Zanima me da li ste kad pokušali prezimiti sadnicu u posuditi i kakvi su rezultati?

Moderator: anex

ja sam sadio, odnosno sadim svake godine. dobro ispadaju, samo ih malo bude. vjerujem da kada bi veću posudu imao, da bi rodili pravoMu'min wrote:Da li ima ko ovdje ko kao hobby uzgaje čili ili na našem prostoru poznako i kao feferoni tj. ljute paprike?
Zanima me da li ste kad pokušala prezimiti u posuditi kakvu sadnicu i kakvi su rezultati?

Mozda su to bile suze radosnice, napokon covjek nesto ljuto pojeoMu'min wrote:Dado34, ti me podsjećaš na mog oca. Tako je i on govorio:
"Daj donesi mi nešto da me oljuti, ovo što ti doneseš ja ću pojesti sa lišćem!"![]()
Čast mi je bila u pitanju, morao sam naći nešto.
I našao sam: Bhut Jolokia
Stavio je usta i kroz par sekund potekle su suze, smrcao je i pokušao svoju čast da odbrani govoreći, tj. pokušavajući išta reći al suze su same tekle. Riječi nije bilo.
Ustao je iza ručka i krenuo u kupatilo, majka zabrinuta lica sa kašikom i jogurtom u ruci potrčala je za njim.
A mi.
A mi smo jednostavno prsnuli u smijeh.
Nikad više nije spomenuo ni paprike jakamoli lišće.![]()
Čiča miča, gotova je priča. I to živa istina!
Da zelio bih 2 sjemenke ako nista da ja to sam, ali naravno paprika citava bi bila nesto specijalno. Jesam u Sarajevu sam, ne bi mi bilo mrsko negdje (ne bas daleko) otici po dobro sjemeMu'min wrote:Dado
dobio sam plod od jednog poznanika i nisam vadio sjeme iz toga ploda.
Baš bi htio imati tu Bhut Jolokiu?
Pa to je skoro neupotrebljivo zbog jačine.
OK jedino za zezat raju po Sarajevu i stavljati na Youtube.
Gdje ti živiš? Sarajevo?
Mislim da je moguce rasad napraviti vec sada samo da je toplo u stanu ili kuci. Kod prijatelja je uspijela paprika, pocela da nice vec, ne znam tacno sta je zasadio ali nije sigurno nista specijalno. Hvala ti puno unaprijed na sjemenuMu'min wrote:Dado34
eno poslao sam ti PP, pa mi javi se javi.
Što se tiče ove teme razmišljam o sijanju u decembru i 1 sadnicu pokušati u zatvorenemo prostoru održati do proljeća tj. imati je u stanu.
Ako bi još neko volio probati možemo usporedno početi testiranje.
Za ovu vrstu povrća su dovoljne 2 sadnice ako rode kako treba.
koji je ovo brand?Mu'min wrote:
Sezona 2010
joj ne sjecam se gramaze. ima sigurno 100 grama.Mu'min wrote:karanana
koliko bogati dođe u tom buketu, imali bar 100gr konkretnih paprika?
mislim da imam habnero neki ali nisam siguran... kad dodjem kuci pogledacu pa cu napisati...Mu'min wrote:CartmanSA
ja sam došo do zaključka (za mene lično) da mi se ne isplati uzgajati paradjz na balkonu. Možda neke balkonske sorte al ne hvala.
Bhut Jolokia i slične sorte hoće suuuuuuuunceee
I kakve sada sorte čilija imaš?
dado34 će dobiti poklon od mene pa ako uspije koju sadnicu Bhut Jolokie odgojiti morete izmjenjivati.
Nije skupo tih 12 KM, posebno ako je to sa poštarinom.CartmanSA wrote:u svakom slucaju ja sam to svo sjeme narucio iz engleske i sa postarinom me 6 sorti po 80 sjemena plus 10 sjemena bhut jolokie doslo 12KM...