Pravi prijatelji i dobri ljudi se sami jave, ponude pomoć, čašicu razgovara i razumjevanja, morlano podrže itd.zla_kraljica wrote: ↑29/01/2025 19:35 Kad sutra neko vama blizak, ne daj Boze, bude zrtva, u bilo kojem smislu, Benjamina, Aladina i slicnih njima nemojte ni slucajno reagovati niti traziti pomoc prijatelja, komsije ili nekog drugog. Vec se iskljucivo obratite policiji i trazite pomoc od njih. Pustite neka oni reaguju i odrade svoj posao. Jer sta ima veze ako tamo neki Aladin izbode nekoga vaseg, jer mu se eto moze. Sta ako tamo neki Benjamin prijeti, presrece i napada nekoga vaseg, jer eto moze mu se. Sta ima veze ako upadnu u kucu i neko vasih dozivi traumu, strah mozda i povrijedjen bude. Ni slucajno nemojte da ih trazite ili ne daj Boze da ih dirate. Policija ce to rijesiti, ali onda kad nekog ubiju, mozda ni tad. A cudimo se kad neko ne reaguje na nasilje ili kad vidi neki oblik krivicnog djela i okrene glavu. Pa sto bi reagovao, sta ga briga, tu je policija. Znaci stoka prijavljivanja nekoliko puta i policija ni da pozove na razgovor, a ne da privede, prosljedi tuzilastvu prijavu ili bilo sta. I onda kad dovrsi djelo za koje je vec prijavljivan onda kao traze ga. Ma bravo.
Inače, mene je ova grupa zaintegrirala u smislu nevjerovanja da postoji, da javnost i policija odobravaju njihovo djelovanje.
kontam policiji dobro, neko radi njihov posao, šta ih briga - obraz - đon ............. ali da smo mi građani - normalizovali takvu pojavu,
umjesto da svakodnevno prozivamo i tražimo odgovore, rad, rezultate policije koju MI PLAĆAMO, samo govori na kakvom smo dnu.
A sve je to ono " meni je dobro - ne tiče me se" , nek' bilo ko radi samo ne daj Bože da mi izađemo iz svoje zone komfora.