SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Chloe
Photo mod

#88601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chloe »

zla_kraljica wrote: 29/01/2025 19:35 Kad sutra neko vama blizak, ne daj Boze, bude zrtva, u bilo kojem smislu, Benjamina, Aladina i slicnih njima nemojte ni slucajno reagovati niti traziti pomoc prijatelja, komsije ili nekog drugog. Vec se iskljucivo obratite policiji i trazite pomoc od njih. Pustite neka oni reaguju i odrade svoj posao. Jer sta ima veze ako tamo neki Aladin izbode nekoga vaseg, jer mu se eto moze. Sta ako tamo neki Benjamin prijeti, presrece i napada nekoga vaseg, jer eto moze mu se. Sta ima veze ako upadnu u kucu i neko vasih dozivi traumu, strah mozda i povrijedjen bude. Ni slucajno nemojte da ih trazite ili ne daj Boze da ih dirate. Policija ce to rijesiti, ali onda kad nekog ubiju, mozda ni tad. A cudimo se kad neko ne reaguje na nasilje ili kad vidi neki oblik krivicnog djela i okrene glavu. Pa sto bi reagovao, sta ga briga, tu je policija. Znaci stoka prijavljivanja nekoliko puta i policija ni da pozove na razgovor, a ne da privede, prosljedi tuzilastvu prijavu ili bilo sta. I onda kad dovrsi djelo za koje je vec prijavljivan onda kao traze ga. Ma bravo.
Pravi prijatelji i dobri ljudi se sami jave, ponude pomoć, čašicu razgovara i razumjevanja, morlano podrže itd. :) ostali pobjegnu ne možeš ih stići da pitaš za pomoć. Osjetila sam na valstitoj koži. :)

Inače, mene je ova grupa zaintegrirala u smislu nevjerovanja da postoji, da javnost i policija odobravaju njihovo djelovanje.
kontam policiji dobro, neko radi njihov posao, šta ih briga - obraz - đon ............. ali da smo mi građani - normalizovali takvu pojavu,
umjesto da svakodnevno prozivamo i tražimo odgovore, rad, rezultate policije koju MI PLAĆAMO, samo govori na kakvom smo dnu.

A sve je to ono " meni je dobro - ne tiče me se" , nek' bilo ko radi samo ne daj Bože da mi izađemo iz svoje zone komfora. :-)
eluna

#88602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eluna »

Chloe wrote: 30/01/2025 08:38
Pravi prijatelji i dobri ljudi se sami jave, ponude pomoć, čašicu razgovara i razumjevanja, morlano podrže itd. :) ostali pobjegnu ne možeš ih stići da pitaš za pomoć. Osjetila sam na valstitoj koži. :)

Inače, mene je ova grupa zaintegrirala u smislu nevjerovanja da postoji, da javnost i policija odobravaju njihovo djelovanje.
kontam policiji dobro, neko radi njihov posao, šta ih briga - obraz - đon ............. ali da smo mi građani - normalizovali takvu pojavu,
umjesto da svakodnevno prozivamo i tražimo odgovore, rad, rezultate policije koju MI PLAĆAMO, samo govori na kakvom smo dnu.

A sve je to ono " meni je dobro - ne tiče me se" , nek' bilo ko radi samo ne daj Bože da mi izađemo iz svoje zone komfora. :-)
pa kod nas još ne postoji svijest da MI PLAĆAMO sve njih - i ljekare, i sestre, i policiju i političare .....svi si na našem platnom spisku, i samo nas kradu i kukaju kako nemaju, a narod okreće glavu - jer ne puca .....PUCA!!!!! samo ne mecima
Chloe
Photo mod

#88603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chloe »

eluna wrote: 30/01/2025 08:44

pa kod nas još ne postoji svijest da MI PLAĆAMO sve njih - i ljekare, i sestre, i policiju i političare .....svi si na našem platnom spisku, i samo nas kradu i kukaju kako nemaju, a narod okreće glavu - jer ne puca .....PUCA!!!!! samo ne mecima
Zato me baš zanima sutrašnji odaziv na bojkot trgovina, benziski, restorana, kafića ... ako to nije što nas se SVIJU tiče, onda ne znam šta nam treba biti da nas se SVIJU TIČE.
eluna

#88604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eluna »

Chloe wrote: 30/01/2025 08:55

Zato me baš zanima sutrašnji odaziv na bojkot trgovina, benziski, restorana, kafića ... ako to nije što nas se SVIJU tiče, onda ne znam šta nam treba biti da nas se SVIJU TIČE.
ma vala ne znam - neće se kupovati sutra, ali zato danas i u subotu hoće ..... narod MORA jesti nešto .... jedino bi učinka bilo, i to možda na kafiće i to, ali to odumire jer narod nema novaca ....
Chloe
Photo mod

#88605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chloe »

eluna wrote: 30/01/2025 09:05
Chloe wrote: 30/01/2025 08:55

ma vala ne znam - neće se kupovati sutra, ali zato danas i u subotu hoće ..... narod MORA jesti nešto .... jedino bi učinka bilo, i to možda na kafiće i to, ali to odumire jer narod nema novaca ....
Učinak je upitan, ako će ovako kako si napisala biti, umjesto sutra 30 KM, danas ili u subotu troše 60 KM.

Više me zanima jedinstvo i spremnost da se odazove narod, ako je ovo tropa, onda možemo blečati da se ne izrazim drugačije ... :D
eluna

#88606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eluna »

Chloe wrote: 30/01/2025 09:10
Učinak je upitan, ako će ovako kako si napisala biti, umjesto sutra 30 KM, danas ili u subotu troše 60 KM.

Više me zanima jedinstvo i spremnost da se odazove narod, ako je ovo tropa, onda možemo blečati da se ne izrazim drugačije ... :D
ma jašta je već tropa ..... pametnije bi bilo da se ne kupuju proizvodi stranih proizvodžaća, da se forsira kupovina domačih brendova, a još najpametnije bi bilo da se plate jaqvnim službenicima ograniče na prosječne plate u državi ....
drug_profi

#88607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Bojkotujte, makar probajte. Nemojte odmah proglasiti propast.
eluna

#88608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eluna »

drug_profi wrote: 30/01/2025 10:12 Bojkotujte, makar probajte. Nemojte odmah proglasiti propast.
bojkotujem već godinama ..... ne pamtim kad sam kupila koka kolu ili tako nešto strano, a što ima domaće, fiskalni račun sam tražila za kafu još dok je kafa bila 1 KM (i svi su me gledali kao dvorsku ludu - ono - tražiš račun!?, a ja napadno DA)....
DaysleepeR

#88609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Ako konzumiraš samo domaće proizvode, otiđi izvadi nalaze, obzirom da je kontrola kvaliteta na domaćim proizvodima najblaže rečeno labava.
drug_profi

#88610 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

eluna wrote: 30/01/2025 10:40
drug_profi wrote: 30/01/2025 10:12 Bojkotujte, makar probajte. Nemojte odmah proglasiti propast.
bojkotujem već godinama ..... ne pamtim kad sam kupila koka kolu ili tako nešto strano, a što ima domaće, fiskalni račun sam tražila za kafu još dok je kafa bila 1 KM (i svi su me gledali kao dvorsku ludu - ono - tražiš račun!?, a ja napadno DA)....
Ne govorim o bojkotu određenih proizvoda, već o sutrašenjem bojkotu svih trgovina i ugostiteljskih objekata
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#88611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JoseMujica »

DaysleepeR wrote: 30/01/2025 10:42 Ako konzumiraš samo domaće proizvode, otiđi izvadi nalaze, obzirom da je kontrola kvaliteta na domaćim proizvodima najblaže rečeno labava.

al je u nas jednako labava i na uvoznim :sad:

u oba slučaja, doslovno zavisimo od standarda proizvođača
suspect_zero

#88612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

drug_profi wrote: 30/01/2025 10:50
eluna wrote: 30/01/2025 10:40
Ne govorim o bojkotu određenih proizvoda, već o sutrašenjem bojkotu svih trgovina i ugostiteljskih objekata

Bojkotujem kafice (pojedine) odavno, sutra pogotovo a i prekosutra....ma mogu vala i mjesec, privatne pekare :evil: FF tamna vekna 2,20 konkretan hljeb, Amko, Bingo, Merkator, Konzum.....samo u Neo market lokalni sto bas zatreba kupim danas.
DaysleepeR

#88613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

JoseMujica wrote: 30/01/2025 10:57
DaysleepeR wrote: 30/01/2025 10:42 Ako konzumiraš samo domaće proizvode, otiđi izvadi nalaze, obzirom da je kontrola kvaliteta na domaćim proizvodima najblaže rečeno labava.

Uvozni proizvodu prođu rigoroznu kontrolu kvaliteta u zemljama gdje su proizvedeni.
Kod nas lokalni moćnik koji je jedini od kojeg živi komplet šira okolina u džepu ima sve inspekcije, član je stranke i načelnik opštine.
Može pakovati i puštati na tržište šta hoće.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#88614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JoseMujica »

DaysleepeR wrote: 30/01/2025 11:00

Uvozni proizvodu prođu rigoroznu kontrolu kvaliteta u zemljama gdje su proizvedeni.
Kod nas lokalni moćnik koji je jedini od kojeg živi komplet šira okolina u džepu ima sve inspekcije, član je stranke i načelnik opštine.
to da..prođu oni tamo kontrolu, samo što dosta škarta ovamo završi
DaysleepeR

#88615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

JoseMujica wrote: 30/01/2025 11:09
DaysleepeR wrote: 30/01/2025 11:00

to da..prođu oni tamo kontrolu, samo što dosta škarta ovamo završi
Lupaš bezveze.
eki to

#88616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eki to »

sto lupa, kad je sto puta potvrdjeno da isti proizvod ima razlicitu kvalitetu za nase trziste u odnosu na lokalno
DaysleepeR

#88617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

eki to wrote: 30/01/2025 11:51 sto lupa, kad je sto puta potvrdjeno da isti proizvod ima razlicitu kvalitetu za nase trziste u odnosu na lokalno
Ima ali se pravi u istoj fabrici, dakle isti standardi čistoće i ostalo.

Nema logike praviti posebne fabrike sa posebnim uposlenicima za naše tržište, jer nema nikakve ekonomske isplativosti.

Ovo što on misli da je škart, i što ti misliš da je škart, opet prođe rigoroznu kontrolu u država u kojima se pravi jer tamo ima sistem, a nema lokalni baja.

Kod nas ima samo lokalni baja.
eki to

#88618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eki to »

kako nije skart, samo sto ga je upakovao u ruzicasti celofan sa pricom da je proizveden u istoj fabrici
DaysleepeR

#88619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

eki to wrote: 30/01/2025 11:57 kako nije skart, samo sto ga je upakovao u ruzicasti celofan sa pricom da je proizveden u istoj fabrici
Ne mogu pričati smisleno sa ljudima koji lupaju bezveze.
Haris.ba

#88620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Sta je mahalska? Sts bi Niski na Alipasinom? Ubio se?
insaneinthebrain

#88621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

Haris.ba wrote: 30/01/2025 12:01 Sta je mahalska? Sts bi Niski na Alipasinom? Ubio se?
Panteri ga zatukli
Haris.ba

#88622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

insaneinthebrain wrote: 30/01/2025 12:07
Haris.ba wrote: 30/01/2025 12:01 Sta je mahalska? Sts bi Niski na Alipasinom? Ubio se?
Panteri ga zatukli
Tesko. Taj bez utoke nije hodao.
last mohicans

#88623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Kaže vjeruj policiji, prijavi, ne uzimaj u svoje ruke ništa.
Benjamin Aganović, uhapšen pod sumnjom da je počinio silovanje na Ilidži, je, kako saznaje portal "Avaza", prije mjesec dana pokušao napastvovati druge dvije ženske osobe (identitet poznat redakciji).
Jedna od njih je sve to prijavila policiji Kantona Sarajevo, a, kako saznajemo, Aganović nije pozvan ni na informativni razgovor.

On je, prema našim saznanjima, slao i poruke, što je oštećena osoba sve pokazala u policiji.

Nažalost, niko nije reagirao, niti ovu prijavu shvatio ozbiljno.

Nakon toga, dogodio se stravičan slučaj na Ilidži u kojem je učestvovao Aganović.
Malisa11

#88624 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Malisa11 »

Ja, i? Hoce li sve zene KS sutra da izadju na proteste, eto barem to? Nece.
Chloe
Photo mod

#88625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chloe »

last mohicans wrote: 30/01/2025 12:13 Kaže vjeruj policiji, prijavi, ne uzimaj u svoje ruke ništa.
Benjamin Aganović, uhapšen pod sumnjom da je počinio silovanje na Ilidži, je, kako saznaje portal "Avaza", prije mjesec dana pokušao napastvovati druge dvije ženske osobe (identitet poznat redakciji).
Jedna od njih je sve to prijavila policiji Kantona Sarajevo, a, kako saznajemo, Aganović nije pozvan ni na informativni razgovor.

On je, prema našim saznanjima, slao i poruke, što je oštećena osoba sve pokazala u policiji.

Nažalost, niko nije reagirao, niti ovu prijavu shvatio ozbiljno.

Nakon toga, dogodio se stravičan slučaj na Ilidži u kojem je učestvovao Aganović.
Da li je ovaj medij, sa kojeg si prenio informaciju, uputio pismeni zahtjev policiji tražeći informacije šta je urađeno po pitanju prijava tih djevojaka, dočepali se "crno na bijelo" da nisu ništa uradili, i dobili "oružje" u ruke da podijele sa građanima i da se diže glas naroda?
Post Reply