SDA-All about

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#89101 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 16/06/2025 08:32 Židovska Demokratska Akcija se ovih dana intenzivno bruka svojom medijskom podrskom rabinima i pakujuci Delicu.

Pobjednicka strategija za 2026 je bila sutjeti, ali onda to ne bi bila ŽDA .
Trojki su najbolja nada opet Sebija, Dia i zahiragic. U stanju su podsjetiti zašto ne oni i pored grešaka aktuelnih.

Ali bez njih, posebno nje, ni bakir nema svoju svrhu. A tada već pricamo o ozbiljnijoj SDA, ili bar SDA koja ima priliku za iskorak.
aCme

#89102 Re: SDA-All about

Post by aCme »

_BataZiv_0809 wrote: 16/06/2025 13:10 Izvor: Trust me Bro, SDA
Sdaovci namjerno stavili manja slova ko je izvor da izazovu sumnju u vjerodostojnost podataka
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#89103 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Nisamsdaali wrote: 16/06/2025 13:22 Opsesija javnim dugom od strane naših političara je dokaz ekonomske nepismenosti svih njih. Jbt federacija ima 20% duga u odnosu na BDP, to je čak i premalo, pokazuje jasan manevarski prostor za ključne infrastrukturalne projekte
Stvoren je takav narativ od nepismene sda prema ciljanim nepismenim glasacima, jer kako su drugo mogli velicati donacije i sadake stranog smeca? Barodno kolo za donacije ohrdanih autobusa sa preko milion predjenih kilometara?
Haj sad zaduzi entitet u takvim okolnostima?
A nepismeni narod je rezultat sistemskog unistavanja obrazovanja pd strane sda radi cilja lakseg vladanja masom..
tramvajtrojka

#89104 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

izvrsni direktor wrote: 16/06/2025 14:28
Nisamsdaali wrote: 16/06/2025 13:22 Opsesija javnim dugom od strane naših političara je dokaz ekonomske nepismenosti svih njih. Jbt federacija ima 20% duga u odnosu na BDP, to je čak i premalo, pokazuje jasan manevarski prostor za ključne infrastrukturalne projekte
Stvoren je takav narativ od nepismene sda prema ciljanim nepismenim glasacima, jer kako su drugo mogli velicati donacije i sadake stranog smeca? Barodno kolo za donacije ohrdanih autobusa sa preko milion predjenih kilometara?
A nepismeni narod je rezultat sistemskog unistavanja obrazovanja pd strane sda radi cilja lakseg vladanja masom..
zamisli kazes ulazemo 400 miliona eura kredita u kompletnu revitalizaciju zeljeznica pa zapalili bi ljudi vladu federacije :lol: :lol: :mrgreen:
aCme

#89105 Re: SDA-All about

Post by aCme »

Eo Bato opet sdaovci raskrinkavaju nametnutu Vladu
Izvor: kurirtačkaeres

Image
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#89106 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

tramvajtrojka wrote: 16/06/2025 15:11
zamisli kazes ulazemo 400 miliona eura kredita u kompletnu revitalizaciju zeljeznica pa zapalili bi ljudi vladu federacije :lol: :lol: :mrgreen:
Pa islo bi odma: nasa djeca ce vracat kredite, samo znate zaduzivati, pokradoste milijardd itd.
Sve ono sto su rekli za obnovu pruge u sarsjevu.
Malo sljunka naspes i to je to :D
ljubijankic

#89107 Re: SDA-All about

Post by ljubijankic »

izvrsni direktor wrote: 17/06/2025 11:22
tramvajtrojka wrote: 16/06/2025 15:11

Pa islo bi odma: nasa djeca ce vracat kredite, samo znate zaduzivati, pokradoste milijardd itd.
Sve ono sto su rekli za obnovu pruge u sarsjevu.
Malo sljunka naspes i to je to :D
Pa to su cimjenice. Krediti su se dizali da bi se pokrali a ne da bi se nesto napravilo. I kada se sta pravilo onda su se zeleni morali ugraditi, iz patriotskih razloga naravno :bih: :bih: Sada ih je strah da se ovi ugradjuju a njih nigdje.
Hakiz

#89108 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

Tramvaj (novi) na Otoci, na ekranu unutra piše "Terminus Remiza, posljednja stanica, molimo napustite vozilo".

Fakat, ništa nama ne treba omogućiti.
Maharadza

#89109 Re: SDA-All about

Post by Maharadza »

Hakiz wrote: 17/06/2025 19:45 Tramvaj (novi) na Otoci, na ekranu unutra piše "Terminus Remiza, posljednja stanica, molimo napustite vozilo".

Fakat, ništa nama ne treba omogućiti.
Nije žvaka za seljaka! :skoljka:
Styling

#89110 Re: SDA-All about

Post by Styling »

aCme wrote: 17/06/2025 11:20 Eo Bato opet sdaovci raskrinkavaju nametnutu Vladu

Image
Ovi iz SDA stvarno misle da smo mi nepismen narod. Bez zaduživanja nema infrastrukture. Zato je sve stagniralo pod Fadilovom vladom. Vlada federacije se zdužuje za infrastrukturu ali u isto vrijeme vraća dugovanja. Ne znam čemu opsjednutost zaduživanjem. Pa mi spadamo u grupu srednje zaduženih zemalja.
belfy

#89111 Re: SDA-All about

Post by belfy »

bez da zauzimam stranu, ako je Niksic ovo izjavio, a zaduzenja se jesu desila onda to znaci da je lagao, jel tako?
aCme

#89112 Re: SDA-All about

Post by aCme »

Styling wrote: 05/07/2025 09:40

Image
Ovi iz SDA stvarno misle da smo mi nepismen narod. Bez zaduživanja nema infrastrukture. Zato je sve stagniralo pod Fadilovom vladom. Vlada federacije se zdužuje za infrastrukturu ali u isto vrijeme vraća dugovanja. Ne znam čemu opsjednutost zaduživanjem. Pa mi spadamo u grupu srednje zaduženih zemalja.
Pročitaj opet samo prvi pasos, bit će ti jasnije.
Vjecita_zavrzlama

#89113 Re: SDA-All about

Post by Vjecita_zavrzlama »

Styling wrote: 05/07/2025 09:40

Image
Mozda SdA radi islama ne zeli kamatu i zaduzivanja :D
upitan

#89114 Re: SDA-All about

Post by upitan »

Svi potezi trojke idu u ovome pravcu.
Vijesti iz buducnosti:
Godina 2026 Izbori u BiH, rekrodna izlaznost na izborima!
Rezultati izbora:
SDA 486.076 glasova i apsolutni je pobjednik izbora!
Zapravo,bilo je dovoljno samo kandidovati se na ovim izborima.
Pobjednik za člana Predsjedništva BiH iz reda Bosnjačkog naroda:
Fadil Novalić 531.353 glasa.
😎
Mislim ako do izbora bude na slobodi a trebao bi, nadam se da ce u SDA biti pametni a ne glupi/tvrdoglavi jer drugu sansu nece dobiti.
Ovo sam napisao prije mjesec i sacuvao a danas citam ovo...

https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... bio-odluku
Bosanski_kralj

#89115 Re: SDA-All about

Post by Bosanski_kralj »

upitan wrote: 13/07/2025 19:25 Svi potezi trojke idu u ovome pravcu.
Vijesti iz buducnosti:
Rezultati izbora:
😎
Mislim ako do izbora bude na slobodi a trebao bi, nadam se da ce u SDA biti pametni a ne glupi/tvrdoglavi jer drugu sansu nece dobiti.

Polako, prvo skoči pa reci hop
Vjecita_zavrzlama

#89116 Re: SDA-All about

upitan wrote: 13/07/2025 19:25 Svi potezi trojke idu u ovome pravcu.
Vijesti iz buducnosti:
Rezultati izbora:
😎

Sto je babi milo…
Messier

#89117 Re: SDA-All about

Post by Messier »

Meni je ok da Sinaloa vlada, samo da ne vlada Sda.

Previse ste mi zivota potrosili , daj Sinalou.

Odakle izvlacite opcije, ako ovi ne valjaju, daj da se vratimo na staro?

Necemo se vratiti na staro, ugasite stranku i osnujte svoje lokalne stranke, pofajtajte se, ne krijte se iza mrtvog Alije, a ni rodili se niste kad je on umro.

Samo izadjite i pricajte i pricajte svoju pricu, ako ju i imate.
Sda je mrtva, izadjite i furajte nove price, nije vrijeme za sudjenje likovima koji su to strasno naplatili.

Doci ce i to vrijeme
Raspadnite se, evoulirajte.
Vjecita_zavrzlama

#89118 Re: SDA-All about

Jel neko stvarno misli da ce sda nazad u vlast? Nema od toga nista osim ako nekim cudom osvoje 55% glasova

A i tad je upitno
Messier

#89119 Re: SDA-All about

Post by Messier »

I meni je ok, da svi nasi klinci, koji su po Njemackoj, rade u fabrikama, tata izbjegao iz Teslica il Kotor Varosi, i znam da im ovo izgleda glupavo.

Samo malo razmislite.

Hoces ostati gore?
U Njemackoj neces.
Radis za pipe na vikendici.

Radnici, postujem vas kompjuterase sto uzimate 9 milja mjesecno, al ne kontam koji cete kurac tu da komentarisete radnicku klasu?

Toliko je novac obuzeo um ljudi, da bi se i na forumu trebala napraviti podjela, tako ako imas do 300 eura imas jednu repliku, ako imas 3 milje imas sedam replika, a Mask ima milon.
Da to zivimo
tramvajtrojka

#89120 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

Izbori 2026e

Haris Zahiragic nosilac drzavne liste :mrgreen:
A jednoodbrvni Kerim Balić i sekina Amela Divovic na prvom i drugom mjestu za kanton :lol: :lol:

Jbt jesu li realni oni il su toliko do srzi propali :lol: :lol: kad im jedan internet bot kao Amela ce biti druga u kantonu :mrgreen:
Vjecita_zavrzlama

#89121 Re: SDA-All about

tramvajtrojka wrote: 02/08/2025 23:00 Izbori 2026e

A jednoodbrvni Kerim Balić i sekina Amela Divovic na prvom i drugom mjestu za kanton :lol: :lol:

Jbt jesu li realni oni il su toliko do srzi propali :lol: :lol: kad im jedan internet bot kao Amela ce biti druga u kantonu :mrgreen:
Ozbiljno?
I naravno Dzej

#89122 Re: SDA-All about

Post by I naravno Dzej »

tramvajtrojka wrote: 02/08/2025 23:00 Izbori 2026e

Ne znam sto , ali veci su mi uhljupi Muamer Bandic i Albin Zuhric. Od SDA me nista ne moze iznenaditi, nekako mi je svejedno kad ih posmatram,jer znam ko su i sta su, ali ovu dvojicu kad vidim i cujem... Tačno ofirno prodaju šuplju, a mogli bi biti neki faktor u formiranju vlasti, naravno koga prevare da glasa za njih.
pedeset

#89123 Re: SDA-All about

Post by pedeset »

Haris Zahiragić se ponosno slikao sa Faćom :shock:

I šta sad da uradi glasač SDA? Faćo redovno psuje Bakira, Aliju, Sebiju, čak i Jasminu koja nema nikakve veze sa politikom. Dakle komplet familiju predsjedniku SDA Faćo opsuje i onda neko ko pretenduje da naslijedi Bakira se ponosno slika sa takvim čovjekom.

Mnogi SDA-ovci odavno ne glasaju za SDA isključivo zbog Bakira i to je javna tajna. Žele nekoga drugog, po mogućnosti mlađeg. Neki spominju da bi taj mlađi mogao biti upravo Zahiragić. Ali realno kako preko ovoga da mu pređe prosječan čovjek koji voli SDA? Voli je npr. zbog Alije, a ne zbog Bakira. Faćo o Aliji govori sve najgore i to je također poznato.

Kako prepustiti stranku takvom čovjeku?

Mislim da je pred SDA težak put, jednostavno nemaju kadar koji drži do sebe i stranke, već po običaju preovladava lični interes. Zahiragić vjerovatno želi da pokupi simpatije ljudi koji prate Faću, ali mora izgubiti ljude koji ne mogu preći preko psovki upućenih Aliji, Jasmini i drugim članovima porodice Izetbegović.

Ako krenu sa Bakirom i 2026 poraz je zagarantovan, jer kao što rekoh SDA-ovci više ne glasaju za SDA zbog Bakira i Sebije. Već je izgubio 2022 i nije shvatio da je vrijeme da se povuče.

Neko treće ime bi morali veoma brzo pronaći, ali koga? Koliko god spinovali u korist Novalića, čovjek je presuđen pred sudom BIH, a nema ni neku harizmu.

Kako ovakve stvari posmatra prosječan SDA-ovac?
Billy The Pljuc

#89124 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Similis simili gaudet oliti sličan se sličnom raduje, isti je to kurac gladan pravio. Samo nemoj da se radi šta a da se ima, govedo da nije stranka pokrila na vrijeme i on bi bio Faćo.
Vjecita_zavrzlama

#89125 Re: SDA-All about

pedeset wrote: 04/08/2025 11:10 Haris Zahiragić se ponosno slikao sa Faćom :shock:

I šta sad da uradi glasač SDA? Faćo redovno psuje Bakira, Aliju, Sebiju, čak i Jasminu koja nema nikakve veze sa politikom. Dakle komplet familiju predsjedniku SDA Faćo opsuje i onda neko ko pretenduje da naslijedi Bakira se ponosno slika sa takvim čovjekom.

Mnogi SDA-ovci odavno ne glasaju za SDA isključivo zbog Bakira i to je javna tajna. Žele nekoga drugog, po mogućnosti mlađeg. Neki spominju da bi taj mlađi mogao biti upravo Zahiragić. Ali realno kako preko ovoga da mu pređe prosječan čovjek koji voli SDA? Voli je npr. zbog Alije, a ne zbog Bakira. Faćo o Aliji govori sve najgore i to je također poznato.

Kako prepustiti stranku takvom čovjeku?

Mislim da je pred SDA težak put, jednostavno nemaju kadar koji drži do sebe i stranke, već po običaju preovladava lični interes. Zahiragić vjerovatno želi da pokupi simpatije ljudi koji prate Faću, ali mora izgubiti ljude koji ne mogu preći preko psovki upućenih Aliji, Jasmini i drugim članovima porodice Izetbegović.

Ako krenu sa Bakirom i 2026 poraz je zagarantovan, jer kao što rekoh SDA-ovci više ne glasaju za SDA zbog Bakira i Sebije. Već je izgubio 2022 i nije shvatio da je vrijeme da se povuče.

Neko treće ime bi morali veoma brzo pronaći, ali koga? Koliko god spinovali u korist Novalića, čovjek je presuđen pred sudom BIH, a nema ni neku harizmu.

Kako ovakve stvari posmatra prosječan SDA-ovac?
Sda je koliko toliko ostala jaka radi Izetbegovica, precjenjujes iq prosjecnog sda-glasaca,ako ode bakir ne veze se vise sda s alijom a time ni po cemu vise nije posebno, onda mozemo podrzat i nekog drugog pruzit sansu.. jer sda je svakako 30 god na vlasti

Tako misle

bakir je njima itekako potreban jer on simbolizira tu proslost na koju imaju glasove
Post Reply