašto onda Salah ne profitira kako je profitirao lani? Ah da, možda jer igra za gol kurac i konstantno donosi krive odluke na terenu usprkos tom što mu trener daje priliku za prilikom i ugrožava ostatak ekipe koji moraju krpiti njegove defanzivne rupe. Sistem mogu prihvatiti kao ispriku za devetke i Kerkeza - ostali nikako nisu pod utjecajem sistema. Sistem nije amputirao obe noge McAlisteru, niti je sistem pravio Konateove amaterske greške.

Salah je odavno trebao na klupu jer ta njegova šačica golova nije vrijedna jebenog autoputa prema golu koji imamo svaku utakmicu niz njegovo krilo. Salah lani - da, ovaj Salah - ni blizu. Slotov najveći trenutni problem je da zbog ozljeda nema nikakvu rotacijsku opciju za Salaha i Konatea.

Što ovo sranje duže traje, sve više i više prebacujem krivnju na igrače. Bog te ubio, pokaži malo profesionalnog ponosa. Da sam dio svlačionice u ovakvom nizu ne bi mi trebao trener išta govoriti - ne bih bolan dozvolio da mi itko zabije gol pa taman slomio obe noge na terenu. Bez obzira na formaciju, sistem pičke materine - ne bi dozvolio centimetar protivniku dok ne okrenemo formu. A sad slobodno ti reci 'Pa trener ih treba motivirati'. Mislim, jebo te dan ako ti treba tepanje da radiš svoj posao nakon što si ti zasrao motku i dobio priliku za prilikom da to ispraviš.

Trebaju se stiditi iskreno, počevši od Salaha pa naniže.
ismar2215

#88941 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Al koga staviti umjesto Salaha? Ngumoha, Chiesa, Gakpo desno, je l neko mozda od njih u formi? Jbg, ako ti je 15 igrača van forme, nema šanse da je odgovornost na svakom od njih pojedinačno. Opet ponavljam, loš sistem igre i taktika ne daje igračima ideju šta uraditi s loptom i onda iz toga proizilaze individualne greške. Za Salaha je sistem drastično drugačiji u odnosu na prošlu sezonu. Ne kažem ja da bi magično s novim trenerom Salah proigrao, nego da ga je uzasna taktika odvela u lošu formu, kao i ostalih 15 igrača.

Hahaha ovaj upropasti sebi prelazak u Real :lol:

convict

#88942 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Armin2013

#88943 Re: Liverpool FC

Post by Armin2013 »

ismar2215 wrote: 28/11/2025 08:54 Ne shvatate da nije do pojedinacno igrača. Sistem ne valja i onda nijedan igrač nije u formi. Svejedno je hoce li Salaha staviti na klupu ili nece. Redom Bradley, Frimpong, Konate, Virgil, Kerkez, Robertson, Graven, Mac Allister, Jones, Gakpo, Isak, Ekitike, Wirtz... niko "nije u formi", sta ste se Salaha uhvatili. Pritom i ovako nikakav je prvi strijelac ekipe ove sezone. Nije neko mjerilo s obzirom na rezultate, ali kad niko nije u formi i ekipa igra očajno, smijesno je pricati o stavljanju na klupu na papiru najboljeg igraca ekipe.
Znam da ima i do sistema i generalno stanja u klubu, ali jel sistem kriv što Konateu prođe lopta ispod noge, jel sistem kriv što Kerkez čuva igrača s vanjske strane, jel sistem kriv što igrač predibla Salaha on ga samo isprati pogledom i ljudi dadoše gol, jel sistem kiv što napadači ne znaju pogodit rašlje ili neki ugao gola, sve u golmana pucaju, i ona bruka dodavanja pred golom, itd itd
Pa nisu igrali košarku do sad pa im sad treba sve nacrtat
ismar2215

#88944 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Armin2013 wrote: 28/11/2025 09:36
Znam da ima i do sistema i generalno stanja u klubu, ali jel sistem kriv što Konateu prođe lopta ispod noge, jel sistem kriv što Kerkez čuva igrača s vanjske strane, jel sistem kriv što igrač predibla Salaha on ga samo isprati pogledom i ljudi dadoše gol, jel sistem kiv što napadači ne znaju pogodit rašlje ili neki ugao gola, sve u golmana pucaju, i ona bruka dodavanja pred golom, itd itd
Pa nisu igrali košarku do sad pa im sad treba sve nacrtat
Opet ponavljam, loš sistem igre i taktika ne daje igračima ideju šta uraditi s loptom i onda iz toga proizilaze individualne greške. Ista stvar je i u odbrani. Ne znaju da sprovedu sistem odbrane i onda dolazi do glupih gresaka.
BHF_Manijak

#88945 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Konate je rupcaga sklona povredama i nekonstantan. Znam da to trubim 2 godine i trubit cu dok god je tako. Frajer ce odigrati kao Baresi, pa ce onda sljedecu utakmicu pretvoriti se u klocinu i tako stalno u krug.
Eklantan primjet je PSV. Ono je klasicni Konate. I nema to veze s ekipom i formom. I kad je ekipa najjaca bila, frajer je nerijetko znao debil ispadati.

Problem jedini je sto su ti nikakve alternative. Evo mene sada da pitas da bilo kojeg stopera Evrope mogu dovesti, ja ne bih znao ko bi to bio ENORMAN upgrade u odnosu na ovu ojebinu.
Pisao sam o tome neki dan.

Ja ne vidim nekog vrhunskog stopera u Evropi, neko kao sto je van Dijk bio u primeu, a da ne govorim neko kao sto su bili Nesta, Cannavaro, Hummels, Terry, Fedrinand...
ismar2215

#88946 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Slazem se za Konatea. I u sezonama kad je bio najbolji imao je bar 3-4 blackouta gdje ga ne mozes prepoznati. Poslije ovog svega, treba ga i pustiti da ide gdje bilo.

Sto se tice opcija za pojacanja, imas Guehija koji bi bio kakav takav upgrade, a prilicno jeftin. I naravno tu je Bastoni. Ostalo mi je sve li la i nije sigurica.
JohnnyS

#88947 Re: Liverpool FC

Post by JohnnyS »

ismar2215 wrote: 28/11/2025 09:20 Al koga staviti umjesto Salaha? Ngumoha, Chiesa, Gakpo desno, je l neko mozda od njih u formi? Jbg, ako ti je 15 igrača van forme, nema šanse da je odgovornost na svakom od njih pojedinačno. Opet ponavljam, loš sistem igre i taktika ne daje igračima ideju šta uraditi s loptom i onda iz toga proizilaze individualne greške. Za Salaha je sistem drastično drugačiji u odnosu na prošlu sezonu. Ne kažem ja da bi magično s novim trenerom Salah proigrao, nego da ga je uzasna taktika odvela u lošu formu, kao i ostalih 15 igrača.

Hahaha ovaj upropasti sebi prelazak u Real :lol:

Pa uzet će Real Guehija, što će im Konate :D
drug_profi

#88948 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Toga se i pribojavamo.
Gandalf

#88949 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

a možda da se vratimo dobrom starom skautingu gdje smo znali pronaći prilično dobrog igrača van realovog radara za male pare

nismo jednom doveli solidnog igrača i od njega napravili igračinu, ne znam zašto su ovu sezonu toliko bili podivljali sa lovom

talentovanih igrača na sve strane, malo smanjiti trošenje i ciljano se pojačati solidnim igračima željnih dokazivanja

superstari koji koštaju milijardu s mentalitetom balerine neće nas odvesti na vrh, već prije na dno

naravno preduslov za nešto novo je odjebavanje holandskog mentalnog i trenerskog kepeca
Bosanski_kralj

#88950 Re: Liverpool FC

Post by Bosanski_kralj »

BHF_Manijak wrote: 28/11/2025 11:23 Ja ne vidim nekog vrhunskog stopera u Evropi, neko kao sto je van Dijk bio u primeu, a da ne govorim neko kao sto su bili Nesta, Cannavaro, Hummels, Terry, Fedrinand...
Sad se od stopera očekuje da zna povesti loptu, organizirati napad, dodati...i sve više rade i usavršavaji te vještine umjesto onih njihovih osnovnih, da oduzimaju lopte, sprječavaju napadače da daju gol i slično.

Konate mi je sličan Upamencanu iz Bayerna. Nikad ne znaš kad će mu naići pomračenje zbog kojeg ti djebe utakmicu, s nekad i sezonu
Post Reply