Trojki su najbolja nada opet Sebija, Dia i zahiragic. U stanju su podsjetiti zašto ne oni i pored grešaka aktuelnih.
Ali bez njih, posebno nje, ni bakir nema svoju svrhu. A tada već pricamo o ozbiljnijoj SDA, ili bar SDA koja ima priliku za iskorak.
Trojki su najbolja nada opet Sebija, Dia i zahiragic. U stanju su podsjetiti zašto ne oni i pored grešaka aktuelnih.
Sdaovci namjerno stavili manja slova ko je izvor da izazovu sumnju u vjerodostojnost podataka
Stvoren je takav narativ od nepismene sda prema ciljanim nepismenim glasacima, jer kako su drugo mogli velicati donacije i sadake stranog smeca? Barodno kolo za donacije ohrdanih autobusa sa preko milion predjenih kilometara?Nisamsdaali wrote: ↑16/06/2025 13:22 Opsesija javnim dugom od strane naših političara je dokaz ekonomske nepismenosti svih njih. Jbt federacija ima 20% duga u odnosu na BDP, to je čak i premalo, pokazuje jasan manevarski prostor za ključne infrastrukturalne projekte
zamisli kazes ulazemo 400 miliona eura kredita u kompletnu revitalizaciju zeljeznica pa zapalili bi ljudi vladu federacijeizvrsni direktor wrote: ↑16/06/2025 14:28Stvoren je takav narativ od nepismene sda prema ciljanim nepismenim glasacima, jer kako su drugo mogli velicati donacije i sadake stranog smeca? Barodno kolo za donacije ohrdanih autobusa sa preko milion predjenih kilometara?Nisamsdaali wrote: ↑16/06/2025 13:22 Opsesija javnim dugom od strane naših političara je dokaz ekonomske nepismenosti svih njih. Jbt federacija ima 20% duga u odnosu na BDP, to je čak i premalo, pokazuje jasan manevarski prostor za ključne infrastrukturalne projekte
Haj sad zaduzi entitet u takvim okolnostima?
A nepismeni narod je rezultat sistemskog unistavanja obrazovanja pd strane sda radi cilja lakseg vladanja masom..
Pa islo bi odma: nasa djeca ce vracat kredite, samo znate zaduzivati, pokradoste milijardd itd.tramvajtrojka wrote: ↑16/06/2025 15:11zamisli kazes ulazemo 400 miliona eura kredita u kompletnu revitalizaciju zeljeznica pa zapalili bi ljudi vladu federacijeizvrsni direktor wrote: ↑16/06/2025 14:28Stvoren je takav narativ od nepismene sda prema ciljanim nepismenim glasacima, jer kako su drugo mogli velicati donacije i sadake stranog smeca? Barodno kolo za donacije ohrdanih autobusa sa preko milion predjenih kilometara?Nisamsdaali wrote: ↑16/06/2025 13:22 Opsesija javnim dugom od strane naših političara je dokaz ekonomske nepismenosti svih njih. Jbt federacija ima 20% duga u odnosu na BDP, to je čak i premalo, pokazuje jasan manevarski prostor za ključne infrastrukturalne projekte
A nepismeni narod je rezultat sistemskog unistavanja obrazovanja pd strane sda radi cilja lakseg vladanja masom..![]()
![]()
![]()
Pa to su cimjenice. Krediti su se dizali da bi se pokrali a ne da bi se nesto napravilo. I kada se sta pravilo onda su se zeleni morali ugraditi, iz patriotskih razloga naravnoizvrsni direktor wrote: ↑17/06/2025 11:22Pa islo bi odma: nasa djeca ce vracat kredite, samo znate zaduzivati, pokradoste milijardd itd.tramvajtrojka wrote: ↑16/06/2025 15:11zamisli kazes ulazemo 400 miliona eura kredita u kompletnu revitalizaciju zeljeznica pa zapalili bi ljudi vladu federacijeizvrsni direktor wrote: ↑16/06/2025 14:28
Stvoren je takav narativ od nepismene sda prema ciljanim nepismenim glasacima, jer kako su drugo mogli velicati donacije i sadake stranog smeca? Barodno kolo za donacije ohrdanih autobusa sa preko milion predjenih kilometara?
A nepismeni narod je rezultat sistemskog unistavanja obrazovanja pd strane sda radi cilja lakseg vladanja masom..![]()
![]()
![]()
Sve ono sto su rekli za obnovu pruge u sarsjevu.
Malo sljunka naspes i to je to![]()
Ovi iz SDA stvarno misle da smo mi nepismen narod. Bez zaduživanja nema infrastrukture. Zato je sve stagniralo pod Fadilovom vladom. Vlada federacije se zdužuje za infrastrukturu ali u isto vrijeme vraća dugovanja. Ne znam čemu opsjednutost zaduživanjem. Pa mi spadamo u grupu srednje zaduženih zemalja.
Pročitaj opet samo prvi pasos, bit će ti jasnije.Styling wrote: ↑05/07/2025 09:40Ovi iz SDA stvarno misle da smo mi nepismen narod. Bez zaduživanja nema infrastrukture. Zato je sve stagniralo pod Fadilovom vladom. Vlada federacije se zdužuje za infrastrukturu ali u isto vrijeme vraća dugovanja. Ne znam čemu opsjednutost zaduživanjem. Pa mi spadamo u grupu srednje zaduženih zemalja.
Mozda SdA radi islama ne zeli kamatu i zaduzivanjaStyling wrote: ↑05/07/2025 09:40Ovi iz SDA stvarno misle da smo mi nepismen narod. Bez zaduživanja nema infrastrukture. Zato je sve stagniralo pod Fadilovom vladom. Vlada federacije se zdužuje za infrastrukturu ali u isto vrijeme vraća dugovanja. Ne znam čemu opsjednutost zaduživanjem. Pa mi spadamo u grupu srednje zaduženih zemalja.
Polako, prvo skoči pa reci hopupitan wrote: ↑13/07/2025 19:25 Svi potezi trojke idu u ovome pravcu.
Vijesti iz buducnosti:
Godina 2026 Izbori u BiH, rekrodna izlaznost na izborima!
Rezultati izbora:
SDA 486.076 glasova i apsolutni je pobjednik izbora!
Zapravo,bilo je dovoljno samo kandidovati se na ovim izborima.
Pobjednik za člana Predsjedništva BiH iz reda Bosnjačkog naroda:
Fadil Novalić 531.353 glasa.
Mislim ako do izbora bude na slobodi a trebao bi, nadam se da ce u SDA biti pametni a ne glupi/tvrdoglavi jer drugu sansu nece dobiti.
Ovo sam napisao prije mjesec i sacuvao a danas citam ovo...
https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... bio-odluku
Sto je babi milo…upitan wrote: ↑13/07/2025 19:25 Svi potezi trojke idu u ovome pravcu.
Vijesti iz buducnosti:
Godina 2026 Izbori u BiH, rekrodna izlaznost na izborima!
Rezultati izbora:
SDA 486.076 glasova i apsolutni je pobjednik izbora!
Zapravo,bilo je dovoljno samo kandidovati se na ovim izborima.
Pobjednik za člana Predsjedništva BiH iz reda Bosnjačkog naroda:
Fadil Novalić 531.353 glasa.
Mislim ako do izbora bude na slobodi a trebao bi, nadam se da ce u SDA biti pametni a ne glupi/tvrdoglavi jer drugu sansu nece dobiti.
Ovo sam napisao prije mjesec i sacuvao a danas citam ovo...
https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... bio-odluku
Ozbiljno?tramvajtrojka wrote: ↑02/08/2025 23:00 Izbori 2026e
Haris Zahiragic nosilac drzavne liste![]()
A jednoodbrvni Kerim Balić i sekina Amela Divovic na prvom i drugom mjestu za kanton![]()
![]()
Jbt jesu li realni oni il su toliko do srzi propali![]()
kad im jedan internet bot kao Amela ce biti druga u kantonu
![]()
Ne znam sto , ali veci su mi uhljupi Muamer Bandic i Albin Zuhric. Od SDA me nista ne moze iznenaditi, nekako mi je svejedno kad ih posmatram,jer znam ko su i sta su, ali ovu dvojicu kad vidim i cujem... Tačno ofirno prodaju šuplju, a mogli bi biti neki faktor u formiranju vlasti, naravno koga prevare da glasa za njih.tramvajtrojka wrote: ↑02/08/2025 23:00 Izbori 2026e
Haris Zahiragic nosilac drzavne liste![]()
A jednoodbrvni Kerim Balić i sekina Amela Divovic na prvom i drugom mjestu za kanton![]()
![]()
Jbt jesu li realni oni il su toliko do srzi propali![]()
kad im jedan internet bot kao Amela ce biti druga u kantonu
![]()
Sda je koliko toliko ostala jaka radi Izetbegovica, precjenjujes iq prosjecnog sda-glasaca,ako ode bakir ne veze se vise sda s alijom a time ni po cemu vise nije posebno, onda mozemo podrzat i nekog drugog pruzit sansu.. jer sda je svakako 30 god na vlastipedeset wrote: ↑04/08/2025 11:10 Haris Zahiragić se ponosno slikao sa Faćom![]()
I šta sad da uradi glasač SDA? Faćo redovno psuje Bakira, Aliju, Sebiju, čak i Jasminu koja nema nikakve veze sa politikom. Dakle komplet familiju predsjedniku SDA Faćo opsuje i onda neko ko pretenduje da naslijedi Bakira se ponosno slika sa takvim čovjekom.
Mnogi SDA-ovci odavno ne glasaju za SDA isključivo zbog Bakira i to je javna tajna. Žele nekoga drugog, po mogućnosti mlađeg. Neki spominju da bi taj mlađi mogao biti upravo Zahiragić. Ali realno kako preko ovoga da mu pređe prosječan čovjek koji voli SDA? Voli je npr. zbog Alije, a ne zbog Bakira. Faćo o Aliji govori sve najgore i to je također poznato.
Kako prepustiti stranku takvom čovjeku?
Mislim da je pred SDA težak put, jednostavno nemaju kadar koji drži do sebe i stranke, već po običaju preovladava lični interes. Zahiragić vjerovatno želi da pokupi simpatije ljudi koji prate Faću, ali mora izgubiti ljude koji ne mogu preći preko psovki upućenih Aliji, Jasmini i drugim članovima porodice Izetbegović.
Ako krenu sa Bakirom i 2026 poraz je zagarantovan, jer kao što rekoh SDA-ovci više ne glasaju za SDA zbog Bakira i Sebije. Već je izgubio 2022 i nije shvatio da je vrijeme da se povuče.
Neko treće ime bi morali veoma brzo pronaći, ali koga? Koliko god spinovali u korist Novalića, čovjek je presuđen pred sudom BIH, a nema ni neku harizmu.
Kako ovakve stvari posmatra prosječan SDA-ovac?