Mu'min wrote:Spiridon
ja bi reko da si ti to predozirao.

Inače moguće je da su fulali opis mada ja se držim one engleske poslovice kada radi o uzgoju čilija:"Less is more".
Naime lijek je lijek pa opet može imati neželjene efekte kod ljudi, posebno djece. A mlade sadnice su ko djeca.
Pričam ti iz iskustva jer sam i sam jedno predozirao i sve požutjelo ko limun.

Od tada pamet u glavu.
A nikad nisam koristio taj preparat od Plantelle.
Normalno da je bilo predozirano - rezultat jasno ukazuje na to!
U pridodanim uputama za upotrebu, koje sam sljedio, stoji:
"Gnojivo možemo upotrebiti za zaljevanje, a možemo ga , rastopljenog u vodi i špricati po zelenim djelovima biljaka. Za zaljevanje trebamo 12,5 ml gnojiva, kojeg izmješamo sa 2 l vode i time zalijemo 2 m² površine. Gnojivo možemo jednostavno odmjeriti sa poklopcem embalaže, gdje je milimetarska mjerica.
Za fiarnu upotrebu - špricanje zelenih djelova biljki - trebamo 35 ml gnojiva, kojeg izmješamo sa 2,5 l vode.
Tekuče željezo upotrebljavamo preventivno ili kurativno u vremenu vegetacije biljke. Preventivno špricamo povrče i ukrasne biljke u odmjerku 20 ml/10 l vode."
Sami neki čudni, meni nelogični omjeri za mješanje s vodom, govori o milimetarskoj mjerici umjesto mililitarskoj... ko da je upute pisao neko, koji nema pojma o tretiranju biljaka sa hemijskim sredstvima.
Hebat ga, svaka škola nešto košta! Ja za sebe mogi reči, da sam još jeftino prošao.
Nego šta je mišljeno sa tim "... ne vjerujem da si ih takve mokre ostavio na suncu?..."
Kakve ima veze izmedju mokre bilke i sunca?
LP